Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש רמקולים כגון המורל או הJBL

שעולים בסביבות ה600 עם הספקים של 270 300 ואט (70/100/110 RMS)

ויש סטים יותר איכותיים ויוקרתיים עם פחות הפסק כגון 100 /120 140 בעלי 60 RMS 50 ..

אז אני לא מבין האם סט של 100 ואט איכותי יכול לנגן יותר טוב מסט של 300 ואט (אם יותר RMS גם) בווליום גבוה?!

(כמובן שיש גם סטים גבוהים ברמה עם הספק גבוה אבל המחיר גם די גבוה לכן לא מדובר כאן עליהם..)

אני חייב לציין שחבר שלי השמיע לי קומפוננט של אינפינטי 60 RMS שנשמע לא רע גם בוליום גבוה

ולכן נדהמתי ואני מבולבל ,אז אם מישהו יכול שיסביר לי את העניין..

פורסם

שאלה מאוד יפה,

לגבי הנושא של ההספק שהרמקול מסוגל לספוג בצורה יציבה או בצורה אימפולסיבית היא מאוד בעייתית.

רוב האנשים חושבים שככל שרמקול יכול לספוג יותר עוצמה הוא יהיה חזק יותר, בולשיט.

להפך, הטעות הכי גדולה שאנשים בדרך כלל עושים היא לקנות רמקול שדורש הגברה מפלצתית ואז הם נתקלים בבעיה שקשה לספק לו כזה מגבר בלי להוציא הון תועפות וגם לשדרג את מערכת החשמל של הרכב בדרך.

רוב הרמקולים מגיעים לשיא המהלך של הממברנה שלהם כבר בשליש מההספק שם מוצהרים עליו, כל השאר מתבזבז בתור חום במגנט או כאיבודים בדרך.

הסיבה שבשבילה לוקחים רמקול עם הספק חזק יותר היא בדרך כלל מסיבת האמידות, רמקול שמסוגל לספוג יותר התעללות יהיה יותר עמיד מול עיוותים לעומת רמקול שיכול לספוג פחות הספק וגם בדרך כלל רמקול שכזה יתאפיין בנתונים טובים יותר כמו יכולת דיוק טובה יותר, סליל גדול יותר - אבל זה לא מחייב.

הרמקולים שאתה קונה ברשתות הגדולות - הרמקולים הפשוטים של פיוניר שהם 300 גוועאלט RMS וכו' מוצהרים למשל 60 וואט RMS אבל באיזה תחום תדר? לאיזה אחד מהרכיבים שלהם? מה יקרה לטוויטר של הסט הזה על 60 RMS אם הוא לא ישרף הוא יקרע לך את עור הטוף - בקיצור - דרעאק.

בתוך רכב נתון סט קומפוננט שמסוגל לספוג 50 RMS וסט קומפוננט שמסוגל לספוג 150 RMS - רוב הסיכויים שישמעו לך אותו הדבר מבחינת עוצמה יחסית לאוזן משום ששניהם ברוב המקרים ינוצלו עד הסוף.

באיזה מצב למגבר יהיה יותר קל לשלוט על הסט? סביר להניח שעל הסט החלש יותר.

באיזה מצב הרמקול יהיה פחות פגיע? - בשניהם זה עניין של כיוון כי אם המגבר יתאמץ להרים את הסט החזק - עיוותים יכולים להרוס אותו ולעומת זאת אם המגבר ירים את הסט החלש מעבר לתחום התדר שלו - הוא גם יהרוס אותו.

ככה שהכל יחסי.

אצלי בחתימה אתה תבחין במידבאסים של אילייט שמסוגלים לספוג 200 וואט RMS - באמת, אחד הרמקולים הבודדים בשוק שבאמת צריך לספק להם מעבר ל50 אחוז מהתצרוכת שלהם בשביל שהם יעבדו נכון, יש להם סליל ענק, מהלך ממברנה יחסית גדול והם זקוקים להרבה כוח בשביל לספק להם מהירות תזוזה נכונה - אבל זה התכנון של הרמקול. זה לא אומר שרמקול אחר שיתוכנן לתת תוצאה דומה בחצי מההספק (למשל פוקל K2P) ישמע פחות טוב.

