Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון שיצאה הוראה על אי החלפת שמן גיר במוסכי צמפיון.

הסיבה לי לא ידועה.

אך את המצב הבעיתי של החלפת שמן גיר אוטו' במוסכים(לא רק צמפיון) ראיתי על כמה וכמה מכוניות

של מישפחתי וחברי.

כימעט כל טיפול גיר אוטו' גרם למצב של עבודה לא תקינה של הגיר,

או שהיה מעט מידי שמן או יותר מידי .

זה גרם לגיר לעבוד בצורה לא תקינה(דפיקות,העברה מוקדמת/מאוחרת של הילוכים ועוד)

והפיתרון של חלק מהמוסכים פשוט לא להחליף שמן.

חוסר ניסיון והבנה פוגע בנו הלקוחות בצורה ישירה, המלצה שלי

לעבור לידני !!

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
או שהיה מעט מידי שמן או יותר מידי

אם חסר נוזל, אז ממלאים. אם יותר מדי, אז מרוקנים. זה לא תירוץ בכלל, מי שמבצע את ההחלפה אמור להיות מספיק מיומן כדי לאזן את כמות הנוזל הנכונה. לא מסיימים את ההחלפה ללא הפעולה הסופית של איזון מפלס תקין. פעולה בסיסית שכל עובד מוסך אמור להסתדר איתה ללא שום בעיה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אין ולא הייתה מעולם המלצה של פולסווגן לא להחליף שמן גיר+פילטר מעולם זוהי פשוט הוראה שקיימת בישראל

אין אותה באירופה ואין אותה בארצות הברית

ההוראה הגיעה בשנת 1998 אחרי שהיו תקלות מוזרות שנבעו אחרי החלפת שמן גיר אוטומט במוניות הראשונות שהגיעו

לארץ פולסווגן וונטו [ההסבר ארוך אבל בכלליות רמת ידיעת נושא החלפת שמן גיר ברכבים הנ"ל [בלי מדיד שמן הייתה בחיתולים

ונעשו המון פשלות בנושא לכן יצאה הוראה שהודיעה למוסכי הרשת שיפסיקו להחליף שמן גיר ופילטר גיר]

אז שמי יורם ממוסך אדמונד ואם יש משהו שאני מבין בו ומבין בו טוב אלו הם גירים אוטומטיים

שמן גיר אוטומט תפקידיו כמו שמן מנוע לנקות לשמן לקרר

אחרי ק"מ או פרק זמן מסוים השמן מאבד את היכולת לבצע את הפעולות הנ"ל ביעילות וכמו שאתם מבינים ששמן מנוע צריך להחליף

אז הגיע הזמן שרמת הבורות שלכם תשתפר ותדעו שאין הבדל בין גיר למנוע בטיפולים שלו

אצלי במוסך יודעים כל 30000 ק"מ או 1 בשנה מה שבא קודם

בתודה יורם לוי מוסך אדמונד

מבקש להבין רק נקודה אחת. מדבריך ניתן להבין שקיים נתק בין היצרן למערך השרות שלו בארץ. תיבה אוטומטית היא לא אנטנה, מדובר ברכיב מהותי ויקר מאוד. אני מתקשה להבין כיצד זה היצרן מאפשר ליבואן להחליט על דעת עצמו האם ומתי הוא מטפל בתיבת הילוכים.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, מה יש להסתבך עם החלפת שמן גיר?

הרי כתוב כמה שמן נכנס, בעיה למדוד כמות ולהכניס אותה לגיר?

בשנת 98 כשעבדתי במורשה מזדה היתי מחליף כמעט כל יום שמן גיר למזדות אוטומט ואף אחד לא חזר בתלונות, לא היה צורך בכלל במדיד כי הכל כתוב בספרות הטכנית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נכון, השמן היה מינרלי מסוג דקס' 3 שכן היתה הנחייה להחליפו.

בתור מכונאי לשעבר במורשה מאזדה אתה צריך לדעת כי יוצאת כמות חלקית בלבד מהגיר אם לא משתמשים במכונת ריקון/מילוי.

פורסם

TOMER+ דניסאן

כאשר אני מדבר על החלפת נוזל תיבת ההילוכים אני מדבר על החלפה מלאה ע''י המכונה. במקרה כזה די קשה לחשב את הכמות הרצויה, מכמה סיבות:

1) אני נוהג גם לעשות שטיפה קלה ע''י נוזל חדש ולרוקנו, כך שכל הפעולה מצריכה כ-10 ליטר.

2) הנוזל העכשוי מגיע במיכלים של 20 ליטר, אפשר בקלות "לפספס" את הכמות הרצויה.

[נמחקה תמונה בגודל לא סביר. נא להוסיף תמונה מוקטנת באמצעות מנגנון ניהול קבצים]

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

יש פתרון להתמודדות עם חבית הזו.

מחברים משאבה חשמלית או משאבה המופעלת ע"י לחץ אויר+ צינור קצה שיתחבר ישירות לפתח מילוי בגיר וכמובן שביציאה מהמשאבה על הצינור עצמו יהיה מחובר שעון כמות וממלאים לפי זה.

פורסם

מוסך צריך שיהיה לו המיכשור המתאים לעבודה עם הרכבים בהם הוא מטפל, במיוחד כשמדובר במוסך מורשה יבואן!

אז אם צריך משאבה, שיקנו כזאת!

in the face

with a chair

פורסם
מוסך צריך שיהיה לו המיכשור המתאים לעבודה עם הרכבים בהם הוא מטפל, במיוחד כשמדובר במוסך מורשה יבואן!

אז אם צריך משאבה, שיקנו כזאת!

משאבה? החברה בצ'מפיון אפילו לא יודעים לסגור ברגים בלי להרוס משהו בדרך..

כל פעם שטיפלתי ברכב שלי שם, היתי צריך לחזור לפחות פעמיים שיסדרו כל מה שהם לא הרכיבו כמו שצריך...

אני לא מתקרב יותר לצ'מפיון, הם כבר עשו מספיק נזק לרכב וכל פעם שהם ניסו לתקן את מה שהם הרסו הם גרמו לנזק נוסף...:evil:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

לא יודע מה זה אי וודאות אייל, אצלי יש בורג ריקון שמן, מעליו יש בורג מילוי שמן.

בספר כתוב 2 ליטר שמן גיר, לוקחים צינור של מזגן, מכניסים לחור מילוי, ומתחילים לשפוך שמן מהבקבוק לצינור.

בלי מכשירים מיוחדים ובלי כלום.

כשמגיע לקוח עם מנוע חם השמן יוצא ברובו ומה שנשאר שם זאת כמות אפסית וזניחה.

in the face

with a chair

פורסם

בהחלפת שמן הילוכים אוטומטיים, כפי שכתב תומר נותרת כמות שמן ישן בממיר המונט של תיבת ההילוכים והשמן החדש מתערבב אעם השמן הישן וכך לא מושגת החלפת כל השמן ומחטיאים את המטרה.

לכן ההחלפה הנכונה צריכה להתבצע ע"י מקצוען, כשהמנוע פועל ומש' השמן הפנימית שבתוך תיבת ההילוכים דוחפת השמן הישן החוצה דרך צנור המתחבר אל מצנן הגיר (קולר) ובצנור שני מוחדר שמן חדש אל תיבת ההילוכים.

יש המבצעים פעולה נכונה זאת ע"י מכונת מיחזור יעודית ויש המבצעים זאת ללא מכונה.

לצערי הרב, יש הרבה שמבצעים החלפת שמן לא בצורה נכונה זאת, כפי שתארתי.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...