Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני לא טועה הם מתכננים לפשוט רגל ואז אחרי שהסופה הזאת תעבור הם יחזרו כחברה חדשה.

קראתי את זה איפשהו בדמרקר

פורסם

מוטב מאוחר מאשר לעולם לא...

אני מנחש שהחלקים שעדיין עשויים לעבור לרווחיות בטווח הקצר-בינוני יירכשו ע"י קונצרנים הודיים/סיניים/קוריאניים, תחת התניות שימשיכו לקיים פעילות יצרנית בארה"ב, והיתר יימכר כמשקלו בברזל למרבה במחיר.

הממשל האמריקאי יקח על עצמו את הנטל של קצבאות הגמלאות (אם הם לא יעשו את זה, אף אחד לא יסכים לקנות את הביזנס), וצ'אק ובילי-בוב המובטלים יחזרו לייצר מונשיין בחצר האחורית, ויבריחו אותו לסטייט הבא במיצובישי אבו.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קריסת GM תהיה צונאמי שתפגע בכלכלה לא רק בארה"ב, כי אם גם באירופה ואפילו במזרח הרחוק.

מליונים יאבדו את מקום עבודתם, בין אם באופן ישיר כעובדי GM על כלל חטיבותיה ותת-מותגיה ובין אם באופן עקיף דרך חברות שמספקות שירותים וחלפים לGM וחטיבותיה השונות.

קשה לי לראות את ממשלת ארה"ב נותנת לGM ליפול כלכך מהר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לדעתי אין שום סיכוי ש GM לבדה יכולה להתייעל במידה כזאת שהיא תחזור להיות רווחית. הם כבר הוכיחו את זה במשך שני עשורים ברצף, וגם חברות אחרות באותו מצב הוכיחו שזה קשה עד בלתי אפשרי (מישהו זוכר את BMC/מוריס/אוסטין/רובר? 4 פעמים הממשלה הצילה אותם, הכסף ירד לטמיון, ובסוף ממילא החברה פורקה ונמכרה לסינים, כשהחלקים רווחיים מסויימים נשארים אצל בעלים אחרים)

כל כסף שהממשל יזרוק לכיוונה של GM זה כסף לפח.

הדרך היחידה לגרום לפעולה דרסטית לייעול החברה זה לתת למפרקים להציע את החברה על חלקיו למכרז.

המשקיעים הפוטנציאליים יעשו בדק בית ודיו דיליג'נס ויבחרו את אותם קווים/מותגים/מפעלים שעשויים לעבור לרווחיות. מה שלא יעבור את המבחן הזה דינו למות.

החלקים של GM יוצעו למכירה במחיר כל כך אטרקטיבי שיהיה שווה למשקיעים להמשיך להעסיק את הפועלים בארה"ב ואת שרשרת האספקה שלהם, ואני מנחש שזה גם יהיה תנאי שיוצב בפני משקיעים שבאים מחוץ לארה"ב. לממשל יותר חשוב שהפעילות תמשיך ותעסיק עובדים מאשר לקבל סכום כסף חד פעמי גבוה.

אז זה יהיה מכה די קשה, אבל לא קשה כמו שאתה מתאר.

ככל שינסו לדחות את הקץ עם GM, הנפילה, לכשתבוא, תהיה יותר חזקה ויותר כואבת.

לכן אני אומר שמוטב עכשיו מאשר לעולם לא.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

גם אם הכסף ייזרק לפח בסופו של דבר , לא נראה לי שהממשל האמריקאי ייתן לחברה למות ללא עזרה (אחרי תוכנית "הבראה" כנראה) .

פורסם
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא...

אני מנחש שהחלקים שעדיין עשויים לעבור לרווחיות בטווח הקצר-בינוני יירכשו ע"י קונצרנים הודיים/סיניים/קוריאניים, תחת התניות שימשיכו לקיים פעילות יצרנית בארה"ב, והיתר יימכר כמשקלו בברזל למרבה במחיר.

הממשל האמריקאי יקח על עצמו את הנטל של קצבאות הגמלאות (אם הם לא יעשו את זה, אף אחד לא יסכים לקנות את הביזנס), וצ'אק ובילי-בוב המובטלים יחזרו לייצר מונשיין בחצר האחורית, ויבריחו אותו לסטייט הבא במיצובישי אבו.

שלום ג'רמי

לדעתי אין צורך לנחש סמכו על האמריקאים,בואו נדאג למשבר המתחולל אצלנו,הוא עומד להיות חמור מאוד.

פורסם

בטח שקריסת GM תשפיע על ישראל, יש מס' מפעלים בארץ שמייצרים חלקים רק עבור GM, ברגע ש GM יקרסו, אז כל העובדים במפעלים הללו יפוטרו.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

הם אולי יפסיקו להתקיים כ GM אבל רוב הסיכויים שהחטיבות השונות יירכשו ע"י כל מיני גופים בתחום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גם אם הכסף ייזרק לפח בסופו של דבר , לא נראה לי שהממשל האמריקאי ייתן לחברה למות ללא עזרה (אחרי תוכנית "הבראה" כנראה) .

תביא בחשבון עניין אחד: לארה"ב חובות חוץ אדירים בדולרים (ארה"ב היא המדינה היחידה בעולם שלא יכולה לפשוט את הרגל כי חובות החוץ שלה נקובים במטבע המקומי שלה, ממנו אין לה בעיה להדפיס כל כמות).

לכן כל הזרמת כסף לשוק תגרום בסופו של דבר לאינפלציה ולשחיקת ערך המטבע. מי שישא בהפסדים הם האמריקאים שערך המטבע שלהם יישחק, אבל גם הנושים החיצוניים ובראשם סין.

• תוכן חדש...