Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם קניתי לא מזמן לאנציה תמה טורבו והרבה זמן הבן אדם לא החליף שמן מנוע ופילטר שמן והוא השתמש ב40\10 סינטטי מלא ניראה לי לפניי כמה ימים היה חסר הרבה אז קניתי שמן 40\5 סינטטי מלא והוספתי בערך שני קילו. אחריי 200 ק"מ שוב היה חסר שני קילו בערך איך זה יכול להיות הטורבו לא זורק שמן האוטו מעשן רק שלוחצים במקום על הרבה גז בנסיעה בקושי מעשן השאלה שלי יש באוטו הזה קולר שמן שבודקים שמן אין מצב שחלק מהשמן נמצא בקולר? ולפעמים הוא מראה שאין שמן? ההרגלי נסיעה שלי לא רגועים אני נוסע ביום יום על 5 אלף טור האם זה קשור לצריכת שמן? או שצריך להחליף לסוג אחר של שמן?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום ידידי.

אני אתן לך עצה שתחסוך לך הרבה זמן,כסף,ועוגמת נפש.

כבעל מוסך,וכבעל קאפה טורבו אני יכול להגיד לך שאם תזניח את הרכב הזה או תטפל בו אצל האנשים הלא נכונים אתה תסבול בלי סוף.

ולשאלתך,הרכב לא צריך לעשן בשום סל"ד,אם הוא מעשן ישנה בעיה,החלק הראשון שצריך לבדוק הוא הטורבו,ואחר כך את השאר.

בקיצור,ישנם כמה אנשים בודדים בארץ שבאמת מכירים את הדגם ויכולים לעזור לך.

בברכה,אורן

פורסם

השאלה שלי היא איך לבדוק שמן כמו שצריך? הטורבו לא זורק שמן אם כן הייתי רואה את זה למנוע יש רעש מוזר מ3 אלף טור חלק אומרים שזה קרנק חלק אומרים שזה מהשסתומים וכל אחד אומר לי משהו אחר אני משתגע ואת האמת מצטער שקניתי אותה כי למרות שאנשים אמרו לי לא לגעת הם ידעו למה מה שהכי חשוב לי לא לקנות גלון שמן כל שבוע ואיזה שמן הכי ממומלץ?

פורסם

בגדול, יש לי אותו מנוע כמו שלך רק עם ראש אחר וללא טורבו. אני שם לפי המלצת מכונאי מומחה שמן 20W50.

לא יודע אם השמן הזה, מותר לשים אותו למנוע טורבו, אבל אם כן, ממליץ לך להחליף.

מעבר לזה, מאות לא מומלץ לערבב בין סוגי שמן שונים וכפי שהבנתי עירבבת בין 5W ל-10W.

בעייה הזאת לא תפתר לבד, גש למכונאי שבאמת מתמחה ברכב מסוג שיש לך ותכין סכום נכבד לטיפול במנוע טורבו.

ללא ספק, מכוניות עם הגיל נעשות רגישות יותר לסגנון נהיגה ונהיגה "ספורטיבית" גורמת לבלאי מואץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה שמן הכי מומלץ לרכב הזה? ומהי הצריכה הנורמלית של שמן לרכב הזה? ורציתי לדעת אני מוטרד מאוד מהרעשים שיש לי איך אני מבדיל אם הקרנק דופק או שזה מאזור השסתומים? ויש לציין לפעמים שאני גודש (מושך את הטורים גבוה) יש לי הרבה פיצוצים מהאגזוז כמו בקפייר מישהו יודע למה?

פורסם

בקשר לפיצוצים, כניראה מדובר על דלק לא שרוף שמגיע למערכת פליטה ושם נשרף (תערבובת עשירה מידי - חיישנים, רוב הסיכויים למבדא).

מבחינת רעשים, איננו יכולים לשמוע אותם דרך הפורום.

אם זה שסתומים זה בא מכיוון ראש מנוע, אם זה קרנק אז מכיוון הקרטר - תחתית מנוע. ככל שאני יודע אצלך טיימינג על רצועה ולא שרשרת כמו באלפא, אני צודק? אם בכל זאת שרשרת, אז יכול להיות שהיא לא מתוחה וקופצת.

שוב אמליץ לבקר במוסך ולתת לשמוע את הרעש למכונאי שמבין במכוניות האלו.

מבחינת שמן, מנוע שחוק דורש צמיגות גדולה יותר. מכונאי שאני מטפל אצלו אומר שאם אני ישים סינטטי וכו' אגמור את המנוע שלי ואם 20W50 אז המנוע יחזיק אצלי חצי מיליון.

