Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כל דביל קונה מצלמה דיגיטלית, קורא לעצמו "צלם אירועים עלאק", מפציץ 10000 תמונות ומקווה ש300 מהן יהיו ראויות.מה אכפת לו? כרטיסי זיכרון עולים גרושים.

לפעמים זה תופס, לפעמים לא.

כמה שאתה צודק.....

צילום ארועים זה תחום קשה מאוד ובעל אחריות עצומה (הבדלי תאורה מהירים, צריך לעמוד בקצב הארוע וכו') וזו אחת הסיבות שאני לא אוהב לצלם ארועים זו עבודה קשה ולדעתי גם לא מהנה כלל, וכל זה בשוק תחרותי ומגעיל.

לגבי קבצי RAW, לא ידוע לי על צלם שמצלם בקובץ הזה (בארועים).

וסלבה, אין טעם שתפיץ את התמונות בפורומים אחרים התמונות באמת ב OVER רציני. האם שילמת כבר לבחור?

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

RAW באירועים הוא יותר מנחוץ.

תאורה קשה עלולה לגרום לאנדר רציני ואם זה JPEG אכלת אותה.

בLIGHTROOM ולמעשה בכל תוכנת פיתוח RAW רצינית אפשר לקחת תמונה מדגמית, לתקן אותה ואז להחיל את השינויים על כמה תמונות שרוצים. (בד"כ יש סטים שלמים בעלי אותם מאפייני תאורה (חופה, ריקודים, אורחים ווכו))

ככה יוצא למעשה שאתה מתקן כמה עשרות תמונות ובפועל מריץ את השינויים על כל התמונות.

לא יותר מכמה שעות וזה גמור.

עדיף מלחרבן לזוג אירוע של פעם בחיים.

פורסם

CEYAL,

אני אגיד לך מה לדעתי תיהיה ה"בעייה":

צלמים שיאמצו וישתמשו בפורמט עליו אתה מדבר ייבקשו יותר כסף בגלל עריכות של התמונות וכו'.

צוות צילום ממוצע היום גובה סביב 8K שקלים וצפונה מזה,הרחק צפונה מזה, עבור סט שכולל 2 צלמי וידאו וצלם סטילס בודד, עם משהו כמו 350-400 תמונות לחתן וכלה ועוד אלבום מצ'וקמק לכל זוג הורים.

ואז אתה שואל "אבל מה עם אלבום מעוצב ?" ועונים לך שכיום אין כבר אלבום מעוצב, היום התקדמו לאלבום דיגיטלי, אבל עבור זה צריך לשים עוד 2-3K וכו'.

השורה התחתונה היא שצילום חתונה היום זה עסק מאוד מאוד יקר,ואני מניח שצוותי הצילום שאכן ישתמשו בפורמט שציינת ידרשו על כך עוד כסף וכמובן יגררו אחריהם את שאר הענף ועוד יותר ייקרו את העניין ובעצם יעשו יישור קו על טווח מחירים חדש ועוד יותר גבוה, כמובן בלי לתת אלטרנטיבה זולה יותר לזוג הצעיר.

הבעייה של פותח השרשור היא לא פורמט הצילום אלא חוסר מקצועיות ומיומנות של צוות הצילום שהרשה לעצמו להוציא כאלה תמונות מלכתחילה.

אצלי בחתונה צולמו מעל 3500 תמונות, בקטעים שלפני החלק המסיבתי הם הוציאו 2-3 פריימים על כל תמונה כדי לוודא שלא יהיו פספוסים,במסיבה הם התרוצצו בלי סוף באולם וברחבת הריקודים וצחצחו את העדשות מפעם לפעם, ואכן התמונות והוידאו יצאו פשוט מדהימים.

חלק מהתמונות צולמו בפורמט שציינת אבל הרוב צולמו בפורמט הרגיל והמקובל,ולמעט טאצ'ים שהם נתנו בתמונות הנוף וכו', לא היה צורך לבצע עריכה בכלל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היום צוות צילום שכולל מצלמת רחף + וידאו + 2 סטילס יהיה בערך 9K ללא מע"מ.

אם נוריד סטילס ונהפוך את הרחף לסתם וידאו ניתן לרדת ל7.5 בערך.

