Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר בסופו של דבר שמי שאמר ש"אין מנוס משיפוץ גיר" צדק!

קודם כל, תרחיש קצר:

נסעתי אתמול בבוקר לספי ויניב לבדוק מה מצב הגיר והם אימתו בפניי שמצבו אכן גמור ושחייבים לשפצו...

היתה לי את האפשרות להשאיר בידם את הרכב אך בחרתי שלא לעשות כן אלא להגיע למחרת מפני שממילא הייתי זקוק לרכבי וגם להם לא היתה את האפשרות להתחיל את הטיפול באותו יום...

על כן בחרתי לסחוב עוד יום אחד עם האוטו ולהגיע מחר בבוקר אלא שלא כך קרה בסוף...

יצאתי משם..התחלתי לנסוע..חמש מאות מטר אחרי צומת סגולה הגיר התחיל לגמגם, סירב להעלות הילוך ולבסוף נתקע... :mm_cry:

מצאתי את עצמי באמצע הכביש, ביום שטוף שמש בשיא החום של הצהריים, דוחף את האוטו לתחנת הדלק הקרובה...:x

הגעתי לתחנת הדלק והתחלתי בנסיונות להחזיר את האוטו לכביש אך כל נסיונותיי היו ללא הצלחה והגיר כבר לא שילב לשום הילוך, לא לדרייב לא לרברס ולא לשום דבר מכל הקומבינציות שניסיתי - פשוט סיים לעבוד!

בסופו של דבר השארתי את הרכב בתחנת דלק והמשכתי לדרכי במונית...

עד כאן הסיפור הקצר :-(

כעת, בעוד חודש אני אמור לחדש את ביטוח הרכב ולהעביר אותו טסט...ולהגיד את האמת אני כבר לא בטוח אם כדאי להשקיע ברכב...השקעתי בו המון כסף על המנוע לא מזמן וזו היתה מהלומה ענקית בשבילי והנה עכשיו אני ניצב שוב בפני מהלומה חזקה...

זה נראה שהרכב רק חולב ממני כסף ושכבר אין טעם להמשיך איתו...

הרכב: לנטרה 95' אוטומטית, מנוע 1800 קילומטרז' 200 אלף

לפני שנה הרכב עבר שיפוץ מנוע מאלף עד ת' אצל בני התותח - הוצאתי על זה 8000 ש"ח וברוך השם המנוע עובד בסדר

כעת אני עומד בפני הוצאה של 4000 שקל על הגיר ועוד כ 2000-2500 שקל על בעיה בבולמי זעזועים

המחירון שלו בשוק הוא בקושי בין 10-14 אלף :/

ועם העליה של מחירי הדלק וצריכה גבוהה של 1/10 אני רק מתחבט עוד יותר אם כדאי להשאיר את הרכב...

אז לפני שאני עושה משהו רציתי לשמוע את דעתכם...

מה הייתם עושים במקרה כזה?

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

פורסם

בנוסף גם המצבר לקראת סוף חייו

כך שבהערכה גסה צריך להשקיע פה 7-8 אלף שקל על הרכב ששווה בקושי 12 אלף...האם זה שווה לדעתכם?

לנטרה 95'

פורסם

החישוב הוא לא מסובך... למכור אותה לחלקים , תקבל בערך 2000-1000 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה) .

לקנות רכב אחר(נורמלי) במצב טוב משנתון גבוהה יותר ,זה לא פחות מ-25000-30000 שקל + יישור קו...

במקומך היתי מחפש תיבת הילוכים מפירוק או ייבוע במיוחד אם המנוע אחרי שיפוץ...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
לקנות רכב אחר(נורמלי) במצב טוב משנתון גבוהה יותר ,זה לא פחות מ-25000-30000 שקל + יישור קו...

במקומך היתי מחפש תיבת הילוכים מפירוק או ייבוע במיוחד אם המנוע אחרי שיפוץ...

אני לא מתכנן על רכב משנתון גבוה יותר אלא על רכב פשוט ועמיד יותר כמו לדוגמא איזה 205 FOREVER שנת 94

לגבי גיר מפירוק אני לא יודע אם כדאי... צריך מזל בשביל ליפול על אחד טוב וברוב המקרים האחריות היא רק לשלושה חודשים שזו תקופה מאוד קצרה...ואם הגיר בעל בלאי יחסית גבוה אז הוא לא יחזיק הרבה זמן... - זה נראה לי סיכון לא משתלם

במיוחד בהתחשב בכך שספי נותן שנה אחריות על העבודה שלו ו 4000 שקל זה מחיר שפוי לשיפוץ גיר...

