Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום ניסתי להחליף פעמון בצד ימין ולא הצלחתי לפתוח את הבורג המרכזי, השתמשתי בידית כוח ומאריך והידית התעקמה והאום לא נפתח.

ניסתי עם ראצ'ט גם הוא הלך לעולמו.

חשבתי לנסר את האום, האום הזה ניראה עשוי מחומר חלש שניתן בקלות לנסר, אני מתכוון שאולי אפשר לנסר קצת את האום לאורך שיהיה חריץ עמוק ואז האום יפתח בקלות, מה דעתכם על הרעיון אפשרי?

משיחה עם אבא שלי הוא אומר שגם אם אצליח לפתוח את האום לא יהיה כ"כ קל לחלץ את הפעמון מהצירייה כי הוא תפוס חזק עם סיכת אבטחה, ולפעמים קורה שמרוב מכות עם פטיש הציר נישבר יחד עם האבטחה והלכה הציריה.

השאלה שלי היא, איך אפשר לפתוח את האום של הפעמון, בהנחה שאין לי פטיש אוויר?

והשלה השניה היא אם קשה לחלץ את הפעמון מהצירייה? יש למישהו שיטה טובה? אני לא הולך לפרק את הצירייה מהגיר כי ישפך שמן גיר.

למי יש בזה ניסיון ויכול לעזור לי, מדובר בצירייה הימנית הארוכה.

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מכיר את אום הציריה במאזדה אך ראשית וודא שאתה לא מנסה לפתוח ויש אבטחה כלשהי לאום (פין או משהו בסגנון).

שנית, לרוב אם מדובר עם אום עם אבטחה (ניילון) מדובר באום גדול שסגור חזק. כשהגלגל על הרצפה נדרש מומנט רציני בשביל לפתוח אותו. פטיש אוויר הוא בהחלט פתרון טוב. אם אין ברשותך פטיש אוויר יש כמה פתרונות:

1. יש מפתחות שמיועדים לדפיקה עם פטיש, נותן את אפקט דומה לפטיש אוויר. אני לא מכיר מפתחות כאלה שנכנסים לעומק (בוקסה) וזה מן הסתם מה שאתה צריך.
  2. בוקסה לפטיש אוויר עם דרייב 3/4 וידית כוח 3/4 ארוכה. ידיות אלו מיועדות למומנטים גדולים יותר.
  3. ידית רגילה של חברה איכותית, אמנם לא מיועדת לעומסים כאלו אבל כנראה שגם הייתה מחזיקה מעמד.

• ספונסר פורום
פורסם

יש דברים,שרק מלחשוב עליהם,אני מקבל כאב ראש,למה אתה רוצה להחליף פעמון ציריה על הרצפה,מבלי כלים מתאים?אתה סדיסט?

אני מבין את הקטע של לעשות בעצמך,ללמוד ולהנות מהעבודה על הרכב,אבל יש דברים,שעדיף לשלם כמה שקלים למוסך ולא לעשות בעצמך.

אבל אם אתה מתעקש,בוקסה עם ידית כוח טובה,2 קפיצות על הידית והאום נפתח,ולא אמורה להיות בעיה להותציא את הפעמון.

אורן

פורסם

וזה מזכיר לי עוד משהו שרציתי לכתוב לך ושכחתי:

פתיחת האום זה החלק הקל. להוציא את הציריה מהנאבה כשהרכב לא על ליפט זה סיוט עד לבלתי אפשרי ללא חולץ ייעודי לציריות (שנתפס על ברגי הגלגל)- קנוי או בנוי. אתה יכול למצוא את עצמך דופק על הציריה שעתיים ללא הועיל ורק נזק יגרם.

פורסם

דניאל תודה על תשובתך.

אורן מה הבעיה בלעבוד בחניה בבית? אם יש כלים, בוקים ותאורה אני לא חושב שתהיה בעיה..

נניח וכבר פתחתי את האום ושיחררתי את המשולש והגעתי לצירייה, איך משחררים את הפעמון מהצירייה עם דפיקות פטיש? ואם כן זה אמור לצאת בקלות או שיהיה קשה מידי לחלץ את הפעמון מהצירייה?

כדאי לנסר את האום שיצא בקלות?

דניאל לגבי האבטחה של האום, על האום דופקים עם מברג שטוח ופטיש וה"שפה" של האום מתעקמת לתוך חריץ.

פורסם

בקשר לפרוק של הגומיה אני כמעט בטוח שיש פין שצריך להוציא לפני האום.

אחרי שהוצאת את הצריה מהנאבה תחתוך את הגומיה תמלא קצת גריז

ועכשיו הבעיה אפשר לדעת איך בדיוק אתה מתכוון להרכיב את הגומיה החדשה?

ללא המכשיר המתאים.

את כל זה עושים ב- 120ש"ח בכל מוסך ב-10דקות עבודה.

אבל אם זה הכיף שלך בהצלחה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

ידידי אני לא מתכוון להחליף גומיה אני מתכוון להחליף פעמון + גומיה.

אם זה היה להחליף רק גומיה אז הייתי מביא מכשיר שמותח גומיה אוניברסלית.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על המפרק (פעמון) החיצוני. אם כן כמו שאמרתי, הבעיה העיקרית שלך תהיה (כנראה) להפריד את הציריה מהנאבה.

