Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיווט וכבלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני הרבה זמן כבלים לצורך חיווט מחדש של הרמקולים והמתח ל HU.

קניתי 20 מטר בערך של כבל מהכפולים האלה (ציפוי פלסטי שקוף, גידיי נחושת בפנים) בקוטר של 1.5 מ"מ כל חוט מהכבל, (יעני הכפול בטוטאל 3 מ"מ)

לאחר שהשתמשתי בערך ב5 מטר אולי 6 הפסקתי מעצלנות. חיווטתי מחדש את הקדמיים ואת המתח + ו - של ה HU.

עכשיו אני רוצה להתקין מגבר, כשהדרישה שלי היא עד 80 RMS לערוץ בערך על 4 ערוצים

ואחריו גם סאב.

בין המגבר לסאב, אני מניח שהכבל שיש לי מספיק עבה (אני בטח לא ישתמש ביותר ממטר וחצי גג לחיבור זה). בין המגבר לקומפוננט אני מניח שהכבל הזה גם מספיק טוב.

השאלה שלי היא כזאת: בין המגבר למצבר, אני יכול להשתמש בכבל הזה כאשר שני החוטי שמרכיבים את הכבל יתנו לי + (לא 1.5 מ"מ אלא 3 מ"מ יעבירו + מהמצבר) ?

האם זה מספיק ? לפי הודעה שראיתי פה 3 מ"מ זה 8gauge והמרחק שאני צריך הוא בסביבות ה 4-5 מטר.

האם יש השפעה לכך שהכבל הוא כפול ? ז"א הזרם יתחלק חצי וחצי על שני החוטים שכל אחד 1.5 מ"מ - האם זה רע ועדיף כבל אחד של X מ"מ ? טוב ? לא משנה (1.5*2 או 3*1) ?

תודה.

פורסם

לא, אל תעשה כזה דבר.

אתה צריך כבל אחד שלם של 8g.

אם תחבר את השתיים בכל סוף שלהם, זה לא ישנה את העובדה שרץ לך כבל באורך של 4-5 מטר ברכב שהעובי שלו 1.5 מילימטר ונמשך ממנו זרם גבוה מהמגבר.

בשני הכבלים הדקים האלה, יהיה מפל מתח בגלל העובי הדק שלהם ויש מצב שתאבד וולט/שניים עד למגבר בכל אחד מהם.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

זה לא משנה אם מריצים כבל אחד או שניים (ויותר) כל עוד שטח הפנים שלהם שווה. במקרה שלך שני חוטים לא שווים ל8G כי שטח הפנים קטן יותר.

שטח הפנים שווה לרדיוס בריבוע כפול פאי כלומר ששטח הפנים של כל חוט אצלך שווה ל1.65 מ"מ בריבוע. קוטר של 8G הוא 3.3 מ"מ ושטח הפנים הוא 8.35 מ"מ בריבוע.

זה אומר שתצטרך 5 כבלים בקוטר 1.5 מ"מ כדי לקבל את אותה יכולת הולכה של כבל 8G (3.3 מ"מ)

(אני מקווה שאין לי פה טעויות בחישוב, עברו כבר כמה שנים מאז שיעורי מתמטיקה :) )

פורסם

השאלה אם לא יהיה מפל מתח רציני בכל כבל נפרד?

לא ניראה לי שזה מסתדר...

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

נגיד ב 8g יש סך הכל 200 גידים.

נפצל אותו לחמישה כבלים שלכל אחד מהם 40 גידים.

החמישה האלה יפגשו אך ורק בשתי נקודות, אחת - בבטריה של הרכב במכסה מנוע, ומאחורה בבאגז' בכניסה של המגבר.

ההיגיון שלי אומר שאם נסתכל על כל אחד מהחמישה בנפרד יהיה בכל אחד מהם מפל מתח רציני לכל אורך ה 5 מטר ...

אני צודק?

פורסם

לדעתי לא, אני חושב שהמפל יהיה שווה למפל כשהם כולם מאוחדים בכבל אחד. נסה לבדוק את העניין אם אתה רוצה בלינק הבא (בטח אתה מכיר אותו כבר) אולי כתוב שם בנושא ואם כתוב אחרת אשמח לשמוע :) :

http://www.bcae1.com/wire.htm

פורסם

יש תשובה, כל עוד כמות הנחושת שווה הכבלים הנפרדים יתפקדו כאילו היו מחוברים יחד תחת מבודד אחד.

