Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס: יקר אך שווה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא נכון. יש לה המון חסרונות. אבל גם יש לה יתרון אחד גדול והוא אכן עלויות האחזקה. צריכת הדלק מצוינת, הטיפולים זולים והאמינות כמעט מושלמת (רק בגלל שאין דבר כזה מושלם...)

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן - זו קנייה טובה, גם במחיר כזה (ככל הנראה)

רוני

אשמח אם תוכל לפרט חסרונות בולטים שלה, בהשוואה למתחרות שלה בשנים ההם.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי דווקא יונדאי גטס מהשכרה במחירים נמוכים מאלה. בהרבה אפילו.

ידידה שלי קנתה גטס 2007 מהשכרה, 70 אלף ק"מ. 48 אלף ש"ח.

האוטו יצא פשוט מושלם בבדיקה, בחיים שלי לא ראיתי כ"כ "תקין" בטופס הבדיקה - וזאת הייתה בדיקה עצמאית.

מפה לשם - 5 אלף ש"ח פחות (שזה משלם על ביטוח לשנה + אגרות) וגם אפשרות לשלם בתשלומים שווים עם ריבית נמוכה מאוד ואשכרה לעשות משהו מועיל עם הכסף ולא לזרוק 53K במכה אחת.

אה, וגם 4 שנים פחות על הכביש. משמעותי מאוד לדעתי.

באותה מידה אני מניח שאפשר היה להשיג סיריון נחמדה במחיר הזה. אין מה לזלזל בסיריון, גם אם היא מהשכרה או ליסינג.

פורסם
אשמח אם תוכל לפרט חסרונות בולטים שלה, בהשוואה למתחרות שלה בשנים ההם.

אני לא רוצה להכנס להשוואות כי אני לא רוצה להגיד דברים בלי לדייק ואני לא זוכר הכל (ואין לי זמן לשבת ולבדוק). אני יכול להגיד חסרונות ספציפיים של היאריס:

נוחות נסיעה בינונית ומטה.

זוויות גלגול גדולות מדי.

מימד רוחב צר שגורר ישיבה מאוד לא נוחה מאחור לשלושה ואפילו מלפנים לשניים גדולים (אחי 1.86 והוא יושב עם רגל נוגעת בידית ההילוכים).

מושבים חסרי תמיכה צידית ועם בד לא נעים.

תנוחת נהיגה לא טובה לגבוהים (כולל הגה לא מתכוונן למרחק).

איכות פנים נמוכה - פלסטיק אפור מכוער למדי ולא נעים למגע.

תא מטען פצפון (נכון, אפשר להסיט את המושב קדימה, אבל אז אין מקום במושב האחורי).

מערכת שמע מקורית איומה ונוראה.

יש גם הרבה יתרונות - מנוע וגיר טובים, גודל פיזי קטן, ראות מצוינת, בטיחות טובה, אבזור טוב יחסית, אחזקה זולה, התנהגות כביש טובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איציק, אם זה הרכב שהחלטתי שהכי מתאים לי, אז הוא יהיה בשבילי הקניה הטובה ביותר והתמורה הכי טובה לכסף.

אנשים צריכים לצאת מדרך החשיבה הישראלית של כמה שיותר שנתון וכמה שיותר פח לשקל

תראה, אם היה מדובר באיזה רכב מיוחד או נדיר, הייתי אומר - בסדר, צודק. אבל מדברים פה על פאקינג יאריס 1.3 ידנית !

תגיד לי, זה נראה לך תמורה טובה לכסף ? אני בכלל לא מדבר על כמה שיותר שנתון וכמה שיותר פח לשקל - אני משווה אחד מול אחד ועדיין לא מוצא שום ערך מוסף ליאריס ביחס למתחרות המקבילות שלה. לפחות תסכים על זה שהמחיר של הרכב הזה מנופח בריבוע...

אתה יודע שהוספתי לפני שנתיים בערך 20K ש"ח בשביל להתקדם מגולף 1.6 לגולף GTI מאותו שנתון 2001? אבא שלי התפלץ כשסיפרתי לו שאני מוסיף יותר מ 20K ונשאר באותה שנת מודל, ולא הבין למה אני לא לוקח את הסכום הזה וקונה קורולה צעירה בכמה שנים. אני לא מצטער על זה אפילו לא לרגע.

תגיד לי, איך אתה משווה בכלל גולף 1.6 מול גולף GTI ? הרי ברור כשמש של-GTI יש ערך מוסף שעובדתית כן שווה להוסיף אותו.

עכשיו תנסה לשכנע אותי מה יש ביאריס (או: מהו הערך המוסף של היאריס) ששווה פי 2 או פי 3 ממקבילות אחרות ממודל דומה ?

