Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה absolute pressure sensor ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחץ ברומטרי, איננו הלחץ בסעפת היניקה, אלא "לחץ" חיצוני של הסביבה.

לחץ הברומטרי נמוך ככל שמטפסים לגובה, כך למשל הלחץ בים המלח גבוה מהלחץ בירושלים, מרחק נסיעה קצר.

לדיוק בכמות התערובת המגיעה לתא השריפה, צריך נתון נוסף, הלא הוא נתון הלחץ הברומטרי, במקומות הגבוהים יש פחות חמצן, ועל כן, כמות הדלק המוזרקת למנוע, אמורה להתחשב בנתון מהותי זה.

מכיוון (ולא במקרה) שנתתי את דוגמת ים המלח, בעבר הרחוק, עת החלו הרכבים להיות מצויידים בניהול מנוע, וכדי להתגבר על כשלים במצבים קיצוניים, היו יצרנים מסויימים (ולקופצים, לא, אינני זוכר מיהם, אך בוודאות ידוע לי שבוצעו כאלה) ואשר ביצעו בדיקות ועדכונים לתוכנות, באיזור ים המלח.

אני מאמין שבחיבור סקנר לרכב המדובר , בקריאת נתונים, ניתן לראות לחץ סעפת יניקה MAP , ולחץ ברומטרי בנוסף, הנתון הוא מהותי.

דני[/quot

דני דני , אתה מזכיר נשכחות

מזמן מזמן כמו בסיפורי האגדות

אלפטה 2.0 בנסיעה בין ת"א לירושליים וים המלח .

חיישן הלחץ הברומטרי , מברג פיליפס קטן , עצירה כיוון שני קרבורטורים והמשך ..

( אח"כ נסיון בהזרקת מים ממיכל עם דיזת יניקה מתכווננת )

אני , האוזניים והצילצולים ( מוסיקה ) היינו הקדם חיישן

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש קודי תקלה שלא רושמים את המילה "מניפול" ודי לרשום רק "חישן לחץ מוחלט".

חנן , לחץ מוחלט זהו הסכום החשבוני של הלחץ השורר בתוך המניפול (שהוא לחץ מנומטרי) והלחץ השורר באטמוספרה על פני הקרקע בו עומד הרכב (שהוא הלחץ הברומארי) ,כלומר חיישן ה-MAP מספק למחשב את סכום הלחצים המנומטרי והברומטרי ,סכום לחצים אלא הוא הלחץ האבסולוטי . כל חיישן לחץ המודד את ערכו של לחץ יחיד הוא חישן ברומטרי או חיישן מנומטרי , ה-MAP מודד ערכם של שני לחצים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

החיישן בסעפת מודד בתכל'ס לחץ אחד, והלחץ הזה הוא בפועל שילוב של הלחץ הברומטרי והלחץ המנומטרי.

גם החיישן במחשב עושה בדיוק את אותו דבר, אבל כמו שאמרתי קודם, אין שם לחץ מנומטרי, אז הלחץ האבסולוטי הנמדד הוא בפועל הלחץ הברומטרי.

תכל'ס? זה דיון מעייף בסמנטיקה על דברים ששנינו מבינים. אני התעייפתי ולכן אפרוש.

פורסם

לאחר בירורים התברר כי זה אכן חיישן MAP, שמשווה בין הלחץ/וקום במנוע לבין הלחץ אווירנ בסביבה.

אם הצינורית בין המנוע לחיישן תקינה, יש דרכי בדיקה לדעת מה הבעיה ?

פורסם

גם הסיכויים מצביעים לכיוונו. הוא מתקלקל בד"כ יותר מחיישנים אחרים נדירים ומיוחדים שדוברו כאן.

דני, manifold עם O, כמו שכתבתי בהתחלה. סורי, הייתי חייב.

