Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלקתי מעל כמה מאות קילומטרים עם צמד הקטנטנות והחלטתי להעלות כמה מילים בפורום הזה ע"מ לתאר את ההבדלים בין השתיים הנ"ל, למען יראו (ויראו ?) כל מי שמחפש את אחת מהן ומתלבט :-)

המועמדות:

פג'ו 206 מנוע 1.6 ליטר עם 16 שסתומים (110 כ"ס) ותיבת הילוכים אוטומטית AL4. שנתון 2003 עם 58K קמ על השעון.

דייהטסו סיריון מנוע 1.3 ליטר עם 16 שסתומים (כ 90 כ"ס כמדומני) ותיבת הילוכים יפאנית טיפוסית. שנתון 2008 עם 15K קמ על השעון.

מרווח הפנים של הצמד הנ"ל נאה בהחלט, המתבלטת לטובה היא דווקא הסיריון שהודות למבנה רחב עם קווי מותניים ישרים כמעט לחלוטין (ולא קמורים מאוד לקראת הגג) נותנת תחושה (וגם מספקת) של מרווח פנים מעולה.

המושבים ב 206 שייכים למיטב המסורת הצרפתית; רכים, נוחים מאוד ותומכים במידה מספקת. בסיריון מצאתי את המושבים חסרי תמיכה לירכיים אך לא ברמה מציקה במיוחד, עניין של קצת הרגל.

בסיריון קיים שפע של תאי אחסון בדלתות, דשבורד, קונסולה מרכזית וכו' - ואילו ב 206 תאי האחסון סטנדרטיים למדי (תא בכל דלת קדמית, תא כפפות וכמעט זהו בגדול.

התחושה הפנימית ב-2 המכוניות נעימה מאוד; לסיריון מראה יפאני טיפוסי עם קווים חדים ומרובעים ואילו ה 206 הרבה יותר עגלגלה מבפנים וקיים שילוב של פלסטיקה עם בד קטיפה שבהחלט נעים יותר לעין. בסיריון ניסו לשבור את הקווים החדים עם לוח שעונים ומד סלד עגולים ודיי הצליחו למרות מראה מעט מצועצע.

בסעיף הביצועים אין הרבה מה להשוות; מנוע ה 1.6 של ה 206 בשילוב הגיר ה"מהולל" (כמו שכבר קראו לו כאן בפורום לא פעם ;-) ) מספקת ביצועים טובים מאוד, במיוחד אם משווים אותה לסיריון. למרות שהסיריון הינה בעלת גיר אוטומטי יפאני טיפוסי (בניגוד ל AL4 שנועלת את ממיר המומנט כבר מההילוך השני ולמעשה מספקת ביצועים וצריכת דלק של מכונית עם גיר רגיל ו-4 הילוכים) היא בהחלט זריזה בהילוכים הנמוכים וקצת יותר רדומה בגבוהים (למרות שהיא צולחת מהירויות תלת סיפרתיות ללא שום בעיה של אחיזה או חוסר ביטחון - להפך).

רעש המנוע בסיריון פשוט ולא נשמע בטורים נמוכים אך נשמע מאוד צורמני כאשר לוחצים את המנוע (לא מומלץ :p). סלד הסרק של הסיריון עומד על 500 סל"ד תמימים, מי שגורם לתחושה (במיוחד בעמידה) כאילו הרכב כבוי. ב 206 אין הרבה חדש ושם נמצא את מחט הסלד על כ 750 סל"ד בעמידה עם קצת יותר תחושה של חיים תחת מכסה המנוע.

בשורה התחתונה 2 המכוניות עושות עבודה טובה מבחינת ביצועים - רק ש ב 206 קיים יתרון משמעותי של מנוע וגיר חזקים ויעילים יותר.

ההגה בסיריון נמצא בזווית שדורשת מעט הסתגלות, הוא גדול ויחסית דק בלי הרבה אפשרויות כיוונון. ב 206 העסק נמצא בזווית הרבה יותר טבעית וההגה עבה יותר ונעים יותר לנהיגה (עם אפשרויות כיוונון עדיפות).

נוחות הנסיעה בשתי המכוניות משביעת רצון עם יתרון משמעותי באחיזת כביש (תחת שיבושים) ל-206. באופן לא מפתיע במיוחד הסיריון נוטה "לפסוע" (כתוצאה מאיבוד אחיזה קל) עם הזנב במידה ויש סיבוב עם שיבוש כלשהו בכביש. ה 206 צולחת את השיבושים הללו ללא בעיה ובהחלט מרגישים את ההבדלים (למי שקצת מרגיש מה קורה שם מתחת לגלגלים). בסיריון מרגישים גם סרן אחורי מעט נוקשה שלעיתים גורם לתחושה של "בעיטה" מאחורה לאחר עליה+ירידה מפס האטה.

