Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החידון היומי ..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יתרונות לכאן ולכאן.

בהגברה אקטיבית אומנם יש פוטנציאל יותר גבוה מבחינת כיוון ושליטה על האלמנטים . אבל מצד שני קשה יותר למצות את הפוטנציאל של הסט וצריך להתעסק לא מעט בכיוונים על מנת להגיע לתוצאה המיועדת. הגברה אקטיבית גם דורשת ציוד רב יותר ומורכב יותר מה שלא כולם רוצים. בהגברה פסיבית אומנם יש חיסרון שהנקודות חיתוך והגיינים נקבעו כבר ואין דרך להתחשב באקוסטיקה של הרכב , אבל מצד שני הקרוס שנבנה על ידי היצרן הוא ברמה מאוד גבוהה כך שאתה ממצא את הפוטנציאל של הסט בקלות יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

יש לי ניסיון עם סטים יותר חלשים שלא הספיק להם ה100 RMS , ולא הבנתי את העיקרון של הקלאס A

בצריכה נוכה הוא עובד A ואח"כ הוא הופך לדיגיטלי , ז"א שרוב הזמן הוא דיגיטלי , אז מה הייתרון בהיתו קלאסA?

והסט הוא בטח מעל ה150 RMS אני משער שרק הסקן ספיק הוא איזה 150 .

לי יש ניסון בDLS שלי אם A3 הולך טוב , הסט שלי זה לא זה בוא נגיד בלשון המעטה, ולגביי הA3 לא מאמין שהוא רחוק מדואל מונו של גנסיס .

אם תוכל להסביר מה היתרון בקלאס A הצורותו הזאת אני אשמח.

פורסם

מתן , אין קשר בין סט וסט. ניסיון עם סטים אחרים נותן לך ידע מסוים לגבי אותם סטים. אין שום קשר בין סט לסט ובמיוחד זה לא נכון להקיש מידע מסטים "רגילים" לסט כזה שהוא לא סטנדרטי בהתיחסות אליו.

לגבי המגבר - אני לא רוצה להיכנס לעומק הקורה בעניין הסבר טכני על קלאס A , אתה יכול לקרוא על זה לדוגמא כאן וכמובן בעוד אין סוף אתרים.

המגבר לא הופך להיות דיגיטלי , השילוב בין קלאס A וקלאס G מאפשר למגבר להיות נציל יותר ובכך הוא מותאם לסביבה של רכב.

גם בדואל מונו אקסטרים וגם ב P15 ששניהם מהמגברים הטובים ביותר שיש המגבר בנוי באותו האופן.

והסט הוא בטח מעל ה150 RMS אני משער שרק הסקן ספיק הוא איזה 150 .

אני לא מבין אתה כותב הערות שקשורות להספק שדרוש לסט הזה בלי שום ניסיון איתו , ובלי בכלל שטרחת לבדוק מה הנתונים שלו וכמה הספק רשום שהוא יכול לקבל ? זה נראה לך רציני ?

בתעכלס , הסט הזה נשמע מעולה גם על דואל מונו. על הנייר וגם בפועל מניסיון הסט יכול לספוג הרבה יותר , זה עדיין לא אומר שהוא דורש את זה. כמובן שהספק גבוה אף פעם לא מזיק בכיוון נכון ולכן רק יכול להועיל במידה ויש מערכת חשמל חזקה מספיק שתתמוך בהגברה.

dma_data.pdf

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר,

אם ככה, כל התייחסות שלי לנושאים טכניים (להזכירך שאני מפתח טכנולוגיה רפואית ומתעסק בענייים טכניים על בסיס יומיומי ).

בעצם שגויה , מה שאתה אומר במילים אחרות שחייב ניסיון כדיי להתאים חלקים ונותני הייצרן הם בעצם סוג של פיקציה .

פעם הבאה שאני אפתח מנגנון שחרור איטיי לפתרונות פוריות ,אני אנסה את הקפיצים 25,000 פעמים כדייי לראות שבאמת הם עומדים בנתוני היצרן שלהם, ורק אז אני אמליץ ללקוח להשתמש בקפיצים הנ"ל .

הדוגמא באה לתת לך אנטי תזה לעיקרון הנסיון שאתה מנחיל , אישית אני לוקח את זה כזלזול באינטילגנציה שלי .