הבעיה היחידה עם זה היא שצריך להשים פיוז לכל אחד בנפרד.

פורסם

התשובה הייתה כבר מההתחלה, אני שמח שנוכחת לדעת שהיא נכונה.

לגבי הפיוזים, אם נוכל לחבר את כל הכבלים הקטנים לאותו בית פיוז אז לא נצטרך יותר מפיוז אחד שכן החלוקה של הזרם שיעבור בהם תהיה שווה וכפי שאמרנו תהיה להם את אותה היכולת כמו של כבל אחד עבה בעל אותו שטח פנים.

פורסם

שורה תחתונה לגבי...

אם היה לי כבל כפול שכל חוט 3 מ"מ אז זה היה מספיק ושווה ל 8G,

היות וזה לא המצב, עם הכבלים הנוכחים שלי אני יכול להשתמש רק לחיבור בין המגבר לרמקולים ובין המגבר לסאב, נכון ?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

התשובה היתה מהתחלה, אבל לא היינו בטוחים לגביה.

לחבר פיוז ראשי ליד הבטריה לכל החמישה זה לא בעיה.

אבל הוא לא יספק מספיק הגנה, משום שאם מחלקים לדוגמה כבל 8 g לחמישה כבלים של 16g כל אחד, צריך להשים פיוזים נפרדים לכל אחד מהחמישה מהסיבה שלכבל בגודל 16g מתאים פיוז בעל ערך קטן יותר.

אם אחד מהכבלים יקוצר הפיוז הראשי לא בהכרח ישרף.

זה בדיוק על אותו עיקרון של מפצל מתח.

לכל כבל פיוז משלו.

fuse03.gif

פורסם

היינו בטוחים, פשוט רצינו להמנע מוויכוחים מיותרים :wink:

המצב שאתה מתאר הוא מצב שונה, מכיוון שיש ירידה בעובי הכבלים ואז ברור מאליו שצריך לשים פיוז (בכל ירידה בקוטר הכבל יש לשים פיוז) אבל אנחנו דיברנו על מצב אחר.

גונן, כבר עניתי לך על השאלה. מכיוון שתצטרך 5 כבלים כמו שיש לך בשביל להשתוות לכבל 8G לא הגיוני להשתמש בהם ואכן תוכל להשתמש בהם רק לחיבור הרמקולים.

פורסם

אם היית בטוח, למה השתמשת במילים "לדעתי" "אני חושב" ?.. :)

המצב זהה לחלוטין.

זה כמו שנחבר למפצל המתח כבל עם 200 גידים.

וממנו נוציא חמישה כבלים נפרדים עם 40 גידים.

ירדנו בעובי לא?

הוא רצה להשתמש בכבל של רמקול עם שתי מוליכים של 1.5 ממ, אמרת לו שהוא צריך 5 כאלה נפרדים.

פורסם
אם היית בטוח, למה השתמשת במילים "לדעתי" "אני חושב" ?.. :)

כבר עניתי על השאלה למה בראשית ההודעה הקודמת...

בקשר לשאלה של גונן אתה לועס לחינם את העניין וללא שום קשר לשאלה המקורית.

הבחור שאל אם שני כבלים של 1.5 מ"מ ישתוו לאחד של 8G, אמרתי לו שלא וש5 כאלה ישתוו. אמרת שכל אחד יצטרך פיוז אמרתי שלא אם נוכל לחבר אותם לאותו בית פיוז (אין בעיה לגלות את הקצוות של כולם ללפף אותם יחדיו ולחבר לאותו בית פיוז).

כל ההמשך אלו דברים ברורים מאליהם שלא קשורים לשאלה המקורית והדיון המיותר בהם מצביע שוב על התשובה על השאלה שלך שצטטתי.

פורסם

תבין אבל, שאם הוא ישתמש בחמישה כבלים נפרדים, אני מדגיש נפרדים, פיוז אחד ראשי לא יספיק, בגלל שהוא יהיה מיועד לכבל אחד ויחיד של 8 גייג'.

ברגע שמשתמשים בחמישה כבלים נפרדים יורדים בעובי ולכן לכל אחד מהם צריך להשים פיוז בהתאם.

אלו הם דברים שאמר לי מנהל האתר http://www.bcae1.com.

• תוכן חדש...