וכאן מדובר על צוותים טובים.

כמו כן הבדל בין צוות של 8K לצוות של 11-12K יהיה מורגש הרבה יותר מאשר ההבדל בין 12K ל15K

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אייל, אם הצלם טוב, הוא יכול לצלם גם ב-JPEG,

מהסיבה הפשוטה שהוא לא יצטרך לתקן שום דבר.

אירועים מצלמים ב-JPEG, מעולם לא שמעתי על חתונה שצולמה ב-RAW,

ולפחות אצלי זה היה 5.5 מגה לתמונה -

מספיק טוב לכל הגדלה שאתה רוצה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא קשור לצלם אלא למגבלות הציוד.

אף מצלמה לא תוציא תמונה נכונה מבחינת צבעים ותאורה ב 100 אחוז.

תמיד יש מקום לשיפורים.

לקנון למשל יש בעיה בפלאש שהרבה פעמים נותן אנדר בחצי סטופ.

קשה לבדוק בדיוק מתי זה קורה והאם התמונה שצילמת הרגע נכונה.

RAW עוזר בדיוק בדברים האלו.

אבל כל אחד ודרך הצילום שלו. אני מעריך שצלמים מדור הפילם משתמשים יותר ב RAW כי השליטה דומה.

פורסם

אם הייתי צלם אירועים, את החופה ואת הצילומים שלפני החתונה, הייתי מצלם ב-RAW + JPEG.

אם יש לך מצלמה מספיק מהירה, ומחשב תותח, זו לא בעיה להתמודד עם זה.

מצד שני, צלם מנוסה עם ניסיון לא ימהר להשתמש ב-RAW בכל תמונה.

172

פורסם

אין ויכוח על הצורך לצלם בקובץ RAW , נכון שזה הכי טוב.

אך אין צלם שאני מכיר שמצלם בפורמט הזה (ואני בתחום) מהסיבה הפשוטה, זה לא העניין של העריכה כלל, זה העניין שקובץ RAW שוקל כ 9~12 מגהבייט, זה ממלא את הכרטיס במהירות.

אם צלמים ממלאים היום כ 3 כרטיסי 4GB בקלות על קבצי JPG אז מה הם יעשו עם RAW??\

חוץ מזה כמו שכבר הזכירו פה בת'רד, צלם טוב יוציא תמונות טובות כמעט בכל מצב.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

אייל, מציאות, מציאות, אייל.

אין צלמי אירועים שמצלמים ב-RAW.

בקיצור, תמצא לי אחד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
היום צוות צילום שכולל מצלמת רחף + וידאו + 2 סטילס יהיה בערך 9K ללא מע"מ.

אם נוריד סטילס ונהפוך את הרחף לסתם וידאו ניתן לרדת ל7.5 בערך.

וכאן מדובר על צוותים טובים.

כמו כן הבדל בין צוות של 8K לצוות של 11-12K יהיה מורגש הרבה יותר מאשר ההבדל בין 12K ל15K

אני יכול לומר לך שכשאנחנו ביררנו לגבי צוותי צילום הגענו בקלות ל-9K לפני מע"מ עם מצלמת וידאו אחת ו-2 סטילס.

על רחף רצו עוד 1500-2500 שקל.

המחירים שאתה מדבר עליהם גם לא כוללים אלבום דיגיטלי שמאוד מייקר את העניין (כאמור עוד 2-3K שקלים).

היו צוותי צילום שביקשו מאיתנו בלי להתבלבל 11K שקל וכשראינו את העבודות שלהם הבנו שגם בחינם לא ניקח אותם.

צוות צילום צריך לחפש קודם כל לפי איכות העבודה ואז לשבת לדבר על המחיר.

צוות הצילום שבסוף סגרנו גם נתן לנו את המחיר הטוב ביותר (אבל זה הודות לכך שהוא היה קרוב משפחה של זוג חברים טובים) ומבחינת העבודה הוא שם בכיס הקטן כל מיני "שמות" מוכרים מהענף,פשוט עשו עבודה יוצאת מן הכלל.

