Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשות אשתי הרכב שבכותרת. עקב המצב הכלכלי החלטתי לבצע טיפול באופן עצמאי.

אשמח אם יש למישהו הוראות לביצוע החלפת נוזל קירור, פילטר שמן ושמן מנוע, או אולי סתם כמה טיפים....

האם יש ברז ניקוז אויר לנוזל הקירור או פשוט דרך מיכל ההתפשטות ?

יש גישה נוחה לפילטר השמן ?

האם יש צורך בכלים מיוחדים ?

תודה

יובל

פורסם

יובל,ע"פ הנסיון שכנראה אין לך ע"פ השאלות ששאלת,מבחינה כלכלית ובטיחותית עדיף שתתן למוסך לבצע את הטיפול.

אנסה להסביר:

1. החלפת נוזל קירור הוא תהליך שצריך לעשות באופן שמוגדר ע"י היצרן.עקרון התהליך זהה בין רכבים אבל באופן מעשי כל רכב והנוהל שלו-מיקום שונה של ניקוז ואופן שונה של הפעולות.טעות בתהליך עלולה,לדוגמא,להשאיר בועת אויר במערכת וכתוצאה מכך לגרום להתחממות הרכב ולנזקים למנוע ועוד,ואז צריך מוסך..וכסף.ועוד לא דיברנו על זיהוי הנוזל המתאים,ראה כמות השרשורים האדירה בנושא זה בפורום.כנ"ל לגבי סוג שמן המנוע.

2. החלפת שמן ומסנן אמנם פשוט יותר אבל עדיין,לאחר הריקון שהוא פשוט יחסית צריך לסגור את בורג הניקוז,וכאן צריך לבדוק שדיסקית הנחושת של האטימה תקינה,לא לסגור חזק מדי את הבורג כי אז הורסים את הדיסקית ועלולים להרוס את ההברגה,ועוד.הברגת המסנן גם צריכה להעשות בעדינות,לזכור למרוח מעט שמן על האטם,במילוי צריך למלא,להניע,לכבות,לחכות ולבדוק שוב ולהוסיף במידת הצורך כי חלק הלך למילוי המסנן.

ואלו רק הצעדים הפשוטים והסדורים לפני מצבים יוצאי דופן ותקלות.בנוסף,אם במהלך הביצוע נקרע בנד,נהרס בורג,נשבר צינור מים ישן ועוד, או שתתקל במצב יוצא דופן, לא תוכל לפתור זאת לבד ואז הצרה היא גדולה.

הטיפול הוא לא רק החלפת נוזלים אלא גם בדיקת מצב הרכב.מרימים על ליפט ומביטים על גחון הרכב,מערכת הבלמים,ההגה ועוד כדי לבדוק,לפחות בראיה,מה מצבם.בריקון השמן לפעמים מגלים בעיות,כגון לכלוך,מים ועוד- ממצאים שמצביעים על בעיה,כנ"ל בניקוז נוזל קירור.אתה אפילו לא תדע שראית בעיה כלשהיא,ובטח שלא תדע כיצד לפתור אותה.

בקיצור - טיפול הוא לא רק החלפת נוזלים אלא גם בדיקה של הרכב ואת זה לא עושים על המדרכה ליד הבית ובטח שללא ידע וניסיון מוקדם.

מצטער אם התשובה שלי לא מה שציפית,אבל כלכלית ובטיחותית אני חושב שעדיף שתתן למוסך לבצע את הטיפול.

בנוסף,ואני מניח שנקודה זו תעלה מחלק מהמשתמשים כאן - טיפול ברכב שלא ע"י מכונאי ולא במקום שהוכשר עבור כך הוא אינו חוקי.לא זו הסיבה העיקרית שאני ממליץ לך לוותר אבל יהיו כאלו שידגישו גם את הנק' הזו.

לילה טוב,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

יובל,אם אתה עדיין קורא אז הנה לך דוגמא "בשידור חי" למה שעלול לקרות אם מנסים לבצע טיפול/תיקון לכאורה פשוט, לבד,ללא ידע וללא אמצעים.מדובר בהחלפת נוזל קירור וניקוז אויר.קרא את השרשור ובייחוד את הודעות מס' 17 ו 18 בדף מס' 2.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249082

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...