Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתי עובר ליד ניידת ב 200

הייתי לוחץ יותר חזק :evil:

נעלם לו, ומקווה לטוב... :?

אגב אמרו פה שאין כבישים בארץ שאפשרי לנסוע בהם 200

תנו לי לחדש לכם חברי הפורום הנחמדים

יש ועוד איך יש :!:

אם רוצים אפשר לסגור בכביש הזה 300 !!! (אם יש לכם מטוס כזה...)

למעוניינים בכביש, אנא פנו אליי בפרטי

(עקב הצצה מתמדת של כחולים באתר הזה...)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קורא את השירשור הזה ולא מאמין

1. תפקיד השוטרים לעשות את עבודת האכיפה

2. במדינתו הקטנה יש חוק וגם נסיעה של 140 מנוגדת לחוק שלא נדבר על 200

3. אל תגיעו למצב כזה כך לא תצטרכו לחשוב מה לעשות לעצור או לא לעצור.

4. תחשבו גם על עצמכם שבמהירות כזאת מספיק שגיעה אחת או חוסר תשומת לב לשבריר שניה ואתם יכולים למצוא את אצמכם המקום אחר.

תחשבו על זה

אלון

אספן דגמי מכוניות 1/43

פורסם
אני קורא את השירשור הזה ולא מאמין

1. תפקיד השוטרים לעשות את עבודת האכיפה

2. במדינתו הקטנה יש חוק וגם נסיעה של 140 מנוגדת לחוק שלא נדבר על 200

3. אל תגיעו למצב כזה כך לא תצטרכו לחשוב מה לעשות לעצור או לא לעצור.

4. תחשבו גם על עצמכם שבמהירות כזאת מספיק שגיעה אחת או חוסר תשומת לב לשבריר שניה ואתם יכולים למצוא את אצמכם המקום אחר.

תחשבו על זה

אלון

סליחה אבל שטויות, השוטרים לא מעוניינים לשמור על החוק או על ביטחון הנהגים, למה אתה חושב שהם בוחרים לעמוד בכביש מהיר וריק ב-2 בלילה ??? כי הם יודעים שאפשר ובטוח ליסוע שם מהר יותר מה-90 קמ"ש המותרים ואפשר לרשום הרבה דו"חות, עומדים באיילון בקצה ישורת שמזמינה מהירות, כל רכב מודרני חדש ושקט ישייט שם על 120 בלי בעיה ובלי שום סכנה לא לעצמו ובטח לא לאחרים שלא שם (כביש ריק), הרוב נוסעים לפי איך שהם מרגישים בטוחים ואין אחד שלא ירגיש בטוח על 120 שם למשל והבודדים שנוסעים 90 עושים זאת רק מפחד לארנק ולא לחייהם...

אם היה אכפת לשוטרים מהביטחון, שיעמדו באמצע היום במקומות המועדים, שיתפסו את אלה שחותכים תור, את אלה שלא נותנים זכות קדימה, את אלה שנוסעים את ה-90 קמ"ש המותרים... אבל בפקק ותוך חתיכת מכוניות בצורה מסוכנת... אבל השוטרים לא נמצאים אז... למה ? כי לא ייצא מזה כסף, בטח לא בהשוואה לאיילון ריק ומוגבל ל-90 באמצע הלילה... הגיון אין פה ולא מעניין אותי שיש חוק כזה וגם לשוטרים שקוראים פה אני אומר שאני מצפצף על החוק, אתם בעצמכם כשאתם לא במשמרת נוסעים בדיוק כמוני, אני לא מאשים איש באופן אישי כי הם בסך הכל ממלאים הוראות ולפעמים הם גם יוצאים בסדר, אנחנו פשוט צריכים לדעת לחיות עם זה.

