Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים

הבחור (ירון) פנה אלי ביום חמישי האחרון והביע נכונות ורצון עז להכנס לתחום הראלי לאחר שהיה נוכח במירוץ האחרון בפיליפ

ולאור הכרות איתו לאורך השנתיים האחרונות הבנתי שזו אחת הסנוניות של הנהגים/הנווטים העתידיים , מה יותר פשוט מלהתנסות בחוויה דרך הכסא הימני ?

כל הניתוחים מבוססים על אנשים עם ידע בסיסי בלבד!!חלקם עם כוונות טובות!

ולאחרים- מי שם אתכם כברי סמכא להחילט בשבילנו מה טוב ומה לא ?

נהג ראלי שמכבד את עצמו צריך קודם לבקר את עצמו ולבדוק אם הוא באמת יודע לנהוג ורק לאחר מכן לבוא בדיון על נושא הניווט !!!

די מספיק עם הפלסף הזה !! תנו לאנשים להחליט מה טוב להם , ואם למשהו באמת איכפת שיעשה זאת בפרטי או בשיחה ישירה , ואין לבוא פה בפורום להתנשא גבוה גבוה כמו שאנו עדים לתגובות הרגילות והידועות של החלק הצעקני של המגיבים !!

לשיטתכם , גם גידי קרונין ,הידוע , לא היה צריך לשמש לי כנווט ! שאלו אותי אם זה היה מועיל ? אחרים שחוו זאת כנווטים ,נדב,עופר ועוד , שאלו אותם ואת הנהגים ששרתו !

אפשר לחשוב באיזו רמה אנחנו ? מדוע יש כאלה שלא מוצאים נווט עד היום ? זה לא המקום לפרט !!!

ירון , קח את ההזדמנות הראשונה שתוצע לך וצא לדרך, אתה והנהג שלך לא תצטערו, ושלא תושפע מעצות לא רציניות !!

מישל

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא ננסה לא נדע :-)

מהם אותם תרגילים שאתה מציע? מלבד קורת מתח אני מוכן להכל...

ירון

ירון שלום,

ישנם מספר שלבים ותרגלי נהיגה וחלוקת קשב שאפשר לבצע בכדי לקבל תשובה מקצועית ולראות איכן היתרון יחסי שלך.

אם ברצונך לקבל פרטים נוספים בנושא נא צור עימי קשר ונדבר.

בהצלחה, חזי בצלאל

חזי בצלאל,

רמות ביהס לנהיגה מתקדמת למניעת תאונות

www.rrs.co.il

פורסם

שלום לכולם

מזל שלא הייתי פה שבוע חופש מאולץ חה חה. כמה עובדות ישבשות שלא יהיו אי הבנות, אין נווט אחד שהתחיל לנווט במירוצים הגדולים והחשובים שנהפך לנהג והגיע למקום כלשהו. במידה ואני טועה שיתקן אותי מישהו, ועכשיו בקשר לשרשור שפה במידה וירון מרגיש צורך להגיע להיות נהג נהדר הוא יכול להתחיל בשני דרכים 1 נווט רק בשביל להרגיש את ההרגשה, 2 נהיגה כבר מההתחלה, כמובן שאז יקח לו תקופה ללמוד להרגיש ולהתמודד עם בעיות הנהיגה, צודק דובי ושכמותו גם אני בזמנו לפני 20 שנה החלטתי שאני מעוניין להיות נווט וזהו, מה גם שמה שבטוח שכמה שהנווט ישב עם אותו הנהג יותר זמן רמת הביצועים שלהם ישתפרו. ולא נדב לא יכולים להחליף נווטים כל 4 שבועות ולא משנה הסיבה!!, במידה וניקח את מה שקורה בארץ במירוצים כמה נהגים התחרות עם נווטים בכלל? תשאלו את רמי ש, או דני לוי כמה קשה למצוא או ללמד מה שנהג רוצה מהנווט שלו? מה שאני מנסה להגיד זה לוקח זמן לצוות ללמוד ולהכיר אחד את השיני להבין מה שרוצים ומה מצפים ואז הכל מתחיל ליפול למקומות הנכונים.

ולבסוף רק שנבין את חשיבותו של הנווט, היום נווט או נווטת שיושבים בלהקת בהWRC מרווחים קצת פחות מהנהגים ואם נסתכל על כל הקבוצות הנווטים יושבים עם הנהגים שנים וכן זה המקצוע שלהם. ירון תבחר מה שאתה חושב שיהיה לך נוח וצא לדרך ושיהיה לך בהצלחה.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

אני רק אחזק את דעתך זלמן

מישהו שנחה עליו רוח הנבואה כותב ושולח נהגים לבדוק את עצמם אם הם יודעים לנהוג לפני שיחוו דיעה.

א. יש כבר שם לסיבוב שבו התרסק אותו כותב (מה בדיוק קרה שם? הוא יודע טוב מכולם.)