לאחר שתפריד (מבלי להכיר את הרכב הספציפי, וידייקו מומחי מאזדה) יש קליפס קפיצי כזה או אחר (Circlip) שצריך לשלוף כדי להוציא את המיסב החוצה. לעיתים זה דורש כלי מתאים ואוליי גם חולץ, אבל לא מסובך במיוחד.

בכל מקרה חבל שבתור מתחיל אתה בוחר לעבוד בצורה כזו ולא מסודר מול ספרות טכנית.

פורסם

כן אני מדבר על הפעמון החיצוני שמתחבר לנאבה.

האום שלו תקוע, עכשיו השגתי מפתח רינג ארוך וחזק, מישהו לחץ לי ברקס חזק ואני ניסתי לפתוח, עמדתי על המפתח והאום מסרב להפתח.

מחר כניראה אני יבקש ממישהו שיש לו פטיש אוויר שישחרר לי את האום ויסגור אותו חלש עד שאגיע לבית.

למה לא עובד לפי ספרות? גם בספרות כתוב שפותחים את האום ונותנים עליו מכות עם פטיש והפעמון משתחרר.

עריכה: על איזה מיסב אתה מדבר? על המיסב של הפעמון?

מצאתי פרוייקט מצולם מח"ל על רכב 323F (החלקים ואופן העבודה זהה בדיוק ללאנטיס)

http://www.club323f.com/ba/guides/cv_joint/cv_joint.php

• ספונסר פורום
פורסם

בתור אחד שהחליף המון פעמונים על הרצפה,בתקופה שהייתי נער,זה סיוט,יהיו לך מספר בעיות,

הראשונה היא להרים את הרכב מספיק גבוה כדי שיהיה לך מנוף לדפוק את הפעמון החוצה מהציריה,

השניה,לדאוג שהציריה לא תצא מהגיר ושמן הגיר ישפך,

השלישית,לוודא שהפעמון נעול במקום(החדש)

הרביעית,להוריד את כל הגריז מהיידים:-)

בהצלחה

אורן

פורסם

הלוואי שאלו היו הבעיות שלי עכשיו, הבעיה היחידה שלי כרגע היא פתיחת האום של הפעמון הוא נעול מאוד חזק.

להוריד את הגריז מהידיים, ה"סוד" שלי זה אבקת כביסה, מרטיב ידיים, קצת אבקת כביסה על הידיים ושוטף, היידים נקיות :)

מישהו מכיר מכשיר חשמלי שפועל כמו פטיש אוויר? פעם ראיתי כזה באיזה חנות, למישהו יש ניסיון איתו אם שווה ליקנות כזה לעבודות על הרכב בבית?

פורסם

מה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כח, ואם לא הולך עם ידית כח דרייב 0.5 אז זה ילך עם ידית כח דרייב 0.75 .

הפיזיקה הפשוטה עובדת, על בטוח, ואין טעם להשקיע במכשירים שאולי יעבדו ואולי לא, בשביל עבודות נדירות כאלו.

קנה ידית כח דרייב 0.75 עם מתאם לדרייב -0.5 או עם בוקסה שמתאימה לאום של הציריה, שים צינור מאריך ארוך ככל שיידרש וזה יפתח. על בטוח. אל תיבהל אם תגלה שאתה צריך מאריך באורך של מטר וחצי-שניים, זה סגור חזק. שים לב להברגה שמאלית\ימנית.

סלח לי שאני אומר את זה, אבל הרעיון של לעבוד כשהציריה מחוברת לרכב רק בשביל שלא תצטרך לנקז שמן ולהחזיר הוא מצחיק. נקז שמן אם צריך (בכלל לא בטוח שצריך. יתכן מאוד שמספיק להרים גבוה את צד הרכב שפונה אל הציריה המדוברת, ואז השמן לא יישפך בכלל), פרק את הציריה מהרכב ועבוד כמו בן-אדם על שולחן עבודה.

לגבי העבודה על הציריה עצמה, אין לי נסיון טוב עם זה. כבר יצא לי להילחם שעות על החזרת הפעמון, ובסוף להתייאש ולהביא את הציריה לבית מלאכה, שתיקן את הציריה בעלות מצחיקה. לא היה לי את הכלי המתאים ונלחמתי לשווא. יתכן שבסוגי ציריות שונים הקושי הוא שונה ובציריה של הרכב שלך העבודה היא קלה יותר. לאור הנסיון הזה יש סיכוי טוב שבפעם הבאה אני מראש אקח את הציריה לבעל מקצוע. "הפחדן שורד לעוד יום של קרב".

שווה מאוד לנסות התעקש על חלפים מקוריים בלבד בכל מה שנוגע לציריה, כולל ובמיוחד הגומיות. המקורי מחזיק בד"כ עשר שנים ו150000 ק"מ ללא בעיה. החליפי לפעמים לא עושה עשירית מזה.

פורסם

חנן יכול להיות שההברגה היא הפוכה?

אני מנסה לפתוח את הצירייה הימנית(בצד של הנוסע ליד הנהג) זאת צירייה הארוכה.

יכול להיות שהפתיחה היא הפוכה ז"א עם כיוון השעון?

הרכבת הפעמון ניראה די פשוט, יש סיכת אבטחה עגולה שיושבת על הצירייה וכבר שמכניסים את הפעמון על הצירייה הסיכת אבטחה ניפתחת בפנים והפעמון כך נינעל.

• תוכן חדש...