ולך אני אומר מה שאני תמיד אומר לאנשים שמעירים על מהירות, תחשוב איך היו מגיבים בשנת 1920 אם היו מאפשרים נסיעה של 90 קמ"ש מטורפים!! (יחסית לאז כמובן), אנחנו קצת מפגרים בתחום ולא מעודכנים... אבל יום אחד יהיה מותר ליסוע פה מהר יותר, אולי עוד 10 שנים ואולי פחות, ומה תגיד אז ??? פתאום יום אחד יהיה מותר למשל ליסוע 120, אותם כבישים בדיוק, אותן מכוניות בדיוק, יום אחד מותר 90 ולמחרת אחרי אישור החוק יהיה מותר 120... אולי יעלו את זה יותר בהדרגה אבל יום אחד זה יעלה, אז האם אז ליסוע 120 יהיה מסוכן ??? או שפתאום זה יהיה בסדר ואז ליסוע 140 יהיה מסוכן ? וגם לשם נגיע...

אני תמיד אומר שצריך ליסוע לפי כמה פרמטרים, מצב הכביש, מצב התנועה על הכביש, סוג הרכב ונסיון הנהג, יש מצבים מסויימים שגם נסיעה על 250 היא בטוחה ביותר אם כל הקרטריונים המתאימים הושגו.

ינון.

פורסם

אני לא אעצור לשוטר קודם כל אם הוא יהיה סמוי ואז אני אוכל לטעון שכבר קרו מקרים שאנשים עצרו בצד כי הם חשבו ששוטר סמוי מסמן להם וגנבו להם את הרכב... אני לא יודע אם אני לא אעצור לניידת גלויה, מסוכן מדי, למרות שאולי אם הייתי באמת במהירות מטורפת הייתי מגיב באופן שאני לא חושב עליו עכשיו.

בכל אופן השוטר באמת לא יתחיל לרדוף אחריך, כנראה, אם אתה נוסע במהירות מטורפת כי הוא לא יתפוס אותך פשוט אבל מה שהוא יעשה, הוא יודיע למוקד על סוג הרכב, המהירות בה הוא נתפס והמקום ואז אלא אם כן יש לך יציאה בעוד קילומטר בערך, בשאר היציאות הקרובות כבר יחכו לך שוטרים, תוך דקות, וגם על הכביש עצמו מן הסתם כל שאר הניידות יחכו לבואך, אם בכל זאת יש לך יציאה ממש קרובה יש סיכוי אפילו להתחמק, אבל בכל מצב אחר כבר יחכו לך שוטרים.

זה מה שקרה עם האוודי TT שתפסו ב222 קמ"ש, השוטר שתפס הודיע על זה ואחרי כמה קילומטרים תפסה אותו ניידת אחרת, נוסע במהירות נורמלית.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

כל הדיון הזה תיאורתי ככה שלא צריך לדאוג ואנחנו לא עוברים את המהירות החוקית

מה לא???

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

ינון שלום,

מהירות הנסיעה בכביש נקבעת לפי כמה פרמטרים ואת זה צינת קודם וצדקת ולכן אני לא אחזור על זה אבל הנסיעה במדינת ישראל מגבלת לא רק בגלל הכבישים והמכוניות החדישות אלא גם בגלל הגורם האנושי שאצלנו בארץ לא מצטיין במיוחד (וכמובן אתה לא בניהם)

כדי לעלות את המהירות בארץ צריך להכשיר מערך כבישים ולפרק ולבנות מחדש את הארץ כי אנחנו לא בנויים לזה לא עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

ובנוגע לגורם האנושי שזה כל אחד המדינה שלנו אנחנו לא אדיבים מאד עצבנים על הכביש וזה עינין של טבע והרגל דע לך אם אדם נוסע מהר בכביש פתוח הוא גם יסע בתוך העיר ואם אדם גונב פניה גם אם לא יהיה טור גדול הוא יתגנב כי ככה זה המנטליות של הנהג הישראלי ושלא נדבר על תחריות למינהם בכביש ואם אחד חתך אז מראים לו מזה נכון?

