Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני חדש פה אז תסלחו לי על חוסר הנסיון...

אני צריך המלצה על קניית רכב יד שנייה. עד לא מזמן הייתי סטודנט אז התקציב שלי עדיין לא גדול. בערך 30 אלף ש"ח.

אני מעוניין ברכב מסוג סופר-מיני, שקל יותר יהיה למצוא איתו חניה ועל מנת שיהיה חסכוני בדלק (למטרת נסיעה בעיקר לעבודה, בתוך העיר ולטיולים קצרים בסופ"ש).

חשוב לי נורא הנושא של אמינות. אני ממש לא רוצה לבקר עם הרכב כל חודשיים במוסך.

לאחר בדיקה קצרה מצאתי שני דגמים עיקריים שעונים פחות או יותר על הקרויטריונים:

- פיאט פונטו-ספייס, מודל 02.

- דיהטסו שרייד, מודל 98.

כן, אני יודע, יש פער של ארבע שנים בין שני הרכבים שהזכרתי....

השאלות שלי הן:

א. מה ידוע על הרכבים הללו מבחינת צריכת דלק (למטרות שהזכרתי), אמינות, סחירות, בטיחות וכו'?

ב. ממה צריך להיזהר בדגמים הללו?

ג. מי מהם עדיף, לדעתכם?

ד. האם בכלל יש דגם אחר אולי שעונה לי על הצרכים הללו במסגרת התקציב שלי?

תודה מראש,

לירן

פורסם

דעתי האישית:

הפונטו ובמיוחד ספייס והלאה, השתפרה הרבה מאוד.

-בטיחותית (4 כוכבים).

-אולי תופתע לגלות שהיא נוחה ושקטה מבפנים.

-צריכת דלק טובה מאוד (לעומת השרייד ורוב הבחורות מאותה ארץ ייצור שצריכת הדלק שלהם לא יעילה - הדוגמה המרגיזה ביותר: ג'אסטי, בקושי רכב, אין בטיחות אין מראה אין כלום חוץ מגלגלים ואולי אמינות מנוע קטן, אין משקל לרכב, ובקושי עושה 12 לליטר).

-יופי: אין קשר בינה לבין השרייד.

-טיפולים אחזקה וכד': ידועה במחירים הזולים ביותר של הטיפולים והלחפים (חסרון יחיד שהעירו עליו הרבה אנשי הפורום הוא הגה חשמלי שיכול לגרום לנזק של 3000 ש"ח חד פעמיים בערך )

-אולי הפונטו עדינה ודורשת תשומת לב יותר מאשר רכבים אחרים.

התשובה שלי: למה להזכיר את השרייד. ואת פונטו ספייס באותו משפט?

אין מה להשוות לדעתי.

מחירים:

לשרייד איני יודע ואיני מעוניין לדעת (אפילו בחינם הייתי שוקל לקחת אחת).

ספייס: מצאתי בזמנו (לפני כחודש) אחת 2001 ידנית (השכרה כמובן) 150000 ק"מ ידנית ELX 16V 1250 דגם זה הוא מאובזר (75 כ"ס או 80 כ"ס אני לא בטוח מזה) שמורה היטב יפה וחמודה ב 17000 ש"ח.

חפש טוב תמצא את ההזדמנות שלך.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

אז ככה, אם אתה לא רוצה לבקר כל יומיים במוסך אז אני חושב שאתה יכול למצוא שרייד 98-99

בסכום של אפיחו פחות מ - 30,000 רכב מצויין ואמין.

נכון שהפונטו יותר יפה ואולי גם יותר נוחה אבל כאחד שמחפש קודם כל אמינות ( יש לי ג'אסטי כבר 5.5 שנים... אמינה וחסכונית ביותר ) אבל השרייד תהיה טובה יותר.

בהצלחה:wink:

פורסם
אז ככה, אם אתה לא רוצה לבקר כל יומיים במוסך אז אני חושב שאתה יכול למצוא שרייד 98-99

נכון שהפונטו יותר יפה ואולי גם יותר נוחה אבל כאחד שמחפש קודם כל אמינות ( יש לי ג'אסטי כבר 5.5 שנים... אמינה וחסכונית ביותר ) אבל השרייד תהיה טובה יותר.

חדל קשקשת ברשת.

אוטו שמור לא יראה מוסך. אוטו לא שמור יבקר הרבה במוסך.

מה הקשר פונטו , קדילק, מרצדס או יגואר?

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

מניסיון עם שתיהן - פונטו ספייס עדיפה משמעותית

השרייד היא נבלה שגם מתקלקלת ביחס הפוך למה שמהללים אותה. שלא נדבר על היותה ישנה יותר, לא בטיחותית ובקיצור קופסת סרדינים.

Veni Vidi Vici

פורסם

הייתה לך פונטו ספייס וביקרת כל יומיים במוסך? כנראה שלא אז אל תדבר שטויות.

גם שרייד שלא טולפה טוב והוזנחה תראה אמינות גרועה.

הפונטו מאובזרת יותר, מרגישה איכותית הרבה יותר, בטוחה יותר, נוחה ומרווחת, לא פחות חסכונית.

מצא רכב שמור והוא יראה אמינות טובה מאוד.

פורסם

תודה על התגובות.

חיפשתי את שתיהן בכל מיני לוחות יד2 באינטרנט והמחירים הכי טובים שמצאתי היו בסביבות ה-21 אלף ש"ח לשרייד 99 ו-28 אלף לפונטו-ספייס 03.

במקרה, את שתיהן אני הולך לראות היום.

בהנחה שהפונטו אכן טובה יותר, כפי שהבנתי מהתגובות כאן, השאלה שלי היא האם זה גם מצדיק הפרש של 30% במחיר?

(צריך לזכור גם שיש הוצאות מסביב כמו בדיקה, ביטוח וכו'.)

אגב, מהנסיון של השבועות האחרונים גיליתי, לצערי, שאת הפונטו הרבה יותר קשה למצוא מידיים פרטיות מבלי שעברה דרך איזו סוכנות השכרה/ליסינג או איזה סוחר...

פורסם

אמנם לפיאט יצא שם רע, אפילו רע מאוד בארץ אבל! אם כמו שאמרו לפניי אם הרכב שמור זה לא משנה אם זה פיאט אונו או הונדה אקורד, השורה התחתונה היא המצב. אבל אם להסתכל על נתונים יבשים, כמו שנתון לעומת מחיר ורמת אמינות ממוצעת הפונטו עדיפה בהמון על פני השרייד, במרחב, אמינות, עלות חלפים, שנתון לעומת מחיר, מראה, וזמינות עזרה וייעוץ מקצועיים. אני הייתי הולך על הפונטו.

פורסם

אתה מוכן לחתום על זה?! אני לא!

• תוכן חדש...