Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הודעת airbag fault ב C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני יומיים המצבר נחלש מאוד עקב אורות דרך שהושארו דולקים.

בעת ניסיון ההתנעה הסטרטר גימגם וצג הרכב זרק המון הודעות וציפצופים על airbag fault ו abs fault ועוד כמה הודעות נוספות. אני יודע שזה קורה כאשר המצבר חלש ולא התיחסתי לזה, חיברתי את המצבר לרכב אחר, הנעתי את הרכב וכעת הכל בסדר אין שום הודעות למעט הודעת airbag fault יחד עם נורית service שנדלקות בכל נסיעה.

ניסיתי לאפס את המחשב על ידי זה שניתקתי את המצבר למשך הלילה. בבוקר חיברתי אך ההודעה airbag fault ממשיכה.

לא ניראה לי שניסיון התנעה עם מצבר חלש אמור ליצור תקלה אמיתית בכריות האויר ולכן שאלתי היא האם למשהו יש רעיון איך לאפס את ההודעה.

פורסם

איפוס ההודעה רק בעזרת סורק תקלות מקורי בחברה. בדרך כלל לא נוהגים לגבות כסף על איפוס תקלה בלבד.

בכול הרכבים המודרנים אסור לנתק/לחבר את המצבר כאשר הסווי'ץ במצב ON וגם מצבר גוסס עלול להדליק את מנורת אזהרה של כריות האוויר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם החיווי לא יעלם מעצמו (ויש סיכוי סביר שכן) כדאי לגשת למוסך לאפס מכיוון שברוב המכוניות כאשר נורת אזהרה של מערכת כריות האוויר דולקת המערכת עצמה מנוטרלת.

אתה משוכנע שהמצבר הספיק להיטען באופן מלא ותקין?

פורסם

ניראה לי שהמצבר תקין, האוטו מניע כל בוקר בסדר גמור גם אחרי לילה קר.

רק הודעת ה airbag fault מופיעה בקונסול המרכזי בתחילת כל נסיעה.

התקשרתי למוסך סיטרואן המרכזי ואמרו שבדיקה במחשב תעלה 300-400 ש"ח ואם זה רק לאפס את התקלה הם "יתחשבו"

ניראה שלובינסקי לא מהססים לעשות כסף מכל הזדמנות.

האם יש מוסך של סיטרואן בירושלים שיוכל לאפס לי את התקלה הזו ולהסתפק ב"שכר טירחה" הגיוני?

פורסם

לא בטוח שמדובר בתקלה שהופיעה בגלל המצבר. תקלות של נתקים (וכו') יעלמו ברגע שהתקלה תסתדר. במקרים נדירים מאוד יש צורך באיפוס מחשב ולכן כדאי לבצע סריקה לפני שממהרים לאפס את התקלה (שלא בטוח יעזור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כנראה לא קשור, אבל אולי כדאי לך לבדוק את כבל כרית האויר שנמצא מתחת למושבים הקדמיים- יש לו נטייה לגרום לתקלות מעין זה. אפשר לנתק ולחבר מחדש את המחבר. לא יזיק.

בכל מקרה לא הייתי נוסע עם נוריתך דלוקה שכן לדעתי זה אומר שהמערכת לא פעילה.

פורסם
מה לדעתך יהיה (בכסף) "שכר טרחה" הגיוני?

0 ש"ח. זה שירות ללקוח, שבמאיר למשל לא גבו ממני עליו כלום מספר פעמים (איפוס נורת סרביס לאחר ביצוע טיפול לבד).

HFturbo

פורסם

צר לי לבאס אך אם אין לך קשר עם בעלי מוסך פיג'ו סיטרואן, חיבור סורק מסוג LEXIA תעלה לך בסביבות 250 ש"ח.

אלא אם כן הרכב במסגרת אחריות - לא ציינת מודל

פורסם
0 ש"ח. זה שירות ללקוח, שבמאיר למשל לא גבו ממני עליו כלום מספר פעמים (איפוס נורת סרביס לאחר ביצוע טיפול לבד).

אני ספקן.

לגיטימי לגמרי לדרוש כסף גם על מחיקת נורת סרוויס במיוחד עם הטיפול בוצע ע"י הלקוח עצמאית. אין היום כמעט דבר כזה איפוס או התחברות סורק ללא תשלום או הסכמה מראש שאם התיקון יבוצע תשלום האבחון/התחברות סורק יקוזז.

במקרים אחרים אולי מדובר על קשר חברי או אחר בין לקוח למוסך או לקוח ותיק ונאמן.

פורסם

הלכתי למוסך מורשה של סיטרואן פיג'ו בירושלים שלא אציין את שמו.

