Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שרכב אספנות נמצא בקטגוריה 4 או 5 לפי מחירון קראוס בטרם עלייתו ארצה.

ונניח שמפרקים מהרכב חלקים (שקל להתקין חזרה) כמו פנסים, מראות ואביזרים נוספים בטרם המשלוח לארץ. והמייבא מביא את החלקים ארצה בנפרד, כך שהרכב יראה "עלוב" ן"ערום" יותר חזותית בהגעתו.

האם המוכס "יקנה" את התחפוסת ויתן לרכב דירוג נמוך יותר לחישוב המס? ובכך המייבא יחסוך $$$ ?

פורסם

אני מפנה אותך אל תשובתו המלומדת של אדריכל הפורום, אשר ניתנה,אמנם, בהקשר אחר, אבל תופסת גם במקרה דנן:

שמר, קצת טאקט לא יזיק.

מילא להשתין בבריכה, אבל מהמקפצה ?

פורסם

מדובר בשאלה לגיטימית. עצם העלאת הנושא באופן "פרובקטיבי" נועדה לעודד דיון מעמיק באספקטים הנורמטיבים של התופעה.

פורסם

המסים על הרכב הם גבוהים מאוד ומהגבוהים בעולם כך שלפי דעתי זה לגיטמי מאוד לנסות להקטין את רועה הגזירה וזה ממש לא להשתין מהמקפצה. מה שכן נראה לי שזה רק יסבך את העניין ואולי אף ייקר אותו כי תצתרך לשלם מכס על כל חלק בנפרד ואולי גם ידרשו ממך אישורים של משרד תחבורה על כל חלק ואז לא תצא מזה. לםי נסיון חברים כדי לקנות רכב שהוא לא ברמה הגבוהה ביותר אלה רכב במצב נסיעה ופחחות סביר ואז להוסיף את פינישים פה בארץ.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בניגוד אולי למה שהיינו רוצים להאמין, לא נראה לי שאת אנשי המכס עשו באצבע.

הם יבינו די מהר שהפנסים פורקו ונשלחו בנפרד, קל וחומר שאתה עלול להיות מחוייב במכס גם בגינם ואז מה הרווחת ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בניגוד אולי למה שהיינו רוצים להאמין, לא נראה לי שאת אנשי המכס עשו באצבע.

הם יבינו די מהר שהפנסים פורקו ונשלחו בנפרד, קל וחומר שאתה עלול להיות מחוייב במכס גם בגינם ואז מה הרווחת ?

מדובר בשאלה היפוטטית בלבד. כשם שפתחתי במילה "המייבא" ולא השתשתי בגוף ראשון. עיניין אותי באופן כללי האם יש כאן לקונה שבני ישראל טרם גילו.

• תוכן חדש...