עכשיו - תביט בטוויטר בחתימה שלי, זה טוויטר שהוא אח, כמעט, תאום לסופרימו של מורל - הוא גם מוצהר 200 RMS ב6 אוהם בחיתוך של מעל ל 2.3 קילו הרץ (מעל 1.6 קילו הוא יספוג 120 בערך) - אבל תנסה לספק לו מעבר ל30 40 RMS והטוויטר הזה פשוט ירצח אותך, הוא לא זקוק ליותר ממגבר של כמה וואטים בודדים לערוץ בשביל לתת תוצאה מצויינת.

כשאתה בוחר רמקול - הנתון של ההספק שלו הוא בערך הנתון האחרון שאתה צריך להתחשב בו, זה בולשיט מוחלט.

אבל כשאתה מנסה לשדך לרמקול הגברה מתאימה, אתה צריך להכיר את האופי של הרמקול ולפי זה לדעת כמה לספק לו.

וכאן אתה כבר נכנס לעולם שאין בו שחור ולבן לגבי איזה מגבר יתן איזה תוצאה מאיזה רמקול - כואב הראש? ברוך הבא!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה די מצחיק אבל נראה לי שעזרת לי!

בקיצור אתה אומר שגם רמקולים עם פחות הספק יכולים להיות חזקים ולהישמע טוב עם הגברה

כמו רמקולים יותר חזקים בהפסק שנשמעים יותר גרוע וצריכים הגברה יותר חזקה?

פורסם

מה שאני אומר זה שרוב הרמקולים בשוק ישמעו כמעט אותו הדבר על אותו ההספק.

שוב - רוב הרמקולים. לא כל הרמקולים.

והדוגמה הכי מדהימה אני יכול לתת מהנסיון האישי שלי שעל מגבר של JBL מדגם GTQ 200 שהוא סה"כ 37 RMS לערוץ שהוא לא ממש אוברייטד ככל הנראה ועל מגבר של קיקר ZX600.4 שהוא 90 RMS לערוץ אנדרייטד (קרוב ל110 בפועל) המידבאסים של האילייט נשמעו כמעט אותו הדבר.

לא אותו הדבר, אבל ההבדלים היו מספיק קרובים בשביל שבשני המקרים אני אהיה בוא נאמר מסופק מהתוצאה שלהם.

באמת אחרי זה כשעברתי למגבר שבחתימה שלי - ה650.4 היה הבדל משמעותי לעומת הJBL. אבל גם מדובר במידבאסים ברמה מאוד גבוהה.

רוב המידבאסים שיש בשוק - המגבר הקטן הזה מטיס לחלל ועושה את זה היטב, על פחות מ50 RMS לערוץ.

בידיעה שרוב המגברים בשוק הם בדרך כלל בין 50 ל75 RMS לערוץ - רוב הרמקולים ישמעו עליהם מבחינת עוצמה יחסית לאוזן, אותו הדבר.

ההבדלים יהיו יותר באופי הצליל של הרמקול עצמו שזה הנתון הכי חשוב בסופו של דבר ברמקול וביכולת של המגבר לתת לרמקול לעשות את מה שהוא נועד לעשות, כלומר, להפריע לו כמה שפחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי את התרד,והתעוררה בי שאלה.

תרשו לי להקפיץ אותו מההיסטוריה.

אז איך קובעים איזה רמקול יותר עוצמתי?

אני אתן דוגמא.

אני רוצה לקנות סט רמקולים שיפציץ לי את האוזניים וואליום מטורף, אבל! שיהיה באיכות מיטבית.

איך אני יודע לבחור אותו?לפיי איזה נתון אם לא לפני ההספק?

AmpTw/Mid: genesis st60 AmpWoofer:celesrta fa 2150x AmpSub: jbl GTO 601.1

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

HU:Alpine CDA 9887 SQ

פורסם

עפ"י נתון הנצילות שלו,

ככל שהרמקול נציל יותר (91-95DB) כך ישמע טוב וחזק יותר.

נתוני ה RMS הינם נתוני עמידות הסליל בהתחממות.

נתוני ה PMPO הם נתוני העמידות של הרמקול בפיק של הספק.

ולכן רמקול ישמע הכי טוב וחזק ע"פ נתוני הנצילות שלו!

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

אוקיי

אז במילים יותר פשוטות,ככל שהנצילות גבוהה יותר הרמקול ינגן חזק יותר,ללא קשר להספקים.

