Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לספר טיפולים לרכב שלי, בעיקר ללמידת הרכב וביצוע טיפולים פשוטים, וניתקלתי ב:

בהוצאת "הינס"

מישהו מכיר את ספר הזה? הוא מומלץ? יש משהו יותר טוב ממנו?

בנוסף, אני יכול להזמין אותו מחנות בארץ ב 45$, האם כדאי או שעדיף להזמין מחו"ל?

פורסם

היינס זו הוצאת ספרים רצינית ומכובדת מאוד לתחום הרכב בכלל ובעיקר לתחום הטיפול העצמי.

זה בדיוק מה שאתה מחפש, ע"פ ההודעה הראשונה שלך.

ממליץ לך לחפש ב e-bay, אם אתה לא מתעקש על חדש (ולפעמים צצים שם גם חדשים), הספרים הללו נסחרים במחירים הרבה יותר נמוכים.

בהצלחה

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

תודה, אבל אולי אני לא מבין משהו. הספר הוא Mercedes-Benz C-class Petrol and Diesel (1993-2000), כלומר יותר מ 7 דגמים שונים. אני הייתי מעדיף ספר שמתרכז רק ברכב שלי (C240 1998).

השאלה היא האם ספר כזה, המכיל מספר רב של דגמים, יהיה מפורט מספיק או רק יכיל ראשי פרקים ללא הפירוט שאני צריך?

פורסם

בד"כ ספרי היינס מכסים חיי דגם לאורך כל/מרבית שנות יצורו, וכוללים בתוכם את ההבדלים שבין דגמי המנועים והאבזור השונים כמו גם בין שנות היצור השונות.

למיטב ידיעתי אין ספר מסחרי (אולי קיים בספרות יצרן - לא מכיר מספיק) המתמקד בדגם ובשנת יצור בודדים. זה פשוט לא כללי, וההבדלים לא כאלו גדולים.

אני לא לגמרי מבין לשם מה הספר נחוץ לך. אם הכוונה לביטוע טיפולים שוטפים וקצת מעבר, ולהבין טוב יותר מה המכונאי שלך עושה (או אמור לעשות :lol:) - זה ספר מצויין.

קח בחשבון שבד"כ הספר נכתב על בסיס הדגם כפי שהוא נמכר בבריטניה, עם הגה ימני. יש לכך השלכות לגבי תצורת תא המנוע.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

תודה, אבל בדקתי שוב וגיליתי כי "Does NOT cover models with V6 engines" . בכל אופן, באתר של היינס לא מצאתי ספר מתאים, מישהו מכיר ספר כזה?

פורסם

חפש בגוגל את הספר הזה לדגם שלך Peter Russek Manuals

במדריך הזה ל-W202 יש גם את המנוע שלך. אולי אף ניתן להזמין אותו ישירות מהאתר (שלישי מלמטה).

פורסם

תודה, סוף סוף... נראה כי אזמין השבוע ואחרי קריאה אעלה תגובות.

דרך אגב, אף פעם לא שמעתי עליהם, מזל שיש את הפורום.

תודה שוב.

• תוכן חדש...