בלי קשר עם משטרת ישראל כן עושה את העבודה או לא האם היא נמצאת במקום הנכון

או לא אני רוצה להאמין שאנחנו נוסעים בכביש ממקום למקום כדי להגיע ולא כדי להתחרות

ואין שום סיבה לנסוע 140 או 200 גם באילון ביום שישי באחת בלילה

ולידיעתך גם במכוניות חדשות וגם לא נסיעה מהירה מקטינה את זמן התגובה שלך וגם אם אתה צעיר ובריא ולכן זה מסוכן עצם הנהיגה במהירות לא מסוכן אבל אם קורה משהו אתה יכול להכנס לבעית תגובה.

וחוץ מזה אני לא צריך לבסר לך כי אתה לא לבד על הכביש ומספיק שבאותה שעה בוחר לו בחור נחמד ושיכור לצאת מאחת היציאות של אילון ולהשתלב לא כמו שכתוב בספר ואתה דוהר במהירות ונראה אותך אז

ואולי ינון אני אזמין אותך לאחת ההדרכות שלי כדי שתראה מה קצת צילומים וקצת סרטי וידאו על אלה שחשבו שהם לבד על הכביש גם בשעה מאוחרת .

לסיכום : אני טוען שתאונות לא נגרמות כתוצאה מנסיעה מהירה אלה הגורמים מסביב ותנאי הדרך והראיה וכ' מקטינים את זמן התגובה שלך כי אתה לא לבד בכביש

אם נתן לך לנסוע לבד בכבישי ישראל במהירות גדולה ואתה תדע מראש כי אף אחד לא יפתיע אותך אני מוכן גם אני להנות מנסיעה מהירה אבל לצערי זה לא כך ולכן יש הרבה הרוגים בכל שנהשחלקם זה בגלל מהירות מופרזת שפשוט אין סיכוי שתצליח לעצור מבלי לפגוע גם בהולך רגל.

אתה לא חייב להסכים אבל אני מקווה שתפנים

אלון

אספן דגמי מכוניות 1/43

פורסם

שזה לא כמו בסרטים המשטרה היא גוף מאורגן אם אתה נוסע במהירות הזאת בכביש מהיר אתה אבוד אין לך לאן לברוח תאמינו לי לוקח ממש מספר דקות עד שאהייה לפניך מחסום של דוקרנים

בקיצור מסכנות:

1.לא לנסוע במהירות הזאת בארץ (אולי רק בכביש 6 בשעה מאוחרת למרות שגם אין סיכוי נראה לי)

2.אם אתה נוסע אז חכה עד שהמשטרה לא תראה אותך ותנסה כמה שיותר להיכנס לגודש תנועה או איזה אזוכ כפרי או משהו(ולא אני לא מדבר מנסיון זה פשוט מה שנראה לי הכי חכם אם הייתי מגיע למצב הזה)

דורון

פורסם

אוקיי ....

אז קרה לנו מקרה לפני כשנתיים , היינו ביגור בדרך מחיפה לנצרת דרך שפרעם .

השעה היתה 2 בלילה ,

המכונית גולף GTI חדשה .

הכביש היה פנוי לגמרי המהירות היתה 160-170 , חבר שלי נהג .

פתאום בצידי הכביש רואים בן אדם שצץ משום מקום עם המקל עם האור הזה שמסמן לנו לעצור .

חבר שלי ברגע שלחץ על הברקס צעקתי עליו ללחוץ , וגם עוד חבר מאוחור , הנהג לחץ חזק אחרי שאמרתי לו גם לכבות את האורות וטס משם , ראינו את השוטר רץ למכונית , ואנחנו נמשכנו עד לרמזור שעצר עליו ואז כשראה שאין מכוניות בכביש נסע על אדום ( נכנס כמסלול שלישי ואז נסע ) , הביצים של הנהג היו מתחת לרגליים , הוא התחיל לעשות עקיפות מימין ומשמאל תוך כדי דיבור עצמי וחשיבה איפה להתחבא , אני הצעתי להמשיך כרגיל .

