Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכיר את זה?

עוד משהו - ראיתי שבחלק מהמודמים של כבלים הכבל COAX מחובר עם שנאי לחשמל במקום לנק' של כבלים בקיר - למי יש הסבר?

תודה!

פורסם

אני מכיר שבעתיד הדיי קרוב, חברת החשמל תוכל להעביר נתונים על גב קו החשמל, משמעות הדבר היא שיכנס עוד ספק תשתית לשוק ותשתית האינטרנט תעבור על גבי רשת החשמל דרך שקעיי החשמל בבית

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הטכנולוגיה נקראת Powerline communication והיא מבוססת על העברת נתונים בתדרים גבוהים מתדר החשמל, למוצרים בעל רוחב סרט גדול מדובר על תדרים שבין 4 עד 20 מגה הרץ בערך (תדר החשמל הוא 50 הרץ).

הטכנולוגיה מוכרת כבר כמה שנים אך לא תפסה תאוצה בשוק הפרטי מכיוון שכיום ישנם אופציות טובות הרבה יותר בתחום ה-RF, בלי להסתבך בכלל עם כבלים ונותנים שירות לכל נקודה בבית כמעט.

חוצמזה הרבה פעמים הרכיבים יכולים להיות מופרעים על ידי מוצרי חשמל שונים שיגרמו לסינון המידע (מוצרים שדרגת הכניסה שלהם היא קבל גדול למשל) ואז ביצועי הרכיב יורדים משמעותית או אפילו גרוע יותר - לא עובדים.

פורסם

הנושא לא חדש.

אצלנו בארץ דברים שהיו יכולים להיות לפני 20-30-40 שנה התעכבו בגלל שמישהו מחליט שכדי שתיכנס קידמה לארץ, קופת המדינה צריכה להתעשר בצורת דמי זיכיון. הרי אם לחברת החשמל יש זיכיון להולכת חשמל, אין לה זיכיון להולכת נתונים.

בכל אופן, כבר כילד אני זוכר את הענין ויותר מזה, אני זוכר שהיה לי אינטרקום שעבד על רשת החשמל כל עוד שני הצדדים היו מחוברים לאותו השנאי של חברת חשמל. (השנאי על העמוד חשמל). אם אפשר להעביר דיבור, אפשר להעביר גם נתונים אחרים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

Guest תמיר .א.
פורסם
אני מכיר שבעתיד הדיי קרוב, חברת החשמל תוכל להעביר נתונים על גב קו החשמל, משמעות הדבר היא שיכנס עוד ספק תשתית לשוק ותשתית האינטרנט תעבור על גבי רשת החשמל דרך שקעיי החשמל בבית

בן

היא לא תוכל להעביר נתונים על רשת החשמל, משום המתח שעובר בעמודי חשמל הרבה יותר גבוה מ220V לכדי להוריד את המתח הזה משתמשים בשנאים עצומים שהם מעבירים את המתח הגבוה למתח נמוך והם עובדים בתדרים של 50-60HZ ולא מושפעים מתדרים גבוהים עדינים, לכן האות יעצר בממירי המתח שעל העמודים.

בבית אתה כן מסוגל לעשות את זה משום שכול החשמל מחובר לאותה פאזה שהיא אחרי ממיר מתח.

תמיר

פורסם
ראיתי שבחלק מהמודמים של כבלים הכבל COAX מחובר עם שנאי לחשמל במקום לנק' של כבלים בקיר - למי יש הסבר?

תודה!

למרות שזה נראה לך מוזר, חיבור הכבלים לשנאי לחשמל לא קשור במקרה הזה להעברת נתונים על קווי החשמל. כל הסיפור הוא בסה"כ העברת מתח DC על קווי ה-RF וזאת בכדי להזין מגברי קו שאין להם חיבור ישיר למתח.

היא לא תוכל להעביר נתונים על רשת החשמל, משום המתח שעובר בעמודי חשמל הרבה יותר גבוה מ220V לכדי להוריד את המתח הזה משתמשים בשנאים עצומים שהם מעבירים את המתח הגבוה למתח נמוך והם עובדים בתדרים של 50-60HZ ולא מושפעים מתדרים גבוהים עדינים, לכן האות יעצר בממירי המתח שעל העמודים.

בבית אתה כן מסוגל לעשות את זה משום שכול החשמל מחובר לאותה פאזה שהיא אחרי ממיר מתח.

תמיר

תמיר שלום,

ההנחה שלך לא נכונה. זה ששנאי לא יעביר תדרים גבוהים זה נכון, בנוסף מדובר בשנאים תלת פאזיים וכו'.

אין זה אומר שלא יהיה ניתן להעביר את המידע כיוון שאין בעיה להתקין מעקף על השנאים (או כל רכיב בעייתי אחר). מעקף זה כמובן יעביר רק את התדרים הגבוהים יותר ולכן מתח הרשת לא יעבור דרכו. תיאורטית מדובר ב-HPF פשוט, מעשית מן הסתם זה קצת יותר מורכב.

פורסם

הכל טוב ויפה, אבל בתכלס, מהבדיקות שנעשו, קצב העברת הנתונים, הוא איטי מאוד יחסית לרשת אלחוטית נורמאלית היום או לרשת חוטית שזה בכלל מהירויות מטורפות.

• תוכן חדש...