הם חיברו את הסורק של סיטרואן והוא טען שיש תקלה קבועה של נתק באחד החוטים שהולכים לכרית האויר ולכן אי אפשר לאפס אותה ולכן לא עזר שניסיתי לנתק את המצבר למשך הלילה, הם טענו שהבעיה היא במכלול הידית אורות/מגבים שמכונה בפיהםcom 2000 שממנו יוצאים החוטים לכרית האויר.

הם בקשו 2100 ש"ח על החלפת הידית (חלק + עבודה) ובקשו לחזור שבוע הבא כי הם צריכים להזמין את החלק.

אמרתי להם תודה ושאני רוצה לחשוב.

הלכתי הבייתה, ניתקתי את המצבר, פרקתי את הפלסטיקים שמסביב לידיות האורות/וישרים, הוצאתי את כל הקונקטורים שהולכים אל מכלול ידית האורות.וישרים והחזרתי חזרה כמה פעמים (כדי לשפשף את המגעות של הקונקטורים).

חיברתי חזרה את המצבר, חיכיתי דקה שהמחשב יאותחל, הנעתי ואין יותר את ההודעה ונורית ה service לא דולקת יותר.

אני מתקשה להכריע האם הם ניסו לתחמן ולשאוב ממני 2100 ש"ח או שהם סתם לא מקצועיים.

פורסם

יצא לי לעבוד כמה שבועות במוסך מורשה של לובינסקי כיועץ שרות, ולא פעם ראיתי במו עייני כיצד איש הדיאגנוסטיקה פותר בעיות של C5 והמקבילה של פג'ו על ידי החלפת הסופיות וביצוע הלחמות מחדש.

כנראה שזו מחלה של רכיבי האלקטרוניקה, מה שקורה זה בגלל עליית ההתנגדות במחברים המחשב מקבל תקלה ומדליק מנורה.

מנסיון זה קורה הרבה במערכת קדם מותחן של חגורות הבטיחות וכריות אוויר במזדה.

לגבי 2100ש"ח, לא יודע להגיד מה רצו, לדעתי הלכו על הפתרון הקל של ההחלפה בלי להתעמק בבעייה.

פורסם

כשהמחשב אומר שיש נתק החוטים שהולך לכרית אוויר, והבעיה היא כנראה ב-COM2000 - שהיא יחידה סגורה, זה הפתרון שמוצע בד"כ.

לדעתי עשית בשכל שפירקת לבד את המחברים (ובכך ניקית את הפינים בפנים), זה דבר שלא אוהבים לעשות במוסכים - שהרי אם זה יסתדר (כמו שקרה אצלך) ויחזור לאחר כמה ימים - אתה תדרוש תיקון באחריות (או ששוב תוכל לטעון על חוסר מקצועיות). במקרים כאלה קשה לקבוע מה היה עדיף לעשות במוסך - אבל אתה עשית בבית - ככב שאין לך בעיה.

אגב, יש במכלול הזה הכנה לבקרת שיוט (אם אין לך באוטו)?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בהמשך לשרשור הנ"ל, רציתי לדעת עם הבעיה היא כי הנורה דלקה מרגע התנאת הרכב ועד בכלל ? או שמע נכבת אחרי כמה זמן?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בתשובה לשאלות האחרונות:

לגבי בקרת השיוט: אין לי בקרת שיוט, האם אפשר להוסיף את זה למכלול ה com2000? נשמע מעניין.

אם מנהל הפורום לא יסכים לעבור לנושא הזה אפתח על זה שירשור חדש.

לגבי הפתרון שקבלתי.

ממוסך הגון ומקצועי הייתי מצפה לשמוע את התשובה הבאה:

"המחשב מצביע על נתק של החוטים שהולכים לכרית האויר בהגה, אנו ננסה לבדוק את הקונקטורים ולנקות אותם ואם זה לא יעזור אז יתכן שצריך יהיה להחליף את ה com2000".

במקום זה הם מייד החליטו שה com2000 הלך וצריך להחליף אותו בעלות של 2100 ש"ח.

בדיעבד כעת ברור שהמכלול הזה תקין לחלוטין.

אגב. המוסך גבה ממני 100 ש"ח + מע"מ עבור הדיאגנוסטיקה.

לגבי האופן בו דלקה הנורה:

מייד לאחר התנעת הרכב הייתי מקבל הודעת airbag fault.

ההודעה הייתה נעלמת והצג היה מציג את הדברים הרגילים אך בלוח השעונים נורית service דלקה באופן קבוע.

במהלך הנסיעה אם הצג היה מקפיץ הודעות שגרתיות הוא היה מצמיד אליהם את ההודעה airbag fault.

• תוכן חדש...