הגענו לנצרת בשלום ... הבן אדם היה מפוחד מדו"ח על זה חודשיים או משהו בסוף לא היה לו כלום ויצא מזה בשלום .

אני לא הייתי עוצר במהירות של 160+ בכביש מהיר , בתוך עיר שאני מכיר אם אני בטוח שלשוטר לא היה סיכוי לראות את מספר הרכב אני מאבד אותו בתוך הדרכים המסובכות ( בעיקרון זה בנצרת ואם זה חשוך -- קרה לי פעם אחת אבל אז לא הייתי עם רשיון כך שבכל מקרה לא היה לי מה להפסיד :wink: )

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
ינון שלום,

מהירות הנסיעה בכביש נקבעת לפי כמה פרמטרים ואת זה צינת קודם וצדקת ולכן אני לא אחזור על זה אבל הנסיעה במדינת ישראל מגבלת לא רק בגלל הכבישים והמכוניות החדישות אלא גם בגלל הגורם האנושי שאצלנו בארץ לא מצטיין במיוחד (וכמובן אתה לא בניהם)

כדי לעלות את המהירות בארץ צריך להכשיר מערך כבישים ולפרק ולבנות מחדש את הארץ כי אנחנו לא בנויים לזה לא עכשיו ולא בעוד 10 שנים.

ובנוגע לגורם האנושי שזה כל אחד המדינה שלנו אנחנו לא אדיבים מאד עצבנים על הכביש וזה עינין של טבע והרגל דע לך אם אדם נוסע מהר בכביש פתוח הוא גם יסע בתוך העיר ואם אדם גונב פניה גם אם לא יהיה טור גדול הוא יתגנב כי ככה זה המנטליות של הנהג הישראלי ושלא נדבר על תחריות למינהם בכביש ואם אחד חתך אז מראים לו מזה נכון?

בלי קשר עם משטרת ישראל כן עושה את העבודה או לא האם היא נמצאת במקום הנכון

או לא אני רוצה להאמין שאנחנו נוסעים בכביש ממקום למקום כדי להגיע ולא כדי להתחרות

ואין שום סיבה לנסוע 140 או 200 גם באילון ביום שישי באחת בלילה

ולידיעתך גם במכוניות חדשות וגם לא נסיעה מהירה מקטינה את זמן התגובה שלך וגם אם אתה צעיר ובריא ולכן זה מסוכן עצם הנהיגה במהירות לא מסוכן אבל אם קורה משהו אתה יכול להכנס לבעית תגובה.

וחוץ מזה אני לא צריך לבסר לך כי אתה לא לבד על הכביש ומספיק שבאותה שעה בוחר לו בחור נחמד ושיכור לצאת מאחת היציאות של אילון ולהשתלב לא כמו שכתוב בספר ואתה דוהר במהירות ונראה אותך אז

ואולי ינון אני אזמין אותך לאחת ההדרכות שלי כדי שתראה מה קצת צילומים וקצת סרטי וידאו על אלה שחשבו שהם לבד על הכביש גם בשעה מאוחרת .

לסיכום : אני טוען שתאונות לא נגרמות כתוצאה מנסיעה מהירה אלה הגורמים מסביב ותנאי הדרך והראיה וכ' מקטינים את זמן התגובה שלך כי אתה לא לבד בכביש

אם נתן לך לנסוע לבד בכבישי ישראל במהירות גדולה ואתה תדע מראש כי אף אחד לא יפתיע אותך אני מוכן גם אני להנות מנסיעה מהירה אבל לצערי זה לא כך ולכן יש הרבה הרוגים בכל שנהשחלקם זה בגלל מהירות מופרזת שפשוט אין סיכוי שתצליח לעצור מבלי לפגוע גם בהולך רגל.

