Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים,

לאחרונה אני נעזר במד טמ' לבדיקת בולמי הזעזועים של כלי רכב.

בעזרת המד טמ'/לייזר אני בודק את ערכי הטמפרטורה של כל בולם אם יש בולם קר סימן שהוא פגום (הפרש גדול)

מה דעת חברי לשיטה ? (לא מוותר על נסיעת מבחן)

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לדעתי אתה לוקח סיכון בקביעה על סמך הטמפ

חלוקת משקל הרכב ,תעול מערכת הפליטה ,איכות סוג תאימות הצמיגים ולחץ ,כל אלו משפיעים על טמפ השמן בבולם הזעזועים

פורסם

גם אני השתמשתי בבדיקת טמפרטורה לבולמים בכדי ליעל את עבודתם ביחס למסלול.

שיטת הבדיקה שלך טובה רק אחרי שימוש חזק לזמן קצר ועומס שווה בפניות (ימין ,שמאל).

פורסם

יצא לי לבדוק בולמים עם מד טמפ' IR. יאתר לך רק בולם ממש לא תקין ולא ממש יעיל והחלטי כאשר כל ארבע הבולמים או זוג כבר חלשים.

אין לך בודק בולמים ממוחשב במכון?

פורסם
אין לך בודק בולמים ממוחשב במכון?

ובודק בולמ"ז ממוחשב נותן אינדיקצינה נכונה לגבי תקינותם?

ממש לא.

מנסיון עם שני מכשירים שונים לבדיקת בולמ"ז(האחרון שבשימוש כרגע הוא של MAHA), אין הם מספקים את הנדרש.

פורסם

הבעיה האמיתית עם ציוד הבדיקה הזה שאין ערך יצרן ליחוס לרמת האחיזה שהם אמורים לספק אך חשבתי לתומי שכן מתקבל נתון מסויים לגבי טיב פעולת הבולם.

האם תוכל לפרט מה הבעייתיות עם מכשירים אלו?

פורסם

אין לי נסיון אישי עם השיטה הזו, אבל אני יכול לספר שהגיע אלינו בעל מכון לכיוון פרונט, שזה גם מקום שמטפל/משקם נגררים לרכב כבד (נדמה לי ששמו הוא "וידבקסי נגררים" מכפר הנגיד) , ובין כל מיני דברים שהוא לימד בהרצאה הוא באמת דיבר על כך שבמהלך הבחינה של כל משאית שמגיעה למוסך כדאי לבדוק את טמפרטורת הבולמים בעזרת כף היד ואם יש הבדל משמעותי בין צד ימין ושמאל, אז להחליף את זוג הבולמים.

נשמע לי הגיוני לגמרי. תפקיד הבולם הוא להפוך את תנודות המתלה לחום, ובהנחה שאין הפרש בפני הכביש בין צד ימין וצד שמאל לאורך זמן אז גם טמפרטורת הבולמים צריכה להיות אחידה בין הצדדים. בולם שלא מתחמם הוא בולם שלא מבצע עבודה.

פורסם

חנן אתה רציני ?.

"תפקיד הבולם הוא להפוך את תנודות המתלה לחום"

זה באמת תפקיד הבולם ?. תמיד ידעתי שתפקידו לבלום מכות/תנודות בין הגלגל לבודי.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני רציני לגמרי, וגם אתה לא טעית. הוא משכך את תנודות המתלה על ידי כך שהוא הופך את האנרגיה של תנועת המתלה לאנרגיה של חום, שיותר מאוחר מתפזרת לאוויר החופשי ו"מתבזבזת" על ידי מגע של גוף הבולם החם עם האוויר החיצוני הקר. תחשוב על הבולמים כמו על בלמים. הם הופכים את האנרגיה של תנועת הרכב לחום, וכך מאיטים את הרכב.

מה היית אומר אם היית רואה לאחר בלימה שאחד הבלמים נשאר קר? שהוא לא תקין. זה אותו דבר.

פורסם

מה שאתה אומר נכון, אבל אין זה מתפקידו לייצר חום(לא לזה הוא נועד). החום הוא פועל יוצא של פעולת שיכוך התנודות .

ברור לי שאתה יודע את זה, אבל הניסוח שלך לא היה מדוייק. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בולם הופך עבודה מכנית לחום ! , זה ברור ואם למישהו עד עכשו לא ידע זאת עכשו הוא יודע !, באחת ההרצאות שלי בפני נהגי משאיות הצעתי לנהגים לבדוק גלגלים (חוסר אוויר/נקר) במד טמ' לייזר במקום הפטיש , גלגל ההמסתובב עם חוסר אוויר מתחמם.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...