Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2005 לעומת פוקוס 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוקל לקנות פוקוס מודל 2005-6. מהם ההבדלים העיקריים בין הדגם של 2005 לדגם שהתחיל ב-2006? האם שווה לי להשקיע את הכמה אלפי שקלים הנוספים כדי לקנות 2006, או שהדגם של 2005 לא שונה מהותית מהחדש יותר?

תודה,

N

פורסם

בהנחה שמדובר בגרסאות ה-4 דלתות?

תוספת 11 סמ באורך (17ס"מ ל5 דלתות)

14 ברוחב

3 בבסיס הגלגלים

כ180 ק"ג

חצי קג"מ יותר

עיצוב שונה מאוד

אם תאמר באיזו רמת אבזור אתה מעונין אוכל לספק הבדלים מדויקים באבזורים ובציוד הבטיחות

פורסם

חיפשתי בפורום לפני שפרסמתי את ההודעה, אבל כל מה שמצאתי זה הבדלים טכניים (הדגם החדש יותר כבד, יותר ארוך, עיצוב שונה וכו'), אני מעוניין קודם כל לדעת אם יש הבדלים באמינות, נוחות, התנהגות כביש, ביצועים, תכנון פנימי, בטיחות וכו'.

לגבי דגמים ואיבזור, אני לא לגמרי בטוח מה הן רמות האיבזור בכל אחד מהדגמים. אם הבנתי נכון בפוקוס הראשונה (2005) יש דגם LX (ליסינג?) GLX ו-Ghia (חמש דלתות?), ובפוקוס השניה כל הדגמים נקראים Trend אבל יש דגם ליסינג משונמך ודגם Trend X משודרג.

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בדגמים, ובמיוחד לציין כמה כריות אוויר יש בכל דגם.

תודה!

פורסם

בוא אני יענה לך בקצרה ולעניין מתוך עקרון מאד פשוט,ובלי קשר דווקא לפוקוס.

כאשר מגיע דור חדש הוא יהיה תמיד יותר מתקדם, יותר בטיחותי, האבזור רק ישתפר,איכות החומרים תשתפר, המושבים יהיהו יותר נוחים, ועוד.

את הפוקוס דור ראשוןמכרו כבר ב99 ואת זאת ב2006 ,מן הסתם שבכמה שנים תעשיית הרכב לאצעדה אחורה.

אני בטוח שיגידו כאן שהיא יותר"עגלתית" ,אבל חברה כמעט כל הרכבים של היום יותר "עגלתיים" וזה בגלל הצורך בבטיחות משנה לשנה שמים יותר דגש,וגם בגלל האבזור הנוסף, זה דרכו של עולם.

מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה ברכישה.

פורסם

תודה.

לגבי הדגמים של הפוקוס, מצאתי את התשובות (עד 2003 היה דגם פשוט - LX, ודגם מאובזר - GLX. מ 2003 הדגם המאובזר נקרא Ghia. מ 2006 הדגם הפשוט נקרא Trend והמאובזר Trend X).

פורסם

בוא נעשה סדר:

הדגם הקודם של פוקוס היה נחשב לפריצת דרך בתחום הדינאמי כשיצא בשנת דגם 2000.

בהתחלה היה דגם LX (הפשוט יותר עבור ציי רכב) ודגם מאובזר יותר GLX עבור לקוחות פרטיים. הבדלים ביניהם היו חלונות חשמל מאחור בדגם המאובזר ושתי כריות אויר במקום כרית אויר אחת לנהג בדגם LX.

בשנת דגם 2003 היא עברה מתיחת פנים קלה ונוספה לה רמת גימור נוספת - GHIA.

בשנת דגם 2006 יצא לאור דגם חדש של פוקוס, אשר בכל הפרמטרים היה מתקדם יותר מאשר הפוקוס הקודמת. אלא שהמנוע נשאר זהה לדגם הקודם והמשקל עלה בסביבות 150 ק"ג והרכב הפך להיות פחות זריז מקודמו (בגלל זה קיבל כינוי של "עגלה", למרות שזה לא ממש נכון).

לפוקוס החדשה מודל 2006 היה דגם TREND (עבור ציי רכב), דגם TREND X מאובזר יותר.

הבדלים היו בעיקר במקום 2 כריות אויר ב- TREND היו 6 כריות אויר ב- TREND X, גלגלי מגנזיום, ריפודים אחרים ועוד כמה דברים בפנים.

אני הייתי ממליץ לך ללכת או על דגם TREND X של 2006 (בגלל הבטיחות) או על דגם TREND של 2007 (כי מספר כריות אויר עלה ל- 6 גם בדגם TREND).

חוץ מזה, כמעט תמיד עדיף לקנות רכב חדש יותר ומתקדם יותר מאשר דגם שסיים את הקריירה שלו.

פבל

• תוכן חדש...