האפשרות לציין את הנ"ל נובעת מאחר והמכוניות שהיו אצלי גמעו מידי יום את אותו מסלול הנסיעה ולכן גם נתוני צריכת הדלק ישקפו נתונים ריאליים (או לפחות הבדלים ריאליים) של צריכת הדלק של המנועים הללו.

בסעיף צריכת הדלק לא היו הפתעות מטורפות במיוחד; לאורך הבדיקה המשקפת במדוייק תנאי "נסיעה משולבת" הכוללת גם שינוע בפקקים וגם נסיעה נורמלית בלי רמזורים ופקקים נמצא שהסיריון לגמע כ 7.8 ליטר ל 100 קילומטרים (שזה 12.7-12.8 קמ לליטר) ואילו ה-206 לגמה כ 8.7 ליטרים ל 100 ק"מ (שזה בערך 11.5 ק"מ לליטר) - כל זאת תחת אופי נסיעה רגוע, בלי "לחיצות" או "רייסים".

לסיכום:

מדובר ב-2 מכוניות טובות עם יתרון מוחשי בסעיף הביצועים ואחיזת כביש (בכביש משובש) ל 206. הסיריון תהיה זריזה ונוחה מאוד למי שמחפש שינוע עירוני גם אם הכבישים באיזורו לא מבריקים במיוחד. בסופו של דבר אם מדברים על שטח המחייה (עיר) של המכוניות הקטנות - הרי ששתיהן מתאימות לתפקיד ולפי "האופי" שכל אחד מחפש הוא ימצא את מבוקשו באחת מהנ"ל.

מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר או באיזור הררי יעשה טוב אם יקח את ה 206 1.6.

אני יכול לנחש ולשער שאם לסיריון היה גיר אוטומטי קצת יותר יעיל (כמו זה שב-206), יש סיכוי גבוה מאוד שצריכת הדלק והביצועים היו משתפרים והיא היתה מצמצמת פערים מול ה-206 - אך מאחר והיפאנים בחרו לשים את הגיר הכי וותיק ללא שום שינוי בסיריון הזו (זה בדיוק כמו הגירים שהיו לפני 16-17 שנה בהונדה - בהם הממיר מומנט של הגיר האוטומטי היה ננעל רק אם אתה לוחץ מעט על הגז ואתה בהילוך הרביעי) זו התוצאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, שכחת סעיף חשוב - הנאה מנהיגה. מנסיון על שתיהן באחת העבודות - ה-206 יותר מהנה לנהיגה, בהפרש ניכר. (וגם יותר זריזה - משום מה לא הרגשתי בעצלנות מצד התיבה. אולי בגלל שהרכבים 'נקרעו' על בסיס יומי (רכבים שכורים).

אשמח אם תרחיב לגבי המשפט האחרון. (מניסיוני עם גיר של הונדה - גם אם מלטפים (אפילו יותר ממלטפים) את הדוושה וגם אם לא לוחצים עליה כלל הממיר מומנט נעול (הכוונה שהטורים יורדים בכ-300 סל"ד). כדי לשחרר את הנעילה צריך לתת לחיצה בריאה, כמעט על הגבול של קיק דאון.

נ.ב יכול שהתבלבלתי במושגים - אבל כשאני אומר ממיר מומנט נעול אני מתכוון לכם שהטורים יורדים בעוד איזה 300 סל"ד. (מעין חצי הילוך נוסף).

פורסם

איציק, שכחת סעיף חשוב - הנאה מנהיגה. מנסיון על שתיהן באחת העבודות - ה-206 יותר מהנה לנהיגה, בהפרש ניכר. (וגם יותר זריזה - משום מה לא הרגשתי בעצלנות מצד התיבה. אולי בגלל שהרכבים 'נקרעו' על בסיס יומי (רכבים שכורים).

אשמח אם תרחיב לגבי המשפט האחרון. (מניסיוני עם גיר של הונדה - גם אם מלטפים (אפילו יותר ממלטפים) את הדוושה וגם אם לא לוחצים עליה כלל הממיר מומנט נעול (הכוונה שהטורים יורדים בכ-300 סל"ד). כדי לשחרר את הנעילה צריך לתת לחיצה בריאה, כמעט על הגבול של קיק דאון.

