Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב תייר- איך מביאים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קרובי משפחה מארה"ב שבאים לבקר בארץ, ויכולים להביא איתם גם רכב.

חשבתי לבקש מהם להביא קטלס כמו שלי, שאח"כ, תישאר לחלקים.

מישהו יודע מה התנאים, ומה התהליך של להכניס תייר עם רכב ארצה?

תודה לעוזרים,

דימה.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

התייר צריך לקחת בחשבון שיתכן ויתבקש להפקיד ערבות השווה למלוא שיעור המיסים שאמור לחול על הרכב.

אם הוא מוציא את הרכב מהארץ תוך הזמן שהוקצב לו (מס' חודשים), הוא יקבל חזרה את הערבות, אם הוא יאחר בהוצאתץ הרכב או לא יוציאו כלל, כספי הערבות יחולטו לקופת המדינה.

בנוסף, התייר מתבקש לבטח כאן בארץ את הרכב במלוא ערכו כולל מיסים (יש בנמל אפשרות לבטח).

מכאן עולה שאם הרכב ישאר בארץ מכל סיבה שהיא (גם לחלקים), זה יעלה לתייר כמעט את מה שזה יעלה לך להביא כולל מיסים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

איזה באסה, נכנסתי לשרשור חשבתי שאלמד משהו על איך לבוא עם האוטו מאירופה לביקור כשיהיה שלום עם סוריה.

במקום זה נקלעתי למציאות הקומבינה.

לא מאשים חלילה אף אחד, אלא את החוק היבש אשר לא מאפשר להנות מהמכוניות בלי לשלם סכומים שאין להם אח ורע בשום מדינה בעולם המערבי.

פורסם

לירוי,

זאת אחת הסיבות שבגללן התייר מתבקש לבטח את הרכב במלוא ערכו כולל המיסים.

המכס יחלט את הערבות.

את המכס לא מעניין שגנבו את האוטו/שרפו/פירקו (אכלו לי, שתו לי).

אם לאחר חקירת הביטוח יסתבר להם שמדובר שאין חשש לקומבינה, התייר יקבל את כספי הביטוח. היות וסביר להניח שהביטוח יחשוש לקומבינה, זה יגרר כמה שנים בבתי-משפט.

57mmStroke,

איזו קומבינה? המכס עושה קומבינה ?

אף אחד לא מונע מתייר להיכנס עם ריכבו.

התייר לא משלם שום סכום מופקע. בסה"כ שם ערבות (סוג של פיקדון) שיקבל אותה חזרה ברגע שיוציא את הרכב מהארץ במועד שנקבע.

למה קבעו את זה ? כי היו תיירים שנכנסו עם רכב ויצאו בלי רכב - כלומר את הקומבינה עשו תיירים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני מכיר תירים שבאו לארץ עם רכב נסעו בו ושחזרו לא היה שווה לשלוח אותו חזרה.האוטו עמד 3 שנים במחסנים של המכס.עד שקניתי אותו (וולבו 460 )במכרז. עכשיו לפי מה שאתם אומרים הם שילמו את המכס על האוטו שחזרו לארצם?

פורסם

תקופה מקסימאלית המותרת לרכב תייר לשהות בישראל שלושה חודשים.

לאחר מכן התייר עם רכבו צריכים לצאת את המדינה. גם אם התייר ביקש להאריך את הויזה. עדיין מותר לנהוג בישראל רק שלושה חודשים עם רשיון זר או רשיון בינלאומי. לאחר מכן עליו להוציא רשיון ישראלי. או לצאת מישראל ולהכנס שוב כל שלושה חודשים(חריג: אזרח זר שהגיש בקשה לתעודת עולה)

פורסם

שוקה,

לא מדוייק.

מקסימום 6 חודשים או עד פג-תוקף האשרה אם היא קצרה יותר.

לאחר מכן, אם לתייר יש עדיין תוקף לאשרה או שהאריך אותה, הוא יכול לבקש מהמכס להאריך את תקופת שהיית הרכב בישראל. הזמן המקסמלי הנוסף הוא עד חצי שנה.

בתום שנה , אין הארכות נוספות.

לירוי,

אני מניח שבמקרים כאלה, הם קיבלו את ערך המיסים חזרה. לכאורה כשהרכב בשטח המכס, הוא כבר לא יכול לחזור לארץ.

.

• תוכן חדש...