בארץ כולם רגילים להגיד manifuld, ואף ישנם לא מעטים האומרים maniful, הם חושבים שה-D נעלם לאנשהו

או מבחינתם לא היה קיים מעולם. זהו רק עוד עיוות קטן מעולם העיוותים הישראלי שדובר עליו כאן בפורום רבות...:wink:

פורסם

יש קצת חוסר בהירות בעניין. ראשית אני לא מכיר סתם חיישן לחץ אבסולטי, המחשב נותן קוד והגדרה מדוייקת לתקלה, לחץ ברומטרי (BARO SENSOR) או של סעפת יניקה (MAP SENSOR) ולכן יואיל פותח השרשור לציין מה בדיוק קוד התקלה או המלל שהתקבל כדי שנוכל לסייע.

כמובן שברכב יתכנו מספר חיישני המודדים לחץ וברוב המקרים הקריאה תציג נתון אבסולטי, שהוא מול האפס (ריק) ולא מול הלחץ הברומטרי.

פורסם

לא ביצעתי שום בדיקה עם מחשב..אבל מבירור עם אנשים שמכירים את האוטו, זה מה שנמסר לי.

שזהו החיישן שמודד את לחץ האוויר מהמנוע ביחס לסביבה..

פורסם

יש כלי רכב שהמילה מניפולד לא מופיעה בקוד התקלה והכוונה היא ל-MAP , אני נתקלתי בקוד מקוצץ זה , אינני זוכר באיזה רכב .

דניאל, לחץ מוחלט הוא לא קשור לאפס המוחלט של הלחץ אלא אם תסביר מה הקשר , אשמח לדעת.

המחשב זקוק למידע על הלחץ הברומטרי כדי לחשב נכון את כמות הדלק שהמנוע זקוק , נתון זה נותן למחשב עוד פרמטר "לתיקון" חישוב כמות האוויר שהמנוע ינק לתוכו בדומה לחיישן טמפ' האוויר, חיישן לחץ ברומטרי מותקן רק במנועים עם מד ספיקת אוויר.

במנוע ללא מד ספיקת אוויר המחשב צריך לחשב את ספיקת האוויר שהמנוע צרך על ידי נתון של הלחץ המוחלט המומר לאותות חשמליים .

הלחץ השורר בסעפת היניקה הוא לחץ משתנה כל הזמן והוא מושפע ישירות מהלחץ הברומטרי (ומעוד גורמים) ,ערכו של סכום של שני הלחצים שמחוץ לסעפת ושבתוך הסעפת חשוב למחשב כדי לדעת לחשב כמות האוויר (ספיקה) שהמנוע ינק לתוכו , לכן יש חיישן MAP שמשכלל את שני הלחצים החיצוני והפנימי.

חישוב לדוגמא : לחץ ברומטרי: 1.0 בר והלחץ בתוך סעפת היניקה : 0.6 - בר , סכום הלחצים (הוא הלחץ המוחלט): 0.4 בר.

פורסם

דוד לא הבנתי את האשכול הזה...

אתה רוצה להסביר לנו חומר לימוד של כיתה ט' בביה"ס התיכון מהו לחץ ברומטרי או לחץ מנומנטרי (בשפה העברית זה נקרא לחץ מכשיר).

או להבין את קוד התקלה ברכב מסוג פונטו ? ציין נפח מנוע ושנת ייצור ואני הסביר לך בקצרה מכיוון שאני בעבודה.

בדגמים מסויימים של פיאט פונטו קיים רק חיישן MAP וקוד התקלה מצביע על בעיה בסעפת יניקה/פליטה או בעיה בחיישן עצמו או/גם חיווט.

בדגמים אחרים קיים גם חיישן לחץ ברומטרי ובקרה כזה תקבל קוד תקלה BARO.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק שלום,

בפיאט פונטו מופיעה תקלה הרשומה בכותרת , פיאט פונטו 2004 , 8 שסתומים , 188.4000 .

מרק , נסיתי להסביר מהו לחץ מוחלט כדי לחדד את הנושא למי שהחוד אצלו כהה במעט.