אתה לא חייב להסכים אבל אני מקווה שתפנים

אלון

אני מסכים חלקית, בעיקר על העובדות... כי עובדות הן עובדות, ומה שעובדות מדבריך זה שממוצע שיקול הדעת של כלל הנהגים על הכביש הוא לא טוב בלשון המעטה וזו באמת הבעיה היחידה שלנו, בשיא הכנות אני אומר שאני לא סומך על כ-ל הנהגים או אפילו על הרוב שידעו לפעול לפי שיקול דעת נכון... זאת אכן בעיה ורק חינוך ואכיפה חזקה במיוחד תוכל לפתור את הבעיה הזו.

אני גם מסכים שבמהירות זמן התגובה יורד או לייתר דיוק, אתה עובר יותר מרחק באותו זמן תגובה, אז זהו פרמטר שלילי שצריך לקחת בחשבון של השיקלול של הפרמטרים שציינתי קודם, אני אתן דוגמא למה אני מחשיב תנאים בטוחים לנסיעה על 200+.

1. כביש של שני נתיבים לפחות לעיתים נדירות גם נתיב אחד מתאים - זה קודם כל בשביל שיהיה מקום לתקן ולברוח במקרה חירום.

2. כביש ישר ככל האפשר, גם כיוונית ובעיקר מישורית, ללא הבדלי גובה משמעותיים שמקשה לראות קדימה.

3. מצב התנועה האידיאלי הוא 0 רכבים, אבל ככל שהכביש מרווח יותר (איילון למשל עם 4 נתיבים בחלקו) זה אפשרי גם עם תנועה דלילה ביותר, אבל ממש דלילה, ללא מכוניות בנתיב השמאלי או האמצעי, מאוד לא מומלץ לזגזג ב-200+ וגם לא מומלץ לעבור צמוד לנתיב עם רכב אחר(ובטח ובטח לא מימין!), לכן אם יש קטעים של ישורת נקיה אפשר להאיץ וכשמתקרבים לרכב להאיט(לא צריך להאיט למהירות הרכב, אבל להקטין את הבדלי המהירות ואולי גם לסמן לרכב שאתה מתקרב על ידי היבהוב) ולעבור בזהירות.

4. תנאי תאורה טובים שיחד עם כביש ישר ומישורי מאפשרים לראות כמה מאות מטרים קדימה וכך גם בקצב של 200+ אין הפתעות ואפשר אפילו לבלום (עם רכב מתאים וזה הסעיף הבא) לעצירה מוחלטת.

5. רכב מתאים, היצרנים דיי דואגים שיהיה איזון, רכב חזק מגיע לרוב גם עם בלמים טובים וחזקים יותר מרכב רגיל, כמו כן מכלולים נוספים ברכב מותאמים למהירות ולמאמץ הפיזי שמופעל על הרכב, בכל מקרה אף פעם לא כדאי לשייט על המקסימום של הרכב אלא על לפחות 10-15% פחות, רכב שהמהירות המקסימאלית שלו היא 180 למשל (וזה רוב הרכבים בארץ) יכול להיות בטוח וירגיש יציב לדעתי עד 160 וסליחה על ההכללה והנתון השרירותי שאני מודה שהוא לא על סמך שום בדיקה מדעית אלא מהיכרות עם רכבים שונים, כמובן שיש יוצאים מין הכלל לשני הכיוונים, גם מצב הרכב הוא פרמטר נוסף.

6. נסיון הנהג והיכרות עם הרכב, כמובן שלא רצוי להפקיד אימפרזה טורבו אצל ילד בן 17 שרק הוציא רשיון ולא מכיר את הרכב ואת התגובות שלו ועלול להיות מופתע, מבלי להרחיב ההיפך הוא המומלץ (ההיפך מבחינת כל מה שנאמר מלבד האימפרזה... שהיא תישאר :D ).

7. תנאי כלליים - מזג אוויר(ללא גשם או ערפל), תאורה (לא בלילה במקום ללא תאורה ולא מול השמש בדיוק בשקיעה)

נשמע כמו הרבה תנאים(ובטח שכחתי כמה...), אבל נהג מנוסה תוך 2 שניות ואפילו פחות ידע להתאים את המהירות שלו למקום שבו הוא נמצא, כך אני נוהג וכך פחות או יותר לדעתי כולם צריכים לנהוג, סיכונים לוקחים כל החיים, אם הם מחושבים ובאחריות זה מוריד מהסיכון.

