Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי.

טוב בנתיים יש עוד אחד על הכוונת, הוא מוכן להתחייב לי על מנוע שילדה וגיר,

הרכב עשה 180 אלף ק"מ יד רביעית.

הוא מהאזור שלי ואני אפגש איתו כנראה מחר אם יצא לי.

נ

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

פורסם

1. לקחת מטלית לבנה ולשים מול האגזוז (לא לתוכו!) ולבקש ללחוץ על הגז כשהרכב בניוטרל. המטלית חייבת להישאר לבנה. אם היא לא רוב הסיכויים שהמנוע על סף גסיסה אבל אם היא נשארת לבנה זה לא אומר שהמנוע בסדר!!!

המטלית יכולה להפוך לשחורה גם בעקבות תערובת דלק עשירה, למשל. זאת אכן תקלה אבל היא ממש לא מעידה שהמנוע על סף גסיסה אלא על בעיה בקרבורטור/מערכת הזרקה. לא בהכרח עסק יקר לתקן.

2. לבדוק שינויים בצבע ובליטות בפח. אם תסתכל מספיק זמן תראה אם הרכב עבר תאונה או לא. לכן בשום פנים ואופן לא ללכת לבדוק רכב בשעות החשיכה כשלא רואים כלום!

אין בלתי מיומנת לא תמיד תצליח להבחין בשינויים בגוון או בצביעה כללית שעבר הרכב. יש סימנים, הם בהחלט ברורים יותר באור יום אבל לא כולם יודעים לקרוא אותם ולהבין את משמעותם. גם אם גילית שהרכב עבר תאונה והוחלפה, למשל, כנף קידמית, זה לא אומר שצריך לרדת מהרכב מיד.

3. לרכב ספורט בעיקר: לנענע את הרכב בארבע פינותיו ולבדוק שלא מתנדנד יותר מדי, הוא אמור להתייצב כמעט מייד. אם הוא מתנדנד הלכו בולמי הזעזועים וזה ממש לא טוב ויקר במיוחד אם אתה גם מתכוון לנהוג בו כמו ברכב ספורט.

נכון לכל רכב, לא רק לרכב ספורטיבי.

4. בהסכמת המוכר כמובן מומלץ לבצע בלימה פתאומית ולבדוק את פסי הבלימה האם הם מקבילים לא.

אחלה, אבל גם בלימה לא אחידה עלולה להגרם מתקלה זולה ופשוטה יחסית.

ההערות שלי באדום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תקשיבו, בעיקרון אין לי מישהו שמבין ברכבים טוב שיכול לבוא איתי לשם, בגלל זה אני מפחד, שאני יעשה בדיקה לרכב והכל יהיה סינית בשבילי, סה"כ אני כמעט בטוח שעל כל דבר שם יגידו שיש משהו ויש כסת"ח ויש שלא, אני לא יודע להבחין היטב.

מה עדיף? ללכת למוסך? שיקח לי איזה 200-300 שקל אבל יביא לי תשובה יותר ברורה?

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

פורסם

Tzvika,

מסכימה איתך שלבעיות האלו יכולות להיות גם סיבות ממש זולות אבל זאת גם יכולה להיות בעיה רצינית שעדיף שלא הייתה. אז כן, עדיך ללכת עם כל רכב למוסך ולבדוק כראוי אבל שואל השאלה שעל מה לבדוק בלי לשלם 450 לכל בדיקה. אז הנה כמה הכוונים - זה כמובן לא אומר תשובה סופית לרדת מהרכב או לא אבל בהחלט נותן הרגשה לפני שהולכים לבדיקה אם היא בכלל שווה משהו או לא.

פורסם

לפעמים אנשים נוטים לחשוב שטסט הוא תעודת אחריות לרכב

אפילו לא קרוב,ואני אקצין ואומר שעם האנשים "הנכונים" גם רכב שלא התקרב למכון הרישוי פתאום עם מדבקה ורישוי לשנה

אני אישית לא אוהב את הדברים האלו וקרה לי פעם שחזרתי עם חבר לבדוק בלמים (שעבר בהצלחה) באותו מכון מכיוון שלא הייתי רגוע

על נורה וכדומה אפשר להחליק פינה ולבקש שיסדרו,לדעתי זה סתם עוול לגרום לבנאדם עוד טירטור ותשלום טסט חוזר על דבר שהוא יכול לעשות ברגע ולהראות לבוחן במקום,על בטיחות אין פשרות

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...