Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שהוא התכוון שבגלל שבגיר של מנוע אטמוספרי יש כבל קלאץ' ובגיר של מנוע טורבו אין כבל אלא משאבה (לטענתו).

זה אומר שיש סיכוי שיש גיר שמתאים פיזית, אבל לא מבחינת סל"ד ..

אלעד

מתוך ניסיון במוסך:

מנוע HDI יכול לקבל גיר (ידני) גם של מנוע ישן אטמוספרי. פיזית זה מתחבר ואפילו נוסע (אבל ב 3000 סלד ב 90-100 קמש). בדוק !

מבחינת כבל או משאבה: בדגמים שהגיעו ארצה, הגיעו (בברלינגו ופרטנר) כל הדגמים עם כבלים ->> עד שהגיעה ה"ניו-ברלינגו" שיצאה לאויר העולם ב 2008 (ורק היא נמכרת כרגע, הדגם הקודם הופסק בסוף 2011) ושם יש כבר משאבות.

307 למינהן שהגיעו עם גיר ידני - הגיעו עם משאבות, בלי קשר למנוע HDI או בנזין.

בחו"ל, אגב, היכן שיש הגה ימני - המערכות בנויות רק על משאבות מפאת המרחק בין הנהג לגיר (הגיר יושב בצד שמאל של הרכב, וכבל כ"כ ארוך היו גם בעייתי מבחינת בלאי וגם מבחינת תחושה ורמת קושי הדוושה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחו"ל, אגב, היכן שיש הגה ימני - המערכות בנויות רק על משאבות מפאת המרחק בין הנהג לגיר (הגיר יושב בצד שמאל של הרכב, וכבל כ"כ ארוך היו גם בעייתי מבחינת בלאי וגם מבחינת תחושה ורמת קושי הדוושה).

איציק

...במיוחד לאור העובדה שמערכת עם הכבל הקצר במכוניות עם הגה שמאלי עובדת על הפנים.

אגב גיר של ברלינוגו HDI, אם יתקינו אותו ב С5 אמור לתת סל"ד נמוך יותר בשיוט, בגלל שקוטר גלגל ב C5 גדול יותר מגלגל 14' של ברלינגו, כלומר יחס ההברה כללי יהיה ארוך יותר.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מקפיץ את העץ כדי להשלים את המלאכה ולעדכן את כולם בנעשה.

ראשית, אחרי זמן רב שאני נוהג ברכב, כל ה90 כ"ס hdi פשוט חלשים לעומתו. אפילו בפתיחות על 100 קמ"ש צריך מישהו עם 130 כ"ס כדי להפתיע. צריכת דרך ממוצעת שמורכב מ80% עירוני לפי המחשב עומדת על 6.5 למאה קילומטר!! די מדהים יחסית למה שאני רגיל אליו.

אין לי אף תקלה, במסך שמראה באיזה מצב נמצא גיר האוטומת דולק ה"p" וזהו.. מעבר לזה הרכב שכח שזה אוטומת לחלוטין.

עכשיו אני נמצא לפני טסט..

חרשתי על גוגל ועל כמה פורומים ומשום מקום לי קיבלתי תשובה חד משמעית, חלקם אמרו שהסבה זה בכלל סרט ולא להכנס לזה.. אז ממש לא!

חלקם אמרו שבטסט בכלל לא בודקים.. גם זה לא נכון ויש לי מכר שממש עכשיו נפל בטסט על סוג הגיר בסוברו גרנד לאון נראה לי שנת 2000.

אני רוצה לבצע החלפה ברישיון - מי שלא יודע שלא יגיד סתם.. אני רוצה מישהו שהלך וביצע שינוי מרכב במשרד רישוי.

אילו אישורים אני צריך להביא?

אשמח לאחד שמבין.

וסתם תמונה שתשתפו את עינכם

fbfcf035f9cfb60c4738a976abae7c64.jpg

968a82eaa1f66368ef87a0f1a665919a.jpg

עריכה אחרונה על ידי zolo74
פורסם
אם הטסט מגיע לפני שאתה מספיק לסדר את רישיון הרכב.

שווה לנסות מכון פליקס לוד או קומפיוטסט רמלה, מניסיון שמה פחות מקפידים.

לצערי או לשמחתי אני אדם שאוהב שהדברים מתקתקים בלי קומבינות. אני עושה דברים כמו שצריך מהמון סיבות וככה אני עוצר ליד בוחני תנועה ופשוט ממשיך בנסיעה אחרי שההוא מחמיא על מצב רכב מושלם. אני אולי אחד היחידים בארץ שהתקין 4 מישלין מקוריים וחדשים על רכב שעולה 8000₪.

פורסם

חסרה לי בקרת שיוט בתמונה, במקור היא עובדת גם בדגמים ידניים, עם ההתאמות הנדרשות.

לא ישימו לב בטסט!

סחטיין על הפרוייקט, אשמח לפרטים שנשאלת לגבם!

פורסם
לצערי או לשמחתי אני אדם שאוהב שהדברים מתקתקים בלי קומבינות. אני עושה דברים כמו שצריך מהמון סיבות וככה אני עוצר ליד בוחני תנועה ופשוט ממשיך בנסיעה אחרי שההוא מחמיא על מצב רכב מושלם. אני אולי אחד היחידים בארץ שהתקין 4 מישלין מקוריים וחדשים על רכב שעולה 8000₪.

את זה הבנתי לבד אבל עדיף רכב שאינו מושבת עד שתסדר את המסמכים לא?

