Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום בסביבות השעה חמש, בגלל מזג האוור הנחמד, החלטתי לשטוף את האוטו,

מילאתי דלי מים, לקחתי את כל הכלים הדרושים (נוזל לניקוי חלונות) ויצאתי לשטוף.

אחרי בערך 10 דקות, הבנתי שהייתי צריך לחכות לפחות עוד שעה, כי היה עדיין חם,

המים התייבשו מהר והשאירו סימנים מכוערים של נזילות והנוזל לניקוי חלונות התאדה מהר ברגע שפגע בחלון,

כך שגם על החלונות נשארו סימני שטיפה מכוערים.

עד עכשיו הכל בסדר, ירד קצת המצב רוח, אבל לא נורא, החלטתי לצאת לסיבוב קטן.

הדלקתי מזגן (כולם יודעים שלא מורידים חלונות ישר אחרי השטיפה :-) ) והחלטתי שהפעם אני אנסע בלי מוזיקה.

הכל היה טוב עד שהגעתי לצומת שליד המכללה (באשקלון). עצרתי ברמזור ליד ניסאן לבנה (לא זוכר את הדגם)

היסתכלתי עליה וחשבתי לעצמי מממממ נהגת.

הרמזור התחלף לירוק ובגלל "התאוצה המהירה" של הברלינגו התקדמתי במקביל עם הניסאן (שני נתיבים לנסיעה ישר).

לפתע אני שם לב שהניסאן מתקרבת אלי במטרה לעבור לנתיב שלי, כאילו אני ביכלל לא שם (לא יודע איך אפשר לפספס ברלינגו אדומה).

צפירה העירה אותה משנת הצהריים, ובסוף קיבלתי מבט של "למה לעזזל אתה צופר".

טוב, האירוע העיר אותי גם וכעת עם קצת אנדרנלין אני ממשיך לכיוון הים.

משייט לי על 50 בהילוך רביעי בנתיב הימני, כדי לא להפריע לאף אחד.

מגיע למרינה ומהחנייה יוצא 4X4 שרוצה לפנות ימינה (לכיוון הנסיעה שלי) וכמובן נותן לי זכות קדימה,

החלטתי שביגלל שאני עוד יחסית רחוק ונוסע על מהירות יחסית נמוכה, כדי שהבחור לא יחכה שנה

(כי יכול ליהיות שהוא ממהר - לא כולם נוסעים בלי מטרה כמוני), אני יעבור לנתיב השמאלי, וכך הוא יוכל להשתלב לימני ולהמשיך בנסיעתו.

להפתעתי הוא ממשיך לעמוד, סבבה.

אני מגיע אליו ואז הוא מחליט לצאת, ולא לימני, ישר לשמאלי, לכיוון דלת הנוסע שלי.

צפירה, העברה לשלישי (כי הילוך רביעי בחמישים לא סוחב- למטרת שייוט) ועברתי אותו.

אחרי שכמות האנדרנלין ירדה קצת אחרי האירוע הקודם, עכשיו הרגשתי כמו אחרי קפיצת באנג'י.

הרמתי את הלב מהתחתונים (:-D ) והמשכתי לנסוע, הפעם כבר לכיוון הבית.

עברתי את חוף דלילה, ונוסע בעלייה לכיוון ברזילי (בית החולים).

בכיכר חותכת אותי סיטרואן ג'אמפי, מבלי אפילו להסתכל, לא נורא ממשיכים.

עכשיו, מי שגר באשקלון יודע שאם בכיכר פונים שמאלה (כמו שאני עשיתי) יש שם יציאה מהחנייה של היכל התרבות מימין.

אני רואה שיוצאת משם פורד פוקוס, ואני כבר ליד היציאה, ולאן מסתכל הבחור? קודם ימינה ואז שמאלה :shock:

ויוצא לאמצע הכביש - איפה שאני נוסע.

שוב, צפירה חזק על הבלם - חריקת צמיגים, רואה שאני לא אצליח ליבלום בזמן ויוריד לו את הפרונט.

עוזב את הברקס הגה שמאלה ימינה ועברתי אותו.

כמה שניות הייתי בשוק, לא נורא, העיקר הכל בסדר.

המשכתי הבייתה.

מסתכל על השעון, רק 18:10, יצאתי בעשרים לשש.

תוך חצי שעה הספקתי לקבל את מנת האנדרנלין השנתית שלי.

מסקנה - היום זה לא היום שלי.

איך עבר עליכם היום עד עכשיו?

שבת שלום.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

יום שגרתי באשקלטאון , למה ציפית?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני גר באשקלון.

