Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברים, אז ככה, היום אני לומד לנהוג, שיעור 25.

כל התקופה של הלמידה הייתה רצופת עליות וירידות, אבל לאחר טסט פנימי שנערך לי

אתמול המורה נהיגה שלי החליט להגיש אותי לטסט בשבוע הבא. הבעיה מתחילה כאן

:roll: היה לי היום את השיעור ה-25 ומה להגיד לכם, היה קטסטרופה ואני מתכוון לדברים

כמו שיפשוף מדרכה בסיבוב, אי מתן זכות קדימה ובכלל כאילו היה זה השיעור הראשון

שלי , :mm_cry:

ואני לא מגזים, שיעור גרוע כמו היום עוד לא היה לי בכל 25 השיעורים שעברתי, ונהגתי

היום יותר גרוע מאשר נהגתי בשיעור הראשון.... המורה שלי אמר שבמצב הזה אין בכלל

מה לדבר על טסט, זאת אומרת, אם אני ממשיך ככה הטסט שכבר נקבע לי לשבוע הבא ידחה

למועד בלתי ידוע. תראו, זה לא שאני ממהר או משהו, פשוט הרגשתי שאני ממש ממש מוכן

ופתאום בא לי השיעור הזה בBOOM כזה... אז השאלה שלי היא איזה טיפים לכם הנהגים

יש לתת לי? ובכלל, האם גם לכם לפני טסט היו כאלה פאשלות?

תודה רבה..

אדם. 8)

פורסם

היי אדם, מהניסיון שלי מה שאתה מתאר הוא נורמלי לחלוטין. אל תדאג.

הבעיה היא שלפעמים מקבלים ביטחון מוקדם מדי, ואז מספיקה הסחת דעת אחת מסכנה בשביל לפשל פשוט לכל אורך השיעור. נסה לחזור אחורה - תחשוב אם לא הרגשת טוב בזמן השיעור, אולי לפני זה קיבלת בשורה רעה - נכשלת במבחן או משהו. דברים כאלו קורים וזה קרה גם לי, בשיעור לפני הטסט. עשיתי שיעור בבוקר של הטסט והוא הלך נורא ואיום, אבל ניגשתי לטסט בכל מקרה, ואז הלך לי הרבה יותר טוב.

מה שחשוב זה פשוט להמשיך לקחת שיעורים ולהשתדל להיות יותר מרוכז. אבל לא ריכוז מהסוג של "אסור לי לפשל" אלא ריכוז מהסוג של "אני הולך לעשות הכל נכון". כלומר - גישה חיובית ולא שלילית.

ומקסימום תיגש לטסט בשיעור 30 ומשהו. אני בכלל עברתי אחרי יותר מ-40 שיעורים (אבל טסתי לחו"ל באמצע)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים עם רוני, השיעורים שנעשים קרובים יותר לטסט הם לרוב הגרועים יותר. ישנה תקופה של 3-4 שיעורים שלוקח זמן לתפוס את עצמך מחדש בידיים.

זה לא נורא, וזה קורה כמעט לכולם. זה במאת ענין של ביטחון מופרז. מספיקה טעות אחת קטנהכדי לגרום למצב רוח וביטחון רע ולגרום לכל השיעור להתחרבן.

היו פעמים שהתבאסתי שהוצאתי 80 שקל, גם היה לי חרא וגם אני צריך לשלם על זה..

אל תדאג, פשוט תחשוב על כל שיעור ושיעור ותראה מה עשית לא בסדר ואיך אתה יכול לשנות את זה. תישאר רגוע ובטוח. אל תשתחצן ואל תקבל יותר מדי ביטחון.

וגם אם אתה לא מרגיש בטוח ומוכן לגשת לטסט - זה לא בושה לדחות בשבוע שבועיים. אפחד לא יושב עליך לעבור טסט ראשון אחרי 28 שיעורים, זה סתם מלחיץ וזה סתם מתכון טוב לכישלון בטסט.

בהצלחה!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

קראתי והסכמתי עם שניכם ראלימן וsronis, באמת טעות קטנה בשיעור כזה יכולה לפקשש

את כל השיעור... אז באמת שיעור הבא (מחר) אהיה יותר מרוכז ובאמת אני יבוא בגישה

חיובית של לעשות הכל נכון.... וגם מצידי שזה יהיה גם 40 ומשהו שיעורים... הכי חשוב זה

להיות מוכן, ולהגיע לטסט הזה כמה שיותר מוכן ועם ביטחון... אז תודה רבה על העצות,

לקחתי לתשומת ליבי ואני באמת ינסה בשיעור מחר ליישם אותן.... תודה! 8)

אדם.