אני אתן דוגמא לכביש שמשום מה טסים בו הרבה ואני ממש ממש לא חושב שהוא מתאים, כביש החוף... מלבד קטעים מסויימים של ישורות, לאחר נתניה(לכיוון צפון) הכביש צר, דיי מעוקל(כך שלא רואים מה יש בהמשך), עם הבדלי גובה בחלקו והכי גרוע גם ללא תאורה כלל (וכנ"ל עד נתניה בכיוון השני), אז החלק המדובר ממש ממש לא מתאים לנסיעה מהירה, לדעתי 140 זה הגג גג שיכול להיות ואני אישית נוסע שם פחות, בסביבות ה-120-110 ואפילו הייתי ממליץ על 100 בלבד.

אני מזכיר שוב שלמרות השירשור הזה נדיר ביותר שאני נוסע 200 ואפילו מעל 160 זה נדיר בשבילי, פשוט כי התנאים לא מתאימים, שאלתי איך לדעת אנשים צריך להתנהג מהסיבה הפשוטה שהמשטרה בדיוק עומדת במקומות שכן בטוח ליסוע בהם מהר... מסיבה אחת פשוטה, אחוז גבוה של נהגים ירגיש בטוח (והוא אכן בטוח) ליסוע מהר יותר מהמותר המגוחך שם...

ינון.

פורסם

אני אישית שנהגתי ללא רישיון ברחתי 3 פעמים מי המישטרה

1.בידקת רישיונות

2.בריח מי ניידת

3.בדיקת רישיונות.

אני ברחתי ולמזלי הם לא שמו לב למיספר הרכב שלי..

לחבר שאני מכיר היו 10 מירדפים מי כולם ברח בלי זיהוי(גולף 91 לבנה)..

אך הפעם ה11 הוא נהג בזיו (בחיפה למי שמכיר) ביום שישי בקיץ וקיבל מירדף ושוב ברח אבל השוטרים רשמו את המיספר..

בעלת הרכב(אימו) קיבלה מיכתב ממישטרה ישראל להיתיצב בתחנת המישטרה בעיר עם הנהג הצעיר שנהג ברכב ביזמן המירדף..

החבר הזה מצא איזה בחור עם רישיון אבל בלי אוטו שילם לו 1000שקל והבחור לקח על עצמו את המירדף..

ד''א

הוא ניקנס ב500שקל ו3 חודשיים שלילה..

האוטו היה קרזלייר ניאון(אוטו קטלני ביותר)95..

פורסם
אוקיי ....

אז קרה לנו מקרה לפני כשנתיים , היינו ביגור בדרך מחיפה לנצרת דרך שפרעם .

השעה היתה 2 בלילה ,

המכונית גולף GTI חדשה .

הכביש היה פנוי לגמרי המהירות היתה 160-170 , חבר שלי נהג .

פתאום בצידי הכביש רואים בן אדם שצץ משום מקום עם המקל עם האור הזה שמסמן לנו לעצור .

חבר שלי ברגע שלחץ על הברקס צעקתי עליו ללחוץ , וגם עוד חבר מאוחור , הנהג לחץ חזק אחרי שאמרתי לו גם לכבות את האורות וטס משם , ראינו את השוטר רץ למכונית , ואנחנו נמשכנו עד לרמזור שעצר עליו ואז כשראה שאין מכוניות בכביש נסע על אדום ( נכנס כמסלול שלישי ואז נסע ) , הביצים של הנהג היו מתחת לרגליים , הוא התחיל לעשות עקיפות מימין ומשמאל תוך כדי דיבור עצמי וחשיבה איפה להתחבא , אני הצעתי להמשיך כרגיל .

