Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שה"מהפיכה" הזאת היא לא יותר מכיסוי תחת של משרד התחבורה,כאילו רוצים להגיד "הנה,עשינו עוד משהו כדי להפחית את תאונות הדרכים".

כוסות רוח למת.

במקום להתמקד בהארכת\קיצור תקופת הנהיגה עם מלווה,משרד התחבורה היה צריך לפנות לאפיקים של לימוד נהיגה מעשי בצורה של פשוט לחייב כל תלמיד נהיגה לעבור קורס של נהיגה נכונה כמו שיש בבתי הספר דוגמת מסלולים,דרייב ארט וכו'.

קורס כזה שנמשך כמה שעות יכול לתת לתלמיד יותר מכמה חודשים של נהיגה עם מלווה צמוד,מהסיבה שהנהיגה של הנהג החדש בנוכחות המלווה לעולם אינה טבעית, אפילו אני,שהיה לי רכב ספורטיבי וההורים שלי ידעו שאני חולה על נהיגה ספורטיבית ולמתוח את הרכב אל הגבולות וקצת מעבר,כשאחד ההורים שלי היה נוסע איתי הייתי נוהג כמו ילד טוב,ואני לא מדבר אפילו על התקופה שנהגתי עם מלווה,אלא הרבה אחרי,כמה שנים אחרי.

אז נכון שאנשים יגידו שאין תקציב לשלוח כל תלמיד להכשרה שכזאת בבית ספר מקצועי יותר, אין בעייה, תחייבו כל תלמיד לשלם ולעבור קורס שכזה כחלק מתכנית לימודי הנהיגה.

כשם שבתקופתי (יכול להיות שגם היום,אין לי מושג) כל בית ספר נהיגה חייב אותך לעשות "טסט פנימי" שזו בערך ההנפצה הכי גדולה שיש,כי בלי זה "אי אפשר להגיש אותך לטסט", אבל הפאנץ' היה שעבור 20 דקות של "טסט פנימי" היית משלם כאילו עשית שיעור כפול למורה שעשה לך את הטסט הזה+חיוב של שיעור רגיל (כי גם המורה שלך היה רוצה קצת כסף), בקיצור היית מסיים את ה"טסט" הזה באיזה 250 שקל,לפאקינג שעה.

אז באותה מידה יכולים לחייב כל תלמיד נהיגה לעבור יום כזה בבית ספר ייעודי,ואני בטוח שאם משרד התחבורה היה מתאמץ היה יכול להגיע להסדרים עם בתי הספר לנהיגה ספורטיבית הקיימים בארץ ולעשות מחיר מוזל משמעותית כדי שבאמת כל תלמיד יעבור את זה.

זה היה תורם !

במקום זה מתעסקים ב"קקה" של כמה זמן יהיה מלווה,שכחו שהיו תקופות שלא היה מלווה בכלל והיה מספר תאונות נמוך מהיום.

מקריאת הכתבה הזאת פשוט מגיעים למסקנה שמשרד התחבורה מתעסק רק במה שנוח לו ולא עולה לו כסף, אבל לעשות תכנית רצינית ללימודי הנהיגה,לבנות תשתיות נורמליות,לאכוף את מה שבאמת צריך לאכוף- למה שמישהו שם ידאג לזה ?....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מזל שיש לי רישיון

אם הייתי יותר צעיר עכשיו ובדרכי ללמוד רישיון לא הייתי לומד זה פשוט עוגמת נפש ושטויות שלא יעזור בכלום ומי שבכל זאת יוציא ולא יהיה לו מלווה ימצא תצמו חצי שנה בלי נהיגה מה שאכן ישכיח לו לגמרי את מה שלמד

טעות טעות ושוב טעות

אבל מי אני שיגיד יש לנו כנסת כזאת דפוקה ה'

"עדיף לאבד רגע מהחיים,מאשר את החיים ברגע" :scatter:

פורסם

עידן, בוואלה! כתוב כך:

בשלב השלישי יעבור התלמיד לנהיגה בתנאים מורכבים יותר כמו ראייה מוגבלת בשעות החשיכה, החלקות ומנעיתן, תגובות, תקינות הרכב והצמיגים וכדומה.

כנראה שסוף סוף קיבלו קצת שכל במשרד התחבורה.

Toyota Yaris TS

פורסם

השאלה אם הלימוד בשלב השלישי המדובר יהיה לימוד מעשי במגרש החלקה ייעודי,או שמא זה יבוצע בצורה התאורטית (זו נראה לי כוונת המשורר=משרד התחבורע).

ומה זה בדיוק ראייה מוגבלת בשעות החשיכה ? אולי מורה הנהיגה ייכסה לתלמיד עין אחת ויגיד לו להמשיך לנסוע ככה.