פורסם

אה - וגם אם תכשל, זה לא נורא. אחרי שנכשלים בטסט יש הרגשה לוזרית כזאת, אבל צריך להפטר ממנה, לצאת לבלות. לא לחשוב על זה שעכשיו צריך לקחת עוד שיעורים, ולשלם אגרה, וטסט נוסף - זה סתם יבאס. לבוא בגישה חיובית. ורק שתדע שלמורה יש השפעה גדולה על הגישה. זאת אחת הסיבות שהחלפתי מורה באמצע. פחות מחודש אחרי שהחלפתי את המורה הנוראי שהיה לי, עברתי את הטסט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חחחחח תרגע ידידי היקר לא קרה כלום.

בוא אני אספר לך את הסיפור שלי.

אני בשיעור ראשון נהגתי ממש ממש טוב, בשיעור חמישי המורה שלי אמר לי שמצדו הוא כבר היה מגיש אותי לסטס, השיעורים שלי היו תותחיים, עד שיעור 23 או 24 פתאום התחלתי לנהוג ממש גרוע, היה לי טסט פנימי עשיתי אותו על הפנים, הייתי כבר ממש לחוץ ולא ידעתי מה לעשות וכבר היה לי תאריך לטסט, בשיעורים 25-27 עדיין נהגתי ממש גרוע והייתי לחוץ, פתאום בשיעור 28 שיעור לפני הטסט נהגתי תותחחח כמו שלא נהגתי עדיין, לא הייתה לי טעות אחת, ניגשתי לטסט ו... נכשלתי, בסוף עברתי טסט רביעי ואני עדיין אחד הנהגים היותר טובים שאני מכיר.

מוסר השכל... אין קשר בין השיעורים לטסט, אתה יכול לנהוג תותח ולהיכשל או כמו חבר אחד שלי לנהוג ממש גרוע ואני מתכוון ממש ממש גרוע ולעבור ראשון, הטיפ שלי אליך, פשוט תרגע, אין שום דבר שאתה יכול לעשות שישפיע על תוצאת הטסט, זה תלוי בטסטר שתקבל, זה תלוי אם פתאום תהיה לך משאית באמצע הרחוב ולא תדע מה לעשות, זה תלוי בהמון גורמים, אז אל תקח את הנהיגה שלך בשיעורים יותר מדי ברצינות, פשוט תנסה לנהוג הכי טוב שאתה יכול, תזכור שאתה יודע מה לעשות וזה לא מבחן שיכול להיות בלקאווט ואם תתרכז אז ילך לך טוב ותקווה לטסטר טוב והכי חשוב תהיה רגוע.

בהצלחה.

תומר

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

טעויות הם הדברים הכי טובים שיכולים לקרות בשיעור כי אם אתה רציני אין מצב שתחזור עליהם יותר!

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

צ'מע סיפור -

אותי המורה שלי הגיש לטסט אחרי 21 שיעורים. הסיבה - "כי אולי אחרי שתיכשל פעם או פעמיים תתחיל להקשיב לי!"

זה בגלל כל מיני קטעים שהיו לי איתו ושבהם כמעט עשיתי לו התקף לב כמה פעמים. לדוגמא - כשפניתי לקיצור דרך רחוב צדדי בלי שהוא אמר בגלל שראיתי שיש פקק בהמשך הכביש ולא רציתי לבזבז זמן שיעור בפקק... מיותר לציין שהוא צרח עלי שעה.

בכל מקרה - הגעתי לטסט עם ביצים רועדות.

נכנסתי למכונית, הטסטר התיישב לידי - ואודרוב.

אני בודק שאני בניוטרל ומניע. משלב להילוך, עוזב קלאץ' והאוטו נכבה.

סוגר סוויץ.

שוב פעם - בודק שאני בניוטרל, משלב להילוך, עוזב קלאץ' והאוטו שוב נכבה.

בפעם השלישית. הטסטר נאנח - והוריד את בלם היד שהיה משוך כל אותו הזמן...

אוקיי.. הבנתי שזהו - נגמר הטסט. נכשלתי. והטסטר ממשיך איתי רק בשביל שאני לא אדע במקום שנכשלתי. אז נהגתי מבועס לאללה עוד איזה 20 דקות.

בערב התקשרתי למורה לקבוע שיעור ליום שלמחרת. ומה הוא אומר לי? - "חביבי, אין לי מושג איך, אבל עברת!"

הייתי פשוט בשוק.

מסתבר שמה שהציל אותי היה שהייתי בטוח שנכשלתי - אז נהגתי די רגוע את כל הטסט...