הגענו לנצרת בשלום ... הבן אדם היה מפוחד מדו"ח על זה חודשיים או משהו בסוף לא היה לו כלום ויצא מזה בשלום .

אני לא הייתי עוצר במהירות של 160+ בכביש מהיר , בתוך עיר שאני מכיר אם אני בטוח שלשוטר לא היה סיכוי לראות את מספר הרכב אני מאבד אותו בתוך הדרכים המסובכות ( בעיקרון זה בנצרת ואם זה חשוך -- קרה לי פעם אחת אבל אז לא הייתי עם רשיון כך שבכל מקרה לא היה לי מה להפסיד :wink: )

גם אם הייתי על 200 ויותר, במקרה והייתי רואה את הסימון לעצור הייתי עוצר!

אולי אני אדיוט... אבל אני מעדיף לעצור וכנראה לחטוף על מה שעשיתי, ולא להמשיך לברוח במהירות גבוהה כאשר אני יודע שאני לא בפוקוס מקסימלי.

כאשר אני נוהג, אני משתדל להתרכז כמה שיותר בנהיגה עצמה. בטח ובטח כאשר אני נוהג במהירות גבוהה.

במצב בו אני יודע שמישהו רוכב לי על הזנב, אני אעדיף לעצור בצד מאשר להמשיך לנהוג תוך כדי מחשבה מתמדת על אופן הבריחה שלי.

שוטר שעוצר אותך על מהירות גבוהה זה חלק מה"סיכון המקצועי" פה. אני מעדיף להפנים את זה מאשר למצוא את עצמי מרוח על איזה עץ בגלל שרציתי לרדת מהכביש כמה שיותר מהר.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

האוטו היה קרזלייר ניאון(אוטו קטלני ביותר)95..

קריזלר נאון אוטו קטלני בעיקר בגלל תקלות רבות שמאפיינות את הדגם.

בנוסף הוא גם חסר שוק באופן מפחיד.

בזה מסתכמת הקטלניות ברכב.

פורסם

אני הייתי עוצר, למה להסתבך???? יש להם מספר רישוי והכל ושוטרים במדינה הזו די זונות. אני מעדיף קנס מאשר כמה ימים במעצר. (טוב בסהכ אני די חנאן) :mm_blush:

פורסם

ינון חבר יקר

אני מסכים עם ההסבר שלך ועכשיו הוא נקרא יותר איכותי ומדבר לעינין כל הפרמטרים שצינת נכונים אבל אין בארץ שלנו מצב אידיאלי כל כך לנסיעה מהירה ולכן פה בא החוק כדי ליצור מצב שבו אנשים לא ינסו לעשות את מה שלא צריך .

וגם במקום שנראה לך בטוח לנסיעה עם תבדוק תמצא אנדרטות לצד הדרך מכל מני סיבות ולצערי אי אפשר לדעת בודאות מה היה כי לא תמיד הנוהג יכול לספר.

אני גם מסכים לגבי צורת האכיפה של המשטרה ולדעתי היא לא טובה אבל גם בזה יש בעיה של כוח אדם וכ' ואני לא רוצה להכנס לזה

בשורה התחתונה : אני בתפקידי קצין בטיחות בתעבורה ואני מלמד את הנוהגים בחברה שאני עובד בה לנהוג על פי חוקי התנועה.

ולצערי גם אני נתקל באירועים מצערים של תאונות שאותם אני צריך לחקור ותודה לאל שלא ההיתי צריך להתמודד בגרוע מכל או פציעות קשות אבל תמיד בתחקיר מתגלה טעות אחת קטנה שגרמה לתאונה.

ואת זה אני רוצה שתלמדו כולם בפורום הגדרה פשוטה תאונה " שרשרת של אירועים שכל חוליה בשרשרת שבו הגורם האנושי היה נותן תשומת לב היה יכול למנוע אותה"

ופה מדובר על חיים

לכן חברי סעו כחוק כדי שנוכל להפגש

אלון

אספן דגמי מכוניות 1/43

• תוכן חדש...