ב. נהג ראלי לא יכול לנהוג טוב אם אין לו נווט טוב

ג. נהגים שיש להם רכוש כה יקר ועומדים בהוצאות כבירות של החזקת רכב או קבוצה חייבים נווט טוב,אז עד שלא יוכשר אחד כזה לפעמים כדאי להמתין ולא להתחרות.

מירוצי מכוניות

פורסם

ראשית אומר אין לי כל כוונה לחזור להתווכח!

הכל כבר נאמר בשרשור הזה, אבל אני כן מבקש לתקן את זלמן!

אני לא אמרתי שצריך או שיש סיבה להחליף נווט כל כמה שבועות, וגם לנווט (מקצועי להלכה) אין טעם להחליף חמישה נהגים בשנתיים.

מה שכן אמרתי ואני בטוח שהוא נכון לא רק לגבי זה שאם הנווט מתחרפן שבוע או אפילו חודש לפני מרוץ, זו לא בהכרח סיבה לבטל.

אם הנווט של לואב יחלה או שאשתו לא תרשה לו להשתתף יותר במרוצים שבוע לפני אירוע, לואב יוותר? לא הוא ימצא מישהו אחר ראויי בתור אקמול למצב. במרוצים העלובים שלנו שגם ככה מתקיימים בסטייג'ים מוכרים אפשר למצוא מישהו כזה בפול הנווטים המקומי כתורפה למרוץ אחד במידה ובאמת רוצים להשתתף. להכשיר נווט (במידה ויש אחד רציני) למרוצים שלנו לא לוקח יותר מדי זמן וניתן לעשות זאת עם קצת השקעה.

בברכה

נדב

נ.ב. זלמן, לפני שהחלטת לנווט באופן רציני, האם לא היית חובב נהיגה? האם אתה היום אינך חובב נהיגה? אם זכור לי נכון אז אמרת פעם שאתה נוהג מדי פעם כאשר הניצחון/הפסד של הקבוצה לא ישתנה מכך.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

שלום שוב

הענה לך נדב, 1. במידה והנווט של לואב חולה יש לקבוצה מחליף קבוע שיחליפו בשעת הצורך מה שיקרה לואב לא יהיה בטוח כמו שהוא בטוח עם הנווט הקבוע שלו. 2. כן גם אני הייתי חולה לנהיגה וכן נהגתי כמה פעמים טובות במירוצים שהתצאות שלהם לא שינו כלום לאליפות זו או אחרת, וכן הנהג שלי ישב כנווט והיה נהדר. ודבר אחרון לא לפני הרבה זמן הנווט של דני הודיע לו שהוא פורש מתחריות ואני יצאתי עם דני לאימון ומה אתה חושב שקרה נדב:? נכון טעות אחת והיינו בשדה הסמוך לדרך ולמה כי דני לא מכיר אותי ואני לא יודע בדיוק מה שהוא אוהב ורוצה ולכן חשיבות ההכרות וזמן האימונים והתחריות מביאים תוצאות טובות יותר ופחות סיכונים.

בברכה המטיףף

פורסם

שמחתי על מה שכתבת זלמן!

בכל מקרה, אני מבין ממך שלדעתך יכול להיות נווט טוב, משקיע ומקצועי לחלוטין, שהיה רוצה לנהוג, ואף נוהג לפעמים אך הוא אינו נהג מתוסכל שיושב בתור נווט.

כדי להגיע לתוצאות חייבים נהג מנוסה, נווט מנוסה והתאמה בין השניים שמושגת באימונים ומרוצים רבים, זה ברור...

נדב

פורסם

אין בי כל רצון לווכחנות מיותרת. הרצון היחיד שלי הוא כותרת הטרד המקורית.

אני מאמין שאני יכול וזה בהחלט מספיק.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
אני רק אחזק את דעתך זלמן

מישהו שנחה עליו רוח הנבואה כותב ושולח נהגים לבדוק את עצמם אם הם יודעים לנהוג לפני שיחוו דיעה.

א. יש כבר שם לסיבוב שבו התרסק אותו כותב (מה בדיוק קרה שם? הוא יודע טוב מכולם.)

אותו נהג ,שעל שמו הסיבוב ,לא האשים את הנווט שלו, אלא הודה בטעותו ולקח אחריות מייד ללא תירוצים!!

ב. נהג ראלי לא יכול לנהוג טוב אם אין לו נווט טוב

נווט טוב לא יכול להיות להגיע לשום תוצאה טובה אם אין לו נהג טוב ,הוותק לא מעיד על כישרון !!

ג. נהגים שיש להם רכוש כה יקר ועומדים בהוצאות כבירות של החזקת רכב או קבוצה חייבים נווט טוב,אז עד שלא יוכשר אחד כזה לפעמים כדאי להמתין ולא להתחרות.

לא נכנס לפרטים מה היא הסיבה שנהג מסויים לא מצליח להשיג נווט כל כך הרבה זמן !!