מבחינת מנוע שלך, אני מאמין שאתה גם צריך 20W50, אבל לא אמליץ אליו כי אני לא יודע מה ההשפעה תהיה על טורבו.

תצרוכת שמן גבוהה מאוד במנוע טורבו מעידה שהגיע זמנו של טורבו להיות מוחלף בחדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום לכולם קניתי לא מזמן לאנציה תמה טורבו ומה שחשבתי שמרעיש מהשסתומים זה בסוף קראנק דופק אני מבואס מאוד כרגע שנפלתי בצורה כזאת עכשיו מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות האם כדאי לשפץ מנוע אם כן כמה זה עולה ומה עושים בשיפוץ או שעדיף להביא מנוע קומפלט ושוב כמה העלות שלו? תודה רבה לעוזרים

פורסם
לאחר בדיקה במוסך הקרנק באמת דופק מה עושים?

1. קוראים את זה: הודעת ההנהלה: חובה לקרוא ולאשר לפני פרסום נושא חדש!

2. עד שמנוע לא התפוצץ, כדאי לשפץ אותו. זה לא היה זול, מדובר על שיפוץ לא קל, אני מעריך שמדובר בסדרי גודל של כמה אלפי שקלים טובים. האם כדאי לשפץ? אם תמצא מנוע כזה (של דגם טורבו כמובן) בפירוקיה הרווחת. אופצייה נוספת היא לייבא מנוע מחו"ל.

פורסם

כרגע הרעשים לא חזקים מאוד מאוד עדיין יש רעשים השאלה שלי האם אפשר להוריד קרנק ולשפץ ולהחזיר? והאם הקרנק ניפגע או שזה רק מיסבים?

פורסם

אתה יכול לנסוע עד שאחד הברגים באחד התלתלים יקרוס עקב עומס או חוסר שימון רגעי ואז הבוכנה תצא מהבלוק או תפתח פתח בראש במקרה הטוב יצא החלק התחתון מאגן השמן. ראיתי אלפא שהוציע את התלתל מהבלוק,ראיתי פורד שנפתח לו האגן.

גש למוסך שיפרקו ויראו הנזק. זו עבודה לא קטנה אין בה קיצורי דרך למרות שכבר ראיתי גם קיצורי דרך על ידי החלפת ה"קליפות" מיסבי ההחלקה לOVER SIZE + 025 וזה יכול לעבוד עוד כמה אלפי ק"מ ללא בעיות ואז מישהו אחר אוכל אותה בגדול. בצורה הטובה יש לקחת לבית מלאכה את גל הארכובה לחרוט אותו ולהרכיב מיסבי החלקה במידה המתאימה לחריטה. אבל זה לא הסוף עקב הפתיחה תמיד נגלה שיש צורך הן לחרוט צילינדרים ולהחליף טבעות בוכנה, ואולי גם בוכנות ועוד ועוד ועוד חלקים ללא סוף ושלא נדבר על הראש מנוע..

פורסם

תודה לכולם על התגובות השאלה שלי היא ככה האם כדאי לפתוח ולראות מה הנזק או שהאם כדאי להחליף מנוע קומפלט? ויש עוד דבר שהציעו לי לשפר את המנוע הקיים להזמין סט בוכנות שסתומים קרנק מחוזק טלטלים וכל מה שצריך מה הכי כדאי לעשות?

פורסם

מה כדאי ?

לפתוח מנוע , להחליף בוכנות וטלטלים למחוזקים . קראנק מחוזק . להביא סט גלי זיזים חמים יותר . טורבו GT35R עם A/R 84 . ברגי ARP לראש . אטם של קומטיק . לעשות פורטינג , צנרת 3 אינץ לכל האורך . אינטרקולר חזית ענק . מזרקים 1000CC , ניהול מנוע ועוד... כמובן שתצטרך קלאץ מחוזק .

בקיצור , יצא לך כ 85 אלף עם העבודה . לפחות .

ספר לנו איך יצא בסוף !

:-D

ועכשיו ברצינות , אין דבר כזה מה כדאי , יש דבר כזה באיזה סכום... ואם עדיין לא הבנת , מה הסכום שאתה יכול להקצות לבעיה שלך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כרגע עם המצב הנוכחי יש לי עליי בלחץ 10000 שקל וגם זה לא בטוח מה אפשר לעשות עם תקציב כזה? שמעתי מאנשים כי אצלי הרעש הוא לא כל כך חזק שיש מצב לבדוק אולי רק להחליף מיסבים ולאגרים ויש מצב שיגמר הבעיה מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...