הנהגים כאן פשוט מפגרים, עם זה אני מסכים, אבל היום יום שישי, ועוד בצההריים D:

הכי עמוס שיש, הכל יכול לקרות.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

מסקנה: לעבור לת"א. לפחות פה התאונות הן יותר מגוונות.

וברצינות, כל דקה היא מסוכנת על הכביש.

לצערי ב3 שבועות האחרונים הייתי הרבה על מסלול ת"א - מצדה, דרך כביש 1, ואז לכביש 90 דרומה.

אני יכול להגיד לך בודאות שהייתי קרוב למוות לפחות 10 פעמים כל נסיעה.

חסרים אדיוטים שעוקפים על קו לבן?

חסרים אדיוטים שלוקחים סיבובים על מהירויות מטורפות?

קרה לי פעם אחת שבקטע כביש בין מצדה לעין גדי שהיו 3 מכוניות על השוליים שיצאו לנתיב בדיוק כשאני נמצא על 130-150 קמ"ש והם חושבים שאני על 90-100. וזו בעיה.

רק להסיר ספק. בישורות אני נמצא על מהירויות כאלה. בסיבובים אני מאט מאד.

ובל נשכח שזה כביש עתיר משאיות כך שכל מהירות מעל 100 קמ"ש היא מבורכת.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

לי היה היום גם משהו כזה.. אני מקיף לי כיכר קטנה, לא מהר במיוחד...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

עברתי כבר 2 יציאות של הכיכר, אז אי אפשר להגיד שלא נתתי זכות קדימה.

אני פניתי שמאלה, אז ביציאה השלישית של הכיכר רציתי לצאת, הגעתי לחלק שכבר אפשר להפסיק לסובב את ההגה, רק לסוע ישר. נשמע פשוט וגם נראה לי שאי אפשר לפספס אותי ככה.

אבל למישהו עם מזדה 6 אפורה (כמה מיוחד :nono:) זה כנראה לא היה כל כך ברור! הוא נסע ישר, אבל כנראה שאותו לא לימדו לתת זכות קדימה.

הוא עבר במרחק של בערך מטר מהחזית של האוטו שלי, בלפחות 60 קמ"ש (הוא נסע ישר), והוא אפילו לא הסתכל לכיוון שלי!!! אם נגיד הייתי מחליט לשים גז ביציאה מהכיכר, אז הראש שלי כבר היה מרגיש את הדלת ימנית של האוטו שלי..

זה היה כזה מהר ולא צפוי שבכלל לא הספקתי לשים ברקס או לצפור..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

איך אצלנו? בדיוק כמו בכל יום.

היום לקחתי את אחי ואישתו לנתב"ג - בתוך באר יעקב - איזה שמוק עם ניסאן טראנו (מהאחרונות) החליט שהוא לא נותן לי זכות קדימה בכיכר, אלא לוקח אותה ממני ופשוט קופץ לפני בכיכר (בשנייה האחרונה. מזל שהבנתי מה תוכניותיו והאטתי).

אני נותן זכות קדימה - למה אחרים לא יכולים לתת? זה עד כדי כך קשה?

החוסר סבלנות והבהמיות הישראליות מרתיחה אותי.

אבל ככה זה ישראלים - חסרי תרבות, חסרי תרבות נהיגה וחסרי סבלנות - תמיד ממהרים.

ואגב, עבורי - זה עוד יום טוב :roll:.

יש ימים שיד אחת לא מספיקה בשביל לספור את מקרי הכמעט ותאונה שארעו לי - תודות לישראלי המצוי, הלוקח זכות קדימה (כי קשה לתת זכות קדימה), הלא עוצר בעצור וכן הלאה.

מי יתן ויהיה לנו סופ"ש נעים, שקט ונטול תאונות דרכים.

גם ככה היה שבוע קשה בדרכים :|

בעיקר תאונת הדרכים בין שתי המשאיות הצבאיות (שעוד לא ברור במאת האחוזים, אבל כנראה ששתיהן היו שייכות לבסיס האם שלי), בהן נהרג נהג אחת המשאיות :cry:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מסקנה - היום זה לא היום שלי.

איך עבר עליכם היום עד עכשיו?

שבת שלום.