שורה תחתונה - ההוכחה לנהג / צוות טוב היא - פודיום=גביעים !!

יש כאלה שמדף של 30 ס"מ גדול מידי להצגת הגביעים שזכה ב-20 שנה האחרונות!!!!

הערה שקשורה לנושא - יש מכונאים מוכשרים או ספונסרים שעברו לכסא הנהג ושם נכשלו, תארו לעצמכם שמשהו היה מעז לאמר להם לחזור למוסך או למשרד ? איך זה היה נראה ? לא נעים, נכון ?

כשמדובר בבחור פשוט יש כן לגיטימציה לשלוח אותו הביתה ולהתנשא בצורה לא הולמת ?

אז אנא מכם קצת צניעות רדו מהעץ !!

הניחו לירון להחליט מה טוב לו , הוא ילד מספיק גדול ונבון כדי להחליט נכונה !

מישל

פורסם

שלום לכולם שוב ולך מישל

אני לא רואה ולא חושב שמישהו ניסה בכל השרשור הזה להוריד לירון את האף או לתת לו הרגשה של יהירות, ממה שאני קורא פה נראה לי שכל אחד גם מצד הנהגים וגם מצד הנווטים כתבו את דעתם וזה לגיטימי. ירון יחליט מה שנוח לו ומה שטוב לו, ונקווה לראות אותו בעתיד הקרוב נהנה בארועים.

בברכה המטיףף

פורסם

כמו בכל עניין: שתי גישות בית שמאי ובית הלל, אין חדש תחת השמש...

אני לא מבין הרבה בהדרכה, אך עם יש רצון וקצת יכולת, אז גם... התאבון בא במהלך הארוחה! כמו שאומרים: אין תלמידים לא טובים, יש מורים לא מוכשרים. זאת דעתי.

ירון, בהצלחה! בכל מה שתבחר!

פורסם

יש רק הבדל אחד מהותי בין גישות בית הילל ובית שמאי

אותם חכמי הדת היהודית שגישותיהם הפכו למשל, פסקו דברים חדשים,חדישים,שלא היה להם ל2 המכובדים שום נסיון עבר

לכן למעט חוכמתם ותבונתם הם לא התבססו על שום ידע ,נסיון או מידע.

לפני זמן לא רב נעשה באנגליה נסוי קטן שמראה המון.

לקחו אלופת סקי הושיבו אותה ברכב מירוץ קטן וחביב 4X2 ,לידה ישב מדריך נהיגה והם נסעו יחד בסטיי'ג עפר של 2.5 ק"מ

האלופה נהגה חמישה סיבובים בכל הוורסיות האפשריות ולאחר שהודיעה למדריך שישב לצידה(נווט מומחה ששתק ולא הוציא הגה מפיו) שזה הזמן הכי טוב שהיא יכולה להוציא,הוא ישב והסביר לה מהו "נוטס",לאחר שביחד הם החליטו על שפה שתאמה מעט את שפת הסקי (C במקום K )הם יצאו להקפה אחת עם אותו נווט.רק אחת!!!

הזמן היה 59 שניות לעומת 1.18 ללא נווט.

היא לא נהגת מירוץ,הוא נווט ברמה גבוהה והנה התוצאה.

לכשנשאלה מה לדעתה גרם לזמן המדהים הזה היא ענתה בשיא הכנות: הרוגע והידע של הנווט שישב לצידי הוציא ממני את המיטב.

לא כל נהג סולן עם סופר גביעים יכול להיות נהג ראלי. (רוב רובם של נהגי הראלי קרוס בעולם לא היו נהגי ראלי)

הדבר משול לאצן 100 מטר ולרץ למרחקים ארוכים.

נהג טוב עם נווט גרוע יגיע לאבדון

נהג בינוני עם נווט מעולה יגיע לטופ!! יותר מזה אותו נהג ישתפר ממירוץ למירוץ

זה ההבדל בגישה שבאה על סמך נסיון.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני, הסיפור שלך מאוד יפה ואני חושב שהוא אפשרי בהחלט מייצג אבל עולים שני סייגים.

א. אתה תמיד אומר באופן גורף שנווט זה הדבר הכי מיותר בעולם במרוצי ספרינט שם נוהגים 3 ק"מ שלש פעמים, ושהנווט זה תאפורה בלבד, איך זה מסתדר עם זה שעל מסלול קצר בפעם השישית(!) קיצרו בזמנים עם נווט?

ב. הנווט באותו מקרה שסיפרת לא היה צריך לעשות כלום חוץ מלהקריא נוטס בצורה מדוייקת לפי המקצב של הנהיגה (PACING), לא לעמוד בלחצים, לא להביא את הרכב לזינוק בזמן, לא לנהל קבוצה ועוד, לכן הוא קצת לא רלוונטי לדיון. חוץ מזה שהוא מוכיח שהכי חשוב זה החיבור וההקראה :)

בברכה

נדב

• תוכן חדש...