Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ליאור האם שעוני חום מנוע הם אונברסליים?

ברצוני לחבר שעון חום לחיפושית, האם צריך שעון יעודי או כל שעון חום יתאים לצורך העניין

והאם יש המלצות לשעון מסויים? תודה-רן

אכן אוניברסלים, ההמלצה שלי היא לשעונים כמו שרכשתי (אגב, אמור מחוון לא שעון, עברית רבותי, עברית :lol:)... אמינים מאוד ומדוייקים מאוד. במקום שרכשתי אותם (אוו ספידומטרים) הם מכירים את המכוניות הישנות ולכן הוא יכול להמליץ לך בדיוק איזה מחוון לקחת, מתוך ידיעה של מה היה שם במקור מבחינת התנגדויות לדוגמא (במקרה של מצוף דלק וכו').

לחיפושית תצטרך מחוון חום שמן עם טמפרטורה מקסימלית של 150 מעלות עם Sender מתאים. יש גם שעון חום מים שניתן לחבר לו יוניט שמורכב על צלעות הקירור, אך הוא משמעותית פחות מדוייק.

אם תרצה עלויות וכו' של המחוונים, אשלח לך בה"פ פירוט מוכר במס :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

שמע, אני מסיר את הכובע. מבלי להוריד מערכך, לא ציפיתי שבבחור השקט והצנוע שעמד לפני בתור במכס מסתתרות שאיפות ויכולות ביצוע רבות ואיכותיות כל כך. כל הכבוד.

ארז

ארז רונן

פורסם
שמע, אני מסיר את הכובע. מבלי להוריד מערכך, לא ציפיתי שבבחור השקט והצנוע שעמד לפני בתור במכס מסתתרות שאיפות ויכולות ביצוע רבות ואיכותיות כל כך. כל הכבוד.

ארז

תודה :oops::oops:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
אכן אוניברסלים, ההמלצה שלי היא לשעונים כמו שרכשתי (אגב, אמור מחוון לא שעון, עברית רבותי, עברית :lol:)... אמינים מאוד ומדוייקים מאוד. במקום שרכשתי אותם (אוו ספידומטרים) הם מכירים את המכוניות הישנות ולכן הוא יכול להמליץ לך בדיוק איזה מחוון לקחת, מתוך ידיעה של מה היה שם במקור מבחינת התנגדויות לדוגמא (במקרה של מצוף דלק וכו').

לחיפושית תצטרך מחוון חום שמן עם טמפרטורה מקסימלית של 150 מעלות עם Sender מתאים. יש גם שעון חום מים שניתן לחבר לו יוניט שמורכב על צלעות הקירור, אך הוא משמעותית פחות מדוייק.

אם תרצה עלויות וכו' של המחוונים, אשלח לך בה"פ פירוט מוכר במס :)

ליאור.

רוצה רוצה....תודה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אולי זה לא קשור לתרד,אבל אם אפשר להוסיף הסבר קצר לגביי יחס דחיסה וסוג דלק,איך השניים קשורים,ואיך אפשר לדעת מה (או איזה סוג)של דלק להשתמש,(לצורך העיניין,אצלי זה 10:4:1)

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם
אולי זה לא קשור לתרד,אבל אם אפשר להוסיף הסבר קצר לגביי יחס דחיסה וסוג דלק,איך השניים קשורים,ואיך אפשר לדעת מה (או איזה סוג)של דלק להשתמש,(לצורך העיניין,אצלי זה 10:4:1)

דחיסה היא "כיווץ" של נפח תערובת דלק/אוויר בצילינדר לנפח הקטן של תא השריפה, על ידי תנועה כלפי מעלה של הבוכנה. יחס דחיסה הוא היחס שבין הצילינדר לנפח תא השריפה.

למנועי בנזין בני ימינו יש בד"כ יחס דחיסה של כ- 10:1 פחות או יותר, למנועים מגודשים יש יחס דחיסה נמוך יותר ולמנועי דיזל יש יחס דחיסה גבוה יותר. למנועים רבים של מכוניות ישנות יש יחס דחיסה נמוך, סביב ה-6.0:1 ל-8.0:1, כאמור, תלוי גם בנפח וסוג (ייעוד) הרכב.

יחס דחיסה גבוה תורם ליעילות הבעירה ומעניק הספק גבוהה וצריכת דלק נמוכה, אך מצריך דלק בעל אוקטן גבוה.

הנחת הייסוד היא שבדלקים בארץ מומלץ לא לעבור את היחס של 11.0:1 ומעלה, שכן עלולה להיות דטונציה (צלצולים) ותערובת לא נכונה.

למכונית שלך ניתן בכיף להשתמש ב-95, אך ככל שתעלה את האוקטן, תהנה מביצועים (לא ממש מורגשים במנועים "רגילים"....) טובים יותר.