לדעתי אתה מסתכל על המספרים מהכיוון הלא נכון : לא צריכה לזעזע אותך העובדה שרכב כזה עולה 53K, צריכה לזעזע אותך צניחת הערך הדרמטית של הצרפתיות המקבילות (אם אני לא טועה, C3 מאותה שנה, ידנית עולה בערך חצי מחיר אבל גם כחדשה עלתה 20K פחות) - הכל עניין של פרספקטיבה

למיטב זכרוני, ברוב העולם לא קיימת שמירת ערך "יפאנית" כמו שיש אצלנו. מחירי המשומשות בחו"ל הוא בדיחה (לא ביחס של דולרים מול שקלים, אלא ביחס של שכר חודשי מול עלות הרכב באותה מדינה, כי ככה עושים השוואה נכונה).

צניחת הערך הדרמטית של הצרפתיות המקבילות בכלל לא מזעזעת אותי ! להפך, אני דיי שמח על כך ואפילו למדתי לנצל את היתרון הזה ולהשתמש בו. זה שלוי יצחק בוחר להפיל את ערך הצרפתיות בגלל "חוסר ביקוש" הופך את המכוניות הללו יותר ויותר אטרקטיביות מתמיד - ומי שיכול להרשות לעצמו רכב חדש מהניילונים ,לא צריך להתבכיין על הירידת ערך... רכב תמיד יאבד מערכו, זה הטבע.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכלל, בדיקה של ירידת הערך במקומות אחרים בעולם תשים את כל הויכוח הזה באור אחר. בבריטניה, למשל, מכונית מאבדת לעיתים שליש מערכה בתוך חצי שנה וחצי מערכה בתוך שנה וחצי. עדיף שלא תדעו מה אפשר לקנות שם במחיר של יאריס 1.3 מודל 2003 בארץ. אתם תבכו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לידיעת מי שחושב שהוא קונה "יפנית", טויוטה יאריס שנמכרה בארץ בשנים 00-08 דווקא יוצרה ויובאה לארץ מצרפת.

ו 53K לרכב בגיל כזה זה מחיר מציאותי אולי לרכב מקבוצת רישוי 4, בטח לא לסופר מיני סטנדרטית ולא משנה מאיזו מדינה היא מגיעה.

יאריס חדשה מהניילונים עולה ~100K ש"ח וזאת לפני הנחות והתמקחויות ולרכב מדור אחד קדימה. במילים אחרות, דורשים על רכב בן 7 שנים 60% ממחירו כחדש, ללא ספק מדובר כאן בשיא עולמי.

פורסם
8 מעל מחירון ליאריס..

נו טוב, לא סתם אומרים שפראירים לא מתים אלא רק מתחלפים..

אין רק צרפתיות בקטגוריה הזו אם יש לך רתיעה , יש גם יפניות אחרות זולות הרבה יותר מהיאריס הנ"ל.

לשלם מעל מחירון על יאריס ... , כנראה ששוק הרכב הישראלי פשוט השתגע לחלוטין.

גם אמרו ששיג לבינה שתיקה..

ואם אתה לא מכיר את השוק של הרכב הנ"ל עדיף שתשמור על זכות השתיקה..

ואני מבטיח לך שכשאני אמכור אמקור ביחס דומה..

בבר עכשיו עוצרים אותי בכל רמזור ומשאירים לי פתקים.. כל אדם שני אומר לי "כשאתה מוכר תגיד לי"

ולהזכירך... זה עניין של עצה וביקוש.. העצה דלה והביקוש גובהה = מחיר גבוהה בהתאם.

תודה רבה,

Hybrid

פורסם

קודם כל תהנה מהאוטו, הוא רכב מצויין.

דבר שני,שאתה קונה קטנה 1.3 ל' בשמונת אלפים מעל המחירון, אתה לא כ"כ יכול להגיד לאנשים "סייג לבינה - שתיקה"...

מישהו פה החליט שהרכב הזה שווה (והאמת ללא שום סיבה מוצדקת) את מחירו בזהב, ומאז כל מי שיש לו יאריס מפציץ מחירים.

כל עוד יש מי שמוכן לשלם את המחירים חסרי הפרופורציה האלו - שיהיה לו לבריאות. אני מאמין שכאשר אתה תמכור, גם תמכור ללא בעיה (באיזה מחיר - לא יודע).

לא ניתן להתווכח על אמינותו, זריזותו והמוניטין שיש לטויוטה יאריס. כן ניתן להתווכח על הנוחות, הפינוק, המרווח, והתמורה לכסף שהוא נותן.

תהנה מהרכב וסע בדרכים טובות.

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

חברה, קצת פרופרציות .....

לפני שלוש שנים מכרתי את היאריס שלי גם כן מעל למחירון, אמנם לא באותו סדר גודל אבל עדיין.

לדעתי כשמדברים על המחירים, היא לא יותר מבלון נפוח חסר פרופרציות.