קוד BARO ברור , נשאלה פה שאלה הרשומה בכותרת וענינו שזהו ה-MAP ומכאן נעה הרכבת.

פורסם
יש כלי רכב שהמילה מניפולד לא מופיעה בקוד התקלה והכוונה היא ל-MAP , אני נתקלתי בקוד מקוצץ זה , אינני זוכר באיזה רכב .

דניאל, לחץ מוחלט הוא לא קשור לאפס המוחלט של הלחץ אלא אם תסביר מה הקשר , אשמח לדעת.

.

.

.

חישוב לדוגמא : לחץ ברומטרי: 1.0 בר והלחץ בתוך סעפת היניקה : 0.6 - בר , סכום הלחצים (הוא הלחץ המוחלט): 0.4 בר.

הרי ענית לעצמך את התשובה. לחץ אבסולוטי הוא הלחץ הנמדד מול הריק המוחלט, האבסולוטי.

0.4 בר מול הריק שזה הווקאום האבסולוטי שהוא 0 באר.

ועוד דבר, להרבה כלי רכב יש מד כמות אויר ללא חיישן לחץ ברומטרי כלל והאמת צורל אמיתי של חיישן לחץ ברומטר,יחידת בקרת המנוע יודעת את מאסת האויר הנינק למנוע והטמפ' שלו, נתון יותר מהותי ועקרוני מזה מערכת ההזרקה לא צריכה. ברכבים מוגדשים הוא יותר קריטי לבקרת המגדש.

ברכב בעל שיטת מדידת עומס מנוע לפי speed density שמשתמש בחיישן MAP אין צורך בחיישן לחץ ברומטרי כי חיישן ה MAP מבצע מדידה זו בכל התדלקת מתג ההצתה ל ON לפני התנעה או בזמן האצה למספר שניות עם מצערת פתוחה עד הסוף (WOT) שאז הוואקום המנוע נופל והחיישן מצליח לדגום את הלחץ הברומטרי.

פורסם

בנוסף לדבריו של דניאל, יש לציין שמבנה החיישן הוא כזה שהוא מודד את הלחץ

בהתייחסות לוואקום שקיים בצידה האחד של פיסת הסיליקון שמשנה את צורתה

בהתאם ללחץ במערכת (משנה גם את מתח המוצא בתלות בשינוי הצורה של הפיסה).

יש לציין שקיימים חיישנים שבהם הלחץ השורר בצידה האחד של פיסת הסיליקון הינו לחץ מסויים הידוע מראש בזמן תכנון החיישן.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל ,

חיישן ה-MAP דוגם ללא הפסק גם את הלחץ הברומטרי !, על הגביש (פייזו או אחר) פועלים עלי שני לחצים האחר ברומטרי והשני מנומטרי השורר בסעפת היניקה.

דגימת הלחץ הברומטרי היא תמידית , הרכב נע ונוסע והוא פעם בסדום ופעם הוא ברמת הגולן והמחשב צריך דיווח.

כאשר המנוע מכובה ומתג ההצתה במצב ON , על הגביש פועלים על שני צידיו לחץ זהה שהוא הלחץ הברומטרי.

למשל , עם הפעלת המנוע בסרק יורד ערכו של הלחץ המנומטרי והאות החשמלית המתאימה נשלחת למחשב.

פורסם

לא דוד, חיישן MAP קלאסי לא דוגם את הלחץ הברומטרי כפי שציינת אחרת לא תתכן מדידה אבסולוטית. חיישני MAP מכויילים מראש עם לחץ יחוס מתוכנן בצידו השני של פיסת הסיליקון כפי שמרק ציין:

ש לציין שקיימים חיישנים שבהם הלחץ השורר בצידה האחד של פיסת הסיליקון הינו לחץ מסויים הידוע מראש בזמן תכנון החיישן.

יש לציין כי חיישני MAP המקובלים כיום בתעשיית הרכב הם דווקא מסוג פיאזו-רזיסטיב (התנגדות) ולא סיליקון.

• תוכן חדש...