מקווה שהסברתי קצת, אתה מוזמן לשאול אם דרושה עוד הבהרה :)

תענוג של שרשור. בהצלחה בפרוייקט.

יחס דחיסה של 10.5:1 לא יהיה בעייתי עם הדלק הישראלי?

ראה לעיל ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אני אנסה לחדד יותר בעניין האוקטן ויחס הדחיסה,

אוקטן זוהי למעשה תרכובת כימית שעמידה בפני פיצוץ מוקדם בעקבות לחץ,

למעשה הבנזין מדורג באחוזים בהשוואה לאוקטן.

כלומר בנזין 95 מתנהג כ 95% כאוקטן ו5% כתרכובת מצידה השני של הסקאלה(לא עמידה בפני לחצים).

דלק בעל אוקטן גבוה הוא לא דלק נקי יותר, שימוש באוקטן גבוה מידיי לא יוביל לתוספת ביצועים הוא דווקא יפגע בביצועים.

יחס דיחסה זהו למעשה היחס בין נפח של הצלינדר כשהבוכנה נמצאת בנקודה מתה תחתונה לבין הנפח כשהבוכנה בנקודה מתה עליונה.

כשהיחס הדחיסה גדול יותר אז מתפתחים לחצים גבוהים יותר בתא הביערה ועם השימוש בדלק בעל אוקטן נמוך(עמידות בפני לחץ נמוכה) אז התערובת תדלק מוקדם יותר מהמתוכנן בגלל הלחץ הגובה ולמעשה לא ע"י הניצוץ של הפלאג.

במצב שכזה התערובת לא נדלקת בצורה אחידה וכשהניצוץ מגיע אז חלק אחר מן התערובת מוצת...

כששני הלהבות מתנגשות נוצרים רעשים כדפיקת מתכת הידועים כדטונציה.

מבלי לפרט יותר מידיי דטונציה זהו תהליך שיש להמנע ממנו,

למעשה כשהתערובת נדלקת מוקדם מידיי נוצר לחץ אשר גורם להתנגדות(ירידה בביצועים) וכתוצאה מכך לעודף חום,

עודף חום שבסופו של דבר עלול להוביל לכשל של מכלולי המנוע של יועדו להגיע לאותה הטמפ'.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

16.5.08

עדכון קטנטן לפני שאני טס לסין לשבוע וחצי.... :roll::lol:

החלקים חזרו מציפוי אבץ. כשאחזור, אצבע את הרלוונטיים.

מקווה שיהיה עד אז הרבה מה לעדכן לגבי הרכב עצמו :-D

שבת שלום,

ליאור.

החלקים:

P1050104.jpg

עברו ניקוי חול:

DSCN0233.jpg

וציפוי אבץ :lol::

DSCN0259.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ליאור שאלות שעלו לי בראש לפני כמה שניות. כמה עולה לעשות ניקוי חול וציפוי אבץ?ומהן הפעולות הנעשות בניקוי חול וציפוי אבץ?

תודה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לאור הפרוייקט הזה ופרוקייטים אחרים שלך יש לי תחושה שאתה עומד מאחורי המיזם Pimp My Ride

אם הייתי משפץ את הפיג'ו 202 שאני כל כך רוצה אם היה מישהו שהייתי רוצה שיעשה את הרכב "מטמבון לטמבון" זה רק אתה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

27.05.08

שלום לכולם,

בזמן שאני שוטטתי ברחובות בייג'ין ושנחאי, העבודה על הספורט פרינץ המשיכה במרץ רב.... :lol:

סוף סוף המכונית חזרה למצב צבירה נורמלי (משמע, לא הפוכה...), העבודה על מכלולי המתלה האחורי וכו' הושלמה. החלק הקדמי פורק לאור היותו חלד ומלא חומר, בכדי להתקין אחד אחר מתורמת האיברים המבורכת.

החלק ה"חדש" עדיין לא רותך, אך הוא מוקם בפוזה מגרה על הרכב בכדי לצלם כמה תמונות... סוף סוף היא מתחילה להראות כמו מכונית :-D

עוד תמונות ופירוט, כמו תמיד, באתר של הספורט פרינץ.

המשך, בקרוב...

ליאור.

ישבנה החטוב:

DSCN0362.jpg

החלק הקדמי, או יותר נכון, בלי החלק הקדמי...

21.05.08-035.jpg

21.05.08-037.jpg

21.05.08-039.jpg

21.05.08-038.jpg

DSCN0370.jpg

DSCN0367.jpg

DSCN0360.jpg

DSCN0366.jpg

DSCN0357.jpg

DSCN0364.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

החלק הקדמי צפוי להיות מחובר באמצעות סלוטייפ או דבק פלסטי?

שאפו, ממש העלאה באוב של רכב שלא נראה לי שהרבה היו נותנים לו סיכוי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...