נ.ב יכול שהתבלבלתי במושגים - אבל כשאני אומר ממיר מומנט נעול אני מתכוון לכם שהטורים יורדים בעוד איזה 300 סל"ד. (מעין חצי הילוך נוסף).

בעניין סעיף ההנאה מנהיגה; אני סבור כי הפרמטרים שציינתי קודם מרמזים על כך - אך למען הסר ספק אוסיף ואומר שה-206 יותר מהנה לנהיגה (הודות לכל המעטפת; מנוע, מתלים והגה).

מה שאתה מציין בעניין הממיר מומנט זכור לי יותר ממכוניות אוטומטיות אחרות עליהן נהגתי. אגב בסובארו מתחת ל 65 קמ"ש הממיר מומנט היה מתנתק אוטומטית בפיקוד מחשב. מעל זה (ורק בהילוך רביעי) הוא היה נעול כל עוד לא היית לוחץ על הגז הרבה (ואם הייתי יושב על הדוושה אז הנעילה היתה משתחררת).

בגיר של הסיריון זה היה בדיוק כמו ב-2 הונדות (מדגמים ישנים, לא חדשות) שנהגתי עליהן, קרי; עם טיפה גז הממיר ננעל וברגע שעוזבים את הגז הממיר משתחרר והטורים יורדים הרבה.

לא ברור לי למה יצרנים אחרים לא נועלים את ממיר המומנט כמו ב AL4, סה"כ לא נראה לי שמדובר בפעולה שגורמת לו נזק (להפך) ולי זה נראה כאילו מדובר רק בשינויי תוכנה ולא מכאניקה.

אפרופו שכורות; כרגע אני על גטס אוטומטית ועושה רושם שיהיו לא מעט הפתעות למי שזלזל בצריכת הדלק שלה. (עדכונים בהמשך).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא ברור לי למה יצרנים אחרים לא נועלים את ממיר המומנט כמו ב AL4, סה"כ לא נראה לי שמדובר בפעולה שגורמת לו נזק (להפך) ולי זה נראה כאילו מדובר רק בשינויי תוכנה ולא מכאניקה.
ה- AL4 הוא גיר מוכוון "נהגי גיר ידני" שהוא עיקר השוק באירופה.

רוב התיבות האוטומטיות האחרות מוכוונות "נהגי גיר אוטומטי" - כלומר ארה"ב ויפן.

לכן ה- AL4 יודעת לנעול ממיר מומנט בהילוך שני, בעוד שתיבות אחרות בכלל לא נזקקות לטריק הזה, כיוון ששם נעילת הממיר מיועדת אך ורק לשיפור בצריכת הדלק.

מה שאני דווקא לא אהבתי בכיול של ה- AL4 במכוניות פז'ו-סיטרואן הוא שהוא ממש לא נלהב להוריד משני לראשון ביוזמתו, וממש מסרב לעשות זאת מעל 40 קמ"ש. העובדה הזו, בצירוף המנעותו משחרור הנעילה גורמת לכך שב 45 קמ"ש והילוך שני, התאוצה לא ממש מרשימה.

לא יודע איך זה ב- 206, אבל אני מניח שדי דומה ל 307, C4, C5, שמתנהגות כך.

במגאן, למשל, הממיר משתחרר בתרחיש הזה ביתר קלות, מאפשר למנוע לעלות קצת בסל"ד, ומשפר משמעותית את המומנט הזמין.

פורסם

ארנון, יש לי כמה השערות אחרות בנוגע לדברים שאמרת...

1. לדעתי היפאניים לא נועלים ממיר מומנט בהלוכים הנמוכים רק בגלל עניין של תחושה (בזמן שעוזבים את הגז עם ממיר נעול מקבלים יותר בלימת מנוע).

2. מה רע לנעול ממיר מומנט גם בשביל צריכת דלק וגם בשביל תוספת כח ? והתוספת כח הזאת מורגשת כבר ברגע שהממיר ננעל בהילוך 2.

3. ה 206 מגיבה הרבה יותר טוב מאחיותה הגדולות יותר (אני מנחש שזה עניין של משקל ואוירודינאמיקה) ולכן אין לה בעיה להתקדם יפה כבר מ 45 קמש בהילוך שני.

4. למרות שזה לא ממש קשור אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן; אינני יודע על כמה אקסמפלרים כאלה נהגת עד היום אבל בסעיף הביצועים קיים מרכיב איכות הדלק שעקב היותו נמוך בארצנו הוא גורם להבדלים דיי גדולים בביצועים בין רכב לרכב מאותו הסוג והמודל.

