Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גראן-פרי ספרד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סופ"ש הקרוב חוגג את תחילת העונה האירופית של הפורמולה-1 ויש כאלו שאומרים שכאן בעצם כל העסק האמיתי מתחיל.

כולם בעצם מכירים את המסלול בקטלוניה מכיוון שמרבית נסיעות המבחן נעשו עליו לפני העונה ובשנים קודמות וכעת הגיע הזמן לפתוח את הקלפים האמיתיים של כולם או כך לפחות הם מקווים.

כמעט כל הקבוצות יציגו שינויים ועדכונים למכוניות, כאלו שלא היה להם זמן לעשות במהלך המירוצים הקודמים מחוץ לאירופה.

אבל לפני שמתחילים בעכשיו בואו נעשה קפיצה קטנה אחורה בזמן .

1981 , הגראן-פרי הספרדי נערך במסלול חרמה ורשות הדיבור לז'יל ווילנייב והפרארי שלו -

http://www.youtube.com/watch?v=bvv-EuuXaCQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שבת שלום

האזכור בהודעה הקודמת שלי לגבי ז'יל ווילנייב והגראן-פרי הספרדי לא היה מקרי, אתמול היה יום השנה ה-27 למותו של נהג המרוצים הקנדי והייתי בטוח שמישהו יתייחס לזה כאן...

בכל מקרה, אנו מעט לפני מקצי הדרוג למירוץ של מחר - שידור בשעה 14:50 בערוץ הספורט .

עד עתה זכינו לראות את ג'נסון באטון עולה אל המדרגה הגבוהה על הפודיום ב-3 מתוך ארבעת המקרים, הוא השאיר גם לסבסטיאן ווטל את האופציה לקפוץ לביקור קצר שם. עוד קבוצה שבהחלט מראה שיפור אדיר וסיכוי רב לניצחון היא כמובן טויוטה של טרולי וגלוק.

קבוצת וויליאמס הספקיה להבריק עד כה רק במקצי האימונים, כמעט בכל סופ"ש עד כה וכך גם בסופ"ש הנוכחי בינתיים.

מרב הקבוצות יציגו עדכונים כאלו ואחרים לחלק האחורי של המכונית, בעיקר בכל הקשור לדיפיוזר וזאת במטרה ולספק עוד קצת אחיזה מאחור. פרארי, מקלארו ורנו מתקשות עד עתה ומקוות כי עכשיו, תחילת העונה האירופית היא ההזדמנות האחרונה לקפוץ על העגלה לפני שיהיה מאוחר מדי (ההקשר של פרארי ועגלה...מתאים , לא ? )

דובי

פורסם

האם רוס בראון מחזיק במכונית החזקה בסבב ?

לי נראה שהוא עשה עבודה מצויינת , נראה לי שיש לקבוצה ולמכונית יכולות יותר חזקות ממה שהם

באמת מפגינים על המסלול , הצלחה כמו של באטון היום בשניות האחרונות זה לא במקרה ...

מעניין איך זה היה נראה אם פרננדו אלונסו היה נוהג עכשיו אצל בראון ? :lol: (הם חיזרו אחריו לא מזמן.. )

ווטל מפגין יכולות יפות מאוד והופך למועמד רציני לאליפות

נראה לי הולך להיות מירוץ מעניין מחר

ספורט 5 14:50

פורסם

מקצה מעניין ומותח.

כבר התרגלנו.

הכי כיף זה לראות נהיגה צמודה כל כך שנהגים רבים - לא עוד 2-3 שטוענים לפול פוזישן - אלא רוב הקבוצות (חוץ מאולי פורס אינדיה) נלחמות על כניסה לשלב השלישי.

נכון, בורדה בד"כ רחוק משם, אבל בואמי עושה סימנים שהוא מסוגל.

פטל ממש כוכב. איזה כיף שיש לנו אותו.

באטון גם נהג מעולה לדעתי.

תמיד כאב לי לראות אותו במכוניות/קבוצון מעפנות.

אפרופו באטון AND ווילניב - אני זכור בשנה ראשונה שבאטון בקריירה, כאשר כולם התרעמו שאסור לילד בן 19 לתת סופר-לייסנז, בזמן רכב בטיחות הוא גרם להתרקות (לבד או יחד עם מישהו?) ו-"מיסטר פה גדול" ג'אק ווילניב פתח עליו את הפה....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כואב הלב על בריקלו ועל מאסה.

:-(

נקודת אור בפרארי, מאסה כבר מירוץ שני נותן פייט ונלחם על מקום בפודיום.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

ערב טוב

לא כואב הלב כלל על בריקלו .

