Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עשיתי מעל 20000 ק"מ תוך שנה בסיויק הייבריד.

חסכתי כמעת 7000 ש"ח בדלק.

עשיתי טיפול אחד(15000),שעלה 278 ש"ח.

אני גר בצפון(עם כל העליות) ומעולם לא נגמרה לי סוללה, לא בקיץ ולא בחורף.

כל הזמן בקרת אקלים מופעלת.

אה,שכחתי קיבלתי 10% הנחה במקיף ושעתיים חניה (ביום)ללא תשלום בחיפה בגלל שיש לי רכב היברידי.

אתה האדם שחיפשתי!

אני גם גר בצפון הארץ, יחד עם עליות וירידות וגם פקקים ושאר החרקים.

כמה הרכב עושה בעיר? בכביש מהיר? במשולב?

סה"כ, כמה עולה טנק דלק מלא? וכמה ק"מ אפשר לעשות על טנק מלא?

האם החסכון שאתה מדבר עליו הוא מול רכב בנזין רגיל או מול רכב סולר?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
...אני גר בצפון(עם כל העליות) ומעולם לא נגמרה לי סוללה,....

בטח שלא,הן אף פעם לא עובדות.

המכונית עוברת למצברים בנסיעה איטית בעיר.

בכביש מהיר המכונית לא חושבת בכלל להשתמש במצברים.

מה הכי מתאים לך?

LA 2008: VW Jetta TDI named Green Car of the Year

היה מחקר לא מזמן של השוואת צריכת דלק בין מכוניות דיזל לפריוס.

הדיזל ניצחו.

אייל

פורסם
בטח שלא,הן אף פעם לא עובדות.

המכונית עוברת למצברים בנסיעה איטית בעיר.

בכביש מהיר המכונית לא חושבת בכלל להשתמש במצברים.

מה הכי מתאים לך?

LA 2008: VW Jetta TDI named Green Car of the Year

היה מחקר לא מזמן של השוואת צריכת דלק בין מכוניות דיזל לפריוס.

הדיזל ניצחו.

כמובן שמחוץ לעיר שני המנועים עובדים יחד. אחרת האוטו לא יזוז עם 1400 סמ"ק אטמוספרי.

הכתבה הצחיקה אותי אותי עד דמעות. 2.0TDI רכב ירוק של השנה. שוס הסטרי. כמובן. אבל ביחס למי?

מילא POLO 1.4 דיזל אבל 2.0 TDI מצוי שפולט איזה חצי טון CO2? רק בארהב.

פורסם
עשיתי מעל 20000 ק"מ תוך שנה בסיויק הייבריד.

חסכתי כמעת 7000 ש"ח בדלק.

המספרים לא מסתדרים לי.

נניח שסיוויק רגילה צורכת 10:1 (והיא אמורה להיות חסכונית יותר).

20,000 ק"מ הם 2000 ליטר שהם (בערך) 12,000 ש"ח (לפי 6 ש"ח לליטר).

אתה טוען שחסכת 7000 ש"ח בדלק, כלומר הוצאת רק 5000 ש"ח, כלומר רכשת רק 830 ליטר דלק.

20000/830 = 24 ק"מ לליטר.

אני לא חושב שמכונית היברידית שעיקר יתרונה בעיר מסוגלת להגיע לצריכת דלק ממוצעת שכזו, או אפילו למשהו שמתקרב לאיזור הכללי של המספרים האלה, ועוד בשימוש בינעירוני.

פורסם
מי דיבר על טנדר ?, ואם מדברים על טנדר סולר הרי הברלינגו החדשה אינה נופלת במאום מהפיריוס מכל בחינה, גירסאות נוסעים שלה מרווחות יותר, נעימות יותר לשהייה , ואף מצוידות יותר מאותה פריוס.

דרך אגב, ממחקר אשר בוצע בארה"ב אשר משווה את רמת הזיהום של הרכב מיום הרכבתו ועד לפירוקו כגרוטאה , נמצא שה H3 מזהם פחות מהפיריוס.

הכל שאלה למה משווים את הפיריוס, קיימות גירסאות דיזל של ה I30 והמאגאן בעלות של לא יותר מ 120K אשר בנהיגה מתונה בעיר יתנו צריכת דלק דומה לזו של הפיריוס.

לא מכיר את רמות האבזור של הברלינגו בארץ, אבל מעבר לעובדה שאני בספק שהוא מסוגל לתת אותה איכות חיים כמו פריוס, נשמע לי מוזר שהוא מגיע עם אבזור עדיף.

אני ממליץ על VW TSI עם מנוע 1400 שמייצר בין 125 עד 170 כ"ס.

הוא קיים בג'טה וגולף והוא מאווווווד חסכוני בין 15ל22 ק"מ לליטר .

אתה חי בסרט. 15 - אולי, לגרסה הכי חלשה. 22 גם מכוניות היברידיות בקושי מגיעות.