לא חייב שהיה ניסון כדיי להבין פרט טכני מסויים אדרבא שמדובר ברמקול שצורך X אז הוא אמור לקבל X .

אחרת למה ליצרן לפרסם נתונים ?

פורסם

קודם כל , אין בכוונתי ולא היה בכוונתי לזלזל באינטליגנציה שלך וחבל שאתה מפרש את זה כך .

לענינינו , אתה אפילו לא בדקת את הפרט הטכני ואתה לא היית בקיא בנתונים כשכתבת הערה לגבי ההספק שהסט צריך - אתה בעצמך כתבת שאתה "מעריך" מה ההספק . זה לא מקצועי. האם בפיתוח טכנולוגיות רפואיות אתה מעריך גם את חוזק הקפיץ לפי קפיצים אחרים ? או שאתה לוקח את המפרט הטכני , בוחר את הרכיב המתאים לך , עושה לו בדיקות ובקרת איכות , מכין מודל , עושה במודל ניסויים , בודק את התנהגות המודל בתנאי קיצוןן וכו וכו ורק אז אתה משתמש ברכיב..

לגבי הדוגמא שנתת בנוגע לתזה..

יש הבדל אדיר בין רכיב מכני כמו קפיץ שאפשר לאפיין בצורה מושלמת על ידי פרמטרים מכניים ובין סט קומפוננט ובמיוחד סט כזה שהוא לא ממש "מיינסטרים".

אני האחרון שיזלזל בנתונים טכניים , אבל צריך להבין כמה משמעות יש להם ואיפה .

המשפט האחרון שלך מראה בדיוק את חוסר הניסיון שאני מדבר אליו. נתון הספק מדבר על הספק מקסימלי שרמקול מסוגל לספוג.

הנתון הזה לא אומר שבהספק המקסימלי הזה הרמקול ישמע הכי טוב ומן הסתם זה כמובן לא בריא לתת לרמקול את ההספק המקסימלי שלו מסיבות רבות. גם אין צורך. נתון ההספק הוא רחוק מלהיות חד משמעי , וההספק האידיאלי לסט נתון משתנה ותלוי בהרבה גורמים כמו תחום תדרים מיועד , סלופ חיתוך , נצילות , מיקום האלמנט , מעבדים כאלו או אחרים , התאמה בין שאר הרכיבים באוטו ועוד ועוד.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

היצרן מפרסם את יכולות הקיבולת הטרמית של האלמנט.

אתה צריך להתאים את המגבר בהתאם לנצילות האלמנט, זה שמשהו מוצהר 150 וואט ואתה משדך לו מגבר של 150 וואט, אתה למעשה זורק הרבה הרבה חשמל לאוויר, כי אתה תשים לב שהדרייבר , במידה והוא נציל, יתן את מקסימום היכולת שלו עוד לפני שהשווית בכלל את הגיינים בין הכניסה ליציאה הוולטז של המגבר.

ככה שכן, מה שמדבר בהתאמת מגבר לסט מסויים.

קח למשל את אליקו מהפורום, טוויטר סופרימו, שמוצהר ביכולות עד 220 אראמאס, מגביר אותו עם ג'סיס סטריאו 60, גיין על המינימום המוחלט, והטוויטר עוד 6 אוהם.

מה זה אומר? שהטוויטר בקושי מקבל "40" אראמאס וגם זה רק ב SINE WAVES , והטוויטר נשמע בגבול היכולת שלו :)

נסיון ,נסיון ,נסיון:)

פורסם

קיבלתי את ההערות לתשומת ליבי.

ולגבי רכיבים מכנים נותני היצרן הם כלל אצבע שהוא הדרך הנכנוה להתייחס למיכון כלשהו שכן כל מיגכון לא פועל בצורה ליניארית לכל התחום ומגיב ליניארית לאותם ערכים משפיים וחיצוניים .

לכלל אצבע זה קוראים בעולם המהנדסים "כמעט בדיוק" והוא זה שמתאר בגדול את התוצאה .

גם טילים וגם מסתמים ללב נשענים על עקרונות "כמעט בדיוק" למרות שהם עובדים על תחומים מצוצמים של חומר לכן יש הרבה זניח .

• תוכן חדש...