Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן צילומי הצמיגים :

להתרשמות טובה כדאי ללחוץ על התמונה להגדלתה (משם התמונה הוא מיקום הצמיג (קדמי/אחורי, ימין/שמאל).

אשמח לקרוא דעתכם.

תודה !

רכשתי מאזדה 3 מליסינג שהיה שלי (כלומר, הרכב היה אצלי 3 שנים מהיום שעלה על הכביש, וכעת רכשתי אותו).

נסיעה ממוצעת, כ 19,000 ק"מ בשנה, נסיעה רגועה, בינעירונית בעיקר.

אני מתלבט האם להחליף את הצמיגים.

אני יודע שהנטייה הראשונים היא להחליף, אבל אני לא רוצה להחליף אם אין באמת צורך, ולכן הנתונים :

האחוריים (מקוריים, הגיעו עם הרכב) : Yokohama

קידמיים (הוחלפו) : PowerMax 769 Kumho

ארבעתם 195/65 R15 91H, אני לא מצליח לזהות תאריך ייצור.

הבנתי שהמקוריים הם צמיגים טובים, ואלו שהוחלפו די עלומים.

הרכב עבר בדיקה במכון "מבדק" ולאחר מכן עבר טסט.

צמיג שמאלי קדמי.jpg

צמיג שמאלי אחורי.jpg

צמיג ימני קדמי.jpg

צמיג ימני אחורי.jpg

פורסם

לאבחן צמיג דרך המסך קשה.

אבל על פניו עומק החריצים נראה מספיק לחלוטין.

דווקא הצמיגים הקדמיים נראים יבשים וסדוקים יותר, כנראה עניין של הצילום.

למה אתה חש צורך להחליף אותם? אתה מרגיש אובדן אחיזה או משהו? או "סתם" עקב הגיל?

פורסם

קשה לראות בתמונה צמיג יבש או לא , הצמיגים נראים בסדר במידה ויש צמיג יבש תחליף זוג על אותו סרן .

מה כתבו בבדיקה לגבי הצמיגים ?

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

החריצים גם לי נראים טובים,

אבל אכן לדעתי (מבלי להבין כלום מנושא) הם נראים מעט יבשים וסדוקים, זה לא עניין של הצילום.

בבדיקה ובטסט לא אמרו כלום על הצמיגים.

אני שוקל להחליף מכיוון שהבנתי שהצמיגים (לפחות שניים מתוך הארבע) לא משהו,

ומכיוון שהצמיגים הטובים יותר הם כבר בני 3 (והפחות טובים בין שנה וחצי).

פורסם

האבחון דרך המסך באמת קצת בעייתי.

ראשית, יש לבחון את תאריך הייצור של הצמיגים. צמיג אפשר להחזיק לכל היותר למשך ארבע שנים מתאריך הייצור שלו, כאשר המהדרין מחליפים צמיגים גם לאחר שלוש שנים.

מבחינת עומק החריצים, הצמיגים נראה בסדר גמור, אולם בתמונות שצילמת לא ניתן להתייחס למצב הדפנות, אשר יכול להצביע גם על הצורך בהחלפה (בעיקר אם הן משופשפות או שיש בהן חריצים או בליטות).

שים לב שהמצב האופטימלי הוא שארבעת הצמיגים ברכב יהיו מאותו סוג, מה שלא ניתן לומר על המצב ברכבך. אומנם לא מדובר כאן בסכנה בטיחותית שתגרום לך לתאונה, אבל אני בדעה שאם כבר מחליטים להשקיע, אז להחליף את כל הצמיגים (אלא אם מדובר בזוג צמיגים חדש יחסית, וגם אז יש לשאוף שהזוג המוחלף יהיה זהה לזה שנשאר).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...