אז אין שום סיבה כלכלית לקנות היבריד במקום דיזל. תודה רבה, שמח לשמוע :lol:

אין גם שום סיבה כלכלית לקנות דיזל במקום היבריד. שניהם שקולים יחסית מבחינת עלויות אחזקה. אמנם אם תקנה נניח I30 דיזל ב-120 אלף אז תחסוך כמעט 30 אלף לעומת הפריוס, אבל תקנו אותי אם אני טועה - ה-I30 דיזל לא מגיעה עם אבזור מלא ויש לה גם חסרונות פרקטיים ביחס לפריוס. בנוסף - יש לבדוק עלויות אחזקה לאורך זמן. יש לי תחושה שב-I30 הם יהיו גבוהים יותר מבפריוס. יותר נכון יהיה להשוות מכונית כמו אוקטביה דיזל מול הפריוס, לדעתי (ושוב - כאן מבחינה כלכלית אף אחת לא מנצחת באופן ברור).

המספרים לא מסתדרים לי.

נניח שסיוויק רגילה צורכת 10:1 (והיא אמורה להיות חסכונית יותר).

20,000 ק"מ הם 2000 ליטר שהם (בערך) 12,000 ש"ח (לפי 6 ש"ח לליטר).

אתה טוען שחסכת 7000 ש"ח בדלק, כלומר הוצאת רק 5000 ש"ח, כלומר רכשת רק 830 ליטר דלק.

20000/830 = 24 ק"מ לליטר.

אני לא חושב שמכונית היברידית שעיקר יתרונה בעיר מסוגלת להגיע לצריכת דלק ממוצעת שכזו, או אפילו למשהו שמתקרב לאיזור הכללי של המספרים האלה, ועוד בשימוש בינעירוני.

לא אכנס לאיפה יש יתרון להיברידית ואיפה לא. אני רק יכול לומר מהיכרות קרובה עם שתי פריוסים - ממוצע של 20 ק"מ לליטר הוא סטנדרטי לחלוטין ובכל סוג של תמהיל נסיעה - גם אם לא מנסים.

במיוחד, אגב, בעליות וירידות ניתן לראות את היתרון ההיברידי. בעליות אתה משתמש הרבה במנוע הבנזין ואוכל גם מהבטריה (אם כי היא לא נגמרת עד כדי כך מהר - רק אם נוסעים עם רגל ברצפה את כל העליות של ירושלים, אולי). בירידות, לעומת זאת, אתה יכול לנסוע רק על בטריה. נסעתי בפריוס לירושלים וחזרה לפני כמה זמן. בעליות היא עשתה 1:15 בערך, בלי בעיה. בירידות היא עשתה כמעט אינסוף ק"מ לליטר - לאורך 10 דקות שלמות, למשל (יש פונקציה שמאפשרת לראות זאת במסך), מנוע הבנזין לא עבד כלל! (והבטריה נטענה, כמובן, מהבלימות).

אני לא אומר שדיזל לא יעשה עבודה טובה לא פחות, אבל אם מדובר על חסכון כלכלי נטו (ובהנחה ומזניחים לרגע את מחיר הקנייה) - נראה לי שאין יתרון לאף אחת משתי הגישות הללו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הניצול של הדלק ברכב רגיל איננו יעיל. כך למשל הדלק נשרף לחינם כאשר הרכב עומדעם מנוע דלוק (בגיר רגיל פחות, באוטומט יותר). לא צריך הרבה כוח על מנת להחזיקמהירות קבוע בשיוט. שוב הדלק נשרף לחינם. בירידות תלולות כעיקרון לא צריך דלק בכלל, כי הרי הרכב ייסע בעצמו. אבל ברכבים רגילים הדלק נשרף גם בירידות.

טכנולוגית IMA נועדה ליעל את צריכת הדלק במצבים כאלה. ראשית כול קיים מנגנוןהצתה אחר. התערובת נדלקת עקב לחץ גבוה ואין שום רעש כאשר מסובבים את המפתח בווביץ'. מנגנון זה מאפשר הדלקות וכיבוים אינסופיים בלי בזבוז הדלק. הרכב נעצר – המנוע כבה. משחררים את הבלם – המנוע נדלק. גם בירידות תלולות הדלק כנראה לא מגיע למנוע. למרות שיש סל"ד מסוים הצריכה היא 0 (בדוק). המנוע קטן ומאוד יעיל. הוא בהחלט מספיק על מנת להחזיק מהירות קבוע בשיוט או להזדחל בפקקים. אבל הוא איננו מסוגל להאיץ את הרכב או להחזיק מהירות בעליות. כאן בא העזר של המנוע החשמלי. זה גם כן קטן מאוד, אבל 20 כ"ס שלו זמינים מיד. לא שהרכב נהיה ספורטיבי, אבל בהחלט זריז ברמזורים וסוחב אפילו יותר טוב מכמה וכמה רכבים מכובדים, כגון מאזדה 3.