באטון נהג טוב ממנו. אז נכון , הברזילאי זינק טוב יותר ולכן הצוות של באטון עשה חישוב מחודש של הטקטיקה, שינה מעט וה-SC גם עזרה, אבל הרי אם בריקלו כל כך טוב והרי הוא היה עם פחות דלק ואמור היה להיות מהיר יותר מבאטון ובכל זאת , האנגלי היה מהיר יותר וניצח, בצדק.

מה שהכי הפריע לי בשידור למשל, ואני בדרך כלל לא מתעצבן - אדון אילדיס החליט אחרי 2 הקפות לערך שיש הוראות קבוצתיות בבראון-GP וזה לא בסדר שעושים את זה כל כך מוקדם בעונה, הכי יפה שהוא לא זוכר שזה קרה אי-פעם. מעניין שכאשר מדובר בפרארי הזיכרון שלו סלקטיבי - תזכירו לו את מקרה בריקלו בגראן-פרי האוסטרי שהיה יומיים וחצי לאחר פתיחת העונה...

שמחתי עבור מרק וובר שעלה על הפודיום ואולי דווקא השנה יצליח סוף-סוף לזכות בניצחון .

דובי

פורסם

באטון תותח.

פטל גם. להיות כך דבוק לנהג שלפניו שעה וחצי זה לא מובן מאליו.

לא הבנתי מאיפה וובר היגיח.....

פרארי מתנהלים כמו איזו קרטינג קרטינג משכונת התקווה - הסיפור של הדלק זה ביזיון בעיניי.

קימי נראה לי עם האנרגיות וחוסר מוטיבציה מביא על עצמו קארמה רעה (מזכיר לי את קולטהרד של שנתיים אחרונות).

מירוץ די משעמם ד"א.

פורסם

דובי

בריקלו היה אם יותר דלק מבאטון . (ובהחלט נהג יפה היום , והיה מגיע לו לנצח )

המכונית של באטון היתה כמעט הקלה ביותר .

1. Jenson Button, Brawn GP, 646kg

2. Sebastian Vettel, Red Bull, 651.5

3. Rubens Barrichello, Brawn GP, 649.5

4. Felipe Massa, Ferrari, 655

5. Mark Webber, Red Bull, 651.5

6. Timo Glock, Toyota, 646.5

7. Jarno Trulli, Toyota, 655.5

8. Fernando Alonso, Renault, 645

9. Nico Rosberg, Williams, 668

10. Robert Kubica, BMW Sauber, 660

11. Kazuki Nakajima, Williams, 676.6

12. Nelson Piquet, Renault, 677.4

13. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 676.3

14. Lewis Hamilton, McLaren, 683

15. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 678

16. Kimi Raikkonen, Ferrari, 673

17. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 669

18. Heikki Kovalainen, McLaren, 657

19. Adrian Sutil, Force India, 675

20. Giancarlo Fisichella, Force India, 656

פורסם

שיעמום של מירוץ

כל האקשן היה בחצי הדקה הראשונה

עוד מירוץ שנקבע על פי עצירות תידלוק בלבד

יהיה מעניין בעונה הבאה בלי העצירות

לא כלכך הבנתי איך הם יעשו את זה (מיכל ענק ומכוניות איטיות בהתחלה?)

מאיפה הגיע וובר? הוא לא היה מאחורי ווטל ומאסה?

באסה על מאסה :)

אבל הוא היה צריך להקשיב לקבוצה שלו ולוותר לווטל יותר מוקדם

הKERS לא אמור לעזור בחיסכון של דלק?

באסה שכדי להנות מהסאונד של המכוניות , צריך לשמוע את האילדיס הזה

:wink:
פורסם

1981 , הגראן-פרי הספרדי נערך במסלול חרמה ורשות הדיבור לז'יל ווילנייב והפרארי שלו -

תהנו

דובי

איזה נהג מדהים היה האיש הזה. בכל כניסה לפנייה הוא בולם חצי ק"מ יותר מאוחר מהמכונית שאחריו (לא הצלחתי לזהות, זו הייתה ברבהם?) אשר סוגרת פערים בישורת. לטעמי הוא נהג יורת גדול אפילו מסנה, למרות שקשה מאוד להשוות בין תקופות שונות וגם לסנה היו כמה מירוצים של בלימות מדהימות וסופר מאוחרות (מול וויליאמס ובנטון אאל"ט).

אברם - כבר היו הרבה עונות ללא תידלוקים, תראה מה קרה לנייג'ל מנסל אחרי שנתקע בלי דלק (טיפה לפני סיום המירוץ) וניסה לדחוף את המכונית לקו הגמר:

Mansell.dallas84.jpg

KERS לא חוסך דלק. הוא בסה"כ אוגר אנרגיה שמתבזבזת בלעדיו ומשחרר אותה שוב בלחיתת כפתור (שחרור זה אמור לתת כ-80 כ"ס לפרק זמן קצר). עם זה, חסרונו הוא בתוספת סיבוך ומשקל למכונית. לדעתי יבטלו את הדבר הזה ב-2010, אבל ימים יגידו.