בקיצור - אל יאוש! כי ניסים קורים!

פורסם

באמת אין שום קשר בין נהיגה נורמלית לבין מה שמלמדים אותך,המורים מלמדים לעבור טסט!

את הנהיגה האמיתית אני אישית למדתי מאבא שלי בחודש הראשון.אבל זה לא הנושא פה.

מה שחשוב זה הבטחון בטסט שעוזר לך לנהוג בצורה נורמלית ולא מתוחה(כמובן שלא יהיה מופרז)

ואם לא עוברים,לא נורא תמיד יבא עוד טסט.

בהצלחה!!!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

אני בשיעור ראשון נהגתי ממש ממש טוב, בשיעור חמישי המורה שלי אמר לי שמצדו הוא כבר היה מגיש אותי לסטס, השיעורים שלי היו תותחיים, עד שיעור 23 או 24 פתאום התחלתי לנהוג ממש גרוע, היה לי טסט פנימי עשיתי אותו על הפנים, בהצלחה.

תומר

נראה לך שנהגת ממש טוב בשיעורים הראשוניים? באמת נראה לך?

קודם כל, אם לא היה לך שום עבר, אז אין סיכוי בעולם.

אם היה לך עבר ונהגת הרבה, אז זה אומר שאתה יודע לנהוג? לא. אולי טכנית, כן. אבל להשתלב, שזה החלק הכי קשה בשיעורי נהיגה, לא ידעת.

אני זוכר אותי בשיעורי נהיגה. תמיד אמרתי לכולם: אני עכשיו רק בשיעור 15. מה למען השם אני צריך עוד 13 שיעורים?! אפשר לגשת עכשיו בלה בלה בלה. כמו כל צעיר שלא מבין. תבין משהו אחד - בהתחלה הוא לא מדקדק על כל דבר קטן. הוא עוזר לך בשיעורים הראשונים עם הקלאץ', אז אתה מרגיש מלך שלא נכבע לך, הוא לא מעיר לך על דברים קטנים. עם הזמן, הוא מעיר לך על כל דבר קטן, ובגלל זה, זה נראה כאילו אתה נוהג פחות טוב, כשבעצם, זה אפילו לא נשמע הגיוני שאתה תנהג בשיעור 25 פחות טוב משיעור 5, כמו שאתה אמרת.

Back to the original - NC again.

פורסם

אני בשיעור ראשון נהגתי ממש ממש טוב, בשיעור חמישי המורה שלי אמר לי שמצדו הוא כבר היה מגיש אותי לסטס, השיעורים שלי היו תותחיים, עד שיעור 23 או 24 פתאום התחלתי לנהוג ממש גרוע, היה לי טסט פנימי עשיתי אותו על הפנים, בהצלחה.

תומר

נראה לך שנהגת ממש טוב בשיעורים הראשוניים? באמת נראה לך?

קודם כל, אם לא היה לך שום עבר, אז אין סיכוי בעולם.

אם היה לך עבר ונהגת הרבה, אז זה אומר שאתה יודע לנהוג? לא. אולי טכנית, כן. אבל להשתלב, שזה החלק הכי קשה בשיעורי נהיגה, לא ידעת.

אני זוכר אותי בשיעורי נהיגה. תמיד אמרתי לכולם: אני עכשיו רק בשיעור 15. מה למען השם אני צריך עוד 13 שיעורים?! אפשר לגשת עכשיו בלה בלה בלה. כמו כל צעיר שלא מבין. תבין משהו אחד - בהתחלה הוא לא מדקדק על כל דבר קטן. הוא עוזר לך בשיעורים הראשונים עם הקלאץ', אז אתה מרגיש מלך שלא נכבע לך, הוא לא מעיר לך על דברים קטנים. עם הזמן, הוא מעיר לך על כל דבר קטן, ובגלל זה, זה נראה כאילו אתה נוהג פחות טוב, כשבעצם, זה אפילו לא נשמע הגיוני שאתה תנהג בשיעור 25 פחות טוב משיעור 5, כמו שאתה אמרת.