פקטור נוסף שמשפיע על מחיר צוות הצילום,וזה יכול להיות פערים לא קטנים זה באיזה יום בשבוע ייערך האירוע כאשר כמובן יום חמישי הכי יקר תמיד (גם מבחינת מחיר המנה,תשלום לדי ג'יי וכו').

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בקיצור, תמצא לי אחד.

כתבתי שאני כבר עשור לפחות מחוץ לתחום.

בתחילת הדרך עם הדיגיטלי רובם צלמו ב RAW.

אולי עכשיו פחות.

אני לפחות משתמש רק בRAW לתמונות שלי. מבחינתי זה חלק מהחוויה.

פורסם

אני רק חובב , ואת עיקר דרכי עשיתי עוד בתקופת הפילם ככה שאני לא מבין בהבדלים בין הפורמטים .

אני רק חייב לציין שבקנון הפשוטה שלי(S3), יש פונקציה שמראה את כל האזור השרוף ,אני בטוח שגם אצלו יש , לא רק שהוא לא יודע לצלם כנראה שזה גם לא אכפת לו .

הציעו לי פעם להצטרף לצוות חתונות כעוד היו כאלה שצילמו בפילם, סירבתי בנימוס , לא לוקח אחריות כזו בחיים...

מקווה בשבילך שתצליח להוכיח את זה ושלא יראה ממך שקל .

(כמובן אחרי שכל התמונות אצלך ).

בכל מקרה זה לא העיקר , העיקר שיהיה מזל טוב .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כתבתי שאני כבר עשור לפחות מחוץ לתחום.

בתחילת הדרך עם הדיגיטלי רובם צלמו ב RAW.

אולי עכשיו פחות.

אני לפחות משתמש רק בRAW לתמונות שלי. מבחינתי זה חלק מהחוויה.

אף אחד לא מצלם היום RAW, אולי בחו"ל , אולי אולי אולי.

RAW היה מתאים לצילום סטודיו או צילום שאתה צריך לעבד אחר כך.

צלם אירועים שיורה איזה 1500 קליקים באירוע לא מתכוון בכלל לעבור ולעבד את התמונות.

במקרה הטוב הוא יריץ איזה BATCH TOOL שיישר לכל התמונות LEVEL וחשיפה, ושוב - זה במקרה הטוב

אחר כך זה פשוט יהיה לעבור כמו רובוט - לבחור את התמונות שיצאו טוב ואז לסדר אותן באופן מסויים.

אחד מייתרונות המדיום הדיגיטלי הוא האפשרות להשתמש בכמות כפיצוי על איכות - למשל

את תמונת הרולס אולי הוא צילם 5 פעמים והרכב נע, והוא קיווה שאחד הפריימים ייפול כשרק הרולס בתמונה, אולי אני טועה - אבל זה ייתרון של המדיום הדיגיטלי כשבאנלוגי זה היה עולה לו...

בקיצור -

לפותח השרשור- על קומפוזיציה לא הייתי הולך למשפט - אבל על התמונות העלובות שהצגת פה, כשרואים שלצלם היתה איזו בעיה משמעותית בתפעול המצלמה [במצב אוטומטי D300 היתה מיצרת תמונות טובות יותר] - לא תהיה בעיה להוכיח סוג של רשלנות בבית המשפט במידה והוא הציג את עצמו כמקצוען.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

התאוריה של הרכב בתנועה יכלה לעבוד אם היה שם נהג:-D.

זלזול נטו.

בקשר לRAW - שוב - כל אחד והשיטה שלו.

אתה לא מכיר צלמים שמצלמים ב RAW. אני כן מכיר.

מכיר כמה וכמה.

לא בדקתי אם הם צלמי אירועים אבל בהחלט. הם מצלמים ב RAW.

אגב, RAW תמיד יתן תמונה בעלת יותר פרטים ובלי עיבוד. לחלק זה טוב, לחלק זה רע.

פורסם

בקיצור - פעם הבאה תקנה מצלמה (D300 לצורך העניין),

תצמיד אותה לאיזה בן דוד קטן בן 15 שחובב צילום,

שים לו בכיס איזה 100 ש"ח ותקנה לו מגש פיצה,

והתמונות ייצאו אותו הדבר בערך.

(רק שתישאר עם המצלמה וזה ייצא יותר זול בטוטאל).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...