Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע 1.3 אוטומט, הדגם החדש.

1. האם ליבואן יש קיט שמאפשר לנתק את כריות האוויר הימניות? מהו מחירו? (בבקשה, עובדות בלבד בקשר לשאלה שנשאלה, לא דעות באשר למשמעות הידועה של ההליך הזה)

2. החוק קובע שאסור להושיב ילד בכיסא שיש מולו כרית אוויר פועלת. לא ראיתי התייחסות בחוק באשר לגיל הילד. עד איזה גיל מדובר? 8? גיל הוצאת ת.ז.? צבא? (בבקשה, עובדות בלבד בקשר לשאלה שנשאלה, לא דעות באשר למשמעות הידועה של הנושא הזה)

3. האם אין לממיר המומנט נעילה במהירות שיוט? ניסיתי להבחין במהלך נסיעה אם יש כזה דבר ברכב, ולא הצלחתי להיות במצב שהגיר נעול, או לפחות לא הצלחתי להבחין בזה. אני מכיר מרכב אחר עם נעילה שארבעת ההילוכים מתחלפים, הסל"ד מגיע לערך מסוים, ולאחר כמה שניות שהמחשב מבין שהרכב נמצא בשיוט במהירות קבועה, הסל"ד יורד בכ300 סל"ד, ומשחק קליל עם המצערת לא מזיז לסל"ד. בסיריון לאחר החלפת ארבעת ההילוכים הסל"ד נשאר בערך קבוע, ואין את הנפילה המאוחרת יותר, וכל משחק עם המצערת מניב משחק של גובה הסל"ד.

4. עוד שאלה, שאמנם קשורה לייעוץ ברכישת רכב, אבל אני אנצל כבר את פתיחת השרשור כאן: האם למישהו יש את הקשרים כדי לתת לי הסטורית טיפולים/תיקונים לרכב כנ"ל לאחר שאני אתן לו מספר רכב? גם בע"פ זה בסדר, וכמובן אשמח לקבל התייחסות בהודעה פרטית. הבעייתיות של הנושא הזה כשהוא מתועד בכתב, ובטח במדיה ציבורית, ידועה לי היטב.

תודה.

פורסם

לאחר בדיקה טלפונית, מוסך מורשה דייהטסו ומוסך מורשה היבואן לא עושים את ההליך הנ"ל.

ברכבים שאני עובד עליהם יש נגד שמחברים במקום הכרית או במקום מותחן החגורה שנועד לבדיקה שכל שאר מערכת הSRS תקינה חוץ מהרכיב שאותו מחליפים בנגד. במידה ורק הרכיב תקול, ושמים במקומו נגד ונותנים מתח למערכת, המחשב לא אמור להראות כל תקלה והנורה תישאר כבויה. האם ידוע למישהו אם לדייהטסו יש כלי דומה ומהו המק"ט שלו?

פורסם

למיטב ניסיוני האישי עם הדגם הזה של הסיריון, בהילוך הרביעי כן מתבצעת נעילת ממיר מומנט. בניגוד לדגמים אחרים שהכרתי (של סובארו), הנעילה בסיריון (כמו הנעילה גם בהונדות) מתבצעת רק בהילוך רביעי ועם ליטוף דוושת הגז. כל פעולה אחרת או מצב של עומס לא מאפשר את נעילת ממיר המומנט. השקפה זו הינה מנוגדת לחלוטין להשקפה אירופאית שם ניתן למצוא גירים שנועלים ממיר מומנט מהילוך שני או שלישי. בסובארו צריך לחיצה מאוד נדיבה על הגז בשביל לשחרר את הנעילה או שחוצים את הסף המינימאלי לנעילת ממיר מומנט (65 קמ"ש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמנם בגיר אחר (AL4), פעם הרגשתי שהממיר אינו ננעל ולאחר שניתקתי את המצבר לאיפוס הECU וחברתי אותו מחדש - הנעילה חזרה לעבוד.

פורסם

הסיריון נוטה לסרב לנעול את ממיר המומנט ואותי אישית זה מאוד מאוד מעצבן בנהיגה.

אפשר "להכריח" את הגיר לנעול את הממיר אם לוחצים על לחצן הHOLD ומורידים לשלישי, ואז הגיר משלב לשלישי ונועל את הממיר כנראה כדי להשיג בלימת מנוע טובה יותר.

לגבי ביטול כרית אוויר - אני כמעט בטוח שראיתי מפתח לביטול כרית האוויר בצד הדש-בורד, אבל באמת שלא ייחסתי לנושא הזה חשיבות. אני אבדוק מאוחר יותר מה קורה בסיריון 2005 שעומדת כאן בחניה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עשיתי היום נסיעה ארוכה יותר בסיריון 2007 והפעם כן הצלחתי לזהות את נעילת הממיר. אולי ברכב הקודם זה לא היה תקין, אבל נראה לי סביר יותר שאני פספסתי את זה.

בקשר לסעיף 2. אני מופתע שאף אחד לא יודע לענות עליו. נער בן 17 שיושב מקדימה, מותר לו לשבת מול כרית אוויר?

צביקה, סיריון 2005 זה דגם אחר מהדגם שאני מדבר עליו, שיוצר מ2006 ומעלה.

פורסם

ראשית, הצדק איתך. אין ביטול לכרית האוויר בצד הנושא.

שנית, הסיריון שעומדת כאן בחניה היא אכן ממודל 2006 ומהדגם החדש. כנראה שקיוויתי שתיהיה כבר בת 3 ותוחלף ע"י חברת הליסינג :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ילד מתחת לגיל 8 צריך לבטל את הכרית אוויר.

כתוב בנקודה שם שמרמזת "ילד שטרם מלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו 8שנים"

אני מבין משם שלכל ילד מתחת לגיל 8 צריך לבטל את הכרית אוויר.

• תוכן חדש...