ואכן הרכב עבר שיפוץ מנוע אצל בעל מקצוע אמין לפני כשנה

היתרון היחיד שיש לי עם הרכב הזה היא שכעת אני מכיר אותו ויודע מה מצבו

לנטרה 95'

פורסם

במידה ואין לך לפחות עוד 20 אלף שקל, לפי דעתי לא כדאי לך להחליף רכב

רוב המכוניות יהיו שחוטות וידרשו יישור קו.

כאן אתה מכיר את הרכב שלך ויודע בידיוק מה הבעיות שלו.

תמיר.

פורסם

דווקא אחרי שיפוץ של חלק מרכזי (מנוע) אצל איש מקצוע מעולה לא הייתי ממהר להשבית/למכור את האוטו.

אמנם יש לך הוצאה גדולה על גיר+בולמים (שאגב אצלי נסגר הסיפור באיזור 2K לרבעיית מונרו) אבל אחרי זה אתה מקבל רכב ששוה לך יותר מהמחירון שלו כי אתה יודע שהמנוע לא יאכזב בזמן הקרוב כל עוד הוא יטופל ויתוחזק ועל הגיר תקבל אחריות של שנה,חלקים אחרים שיתכן ויתפגרו לא יעלו בסדר גודל של מנוע או גיר אז גם לא צפויות לך הוצאות ענקיות נוספות.

מצד שני אם תמכור את האוטו אתה לא תשיג מחיר נורמלי ולא תצליח לשכנע אף אחד שבני (ל. ?) שיפץ את המנוע ולכן הוא תקין.

השאלה היא ההאם המחיר שתשיג על האוטו+סכום ההוצאה הקרובה שיש לך קטן או שווה למחיר רכב אחר+ישור קו ?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
דווקא אחרי שיפוץ של חלק מרכזי (מנוע) אצל איש מקצוע מעולה לא הייתי ממהר להשבית/למכור את האוטו.

אמנם יש לך הוצאה גדולה על גיר+בולמים (שאגב אצלי נסגר הסיפור באיזור 2K לרבעיית מונרו) אבל אחרי זה אתה מקבל רכב ששוה לך יותר מהמחירון שלו כי אתה יודע שהמנוע לא יאכזב בזמן הקרוב כל עוד הוא יטופל ויתוחזק ועל הגיר תקבל אחריות של שנה,חלקים אחרים שיתכן ויתפגרו לא יעלו בסדר גודל של מנוע או גיר אז גם לא צפויות לך הוצאות ענקיות נוספות.

מצד שני אם תמכור את האוטו אתה לא תשיג מחיר נורמלי ולא תצליח לשכנע אף אחד שבני (ל. ?) שיפץ את המנוע ולכן הוא תקין.

השאלה היא ההאם המחיר שתשיג על האוטו+סכום ההוצאה הקרובה שיש לך קטן או שווה למחיר רכב אחר+ישור קו ?

אכן בני ל. אשר ראוי לציין כי עשה עבודה מעולה בשיפוץ המנוע

תראו הרכב רחוק מלהיות יצירת מופת ויש בו כמה פאקים כמו הנושא של הגיר שהקוריאנים פישלו בו אבל בסה"כ זה רכב שעושה את עבודתו נאמנה ולא מתקלקל כל שני וחמישי...

אני יודע זאת כי הרכב עד לפני שנה היה בבעלות אבי, וכשקנה לעצמו רכב חדש הלנטרה הפכה להיות הזונה הציבורית של המשפחה (הבן דוד היה בא ולוקח את האוטו על דעת עצמו בלי לשאול אף אחד ומשאיר אותו אצלו כאילו היה שלו :x)

במשך כל השנים אבי ז**ן לו ת'צורה, ואחר כך גם אחותי ובן דודי (שעשה בו תאונה מפגרת) ז**נו לאוטו ת'צורה עוד יותר...

אך מה שבעצם אני מנסה לומר זה שלמרות כל השנים בהם הרכב הוזנח ולמרות כל הטיפולים המסריחים שהוא קיבל פעם ב_ במוסכים החאפרים - למרות כל זאת הוא המשיך לנסוע ללא רבב...

בצעד לא חכם, החלטתי להשקיע ברכב ולטפל בו (שיפוץ מנוע מלא, החלפת צמיגים), לאחר מכן תבעתי בעלות על הרכב, השתלטתי עליו וכך בעצם הרכב הפך לשלי...