פורסם

רוסלן

בספורט אין מגיע !

מי שמנצח הוא זה שהיה הכי טוב בתנאים הנתונים וחלק מהתנאים במרוץ פורמולה-1 זו כמות הדלק כמו גם צוות שחושב ומשנה טקטיקה תוך כדי, גמישות בחשיבה .

באטון פיספס בזינוק - מיד לאחר הסיום ולפני טקס הפודיום כאשר בריקלו ובאטון ישבו ושתו שאל אותו בריקלו מה קרה לו בזינוק. כאשר הצוות של באטון ראה שהוא איבד את המקום הראשון וקיים פער בינו לבין בריקלו של כ-4 שניות ברוטו החלו המחשבות היצירתיות לעבוד והפיתרון היה שינוי תוכנית למרוץ, כנראה מבחינת התדלוקים .

מאד יתכן כי ההבדל בין באטון לבריקלו בתחילת המרוץ היו הצמיגים והם עשו את ההבדל הקטן.

בסופו של יום, באם בריקלו יכול היה, הוא היה מצמצם ואף מאיים על באטון אבל זה לא קרה, באטון פשוט היה יותר טוב וכן...הוא נהג יותר טוב ואני אוהד שלו ומותר לי לשמוח סוף-סוף אחרי שנים של אכזבות...:lol:

אגב, הכי כייף היה לאח שלי ולי להיות היחידים שאוהדים אותו, בניצחון הראשון שלו בהונגריה בתוך יציע שלם של אוהדי פרארי ואלונסו...

דובי

פורסם

איך באריקלו היה מבואס......

גם הוא יש לו קרמה רעה ואף פעם אין לו מזל.

מעצבן היה לראות שקטעו לנו את השידור לטובת רעיונות וקדימונים של משחק כדור מים :(

פורסם

מסכים בגדול עם רוב מה שנאמר, רק רוצה להעביר עוד מידע בנוגע לאסטרטגיות של ברון לגבי באטן ובאריקלו (כל המידע מציטוט של רוס ברון אחרי המירוץ) בעיקר כדי להפריך טענות מגוחכות של אילדיס ושות'

כאשר הצוות של באטון ראה שהוא איבד את המקום הראשון וקיים פער בינו לבין בריקלו של כ-4 שניות ברוטו החלו המחשבות היצירתיות לעבוד והפיתרון היה שינוי תוכנית למרוץ, כנראה מבחינת התדלוקים .

מאד יתכן כי ההבדל בין באטון לבריקלו בתחילת המרוץ היו הצמיגים והם עשו את ההבדל הקטן.

דובי

שני הנהגים התחילו את המירוץ עם אסטרטגיה לשלוש עצירות ובברון חשבו שזאת האסטרטגיה הכי טובה, לרובנס היה דלק לעוד שני סיבובים מעבר לבאטן.

כאשר המירוץ התפתח, הם ראו שאם באטן יכנס על פי התכנון המקורי הוא יצא אחרי רוזברג שהיה על אסטרטגיה של פחות עצירות והיה מעקב אותם, ולכם הם הכניסו את באטן לא בזמן וגם שינו לו על הדרך את האסטרטגיה לעוד עצירה אחת נוספת בלבד.

יש לציין שרובנס היה יותר מהיר מג'נסן בקטע הראשון כשלמעשה עוד היה לו יותר דלק!

כשרובנס נכנס הוא באמת יצא לפני רוזברג אז החלק הזה עבד בסדר, אבל אז הזמנים שלו לא היו בהתאם למצופה והוא הסביר את זה כמשהו שלא התחבר טוב עם הצמיגים.

מה שרציתי לציין זה שרוס ברון אמר שכשאר הוא שינה את האסטרטגיה של באטן הוא היה בטוח שרובנס עדיין עם האסטרטגיה העדיפה וכנראה יזכה.

יצא מה שיצא ולבאריקלו התפקשש המירוץ ובאטן לקח את זה.

אז למי מגיע? למי שעשה עקיפה יפה בפנייה הראשונה? או למי שנשאר קונסיסטנטי לאורך 66 הקפות? כנראה שאין מגיע בספורט.

באטן ניצח בזכות יכולת הנהיגה שלו ובזכות המהנדסי מירוץ שלו, מגיע כל הכבוד לבאטן ולכל הצוות של ברון.

• תוכן חדש...