מי שמקפיד על שימוש בתוספים או ניקוי מע' הדלק ("על הרכב") יהנה מרכב זריז יותר, שקט יותר וחסכוני יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בעניין סעיף ההנאה מנהיגה; אני סבור כי הפרמטרים שציינתי קודם מרמזים על כך - אך למען הסר ספק אוסיף ואומר שה-206 יותר מהנה לנהיגה (הודות לכל המעטפת; מנוע, מתלים והגה).

מה שאתה מציין בעניין הממיר מומנט זכור לי יותר ממכוניות אוטומטיות אחרות עליהן נהגתי. אגב בסובארו מתחת ל 65 קמ"ש הממיר מומנט היה מתנתק אוטומטית בפיקוד מחשב. מעל זה (ורק בהילוך רביעי) הוא היה נעול כל עוד לא היית לוחץ על הגז הרבה (ואם הייתי יושב על הדוושה אז הנעילה היתה משתחררת).

בגיר של הסיריון זה היה בדיוק כמו ב-2 הונדות (מדגמים ישנים, לא חדשות) שנהגתי עליהן, קרי; עם טיפה גז הממיר ננעל וברגע שעוזבים את הגז הממיר משתחרר והטורים יורדים הרבה.

אפרופו שכורות; כרגע אני על גטס אוטומטית ועושה רושם שיהיו לא מעט הפתעות למי שזלזל בצריכת הדלק שלה. (עדכונים בהמשך).

איציק

אצלי בהונדה (סיוויק 97) - זה בדיוק הפוך!! גם כשאני נותן גז בהילוך רביעי, ב-100 קמ"ש נניח - הטורים עולים ומיד אחרי רבע-שנייה יורדים שוב - אפילו שאני רוצה להאיץ! האם זה אומר שבעצם אצלי הבעיה?

פורסם

חוות הדעת שלי על סיריון.

אפתח בווידוי - אני נוסע כל יום 250 ק"מ בסיריון, לעבודה וחזרה.

(כן, אני ראוי לרחמים).

הסיבה היחידה שאני נוסע ב"מכונית לכאורה" הזו, היא שבהתחלה נתנו לי גטס, אותה החזרתי אחרי יומיים. בדבר הזה אני באמת לא מוכן לנהוג.

אם פלסטיק אפור וחלול זה הקיק של מישהו - זה האוטו.

אם ציון "בלתי מספיק" בהתנהגות זה מה שאתה אוהב- בהחלט.

דווקא את המד-טורים המצחיק אני אוהב. לא ממש צריך אותו, אמנם- אלא אם כן מדובר בנהג שאיבד את השמיעה, אבל הוא חמוד, ועוזר לשמור על הטורים בטווח של 5000 עד 6000, הטווח היחיד בו המנוע מצליח אשכרה להזיז את האוטו (ואז הוא די זריז, אכן).

אם כבר דיברנו על איבוד השמיעה, הרי שהסיריון תורמת לכך באופן אקטיבי. בואו נאמר שאם יורד גשם ברמה של טפטוף קל, בתוך האוטו זה נשמע כאילו יורד ברד כבד. כשמאיצים, הרעש החלול של מנוע מכונת התפירה מתערבב ברעשי הרוח והכביש, עד רמה בה אי אפשר לדבר בטלפון, או אחד עם השני בתוך הקבינה.

מעל 60-70 קמ"ש, אני כל הזמן מחפש איזה חלון השארתי פתוח. אבל לא מוצא.

נוחות הנסיעה מזעזעת, טובה יותר רק משל יונדאי גטס, מזכירה במשהו את נוחות הנסיעה באוטו של מישהו (לא חבר שלי) שפעם לקח אותי לסיבוב (ולא כי רציתי) - זו היתה הונדה סיביק בצבע ורוד, מונמכת לרמה של "אין מתלים" ועם ג'נטים 20 אינצ' עם טיפה גומי סמלי מרוח עליהם בתור צמיגים. בעצם, גם נסיעה עם קארט על כביש ציבורי נוחה באותה מידה. בואו נגיד שאפילו בכביש 6 נשפך לי הקפה.

מצד שני- האוטו די מרווח בשביל הגודל החיצוני שלו, כולל במימד הגובה. חשוב לאנשים גבוהים. ויש גם המון תאי אחסון, רובם ממוקמים בצורה לא שימושית או לא נגישה, אבל סחתיין על המאמץ.

אסף.

• תוכן חדש...