אני גם ככה: היה חור באגזוז עושים תיקון זמני עוברים טסט ומתקנים שנוח לא בהכרח בהארכה של שבוע שנותנים.

פורסם

לא ישימו לב בטסט!

יקירי, בקרת שיוט אני גם הייתי שמח, ארחיב ואגיד שידית של קסרה בנזין לבקרת שיוט עובדת יופי ויש לי את היכולת להפעיל אותה מבחינת הגדרות מחשב. יש רק בעיה אחת שאת התשובה אליה אשמח אם מחשהו מכיר (למרות שאני הבעלים היחיד בארץ של סי 5 ידנית כנראה) - בקרת שיוט אמורה להתבטל ברגע שאני לוחץ על הקלאצ׳, מכאן שיש לחצן או חישן שיודיע למחשב שהקלאצ׳ נלחץ - אצלי פשוט לא מצאנו איך זה אמור להיות - מה שאומר שכאשר אפעיל את הבקרה ןאלחץ על הקלאצ׳ אז הטורים יתפגרו באיזור ה 5000 סל"ד בסרק.

יש לי דבר מציק נוסף שקשור לאותו הכפתור - אם אני ברכב ידני רוצה להעביר הילוך מהר אז אני פשוט עוזב גז לחצי שניה - קלאצ׳ - הילוך - עוזב קלאצ׳ וגז, כל זה אמור לקרות חלק והטורים טיפה ירדו כי העליתי הילוך.

אצלי קורה דבר מציק, אם אני עוזב גז ולוחץ קלאצ׳ אז הגז ממשיך עוד בערך שניה, מה שגורם לטורים לקפוץ למעלה בערך ב1000 סל"ד בשניה של לחיצת הקלאצ׳.

מה שאני עושה היום זה עוזב גז שניה לפני שאני לוחץ על הקלאצ׳! התרגלתי לזה אבל בכל אופן- לא 100%.

לא ישימו לב בטסט!

פורסם
את זה הבנתי לבד אבל עדיף רכב שאינו מושבת עד שתסדר את המסמכים לא?

אני גם ככה: היה חור באגזוז עושים תיקון זמני עוברים טסט ומתקנים שנוח לא בהכרח בהארכה של שבוע שנותנים.

זה נכון, מה שאני הולך לעשות זה פשוט להחליף את כל הגומיות של ההגה וכל מה שאפשר שהאוטו יראה מושלם ויעבור חלק בלי שבכלל מישהו יתקל בבעיה כלשהי שתגרום לבדיקה מעמיקה יותר.

פורסם

יש לי דבר מציק נוסף שקשור לאותו הכפתור - אם אני ברכב ידני רוצה להעביר הילוך מהר אז אני פשוט עוזב גז לחצי שניה - קלאצ׳ - הילוך - עוזב קלאצ׳ וגז, כל זה אמור לקרות חלק והטורים טיפה ירדו כי העליתי הילוך.

אצלי קורה דבר מציק, אם אני עוזב גז ולוחץ קלאצ׳ אז הגז ממשיך עוד בערך שניה, מה שגורם לטורים לקפוץ למעלה בערך ב1000 סל"ד בשניה של לחיצת הקלאצ׳.

מה שאני עושה היום זה עוזב גז שניה לפני שאני לוחץ על הקלאצ׳! התרגלתי לזה אבל בכל אופן- לא 100%.

המצב הזה לא תקין בלי קשר לאוטומט או ידני.

בדוק שכבל הגז נע בחופשיות לכל האורך ואין סיבים קרועים.

לנושא הקלאצ' עם הבקרת שיוט, אין לך על הפדל קלאצ' מיקרוסויץ' בדומה לפדל בלם?

יום טוב גם לך

פורסם

חבר, מברוק על הצמיגים וסחתיין על הרכב !

אני גם החלפתי למישלין ברכב ששווה 5000 (406 ידנית 1.9TD).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
המצב הזה לא תקין בלי קשר לאוטומט או ידני.

בדוק שכבל הגז נע בחופשיות לכל האורך ואין סיבים קרועים.

לנושא הקלאצ' עם הבקרת שיוט, אין לך על הפדל קלאצ' מיקרוסויץ' בדומה לפדל בלם?

הקטע המצחיק שיש לי חבר עם בדיוק כזאת אוטומט, אתה נותן הרבה גז בניטרל ועוזב מהר וקורה בדיוק אותו דבר.

בנוגע למיקרוסוויץ׳ - יש את המקום.

לאן ומה זה שאלה טובה.

פורסם
חבר, מברוק על הצמיגים וסחתיין על הרכב !

אני גם החלפתי למישלין ברכב ששווה 5000 (406 ידנית 1.9TD).

אבא שלי מפנטז על כזאת hdi ידנית.

אם הוא מוצא אז ישר קונה.

פורסם

למיקרוסוויץ' התכוונתי ב"התאמות הנדרשות" מגאן ידנית מגיעה עם בקרת שיוט, אני די בטוח ש-c5 ידניות בחו"ל מצוידות בבקרת שיוט. התקנתה תעזור לך לנהוג חסכוני ולא מהר.

פורסם

שווה לך אולי לבדוק אם תוכל לאתר ולהתאים חלקים של סי 4 ידנית.

ברשותי סי 4 ידנית עם מנוע 1600 בנזין ובקרת שיוט, אם תרצה אתה מוזמן גם להציץ איך זה עובד.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...