בתאונה. המאזדה המסכנה שלי :-( (אני אשם).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המסקנה היא שהנהגים הישראלים כאלה מפגרים וסטומים(סליחה על הביטוי)

עד כדי כך שאין להם תרבות נהיגה

לפני יומיים יצא לי לנהוג הרבה בדרכים והמצב בכבישים ממש כטסטרופה

נהגים קופצים מנתיב לנתיב בלי לאותת,לא נותנים זכות קדימה ושלא נדבר על זה שזוחלים בנתיב השמאלי

ועוד מיליון ואחת מקרים ממש מבאס לעלות לאוטו ולנסוע בכביש

שיהיה לכולם סופ'ש נעים ומהנה לנהיגה

סעו בזהירות

פורסם

המצב בכבישים באמת קטסטרופה...

תמיד אמרו לי את זה, ואמרתי הגיוני - הרי בכל התחומים אנחנו תת רמה. אבל רק כשקיבלתי את הרישיון הבנתי עד כמה זה חמור.

זה מגיע לרמה שאי אפשר לנסוע רגוע, גם אם אתה נוסע לאט (אבל לא מדי) בימני כל כמה דקות יש איזה טמבל שמפריע לך.

אבל גם אני לא מושלם, אמנם אני נוהג זהיר, מרוכז, 2 ידיים על ההגה, עברתי קורס נהיגה מתקדמת, נוסע על אוטו תקין (והמון פעמים ישראלים נוהגים על צמיגים גמורים רק כדי לחסוך כמה שקלים), סבלני ונותן זכות קדימה, אבל החטא היחיד שלי הוא שלפעמים אני עובר את המהירות המותרת (וזה אך ורק בכבישים שאני חושב שמאפשרים זאת).

פורסם

אכן המצב בכבישים פשוט מפחיד בארץ, אנשים חושבים שהם לבד על הכביש, משתלבים ולא מסתכלים, לא שומרים מרחק ועוד הרבה בעיות.:|

פורסם
מסקנה: לעבור לת"א. לפחות פה התאונות הן יותר מגוונות.

וברצינות, כל דקה היא מסוכנת על הכביש.

לצערי ב3 שבועות האחרונים הייתי הרבה על מסלול ת"א - מצדה, דרך כביש 1, ואז לכביש 90 דרומה.

אני יכול להגיד לך בודאות שהייתי קרוב למוות לפחות 10 פעמים כל נסיעה.

חסרים אדיוטים שעוקפים על קו לבן?

חסרים אדיוטים שלוקחים סיבובים על מהירויות מטורפות?

קרה לי פעם אחת שבקטע כביש בין מצדה לעין גדי שהיו 3 מכוניות על השוליים שיצאו לנתיב בדיוק כשאני נמצא על 130-150 קמ"ש והם חושבים שאני על 90-100. וזו בעיה.

רק להסיר ספק. בישורות אני נמצא על מהירויות כאלה. בסיבובים אני מאט מאד.

ובל נשכח שזה כביש עתיר משאיות כך שכל מהירות מעל 100 קמ"ש היא מבורכת.

אתה יודע למה הם חשבו שאתה על 90-100 כי המהירות המותרת בכביש הזה היא 90, הם לא יצפו שתסע 150, הממוצע בכביש הזה (שאני עושה אותו אחת לשבועיים) הוא 100-110, בסיבובים אתה מאט כי יש שם סיבובים שגם STI לא תצליח לקחת אפילו ב 100

פורסם

מסקנה = לא להתקרב לאשקלון :)

ראיתי מחזה מוזר לא מזמן

אני נוסע לי בעצלתיים על כביש מכבית(471) החדש לכיווון תל אביב, יש 3 נתיבים, בכולם יש מכוניות שנוסעות באותה מהירות, קצת מטריף, אבל נסעתי על 80 אז לא כל כך הפריע לי

בחור אחר, תפס על זה כריזה. וונדורה ישנה גרוטאה, שבר ימינה 3 נתיבים, עלה על השוליים (בשוליים אומנם יש מקום לעוד 2 נתיבים, אבל בכל זאת, שוליים...) והתחיל לעקוף את הרכב הימני.

מטורף :?

פורסם
אתה יודע למה הם חשבו שאתה על 90-100 כי המהירות המותרת בכביש הזה היא 90, הם לא יצפו שתסע 150, הממוצע בכביש הזה (שאני עושה אותו אחת לשבועיים) הוא 100-110, בסיבובים אתה מאט כי יש שם סיבובים שגם STI לא תצליח לקחת אפילו ב 100

יש סיבובים ויש סיבובים.

יש שם סיבובים שכל משפחתומטית עם נהג סביר וצמיגים בלחץ תקין תוכל לקחת על 100 קמ"ש גם ואף יותר.

ושאלה הגיונית. שאתה עומד על השוליים, לא תחכה לכביש פנוי כדי לצאת??

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תוכן חדש...