:wink:

בקיצור, אני מאוד סקפטי.

פורסם

אני מניח שמצו דרך איך לחלוב את האזרח.

עבור כל שלב בדרך לרשיון יהיה צורך לשלם אגרה - השאלה היא רק מה הסכומים :?:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אז באותה מידה יכולים לחייב כל תלמיד נהיגה לעבור יום כזה בבית ספר ייעודי,ואני בטוח שאם משרד התחבורה היה מתאמץ היה יכול להגיע להסדרים עם בתי הספר לנהיגה ספורטיבית הקיימים בארץ ולעשות מחיר מוזל משמעותית כדי שבאמת כל תלמיד יעבור את זה.

הבעיה היא שנהיגה ספורטיבית נתפסת כדבר מסוכן ולא נחוץ. הרי מעודדים את הנהג החדש לנהוג בזהירות המירבית, כך שלא יאבד שליטה על הרכב, אף אחד לא דואג שילמד מה לעשות כשזה באמת יקרה.

בפעם הראשונה שאני איבדתי שליטה על רכב (ג'אסטי :roll:) החלקתי ולא היה לי מוסג ירוק מה לעשות, וזה היה כמה חודשים אחרי תקופת המלווה. אם הייתי מתנסה לפחות פעם אחת במגרש החלקה, לא הייתי נלחץ ואפילו אולי הייתי יודע איפה עובר הגבול של הרכב.

וזה מה שבמשרד התחבורה לא מבינים: אם תלמיד נהיגה לא לומד את גבולות הרכב במגרש, אז הוא לומד אותם על הכביש.

פורסם

דני,

לאו דווקא מדובר בביצוע קורס נהיגה ספורטיבית, קיימים גם קורסים שמטרתם ללמד אותך נהיגה נכונה,לא מהפן הספורטיבי אלא מהפן הבטיחותי פרופר.

לא מעט אנשים,בינהם גם הרבה מבוגרים, לא יודעים מה לעשות כשמערכת ה-ABS נכנסת לפעולה,חלקם נבהלים מהתיקתוקים של המערכת ומשחררים את הבלמים.

לא מעט אנשים לא יודעים איך להתחמק ממכשול (כמו ילד שקפץ לכביש,למשל), במיוחד כאשר הרכב לא מצוייד ב-ABS.

לא מעט אנשים עלולים להכנס למצב של היגוי יתר (גלגל אחורי עלה על שמן\חול על הכביש תו"כ פנייה,למשל) ויילחצו חזק על הבלמים כדי לעצור את ההחלקה של הזנב,בלי להבין שזה יעשה בדיוק את הפעולה ההפוכה.

אני יכול לתת עוד הרבה משפטי "לא מעט אנשים...", אבל מהדוגמאות שנתתי כבר אתה יכול להבין שמדובר במצבים שיכולים לקרות,וקורים בכל יום על כבישי הארץ,ללא כל קשר לנהיגה ספורטיבית.

נכון שבשיעורי הנהיגה מלמדים אותך (איך לעבור טסט) איך לשמור את הרכב באחיזה ולהמנע מאיבוד אחיזה, אבל כל אחת מהדוגמאות שנתתי הן המחשה לדברים שלאו דווקא תלויים בך כנהג הרכב, ואלה סיטואציות שאתה עלול להיקלע אליהן בעל כורחך.

אגב, זה נכון שנהיגה ספורטיבית נחשבת בארץ כדבר מסוכן ולא נחוץ,אבל גם בנקודה זו הגיע הזמן שמדינת ישראל תתעורר, אנשים יעשו פחות תאונות אם יעשו את הפעילות המוטורית-ספורטיבית שלהם תחת "מטרייה" חוקית ובמקומות המיועדים לכך,מאשר אם יצטרכו להעביר את אותה פעילות מוטורית אל הכביש הציבורי.

רוצה הוכחה ?

על כמה תאונות\תאונות עם נפגעים שמעת שקרו באחד מהמסלולים בארץ (דוגמת "מסלולים" באשדוד או "נחשורינג" ) ?

זו בדיוק הנקודה, אנשים באים לשם,מקבלים פאן,אבל נוהגים בצורה נכונה,שקולה,ובזהירות.

פורסם

מי יעקוב אחרי כמות שעות הנהיגה של הנהג החדש כדי שיגיע ל-50 שעות נהיגה עם מלווה?

מי יבטיח שהמלווה שחותם שהליווי בוצע כנדרש אכן בוצע?