בסה"כ מדובר ברכב קטן, חמוד אבל איכות החומרים זולה מאוד והרכב לדעתי לא מצדיק את המחיר שלו.

שלא לדבר על המושבים עם התמיכה המחורבנת .... שחוץ מספוג מקומר, אין שם כלום.

מכרתי את היאריס (שנת 2000) שלי מעל למחירון, הוספתי עוד 8K וקניתי לי פוקוס 2002 הצבק ואני לא מצטער לרגע.

רכב מקטגוריה גבוהה יותר, מושב נוח יותר, בטיחותי יותר מפנק יותר, מתנהג יותר.

כך שאני תמיד מתבדח ואומר שהוספתי 8K על כורסה נוחה יותר .....

לשלם יותר על רכב בהנחה שימכר במחיר גבוה יותר, מאבד את ההגיון הכלכלי שלו. רכב זה לא פוליסת ביטוח!

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם
לידיעת מי שחושב שהוא קונה "יפנית", טויוטה יאריס שנמכרה בארץ בשנים 00-08 דווקא יוצרה ויובאה לארץ מצרפת.

ו 53K לרכב בגיל כזה זה מחיר מציאותי אולי לרכב מקבוצת רישוי 4, בטח לא לסופר מיני סטנדרטית ולא משנה מאיזו מדינה היא מגיעה.

יאריס חדשה מהניילונים עולה ~100K ש"ח וזאת לפני הנחות והתמקחויות ולרכב מדור אחד קדימה. במילים אחרות, דורשים על רכב בן 7 שנים 60% ממחירו כחדש, ללא ספק מדובר כאן בשיא עולמי.

אז אתה (וגם שאר המטיפים בעניין בשרשור) בעצם בעד צניחת הערך המאסיבית של הצרפתיות, אתה חושב שהמחירים שלהן יותר תואמים לגיל ולקבוצת הרישוי מאשר מחירי היפניות המקבילות (שעלו יותר כסף כחדשות),

אבל כואב לך שחבריך חובבי היפניות שומרים על ערכן יותר טוב? מה אכפת לך מה קורה אצל אחרים?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
גם אמרו ששיג לבינה שתיקה..

ואם אתה לא מכיר את השוק של הרכב הנ"ל עדיף שתשמור על זכות השתיקה..

ואני מבטיח לך שכשאני אמכור אמקור ביחס דומה..

בבר עכשיו עוצרים אותי בכל רמזור ומשאירים לי פתקים.. כל אדם שני אומר לי "כשאתה מוכר תגיד לי"

ולהזכירך... זה עניין של עצה וביקוש.. העצה דלה והביקוש גובהה = מחיר גבוהה בהתאם.

סייג לחוכמה היא שתיקה , זה כדי לתקן טעות בסיסית ראשונה.

מכיר היטב את שוק הרכב הישראלי, על כל השגעונות והדעות הקדומות הנטועות בו.

אני יכול להבטיח לך נאמנה שבעוד 2-3 שנים שהרכב יגיע לשנתו העשירית לא תזכה לקבל מחירון על רכב מכל סוג שהוא, אבל אני אתן לך ללצוד את זה על בשרך, אני הייתי שם מזמן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אתה יודע מה, אני אמנם חושב כמוך שמחירון היאריס הוא מוגזם לכל הדעות (אם כי אין לי בעיה עם זה, אם אמא שלי מרוויחה מזה), אבל אני מוכן to take you on this bet.

אמא שלי מעבירה כרגע את היאריס שלה לאחי וקונה רכב חדש. אני מניח שאחי יחזיק את הרכב מספר שנים, נניח שלוש. בעוד שלוש שנים (בהנחה ולא תקרה תאונה וכדומה) הרכב יהיה בן 10 ואז ככל הנראה נמכור אותו. בוא נראה בכמה הוא יימכר אז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אז אתה (וגם שאר המטיפים בעניין בשרשור) בעצם בעד צניחת הערך המאסיבית של הצרפתיות, אתה חושב שהמחירים שלהן יותר תואמים לגיל ולקבוצת הרישוי מאשר מחירי היפניות המקבילות (שעלו יותר כסף כחדשות),

אבל כואב לך שחבריך חובבי היפניות שומרים על ערכן יותר טוב? מה אכפת לך מה קורה אצל אחרים?

לא ממש הבנת אותי. התכוונתי שזה מגוחך לקנות רכב שייוצר בצרפת וייובא מצרפת ולבבוא בטיעון של הרכב שלי טויוטה שומר על ערכו בניגוד לרכב צרפתי.

פורסם

זה לא משנה איפה היאריס יוצרה. היפנים מאוד עקשנים לגבי איכויות הייצור שלהם ומפקחים מקרוב על כל התהליך. אין שום סיבה שבעולם שיאריס "צרפתית" תהיה פחות אמינה מיאריס "יפנית".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...