Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום יש ברשותי סובארו ליאונה שנת 93 דגם GL שמורה לבנה ידנית.

אני אוהב את הרכב ומעוניין לצבוע ולחדש את צבע הרכב (במקור לבן לאותו צבע) יש גם כמה תיקוני פחחות.

רציתי להתעייץ איץכם ובמיוחד לבעלי הסובארו ליאונה שביניכם.

המנוע הנוכחי הוא 1600 רציתי להגדיל את הנפח ל 1800 האם בפועל זה אפשרי דרך משרד הרישוי (שינוי מבנה וכל מה שקשור לזה)? רציתי להגדיל את הנפח כדי שיהיה יותר כח למנוע הסיפור עם ההרכבה עומד על סכום של 5500 ש"ח בערך.

4000 מנוע מישראל יפן ועוד איזה 1400 על ההרכבה למרות שאני מאמין שאני אצליח להשיג מחיר טוב יותר על ההרכבה.

האוטו שמור כולל ריפודים כולל ריפוד גג ומושבים בצבע הפלסטיק כחול כהה למי שמכיר כולל משענת יד . חלונות ומראות חשמל כסא אורטופדי לנהג עם תמיכת גב תחתון וידית להרמת המושב.

כללית האוטו נוסע נהדר מטופל במוסך המרכזי. וטיפולים בזמן עם חלקים מקוריים.

האוט הוא ידני למרות שחשבתי להחליף את הגיר לאוטומט אך ירדתי מזה בגלל כושר סחיבה נמוך ( 3 הילוכים באוטומט מול 5 בידני). אז מה אתם אומרים לגבי החלפת המנוע והצבע הכללי והפחחות כדאי?

אגב ביום שישי הקרוב 3/9/08 הל משעה 08:30 ועד 14:30 יערך אירוע 50 שנה לסובארו ויוצגו שם דגמים שנמכרו בכבר וזה מה שנראה לי יגרה אותי לשפץ את שלי כל בעלי הסובארו מוזמנים. רחוב המסגר 30 תל אביב.

פורסם

לא נראה לי שיאשרו החלפה מ1600 ל1800. עדיףף כבר לעשות טיפול 10 , ושיפוץ לקרב'.

בקשר לפחחות חבל על הכסף אם אתה אומר שהיא שמורה תעשה תיקוני צבע ותדאג לטפל בחלודות ולפתוח את תעלות המים . זה חשוב מאוד במיוחד לקראת החורף.

בקשר לגיר עושים בד"כ החלפה מאוטומט לרגיל, יש לך 5 הילוכים זה הכי טוב הרבה יותר חסכוני , קצת מציק בפקקים, אבל בכללי הרבה יותר עדיף.

לסיכום :

מנוע- שכח מזה.

פחחות רק באמת מה שצריך.

טיפול עדיף.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

מז"א תעלות מים? וכיצד מנקים אותן? אשמח להסבר כלשהו.

אגב,

המזגן שלי איננו עובד אך החימום כן,

כיצד ניתן לכוון את החימום שיצא מהדשבורד לכיוון הנהג/נוסע ולא לרגליים?

אשמח לעזרה.

פורסם

אם תשים לב, יש לך מעל הדלתות ניקלים יפים (אמורים להיות בכל אופן) ומאחורי הניקלים יש תעלת מים , תבדוק שאין שם עלים ולכלוכים, .

איפה שהווישרים בחזית הרכב, יש חור ניקוז, (חור לכל צד) תוודא שהוא לא סתום, עדיף מעוד לנקות אותו עם לחץ אוויר, אחרי שהזרמת לתוכו מים בלחץ.

פתח את המכסה מנוע ותראה שאין עלים ולכלוכים בין הגומי של המכסה מנוע והפח, (איפה שהשמשה הראשית).