הרי הנהג החדש הזה יכול לא לנהוג את החצי השנה הזאת (זה לא ששמים לו ברכב מונה) ואחרי זה לחתום עם המלווה שהליווי בוצע כנדרש (אף אחד הרי לא בדק זה הכל על בסיס אמון) ואז לצאת חופשי ומאושר לכבישים ללא כל ידע.

ומי ימנע מהם להסניף או לעשן ולצאת לכבישים? מי ימנע מהם לשתות ולצאת לכבישים? מי ימנע מאותו ערס לצאת לכבישים לבד לפני סיום המלווה? הרי אלה בעיות שכבר היום קיימות ולא נראה לי שהארכת זמן המלווה או "רישיון זמני" הם מה שיגרמו לנהג חדש לנהוג לפי החוקים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

השאלה אם הלימוד בשלב השלישי המדובר יהיה לימוד מעשי במגרש החלקה ייעודי,או שמא זה יבוצע בצורה התאורטית

כבר היום זה חלק מתכנית הלימוד (למי שיצא להציץ לקלסר של המורה שלו..), אך ברמה תאורטית בלבד. גם על זה הרוב מוותרים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני לא חושב שזה יתפוס אצלנו.

אנחנו רחוקים מזה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
מי יעקוב אחרי כמות שעות הנהיגה של הנהג החדש כדי שיגיע ל-50 שעות נהיגה עם מלווה?

מי יבטיח שהמלווה שחותם שהליווי בוצע כנדרש אכן בוצע?

הרי הנהג החדש הזה יכול לא לנהוג את החצי השנה הזאת (זה לא ששמים לו ברכב מונה) ואחרי זה לחתום עם המלווה שהליווי בוצע כנדרש (אף אחד הרי לא בדק זה הכל על בסיס אמון) ואז לצאת חופשי ומאושר לכבישים ללא כל ידע.

ומי ימנע מהם להסניף או לעשן ולצאת לכבישים? מי ימנע מהם לשתות ולצאת לכבישים? מי ימנע מאותו ערס לצאת לכבישים לבד לפני סיום המלווה? הרי אלה בעיות שכבר היום קיימות ולא נראה לי שהארכת זמן המלווה או "רישיון זמני" הם מה שיגרמו לנהג חדש לנהוג לפי החוקים.

לי מה שהבנתי המלווה יעבור 'קורס' מזורז והוא יהיה האחראי על הנהג

ואם במקרה יתפסו מישהו נוהג בלי ליווי כאשר הוא צריך, גם המלווה יתן על זה את הדין

Toyota Yaris TS

פורסם

זה שהמלווה עובר קורס, זה לא אומר שהוא יפעל "כנדרש".

אם למדתי להיות מלווה, זה לא מונע ממני לחתום שנסעתי עם הצעיר X שעות שהם רוצים שהוא ינהג. אף אחד לא נוסע אחרי ובודק לי כמה שעות נסעתי איתו בלילה וביום וכ"ו. מה שמביא אותנו למסקנה (שקוראת גם במציאות) שהרבה צעירים ממעיטים לנהוג בתקופת המלווה ואז הולכים וחותמים שנהגו מינימום הנדרש בתקופת הליווי ובזה הם תיחמנו את המערכת.

לא ראיתי גם שכתוב שהמלווה יתן את הדין במקרה והצעיר ינהג ללא מלווה, הרי צעירים הרבה פעמים גונבים מפתחות בלילה כשההורים ישנים, ובבתי ספר אני רואה הרבה מכוניות שנכנסים לנהוג בהם צעירים. אם בחור בן 17 שהוציא רישיון קונה לעצמו רכב (עבד קצת בקיץ חסך לו איזה 5 אלף ש"ח וקנה גרוטאה), אני לא בטוח שהמלווה יכול לכפות עליו לא לנהוג ברכב. אי לכך ובהתאם לזאת אין אפשרות להפיל אשמה על המלווה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לגבי הפסקה הראשונה אני לא יודע בדיוק איך זה ילך.

כמובן שאפשר לתחמן את המערכת

לגבי השניה, אני קראתי בכתבה הראשונה שפירסמו בנושא שהמלווה הוא יהיה האחראי על הנער (אשר צריך להזכיר אין לו רישיון אלא אישור לנהיגה עם מלווה)זה שגונבים מפתחות וכו' אין מה לעשות בנידון, רק לקוות שאיזו ביקורת תתפוס אותם והם כבר ילמדו לקח (או בעצם שלא- הרי אם הם נהגו בלי מלווה אז גם לנהוג בשלילה לא מפריע להם)

בקיצור צריך ענישה כבדה ומרתיעה מאוד בשביל לגרום לאותם עבריינים לפחד לנהוג בלי רישיון.

Toyota Yaris TS

• תוכן חדש...