Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי שום אזכור לנושא מיקום התרמוסטט ברכב הנ"ל. אמנם חלפו לא מעט שנים מאז עסקתי בטיפולי מכניים מסוג זה, אך בהחלט החלפתי תרמוסטטים בעבר הרחוק ברכבים שהיו לי.

אודה על כל עזרה לגבי השאלות הבאות. הרכב הוא סובארו ליאונה 1600 DL ידנית, שלא מתחממת בכלל ויהי מה. המנוע נקרא EA-71.

1. היכן בדיוק נמצא {או צריך להימצא, כי כנראה הוסר מהרכב.} התרמוסטט ברכב הנ"ל.

2. האם יש חשיבות לתרמוסטט מקורי/חליפי ברכב זה?

3. האם יש כמה סוגי תרמוסטטים שמתאימים לרכב? אם כן, איך אדע איזה סוג יתאים?

4. האם יש תרמוסטטים בעלי טמפ' עבודה שונות בהן הם נפתחים? אם כן, איזו טמפ' מתאימה לרכב/מנוע הנ"ל?

5. לאחר הרכבת התרמוסטט, איזה חומר איטום מומלץ לשים לאטום את החיבור? סיליקון מיוחד/מסויים? חומר איטום ייעודי אחר?

6. לאחר הכל? האם יש צורך לנקז אוויר מהמערכת? אם כן, כיצד?

תודה מראש לכל העונים

פורסם

פלטיניום שלום רב!

התרמוסט נמצא מתחת לפלאנש מאלומיניום, בחיבור הנגדי של צינור מים עליון.

יש ורצוי להרכיב מקורי בטמפרטורת פתיחה של המלצת היצרן, לא נמוך ולא גבוה יותר.

יש בהזדמנות זאת להחליף /לרענן את מיהקירור בחדשים ואיכותיים(כמו פרזטון לדוגמא, בנוזל הירוק).

אין צורך להשתמש בסיליקון, אך יש להקפיד להחליף אטם פלאנש חדש, ובאם צורך גם את הפלאנש, במידה והוא אכול.

אין צורך לנקז אוויר, אך יש צורך להמתין לפתיחת התרמוסטט, להוסיף מי קירור, לבצע נסיעת מבלן, ולבדוק שוב מפךס מי קירור,

ולהוסיף מי קירור.

זהירות משבירת ברגי הפלאנש, העשויים מברזל, הנתקע מאלמוניום, והקרוב למים, הגורמים לקורוזייה.

הקפד לזעזע את הברגים לפני הפתיחה, ולרסס ספריי חלודה.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה על התשובה צביקה,

אשמח ואודה מאוד להבהרה נוספת אם אפשר לגבי:

פלטיניום שלום רב!

התרמוסט נמצא מתחת לפלאנש מאלומיניום, בחיבור הנגדי של צינור מים עליון.

האם הכוונה שהפלאנג' הזה הוא למעשה החלק אליו אני מגיע אם אני עוקב אחרי צינור המים שקצהו האחד מחובר לחלקו העליון של הרדיאטור. ואליו מתחבר הקצה השני של אותו צינור?

יש ורצוי להרכיב מקורי בטמפרטורת פתיחה של המלצת היצרן, לא נמוך ולא גבוה יותר.

אין לי ספר רכב, איפה אני יכול לחפש {ולמצוא} נתונים טכניים כאלה {שמקורם אמין וניתן להסתמך עליהם}?

פורסם
תודה רבה על התשובה צביקה,

אשמח ואודה מאוד להבהרה נוספת אם אפשר לגבי:

האם הכוונה שהפלאנג' הזה הוא למעשה החלק אליו אני מגיע אם אני עוקב אחרי צינור המים שקצהו האחד מחובר לחלקו העליון של הרדיאטור. ואליו מתחבר הקצה השני של אותו צינור?כן!

אין לי ספר רכב, איפה אני יכול לחפש {ולמצוא} נתונים טכניים כאלה {שמקורם אמין וניתן להסתמך עליהם}?

לנתונים טכנים תזדקק להמתין לתגובות מוסמכות יותר של חברי הפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טרמוסטט של לאונה מצויין עליו 82 ,

ובניגוד למה שצביקה כתב, כן יש לשים סיליקון כשסוגרים את הפלאנג' (אחרי ששמו את הטרמוסטט) ויש למלא מים עד שהם כבר לא נשאבים ומפסיקות לצאת בועות.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שהרכיבו לי את הטרמוסטט, אז ראיתי שהוא השתמש עם שפורפרת סיליקון שחורה שנראת כמו משהו שקונים ב20 שקל .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כשיום אחד ראיתי באחת השבתות שיש לי נזילה מהצינור העליון, ניגשתי לכפר יאסיף ורכשתי לי צינור ופלאנץ' ועשיתי את העבודה לבד.

רצוי באמת להחליף את הפלאנץ' ולא לחסוך, כי הוא נוטה להירקב.

כדאי לקנות תרמוסטט מקורי, אגב - לא חוסכים בדברים האלה.

כמו כן באמת כדאי להחליף את המים.

לגבי אטמים וסיליקון - אני השתמשתי בנייר מיוחד שחתכתי אותו בצורה של הפלאנץ' וגם בסיליקון פשוט של אמריקן איגל. האטימה יצאה בסדר גמור. נכון ליום מכירת האוטו לא הייתה נזילה משום מקום במכונית.

• תוכן חדש...