Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים החלפתי טורבו שהלך לעולמו יומיים לאחר החלפת המנוע. מוזר אבל לא בלתי אפשרי.

חיפתי במשך כמה ימים טורבו אחר במחיר סביר ומצאתי אחד אצל מכונאי שמתמחה בסיטרואן, קניתי ממנו את הטורבו וחזרתי למוסך (מורשה רנו, שהיה עד אותה עת רציני ואמין בעיניי) להתקנה. לקחו לי 300 ש"ח ונסעתי לדרכי.

לפני כשבועיים, בדרך חזרה מאילת שמעתי מין 'פוק' מכיוון המנוע, ישר הבנתי מה קרה מה גם שכושר הסחיבה נעלם לו לטובת הזדחלות איטית במעלה רמת הגולן.

מכיוון שהטורבו היה עדיין תחת אחריות 3 חודשים, נסעתי לאותו מוסך שממנו קניתי את הטורבו והשארתי אצלו את הרכב עד שיחליף את הטורבו. לא מצא, וגם לא ימצא, כבר שבועיים.

התייאשתי ומצאתי אחד בעצמי.

הטורבו ה'חדש' נראה מצויין, אין חופש והכל בפנים נראה נקי ויפה.

אתמול הבאתי את הטורבו למוסך (להזכירכם לא המוסך הראשון שהחליף את הטורבו אלא המוסך השני - זה שממנו קניתי את הטורבו בפעם הראשונה) והיום ניגשתי לאסוף את הרכב.

הכל נראה תקין ועובד, הרכב נשמע טוב ומרגיש טוב וחזק ולכן יצאתי לדרכי.

- לאחר כשלושה ק"מ מה אני שומע? 'פוק'. שוב הלך הטורבו.

מספר 3 בתוך שלושה חודשים. האחרון היה במצב מעולה כמו שזה נשמע והרגיש בשלושה ק"מ האלה שנסעתי.

מה קורה פה? אולי יש גורם אחר שפוגע בטורבו? השארתי את הרכב במוסך לפירוק ובדיקה מקיפה יותר אבל אני אשמח לרעיונות לגורמים אפשריים.

אמנם לא קניתי טורבו חדש או משופץ אלא מפירוק, אבל גם לזה יש אחריות והטורבו לא אמור להתפרק כ"כ מהר. אני טועה?

בריאות לכולם!

פורסם

לחבר שלום!!!

ייתכן שהצינוריות המובילות שמן מהתעלה הראשית לטורבו סתומות או שאין מספיק לחץ שמן.

הטורבו הוא רגיש לחוסר שימון מכיוון שהוא מסתובב במהירות.

פרק ונק את הצינוריות בדוק את הלחץ בצינוריות במידה והלחץ אינו תקין פעל בהתאם.

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

וואללה שכחתי - קסנטיה טורבו דיזל שנת 99 אוטומטית.

שאלתי את המכונאי האם יכול להיות שאין שימון הוא טען שלא נראה לו אבל הוא יבדוק את זה. אני יודע שכשנסעתי ברכב עם הטורבו הקודם לאחר שהתפרק, יצא שמן/ אדי שמן לכיוון מסנן האויר ומהאגזוז, מה שאומר ששמן מגיע אל הטורבו או לפחות הגיע אל הטורבו הקודם.

בריאות לכולם!

פורסם

יכול להיות שהברז גדישה שלך דפוק והטורבו ממשיך לגדוש גם לאחר הלחץ המקסימלי שלו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• ספונסר פורום
פורסם

יש בעיית לחץ שמן במנוע. יש לחבר שעון לחץ שמן מכאני,ולבדיק בקפידה את צינור לחץ השמן למגדש,כמו כן יש לבדוק את לחץ הגדישה בנסיעה ולוודא שאין מצב של גדישת יתר.

אורן

פורסם

בסדר, אז האם האחריות נופלת על המוסך שהתקין לי את הטורבו והוא צריך להתקין לי טורבו אחר על חשבונו או שאני שוב צריך לקנות טורבו?

בריאות לכולם!

פורסם

תלוי בגורם לתקלה.

אם הטורבו היה דפוק אז אתה משלם על הכל.

אם הבעיה היא ברכב אז המוסך צריך לשלם על התיקון (בתנאי שהוא שיחק במשהו שקשור לבעיה באוטו).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

זה בדיוק מה שקורה כשמחליפים את החלק התקול אבל לא מתקנים את גורם התקלה.

מי (ולמה)המליץ לך לקנות ולהתקין את כל המגדשים האלה בלי לבדוק למה הראשון מת?

אם זאת יוזמה שלך, אין לך למי ממש לבוא בטענות, אם זה יעוץ של איזה מכונאי (עלוב) תבוא אליו בטענות ולהבא, לא מחליפים חלק תקול עד שלא מבינים מה הגורם לתקלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ושוב מוכח שהזול יוצא יקר.

סביר להניח שאם היית שם את הרכב במוסך מורשה סיטרואן, שם את המפתחות ואומר לו "פתור לי את הבעיה", הייתה יוצא יותר בזול ועם הרבה פחות עצבים.