אז המשפט הזה מדוייק?

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

פורסם
קראתי את התרד,והתעוררה בי שאלה.

תרשו לי להקפיץ אותו מההיסטוריה.

אז איך קובעים איזה רמקול יותר עוצמתי?

אני אתן דוגמא.

אני רוצה לקנות סט רמקולים שיפציץ לי את האוזניים וואליום מטורף, אבל! שיהיה באיכות מיטבית.

איך אני יודע לבחור אותו?לפיי איזה נתון אם לא לפני ההספק?

למה אתה מעיר את הערפד משנתו?!? :evilbat:

:-D

איך אתה בוחר רמקול שיהיה יותר עוצמתי?

א. אתה בוחר רמקול שאופי הצליל שלו מתאים לזה שאתה מחפש - בלי שום קשר לעוצמה.

ב. אתה מחפש רמקול שיוכל לנגן את תחומי התדר שאתה הולך להגביר עבורו בצורה מיטבית ומשתדל לתת לו את תחום התדר המצומצם ביותר שאתה יכול לתת לו בשביל להקל על המגבר את ההגברה שלו.

ג. אתה מחפש מגבר שיוכל לשלוט ברמקול הזה בעוצמות גבוהות מבלי לספק לו אחוז עיוות שמיע ומבלי שתביא את הרמקול למצב בו הוא נשרף מהספק יתר.

איזה רמקול יהיה עוצמתי ביותר? אתה לא ממש יכול לדעת אבל אם אתה תקרע את עור הטוף שלך - גם לא יהיה לך איכפת יותר... :?

טיפים נוספים הם - אתה יכול לקחת סט של רמקולים ולתת תחום תדר רחב יותר דווקא לרמקול שיהיה קל יותר להגביר... וככה לגרום למערכת להיות יותר עוצמתית אבל היא גם יותר תצעק מאשר תנגן.

למשל סט שני חלקים - ככל שהטוויטר ירד נמוך יותר והמידבאס ינגן פחות גבוה - יהיה לך קל יותר להגביר את שני הרכיבים והמערכת תוציא יותר עוצמה - אבל! אתה מקרב את הטוויטר למצב בו הוא יכול לההרס לך יותר בקלות כי הוא מנגן תחום תדר רחב יותר, אולי אפילו תחום תדר שהוא לא אמור לנגן בהספק הנתון...

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי,עכשיו הכל קצת מסתדר.

אבל אני אשאל יותר נקודתי,איך אני בוחר רמקול שינגן בצורה מושלמת,עם עוצמה גבוהה?

או יותר נכון לשאול,אני רוצה רמקול עם עוצמה גבוה,אבל הדרישה הראשונה ממנו שינגן בעוצמה הזו באיכות מירבית.

והכל בלי להתעסק בחיתוכים וכו',הכוונה סט 2 חלקים מוגבר פאסיבית.

על איזה נתון אני מסתכל?

פורסם

בגדול- על המחיר.

זה אחד הפרמטרים שיגידו לך אם הסט מדורג גבוה או נמוך יחסית לשאר הסטים של החברה שמייצרת אותו.

כול זאת מבלי להתחשב בהתקנה איכותית, הגברה מתאימה ומקור נקי ואיכותי.

מתחדשת*

פורסם

אתה לא...

אתה בעקרון מחפש סט שהביקוש ליכולות שלו מבחינת איכות וחוזק תואמות במחיר באמת.

אתה מחפש סט מאוזן שנשמע טוב על הקרוס הפסיבי שלו.

אבל אזה אתה מתקין אותו לתוך רכב, בזווית מסויימת והסט הזה בד"כ גם צריך להשתלב עם סאב ... ולמגבר שהסט יושב ולמגבר שהסאב יושב יכולים להיות סלופים שונים או דומים ועלול להווצר לך מצב שבו אתה תהיה חייב לשחק בהתקנה ובכוונים בשביל לקבל מהסט הזה תוצאה נכונה.

לקחת סט בגלל שהוא מדורג איכותי וחזק, לשלם עליו את המחיר ופשוט "לזרוק" אותו לתוך הרכב ולצפות לקבל תוצאה טובה -

אתה לא...

Pioneer TS-X150

פורסם

אולי דווקא כן....

סתם לא,תודה רבה הנקודה ברורה.

יום טוב לכולם.

• תוכן חדש...