אבל בסך הכול לא מדובר בחיסכון פנטסטי. אולי קצת יותר טוב מדיזל ידני (ובכל זאת מדובר ברכב בגודל בינוני יחסית כבד וגם אוטומט). אני נוסע מדי יום מכפר שלם (תל אביב) לאריאל וחזרה. המסלול כולל את הפקק הנצחי של צומת בר אילן, שיוט במישור של כביש 5 ועליות\ירידות בשומרון. היתרון הגדול של הרכב בפקקים. כאמור, המנוע הקטן כבה בעצירות וצורך ממש מעט בזחילות. היתרון עצום גם בנסיעה חזרה מאריאל. הצריכה ממש פנטסטית בכל המהירויות. אני יכול לנסוע על גבול המותר (100 קמ"ש) וחוזר הביתה עם 4.4 ליטר ל-100 קם. הבעיה מתחילה בעליות. הסל"ד בקלות קופץ ל-4000, הצליל של המנוע הקטן נהיה לא ממש נעים, החשמלי גם מתאמץ. עם הזמן למדתי איך לנסוע בעליות. לשים בקרת שיוט על-90 ולהאיץ בעדינות תרם העלייה ל-100. איכשהו הרכב נמנע מסל"דים גבוהים בעליות קצרות יחסית. כרגע למדתי להגיע לאריאל עם 5.1 ל-100. אבל בעליות לירושלים שהם ארוכות יותר- תרגילים כאלה כבר לא עוזרים. כך או כך הצריכה לא תצא פחות מ-7 ל-100, שזה גם לא רע, אבל כבר כל רכב חסכוני יכול לעשות זאת.

אגב, בתחילת הדרך, כאשר עוד לא הסתגלתי לרכב היברידי הצריכה הייתה גרוע. כאלה הם גם התוצאות במבחנים. כי הרי הבוחנים ככל הנראה לא רגילים לתפעול העדין שדורשים רכבים כאלה, לוחצים על הגז ללא הצורך ודופקים את הצריכה. כאמור, הנהיגה החסכונית צריכה להיות מאוד עדינה ומתוחכמת. ככל שיותר משתמשים בבקרת שיוט ופחות נוגעים בגז – כך טוב יותר. כאמור זה לא הרכב הנכון למרוצים.

לסיכום. הרכב לא מומלץ לנהגי חמי מזג ולתושבי ירושלים. לא מומלץ לרכוש את הרכב במחיר מלא (בזמנו 147000, כיום 154000). מדי פעם הונדה עושה מבצע שנתיים דלק חינם – זה הזמן הנכון לרכישה. כרגע בכלל הייתי ממתין קצת. בקרוב יופיע האינסייט החדש והוא אמור להיות זול יותר. מאוד מעניין לראות מה יהיה הפריוס החדש (את הגרסה הנוכחית לא אהבתי) . אגב היתרון של פריוס על סיוויק ממש זהום, למרות שהמנוע החשמלי שלו חזק פי-2.5. ואני גם מסכים שלרקוד ריקודים צ'רקסיים עם הקלץ' וההילכים של דיזל גור רגיל בפקקים זה לא התענוג שמתאים לכל אחד.

פורסם

אם אתה מתאמץ בשביל להגיע ל-5.1 ליטר ל-100 ק"מ ובנסיעה משולבת אתה עושה אפילו פחות טוב (7 ל-100) אז כן, הפריוס יותר חסכונית. 5.1 זה נתון ריאלי ממש בלי להתאמץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא הובנתי כהלכה. בנסיעה משולבת יוצא לי פחות מ-5. כרגע לאחר 4000 קמ של חודשיים אחרונים הנתון הוא 4.9. ברכב ניתן למנות בנפרד את הצריכה המצטברת והצריכה בכל נסיעה ונסיעה. בירידות יוצא הרבה פחות מ-5. בשיוט מישורי או בנסיעה פקוקה יוצא קצת פחות מ-5. בנסיעה עירונית יוצא כי-5. בעליות מתונות כמו אלה של כביש חוצא שומרון יוצא קצת יותר מ-5. 7 יוצא בעלייה לירושלים. כל עלייה תלולה שהיא מעבר לקילומטר פוגעת קשות בנתוני החיסכון.

פריוס לא יוצא הרבה יותר חיסכוני מסיוויק בנסיעה עירונית. אומנם פריוס יכול להתקדם על חשמל בלבד. סיוויק יכול קצת להמשיך בנסיעה כאילו באינרציה על חשמל בלבד, וזה למרחקים קצרים וגם צריך נסיון מסוים עם הרכב. אבל המנוע של סיוויק יעיל יותר מזה של פריוס וכל המערכת חכמה יותר. כתוצאה ההבדלים לא ממש רציניים ובוודאי לא כאלה שיצדיקו הפרש של 17000 ש"ח במחיר הרכישה בזמנו.

• תוכן חדש...