Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תת היגוי, היגוי יתר, סחיפה ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו כאן יכול להסביר בהרחבה על תת היגוי, היגוי יתר, סחיפה או לתת לי קישורים למקומות שמסבירים בפירוט?

איך אני מגיע בכוונה למצבים כאלו? :shock:

חשבתי איזה יום שבת, לנסוע לחניון גדול של איזה קניון או משהו שהוא ריק ולהתאמן שם ....

איזה דברים כדאי לעשות? האם עדיף על משטח חצץ(פחות אחיזה, האם החצץ יגרום נזק לאוטו) ?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אבל בינתיים אין לי כסף ....

אז אני רוצה להתחיל לבד ....

מקסים.

פורסם

אתה מגיע לסיבוב, מסובב את ההגה ופתאום - בוממממממממממממממם! :(

אתה יוצא מהרכב ובודק את הנזק:

אם כל חלק קידמי של הרכב הרוס - חוויתה תת-היגוי

אם לא נשאר לך באגאז' - חוויתה היגוי יתר

אם אתה או חבר/ה שיישב/ה לידך לא מצליח לצאת מהרכב - חוויתה סחיפה

:biglaugh:

וברצינות: אם אתה קורא אנגלית ועשיתה 5 נק' פיסיקה (או סיימתה הנדסת מכונות בטכניון) הלינק הבא בשבילך:

http://autopedia.com/stuttgart-west/StuttPhysics.html

הסבר יותר פשות:

תת-היגוי: האחיזה של גלגלים הקדמיים לא מספיקה כדי לגרום לרכב לפנות. לכן ככול שתסובב את ההגה, הרכב ימשיך ישר. הורדת רגל מהגז בד"כ תפטור את הבעיה

אבל

אם נסעתה מהר מדי - :cry:

וברכבים מסוימים - הורדה כזאת תגרום ל

היגוי-יתר: האחיזה של גלגלים אחוריים לא מספיקה כדי לשמור אותם על קו הפניה. סרן אחורי מתחיל "לברוח" החוצה ולהקוף את הסרן הקדמי ("צלחת" זו דוגמה של היגוי-יתר קיצוני)

תיקון המצב דורש מיומנות מכוון שהוא מנוגד לאינסטיקטים. לא אפרט את התהליך כדי לא לגרום לאבידות ברכוש והנפש :) (פשוט אין לי כח לטקטק את כל זה :)

סחיפה: מצב בו לכל הגלגלים אין מספיק אחיזה, ואז הרכב פשוט מחליק הצידה. מכוון שסחיפה מורידה את מהירות די מהר, גלגלים חוזרים לאחוז בכביש ואתה ממשיך בכוונך החדש.

פורסם

מישהו פה אמר בתרד' אחר שבאוטו שאני נוהג עליו יש תת-היגוי בטונות.

אני כמעט ולא מצליח להגיע לתת היגוי.

ופעם שהייתי בתת היגוי מאד חריף היה דווקא תוך כדי בלימה, כך שמה שאמרת - להוריד את הרגל מהגז, לא ממש יעזור כי הרגל מילא לא היתה על הגז.

יכול להיות שאני לא מרגיש שאני בתת-היגוי?

להיגוי יתר הגעתי כמה פעמים שנתתי ברקס חזק תוך כדי סיבוב(אחרי שעברתי את מרכז הסיבוב), איך עוד אני יכול להגיע לזה?

איך אני מגיע לסחיפה?

מקסים.

פורסם
מישהו פה אמר בתרד' אחר שבאוטו שאני נוהג עליו יש תת-היגוי בטונות.

אני כמעט ולא מצליח להגיע לתת היגוי.

ופעם שהייתי בתת היגוי מאד חריף היה דווקא תוך כדי בלימה, כך שמה שאמרת - להוריד את הרגל מהגז, לא ממש יעזור כי הרגל מילא לא היתה על הגז.

יכול להיות שאני לא מרגיש שאני בתת-היגוי?

להיגוי יתר הגעתי כמה פעמים שנתתי ברקס חזק תוך כדי סיבוב(אחרי שעברתי את מרכז הסיבוב), איך עוד אני יכול להגיע לזה?

איך אני מגיע לסחיפה?