במקרה שלך הייתי מוכר את הרכב לסוחר בחצור הגלילית וסוגר את הפרשה העגומה הזו, מיד אחרי החלפת הטורבו.

פורסם

החלפתי מנוע, לאחר יומיים הלך הטורבו שהיה תקין במנוע הקודם, במוסך שהחליפו את המנוע אמרו שזה קורה וצריך למצוא טורבו אחר. כך עשיתי. לאחר חודשיים הטורבו האחר נפח את נשמתו - לקחתי את האוטו למוסך (מומחה סיטרואן שמתעסק רק עם סיטרואן) שממנו קניתי את הטורבו. לאחר שבועיים שבהם לא מצא טורבו אחר מתאים - אני התייאשתי והבאתי לו טורבו שאני מצאתי. מה הייתי אמור לעשות, להשאיר לו את הרכב עוד שבועיים?

חיבר, בדק, אמר שהכל תקין ושיחרר אותי. איפה פה חסכתי כסף או ניסיתי להיות חכמולוג? הבאתי פעמיים את הרכב למוסך, פעם למוסך מורשה (אמנם לא של סיטרואן אבל בכל זאת..) שקרע לי את הכיס ובפעם השנייה למוסך מתמחה.

אני אמור לבדוק בעצמי את הגורם לתקלה? לא בשביל זה שילמתי למוסך?

בריאות לכולם!

פורסם
ושוב מוכח שהזול יוצא יקר.

סביר להניח שאם היית שם את הרכב במוסך מורשה סיטרואן, שם את המפתחות ואומר לו "פתור לי את הבעיה", הייתה יוצא יותר בזול ועם הרבה פחות עצבים.

קישקוש, כשהייתה לי בעיית הנעה, הציעו במורשה סיטרואן להוסיף משאבת דלק חשמלית, איפה פה המקצוענות?

ודרך אגב, הייתי במורשה סיטרואן קרוב לבית ולא נזכיר שמות, הם הציעו לי טורבו במחיר 5500 ש"ח, תאר לך שהטורבו הזה היה נשבר לאחר כמה דקות, מה ההבדל?

במקרה שלך הייתי מוכר את הרכב לסוחר בחצור הגלילית וסוגר את הפרשה העגומה הזו, מיד אחרי החלפת הטורבו.

גם אני חושב להחליף את הרכב הנאחס הזה אבל סוחר לא ממש ישלם אלא אם אני אחליף אותו במשהו אחר ולא ממש בא לי כרגע להיכנס להוצאה של רכב אחר.

בריאות לכולם!

פורסם

מוכר לי הסיפור של חוסר מקצוענות בחלק ממוסכי סיטרואן. ועדיין, יש מוסך ויש מוסך.

מציע לך לגשת ל"מוסכי הגליל" מול לב המפרץ בחיפה. מבטיח לך ששם לא ימרחו אותך בחוסר מקצועיות.

בזמנו כשהיה לי רעש עצבני במיוחד מכיוון המנוע, הציעו במוסך "גזית" להחליף קיט מותחנים בעלות של 4500 ש"ח לא כולל מע"מ. ב"מוסכי הגליל" עלו על הבעיה - היה חסר בורג באחת מאוזני המדחס.

בקיצור - גש לשם, תקן את הבעיה. בתקווה שזה יעזור למכור את הרכב.

יש לי הרגשה שאחרי שתמכור אותו הוא ייסע כמה שנים טובות ללא כל בעייה :shock:.

פורסם

מה אני עושה עכשיו? מוציא את הרכב מהמוסך ומעביר אותו למוסך אחר? נותן למוסך הנוכחי לסיים את העבודה?

אני מביא טורבו אחר (יש לי מהיכן)?

דיברתי עם איגוד המוסכים - אם המוסך ינסה להתנער מהאחריות לעבודה נשלח להם מכתב תלונה.

בריאות לכולם!

פורסם

אני מציע להוציא את הרכב מהמוסך שהוא נמצא בו כרגע.

תיסע עם הרכב למוסך שדיברתי עליו מול לב המפרץ, ותשאיר אותו שם. הם מקצוענים - יודעים לתקן דברים.

אני בטוח שזה לא יהיה בחינם - המוסך עצמו מוסך מורשה ולא מדובר במשהו זול - אבל מצד שני, הם ככל הנראה יעלו על הבעיה ויתקנו את הרכב. את העלויות האחרות, שקשורות במוסך הקודם, תצטרך להחזיר מהמוסך ההוא.

לפעמים עדיף לשלם את הכסף הנוסף והעיקר להפסיק לאכול חסה מהרכב - רק למכור אותו.

אני מאמין שתקבל מסוחר בערך 10 אלף ש"ח במזומן שיחזירו את כל הנזק שאכלת בזמן האחרון - וגם זה משהו.

פורסם

לא ממש משנה באיזה מוסך תעשה את העבודה העיקר שלפני החלפת המגדש ימצאו בוודאות את הסיבה לקריסת המגדשים.

אם המוסך הנוכחי לא מסוגל לעשות את זה, אז כן, החלף מוסך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...