Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל החל ב 17/5/85 כהשקל (שקל ישן) השתווה לדולר (1=1), אז לא היה כאב ראש, אבל גם לא התעסקו פה עם דולרים

ב 1/7/85 , כלומר חודש וחצי לאחר מכן, הדולר היה 1.5 שקלים, אז מי שבכל זאת היה בעל דולרים בארץ הרויח 50% בתקופה כזו קצרה.

4/9/85 נכנס השקל החדש ותעריף הדולר לעומתו היה 1.506

23/6/89 הדולר חוצה את תעריף ה 2 שקלים.

23/2/92 דולר = 2.5 שח

26/4/94 דולר = 3 שח

24/6/97 דולר = 3.5 שח

26/10/98 דולר = 4 שח , ניתן לראות שירידת השקל היתה דיי לינארית בשנים שחלפו אך משנה זו הגרף נהיה חד יותר

7/1/2002 דולר = 4.5 שח , יש לציין שבשלהי תקופת הבועה (2001) של ההייטק שלא היתה רק בארץ הדולר היה מאוד קרוב לתעריף הזה

11/6/2002 השקל מגיע לשיא השפל ביחס לדולר, 4.994

7/5/2007 אחרי שש וחצי שנים השקל מרקיע ביחס לדולר שהינו שוב נוסק וחוצה למטה את ה 4.5 שח.

19/3/2008 יום רביעי שעבר, הדולר ביחס הגדול ביותר מול השקל, 3.377, הוא ניצב בקו זה לפני כמעת 11 שנים ב 4/4/97

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן מעניין, מה שמעניין אותי האם יש סיכוי ויקרה מצב בו בשקל יהיה שווה לדולר כמו שהיה ב17/5/85

פורסם

לך תדע אולי נימצא נפט וזה ישפיע .

אני זוכר ש ב 1/7/85 באותו חודש שהשקל צנח ב 50% לעומת הדולר, הייתי בן 6 והצלחתי להבין את המושג אינפלציה מרב שזו היתה השיחה העיקרית בכל בית.

היום ילדים בני 6 רק מקבלים אינפקצית מרוב שהם נחשפים לפיקציות

אשמח אם מישהו זוכר או יוכל לפרט על מצב הדולר והשערים ביום שישי השחור שהיה בנאזדק ב 2000 , ואפילו על כל מיני ארועים שהיו בעולם מבחינת בורסה/תעשיה/מסחר/אסונות

עריכה= בהודעה 1 רשמתי בסוף "שש חצי" הכוונה 5 וחצי ולמעשה מאז 2007 הדולר נמצא במגמת ירידה

זה אולי יבהיר את התמונה למי שחושב לקנות עכשיו דולרים, צריך להיות מגיד עתידות כדי להבין מתי הדולר יפסיק לנסוק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

והימים, ימי בועה היו, והייטקיסטים עליזים רק התחילו לגלות את נפלאות רכבי השטח שקיבלו מהחברה.

בקיצור- לאחר ארבעה חודשים של עליות תלולות בנאסדק, התחיל חודש מרץ 2000 ואיתו התחילו הירידות.

בבוקר יום שישי, ה-14 באפריל התפרסמו בארה"ב נתוני האינפלציה שהיו גבוהים בהרבה מהמצופה, מה שגרם

לחששות שהנגיד גרינספן יעלה שוב את הרבית (שעמדה אז על 6), מה שהביא ליום שישי השחור.

הנאסדק ירד ב-10%, וסגר שבוע של 20%-, וחודש של 35%-.

הדולר היה אז בסביבות ה-4 ש"ח ולא הושפע יותר מדי מהירידות בבורסות בארה"ב.

לגבי אירועים בעולם- לא זוכר. בדיוק קיבלתי פק"ש אז כנראה שישנתי.

(כן בוריס, זה אומר שגם אני הייתי בן 6 ב-1985)

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תוכן חדש...