Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות רכב בתקציב עד 12,000 ש"ח.

לאחר חיפושים והתיעצויות הגעתי ל3 כלי רכב שיענו על הדרישות של להיות אמינים, חסכוניים, נוחים וקטנים.

כמובן שרכב אוטומט לא בא בחשבון :)

ההתלבטות היא בין:

פונטו 1300 דור ראשון

סיטרואן AX

סיטרואן Saxo

מה הייתרונות/חסרונות של כל אחד מכלי הרכב הנ"ל?

מה ה"מחלות" שלהם?

איזה בעיות אני צריך לחפש כשאני לוקח את האוטו לבדיקה?

תודה

יואב

פורסם

אני יכול רק להגיד לך שה-AX הוא אוטו מצויין מבחינת צריכת דלק והתנהגות, אבל הוא בטיחותי בערך כמו אופניים (וזה עקב מרכב מיוחד של הרכב ששוקל ממש כלום יחסית למכוניות אחרות - סיטרואן חיפשו דרך לחסוך במשקל ושכחו את הבטיחות בעניין).

הסקסו היא הממשיכה של ה-ax, הרבה יותר מודרנית ממנה ואני מניח שקצת יותר בטוחה.

פורסם

אהלן,

תודה על התשובה המהירה :)

נראה שיש לך ניסיון עם כלי הרכב האלו.

מה אתה יודע על האמינות שלהם? איזה דברים מתקלקלים בהם בד"כ?

האמת שזה רכב שאני לחברה שלי שהולך לנסוע בעיקר בעיר במהירות נמוכה כך שבטיחות פחות חשובה...

פורסם

אהלן,

אין לי נסיון אישי עם הרכבים אבל עקב היכרות עם הקונצרן ודעות של חברים אני יודע עליהם דבר או שניים.

אמינותן הבסיסית טובה אבל האמינות בכללי תלויה בצורה שבה תוחזק הרכב עם דגש על מערכת הקירור הרגישה (חובה להשתמש במי קירור איכותיים ולא במי ברז או נוזל עלום שם כלשהו).

את ה-AX אתה יכול להשיג ממש בגרושים ולהשקיע את שאר הכסף ביישור-קו (שיפוץ) וזה אמור לתת לך שקט נפשי לתקופה מסויימת.

פורסם

AX היא הגרסה שהקדימה את הסקסו ולכן אם אתה רוצה רכב יותר מודרני עדיף לקחת את הסקסו (לדעתי היא גם נראית יותר טוב מבפנים).

פורסם
אני יכול רק להגיד לך שה-AX הוא אוטו מצויין מבחינת צריכת דלק והתנהגות, אבל הוא בטיחותי בערך כמו אופניים (וזה עקב מרכב מיוחד של הרכב ששוקל ממש כלום יחסית למכוניות אחרות - סיטרואן חיפשו דרך לחסוך במשקל ושכחו את הבטיחות בעניין).

הסקסו היא הממשיכה של ה-ax, הרבה יותר מודרנית ממנה ואני מניח שקצת יותר בטוחה.

אולי ה AX לא שוקלת הרבה אבל לא חסכנית כמו שאתה מתאר שמעתי שהיא עושה 1 ל 10 בעיר

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

שמעת לא נכון.

אוטו עם מנוע זהה לשל ה-205 (לצורך העניין אני מדבר על ה-1.4) ומרכב ששוקל הרבה פחות, מן הסתם תהיה לו צריכה יותר טובה, וה-205 נחשבת חסכונית.

פורסם

אם סקסו נכנסת לך לתקציב באמת שאין סיבה הגיונית להכניס את הAX לרשימה. היא מיושנת ונחותה מהסקסו בכמעט כל פרמטר שיכול להיות חשוב עבורך.

לגבי מחלות - AX, סקסו ושאר הצרפתיות סובלות מאוד משימוש בנוזל קירור לא איכותי. משום מה יש נטייה להזניח את הנושא ברכבים זולים וסביר להניח שזה יהיה המצב ברוב הרכבים שתמצא. בדוק היטב גם את הסרן האחורי שנוטה לחרוק בקילומטראז'ים גבוהים ואת שלמות הפלסטיקה הפנימית. חוץ מזה, יש המון מידע בארכיון הפורום. תפנה לך שעה קלה ותריץ חיפוש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...