Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה absolute pressure sensor ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל ,

בבקשה תראה לי שרטוט או תמונה עם הסברים על הלחצים שה-MAP מודד, אני יודע שמד לחץ ברומטרי מכיל בצידו האחד של הגביש לחץ קבוע בתא אטום , אבל ב-MAP החיישן דוגם את לחץ הברומטרי והלחץ המנומטריבאופן רציץ כי כל שינוי משפיע על הלחץ האבסולוטי ועל ספיקת האויר למנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דוד מה קורה איתך ? שרטטי עבורך שרטוט עם הסבר ואתה מתעקש שמה שרשמתי לא מדוייק ?

מנומטר = מכשיר למדידת לחץ (שעון) מודד אך ורק את הלחץ השורר בקו מסויים או במילים אחרות, אם תחבר מנומטר לקומפרסור הוא ימדוד את הלחץ בקו שאליו חובר עד כאן נכון ? וזה למה ?

כאשר השעון עזב את פס הייצור כיוונו את הקפיץ הלוליני בתוך השעון בצורה כזו שהלחץ הברומטרי מקוזז והשעון יראה על הקרקע 0.

גם את MAP ניתן לכייל בכול צורה שהייצרן ייבקש.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק חברי הטוב, ה-MAP דוגם כל הזמן שני לחצים האחד ברומטרי והשני מנומטרי שהוא הלחץ השורר במניפולד.

בבקשה דניאל תהיה סבלני איתי ובדוק מה ואפה אני טועה.

תודה לכם.

פורסם

מרק המצגת נחמדה אך מאוד בסיסית ואינה עונה לשאלתו של דוד.

הנה הסבר שאני מקווה שהפעם יענה לקושיה.

חיישן לחץ אבסולוטי מעצם הגדרתו חייב להתייחס ללחץ יחוס מסויים המוגדר ביחידת הבקרה מראש לשם השוואה אחרת הוא פשוט דוגם לחץ מנומטרי כמו כל שעון לחץ אנלוגי.

כך דוגמא, בבאר שבע נמצאת כ 400 מטר מעל פני הים ולחץ הברומטרי אצליכם יהיה קטן מ 1 בר.

קרא את נתון חיישם MAP של כל רכב שהוא ותגלה שהוא אכן מודד קריאה פחותה מ 1בר.

אם החיישן היה עובד בשיטה שלך הוא תמיד היה מראה כאשר המנוע כבוי 1 בר וללא קשר לגובה מעל פני הים שבו הרכב נמצא, כי הלחץ יהיה שווה בשני צידי האלמנט המודד, החיישן לחץ יתפקד פשוט כמו שעון לחץ רגיל שלא נותן קריאה אבסולוטית.

חיישן לחץ אבסולוטי תמיד מודד מול קפסולת לחץ אטומה שערך הלחץ בה לרוב מכוייל ל 0.2 בר וכך תמיד החיישן יכול לדגום קריאת לחץ ברומטרית עוד לפני הנעת המנוע. מרגע רישום הלחץ הברומטרי ולאחר שהמנוע הותנע המדידה משמתקבלת מהחיישן מתווסת חישובית ע"י בקרת המנוע ללחץ הברומטרי שנמדד לפני הנעת המנוע והרי לך חישוב מדוייק של הלחץ האבסולוטי.

הרי :לחץ ברומטרי+לחץ מנומטרי = לחץ אבסולוטי, בדיוק כפי שרשמת בתחילת השרשור.

אבל הנה לך קאטצץ'... אם רכב הונע בים המלח ונרשמה ביחידת הבקרה לחץ ברומטרי של 1.1 בר, הנתון הזה ישאר בזכרון המחשב כל עוד המנוע לא יותנע מחדש או הדוושת התאוצה לא תהיה לחוצה עד הסוף, אם הרכב ימשיך את נסיעתו לירושלים, ששם הלחץ הברומטרי הוא כ 0.9 בר, מבלי ללחוץ אפילו פעם אחד על המצערת עד הסוף, נתון הלחץ הברומטרי לא יתעדכן (אמנם זה לא סביר נוכח הנסיעה בעליות אך לשם ההדגמה), סביר להניח שיתחילו בעיות של עבודת מנוע עקב חישוב לא תקין של הלחץ יניקת האויר בסעפת האבסולוטי.

פורסם

דניאל היקר, תודה על ההסבר המפורט , קראתי בויקיפדיה את אותו רוח הדברים ומשום מה משהו בלוגיקה של דגימת הלחץ הראשונית לפני ההתנעה לא "מתקתק" כמו שצריך .

פורסם

דניאל, קשה לי למחוק דבר שצרוב אצלי במוח , מובן שאני עכשו למדתי משו חשוב ,הבעיה המרכזית שלא כלכך מתלבשת לי בדפוסים שלי היא שדגימת הלחץ הברומטרי נמעשת בכל פעם שהמנוע דומם ובכל פעם שהמצערת ב-WOT . קראתי גם את האמור בויקיפדיה וזה בדיוק גם ההסבר שלך.

אם כך גם ל-TPS חשיבות מכרעת לחישוב ספיקת האוויר כמו חיישן RPM וחיישן IAT, ה-TPS הוא שמדווח על מצב WOT ואז הדגימה של הלחץ במניפולד נלקחת בחשבון כדגימת הלחץ הברומטרי (כמעט).

אם כך במנועים עם MAP המדוייקים יותר בחישוב ספיקת אוויר יש עוד חיישן לחץ ברומטרי המספק דיווח אמת כל הזמן על הלחץ הברומטרי.

כל החיים לומדים.

שוב תודה לך אישי היקר.

פורסם

למען הסר ספק. חבר סורק לרכב שיש לו חיישן MAP שמציג גם את קריאת הלחץ הברומטרי. חבר משאבת וואקום לחיישן ויצר ווקום קל, בדוק את קריאת הלחץ הברומטרי שתהיה כפי שקבעת עם משאבת הוואקום, הנע מנוע וחבר את הצינורית חזרה לסעפת. תוכל לראות כי נתוני הווקאום של המנוע יהיו לא שגויים ויתכן וגם המנוע לא יעבוד תקין.

לאחר שתתן מכת גז חזקה קריאת הלחץ הברומטרי תתאפס, ערכי הוואקום מנוע יחזרו לתקינות וכך גם עבודת המנוע.

עדכן אותנו בתוצאות הניסוי אם תבחר לעשות זאת.

פורסם

גם לי משהו לא מתסדר :-) ברכבים ללא חיישן BARO נפרד מחשב הרכב שומר בזיכרון את הלחץ הברומטרי שנמדד בסעפת לפני ההתנעה שהינו הלחץ האטמוספירי עד כאן הכול מצויין.

איך מכת גז מאפשרת למדוד לחץ אטמוספירי בסעפת ?

פורסם

אנוכי יודע שבמצב מצערת פתוחה עד הסוף ,הלחץ בסעפת מתקרב ללחץ האטמוספירי אבל, עדיין דעתי לא נחה בעניין מכיוון שאני לא בטוח שמחשב הרכב 'אוהב' נתונים על בערך.

ייתכן שמחשב הרכב בוחר ערך מתאים ממפה השמורה בזיכרון ?

פורסם

כמעט בכל שרטוטי החתך של חיישנים PIEZO אלה רואים את הקדח העליון מעל לגביש החיישן {רואים את הקדח גם בחומר pdf שמרק שלח ב- OVERALL SYSTEM) SECTION DRAWING)} הייתי בטוח שדרך קדח החיישן דוגם את הלחץ האטמוספרי.

• תוכן חדש...