נהגתי שנה על מיול (אני מניח שכולם פה יודעים מה זה למי שלא זה סוג של טרקטורון עם רשיון כביש), מאחר והרוב הגדול של הטסט ושיעורי הנהיגה בכלל נעשה בעיר במהירויות של עד 50 קמ"ש (בדיוק אזור הנהיגה עם המיול [עיר] ובדיוק טווח המהירות [50 קמ"ש]) אז הנהיגה באוטו מבחינת השתלבות ומהירות היו זהות לנהיגה על המיול... אז יהיו פה ציניים שיגידו "אוי נהגת שנה על טרקטור ב50 רמ"ש אתה חושב שאתה יודע לנהוג?!" אז שיבוא פה מישהו אחד שנוהג בעיר שנה שלמה על אוטו שיגיד שהוא לא חושב שהוא יודע להשתלב בכביש ברמה של טסט, חוץ מזה מדעה אובייקטיבית, אחרי השיעור שלי נהג מישהו שאני מכיר משכבה אחת מעלי בבי"ס, הוא היה בשיעור 15 ואני נהגתי הרבה יותר טוב ממנו, הרבה יותר (לא דעה סובייקטיבית שלי אלא ציטוט של המורה שלי), אז נכון היה את כל העניין של השוני בגלל ההילוכים אבל השתלטתי על זה ממש מהר ועד שיעור חמישי שלטתי בזה במיונות - וזה דבר שאתה לא יכול להגיד שהוא לא הגיוני כי זה לא נדיר כאלה ששולטים טוב בהילוכים כבר בשיעור שלישי או רביעי ובטח חמישי, נכון שהיו פעמים שהיה נכבה לי האוטו או משהו כזה אבל זה קורה לי עדיין לפעמים, זה לא נורא וזה לא אומר שאני לא יודע לשלוט בהילוכים.

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

אני בשיעור ראשון נהגתי ממש ממש טוב, בשיעור חמישי המורה שלי אמר לי שמצדו הוא כבר היה מגיש אותי לסטס, השיעורים שלי היו תותחיים, עד שיעור 23 או 24 פתאום התחלתי לנהוג ממש גרוע, היה לי טסט פנימי עשיתי אותו על הפנים, הייתי כבר ממש לחוץ ולא ידעתי מה לעשות וכבר היה לי תאריך לטסט, בשיעורים 25-27 עדיין נהגתי ממש גרוע והייתי לחוץ, פתאום בשיעור 28 שיעור לפני הטסט נהגתי תותחחח כמו שלא נהגתי עדיין, לא הייתה לי טעות אחת, ניגשתי לטסט ו... נכשלתי, בסוף עברתי טסט רביעי ואני עדיין אחד הנהגים היותר טובים שאני מכיר.

מוסר השכל... אין קשר בין השיעורים לטסט, אתה יכול לנהוג תותח ולהיכשל או כמו חבר אחד שלי לנהוג ממש גרוע ואני מתכוון ממש ממש גרוע ולעבור ראשון, הטיפ שלי אליך, פשוט תרגע, אין שום דבר שאתה יכול לעשות שישפיע על תוצאת הטסט, זה תלוי בטסטר שתקבל, זה תלוי אם פתאום תהיה לך משאית באמצע הרחוב ולא תדע מה לעשות, זה תלוי בהמון גורמים, אז אל תקח את הנהיגה שלך בשיעורים יותר מדי ברצינות, פשוט תנסה לנהוג הכי טוב שאתה יכול, תזכור שאתה יודע מה לעשות וזה לא מבחן שיכול להיות בלקאווט ואם תתרכז אז ילך לך טוב ותקווה לטסטר טוב והכי חשוב תהיה רגוע.

בהצלחה.

תומר

זה בדיוק מה שהיה לי אבל בדיוק 1ל 1 גם אני עברתי טסט 4.

אני לא הייתי נוסע על מיול אבל נהגתי על מכוניות מגיל 15 בערך, שוטרים אני מכחיש :p שאני רשמתי את זה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בהצלחה.

תומר

זה בדיוק מה שהיה לי אבל בדיוק 1ל 1 גם אני עברתי טסט 4.

אני לא הייתי נוסע על מיול אבל נהגתי על מכוניות מגיל 15 בערך, שוטרים אני מכחיש :p שאני רשמתי את זה.

דניאל.

ואתה לא היחיד ל90% מהאנשים שאני מכיר שעברו טסט התחיל ללכת חרא בשיעורים האחרונים וטוב מאוד בשיעור שניים האחרונים, לא משנה מה בסוף כולם עוברים.

פורסם

אתמול עברתי טסט ראשון......ועוד ניגשתי עם חום שאני ממוסטל מכדורים....

היו לי שיעורים כאלה גרועים פה ושם אבל זה טבעי וזה קורה לכולם קח עוד שיעור ותיראה איפה אתה עומד......

פורסם

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לניגש לטסט הוא - סע לאט!

קח ת'זמן..

רק מתי שצריך להרביץ בכביש בינעירוני - אל תפשל, ותגיע כמה שיותר מהר ל-90/80.

ועוד משהו, תמיד קשר עין עם תמרורים הסובבים סביבך.

בהצלחה.

172

• תוכן חדש...