בנוסף פתח את הדלתות ותרתוודא שאין קילופי צבע והתחלת חלודות, ועם פנס תציץ בין הדלת הקדמית (של הנוסע ושל הנהג) ותוודא שאין עלים ולכלוכים בין הכנף למרכב עצמו, אם יש א אפשר עם מוט ברזל דק שאפשר לכופף אותו בקצה ואם צינור מים להוציא את הכל, ומומלץ מאוד לעשות את זה, מקסימום אם אתה לא מצליח לנקות את הלכלוך שם אז פשוט תפרק בעדינות את הדופן הפנימי ריפה שהגלגל נמצא כדי להוציא משם את העלים (אם יש).

בנוגע לחימום יש כיוונוי אוויר (_הכפתורים האלה בצד ימין בחופה של הלוח שעונים אלו כפתורי וואקום שתפקידם לנווט את זרימת האוויר ) אם הם לא עובדים ייתכן מאוד שהוואקום מנותק ,

פתח את תא הכפפות וממש תוציא אותו מהמסילות (תמחץ את הצדדים פנימה כשי להוציא מהמסילות ותחפש צינור מנותק, זה צינור הוואקום הראשי.

המזגן לא עובד- תלוי מה אתה מגדיר לא עובד , במידה והמדחס לא נכנס לפעולה יש לבדוק שלא נתקו אותו , פתח מכסה מנוע יש 2 חוטים מהמדחס אחד לקלאף ואחד מהחיישן וודא שהםם מחוברים טוב

במידה וכן צריך לבדוק פיוזים, אם הכל תקין אז או שהכפתור לא נותן פיקוד (משהו מנותק או כפתור דפוק ) או שהמדחס דפוק, או שאין גז.

מזגן לא מקרר אבל המדחס נכנס לפעולה: יש בעיה בניווט האוויר התריס לא תקין , הכוונה התריס שבורר בין אוויר קר לחם לא אוטם כראוי, או שהתריס מנותק ותקוע על מצב חום, את זה אפשר לבדוק על ידי הוזזה של המנוך למעלה ולמטה, ותכניס את היד מצד ימין מתחת להגה ממש בדופן של מיקום הרדיו צריך להיות צינור תנסה למשש ולבדוק איפה הוא בדיוק , ותוזיז את הבורר למעלה ולמטה, ותגע בצינור ותרגיש אם יש תזוזה בצינור , אם לא אז כנראה שהבורר התנתק מהיחידה העליונה, או התחתונה, אם זה מהתחתונה אני לא יודע איך לסדר, אבל אם זה מהעליונה, אז תפרק את הכפתור וואקום העליון והתחתון (ע,י מברג שטוח שתכניס בין הכפתור העיון וזה שמתחתיו כשזה שמתחתיו לחוץ) ותדחוף החוצה בעדינות . אתה תראה 2 ברגי פיליפס אחד למעלה ואחד למטה תפרק אותם בעדינות ותמשוך בעדינות מרובה ביותר ביותר את היחידה הוצה עד שתרגיש שהחיבורים נמתחים יותר מידי, שים לב יש שם צינורות וואקום תזהר שלא יתנתקו, (אם יתנתקו לא נורא כי יש עליהם מספרים ועל היחידה מאחורה יש מספרים וככה תחבר כל צינור לפיה המתאימה), ותבדוק אם הללואה העליונה של החוט ברזל שמתחבר למנוף ביחידה של הוואקומים מחובר , אם לא יש להשחיל אותו ולהזהר שלא יצא(אמור להיות שם שייבה שתופסת בחלק מהרכבים השייבה איננה עקב עבודות תיקון והחלפה חאפריות.

דבר נוסףך הקשר למזגן, תפעיל את המדחס אם הוא נכנס לפעולה אז גע ב2 הצינורות שנכנסים לקיר האש(אחרי 5 דק' שהמזגן עובד) העבה אמור להיות קפוא והשני פחות. אם העבה לא קפוא סימן שאין גז או שהמדחס חלש. יכול להיות שהיחידה של הקירור של הגז בחזית לא תקינה סתומה או שהמאווררים לא עובדים כראוי , לבעיה הזו רצוי שתתן יותר פרטים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...