Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בזמן האחרון בא לי להחליף את הידית הילוכים באוטו שלי לידית יותר קצרה ונוחה... משהו יותר "ספורטיבי" אם אפשר לקרוא לזה ככה ברכב משפחתי רגיל...

האם ההתקנה מסובכת... או שזה משהו פשוט...

טווח מחירים

בתודה מראש

אבי

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם

אולי מישהוא יכול להסביר לי למה ידית הילוכים קצרה יותר יותר ספורטיבית ונוחה??

:?

הרי אם מקצרים, אז יקח יותר זמן ומאמץ להעביר הילוכים, לא? אז לא עדיף להאריך??

רק לפי הגיון כמובן, לא ניסיתי אז אין לי מושג.. אני רק יודע שזה לא נוח כשההילוכים רחוקים אחד מהשני, וקיצור הידית בטוח מאריך את המרחק שלהם...

פורסם
קיצור הידית "מקרב"(!!!) את ההילוכים אחד לשני מחד, ומאידך מקשה על העברתם, כיוון שיש להפעיל יותר כוח וצריך להיות יותר מדוייק!!!

אווווופס :puppydog:

טעות שלי.. צודק...

אז הם יותר קרובים, אבל עדיין לא נראה לי כדאי לעשות את זה. זה ממש מעצבן. פעם נהגתי באיזה סיטרואן סי 15 שהידית הילוכים שלה ממש קצרה... זה היה סיוט.

פורסם

האידיאל הוא ידית קצרה, מהלך קצר, וכל זה קרוב כמה שאפשר להגה. סיוויק טייפ R עושה את זה נחמד, וגם מיאטה ו-S2000, לדוגמא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
האידיאל הוא ידית קצרה, מהלך קצר, וכל זה קרוב כמה שאפשר להגה. סיוויק טייפ R עושה את זה נחמד, וגם מיאטה ו-S2000, לדוגמא.

לדוגמא, בגלל המהלך הקצר והצמוד מאוד של ההילוכים בסיוויק TYPE-R כבר עלו בדפי האינטרנט שבם אני משוטט, כבר כמה אנשים ששפכו מנוע...

בגלל שהחמישי כל כך קרוב לשלישי.

פורסם

לא ידוע לי אם אפשר לקנות ידית קצרה מוכנה אבל ראיתי איך מישהו עשה כזאת בעצמו.

הוא פשוט ניסר את המוט בחצי אם מסור רגיל.

יצא מאד יפה וההשקעה הכספית היתה 0.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

יש קיטים של ידיות קצרות..לי יש ידית קצרה של B&M לטויוטה MR2.

העניין הוא שלא רק הידית קצרה אלא החלק התחתון שלה יותר ארוך..ככה זה מקצר יותר את המהלך ידית...זה נקרא SHORT SHIFT או QUICK SHIFT

לאיזה רכב אתה צריך את זה???

פורסם

מה קיט שמית לא צריך כלום , קח מסור דיסק וחתוך ת'ברזל ותלביש ידית הילוכים חדשה (ראש + שק) , ככה עשיתי ב 306 , וככה גם יש לי ב 205.. וזה נראה פשוט יופי ! :)

פורסם
מה קיט שמית לא צריך כלום , קח מסור דיסק וחתוך ת'ברזל ותלביש ידית הילוכים חדשה (ראש + שק) , ככה עשיתי ב 306 , וככה גם יש לי ב 205.. וזה נראה פשוט יופי ! :)

חאפר!

זה מפריע שהזווית נשארת אותו הדבר אבל המוט מתקצר.

הכי נוח(אולי טיפונת קשה יותר) קיט של Quick Shift.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
יש קיטים של ידיות קצרות..לי יש ידית קצרה של B&M לטויוטה MR2.

העניין הוא שלא רק הידית קצרה אלא החלק התחתון שלה יותר ארוך..ככה זה מקצר יותר את המהלך ידית...זה נקרא SHORT SHIFT או QUICK SHIFT

לאיזה רכב אתה צריך את זה???

טויטה קורולה 97

Polo 16v 6N2 -My Previous ride

EAT SLEEP BOOST

פורסם
טויטה קורולה 97

שאלה רצינית: למה לך ?

לדעתי האישית, חיתוך של הידית אינו מומלץ. הרכב הנ"ל אינו בסיס לשיפורים (לפחות לא כאן בארץ) וחבל על ההתעסקות עם זה.

אני מבין את הרצון שלך לידית עם מהלך קצר (מכיר את הבעיה ולשמחתי האוטו שלי לא סובל ממנה) אבל אין לך הרבה ברירות פרט לנסות לחפש קיט מתאים בחו"ל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חאפר!

זה מפריע שהזווית נשארת אותו הדבר אבל המוט מתקצר.

הכי נוח(אולי טיפונת קשה יותר) קיט של Quick Shift.

כמה שאתה אוהב לזיין בשכל אהה ;)

קוויק שיפט מקצר את המהלך , לא את הידית :)

המהלך יהיה קצר יותר

אבל הידית תראה כמו אוטובוס :roll:

תאמין לי.. ניסיתי שילוב של שניהם .. וכל אחד לחוד.

פורסם

כמו שאמרו מהלך ההילוך יתקצר ככל שהוא קרוב יותר למרכז

הסיבוב של הידית (ז"א הגיר),וכך ניתן להחליף הילוכים מהר יותר

חשוב מאוד בנהיגה ספורטיבית (לא מאבדים שניה).

מצד שני זרוע המומנט תיקטן ולכן צריך יותר כח לשם החלפת ההילוך.

השאלה מה עדיף.

• תוכן חדש...