בדיעבד עשיתי טעות, הייתי טיפש ולא ראיתי לאיזה בלאגן אני נכנס...אבל הדבר נעשה וכבר אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור...

כיום לאחר שנה אני ניצב שוב בפני הוצאה קריטית על הרכב...

השאלה היא אם אני יבחר להשקיע בו שוב ולתת לו את הטיפול הדרוש לו, האם הוא יחזיר ת'השקעה?

בשביל ליישר קו ברכב נשאר לעשות-

-שיפוץ גיר

-החלפת ארבעה בולמי זעזועים (ואולי גם קפיצים וכריות בולמים) - תאמינו או לא הבולמים עברו 200 אלף כך שאולי כל מערכת המתלים זקוקה לטיפול

-כמובן שלאחר מכן גם ידרש כיוון פרונט

-המצבר לקראת סוף חייו

בקיצור מדובר פה בהמון כסף...לא סתם העליתי פה את השאלה האם יש טעם להשקיע ברכב

כל דעה וכל תגובה תתקבל בברכה...

לנטרה 95'

פורסם

תסתכל על זה ככה, ברכב הזה אתה יודע מה לא בסדר וכמה עולה להביא אותו למצב רגוע ונוסע.

רכב משומש אחר שתקנה הוא חתול בשק שיכול מיציאה מהעברת הבעלות לפוצץ ראש מנוע, להפגיש בוכנה עם שסתום ולהעיף את החלקים לתוך הגיר, וככה תהיה לך גרוטאה חדשה.

לדעתי תקן את הרכב שיש לך ותמשיך איתו.

פורסם

לעניות דעתי ואם קצת סבלנות לא הייתי משקיע ברכב הזה שאין לו שוק בכלל.

והייתי מחפש רכב שמור כמו מאזדה בשנתונים האלה שיחיזיק יותר זמן ויותר חסכוני עם בעיות פשוטות יותר

פורסם
לעניות דעתי ואם קצת סבלנות לא הייתי משקיע ברכב הזה שאין לו שוק בכלל.

והייתי מחפש רכב שמור כמו מאזדה בשנתונים האלה שיחיזיק יותר זמן ויותר חסכוני עם בעיות פשוטות יותר

זה בדיוק מה שניסיתי להסביר...שאולי רכב יותר פשוט ויותר חסכוני כבר יהיה עדיף...

להחזיק רכב עם מנוע 1.8 זה הרבה מאוד דלק...אני מקבל בעיר 1/8 ומחוץ לעיר 1/11

לנטרה 95'

פורסם

המחשבה על להחליף רכב צריכה להיות רק אם אתה לא מעוניין עוד ברכב הזה.

אולי אפשר לעשות דבר דבר. קודם גיר, בהמשך בולמ"ז?

בשביל להחליף רכב, תצטרך להוסיף לפחות 10,000 ש"ח, כנראה בלי לעלות שנתון או להשתדרג.

ברכב הזה תצטרך להשקיע (כרגע) בערך 7000 ש"ח, עבור גיר + בולמ"ז + מצבר (תוודא את עניין דחיפות הבולמים!)

ואחרי זה, הרכב למעשה חדש. מנוע חדש, גיר חדש, מצבר חדש וכו' וכו'. נכון - יש עוד המון חלקים, אלקטרוניקה וכו' שיכולים להתפגר מחר. אבל זה לא שונה מכל רכב אחר בשנתון הזה.

אם אתה ממילא מתכנן להחליף רכב ברמה של שנה / שנתיים אז תחליף לאיזו גרוטאה שתיקח אותך ממקום למקום כרגע, וזהו.

אם מבחינתך - כשהרכב מתוקן, אתה מחזיק אותו עוד 3-4 שנים, שמור על הלנטרה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

*עדכון*

הרכב נמצא כעת במכון גירים והמכונאי מחכה לתשובה סופית ממני

אני באמת שלא מצליח להחליט...

אם אחליט למכור אותו (לא לפירוק) במצבו הנוכחי כמה אוכל לקבל עליו?

מזכיר שוב...הרכב אחרי שיפוץ מנוע ויש להעבירו טסט ולבצע יישור קו לדברים שהוזכרו...

לנטרה 95'

פורסם

יש לך אופציה נוספת של התקנת גיר ידני מפרוק (אם יש לרכב שלך),יהיה יותר כסכוני בדלק וגם גירים ידניים בדרך כלל יותר אמינים מאשר אוטומטיים. גם המכיר שלו כנראה יהיה זול יותר מאשר גיר אוטומטי.

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...