ופעם שהייתי בתת היגוי מאד חריף היה דווקא תוך כדי בלימה,
בוא אני אעזור לך, יש כמה אופציות לבטל תת היגוי

1. להחזיר את ההגה למצבו המקורי ואז לסובב שוב (לא מומלץ לחסרי ניסיון כיוון שזה דורש כמעט אינסטיקט כדי להספיק לעשות את זה בזמן)

2. להוריד את הרגל מהגז ואז למעשה לצור היגוי יתר שיתקן את האוטו לכיוון הפנייה (שוב לא מומלץ לחסרי ניסיון כיוון שזה בקלות יכול להפוך להיגוי יתר מעבר לקו הפנייה)

3. לבלום עד לנקודה שבה האוטו יחזור לאחוז בכביש ואז להמשיך הלאה (מה שרוב הנהגים הישראלים עושים)

סביר להניח שמה שביצעת זה היה 3 .

עכשיו כמו שדני אמר, נהיגה לא לומדים בהתכתבות. כן זה נכון , זה ממש כייף לתרגל לך על מגרשים ריקים וכו' (דרך אגב, על איזה אוטו מדובר בכלל?)

אבל אין תחליף לקורס נהיגה מתקדמת. אני אומר לך, זה שווה את זה.

אחרי שתבצע קורס נהיגה מתקדמת אתה תוכל לתרגל בידיעה שמרוב המצבים בהם תתקל בכביש תוכל לטפל וגם למנוע מראש.

אז ההמלצה שלי, תלך לקורס נהיגה מתקדמת.

ולא מומלץ לשחק עם האוטו על חצץ, הנזקים מתחילים מסתם בועיות בצמיגים ושחיקתם עד לנזקים לאגן השמן ולמנוע(שלא נדבר על אבק שיחדור דרך כל מיני פרצות אל מעבר למסנן האויר ויגיע למנוע) ולעוד המון מכלולים שלא בנויים לעומסים שאתה מעמיס עליהם.

Race Smart

פורסם

אתה רוצה תת-היגוי, אין בעיה.

תמצא מגרש חניה ריק, תיסע בו בסיבוב במהירות קבועה לא גבוהה, תוך כדי כך שההגה מוחזק תמיד באותו מצב.

אחרי שאתה נכנס כבר למעגל הזה ועושה איזה סיבוב-שניים, תן פול גז ותראה איך הקדימה של האוטו מרחיב שלך את המעגל בשניה.

כשאתה בוחר את המקום תיקח בחשבון שיהיה לך מספיק מקום שאליו האוטו ירחיב את הפניה.

ניסית את זה עם בורה, היא מאבדת אחיזה בשניה ומרחיבה את המעגל בגדול.

היגוי יתר במכונית כמו בורה זה קצת יותר קשה ומסוכן, כל המקרים בהם הייתי במצב של היוגי יתר במכוניות שהן לא וולבו, זה היה רק במקרים לא מתוכננים שאם לא היה לי את הידע שלי בנהיגה שאני אוסף מגיל 0 לא הייתי יוצא מהם יפה.

אפשר עם ההנד-ברקס, לבורה יש אחד מעולה, עושים 180 על אספלט בלי שום בעיה!

שים לב רק תמיד שיש לך משטח מספיק גדול שלא תפגע בכלום!!!

פורסם

אין לך כסף לקורס נהיגה מתקדמת ??

בוא נעשה את החישוב יחד,

השתתפות עצמית במקרה של תאונה, עבור נהג חדש - כ 1500 ש"ח (בממוצע).

קורס נהיגה מתקדמת- בסיסי - כ 750 ש"ח.

קורס נהיגה מתקדמת - מתקדמים - כ 750 ש"ח.

עכשיו בוא נעשה ביחד את החישוב ונראה עבור מה באמת אין לך כסף ומה אתה באמת לא יכול להרשות לעצמך.

אגב, אני עוד לא התחלתי בכלל לדבר על סיכון חיי אדם שלך ושל הזולת בשיטת הניסוי והטעייה ..

אני בטוח שיסכימו איתי כולם, שכשמתעקשים ללמוד לבד, זה בסוף עולה כסף, והרבה כסף !!!

דני G.

פורסם

אני אישית לפי החישוב של דני ( חישוב נכון ד"א ) הייתי יכול לעשות בהערכה ראשונית כ - .......... עזבו אותי , תחשבו אתם לבד !

20000 אלף שקלים חדשים !

לחלק 750 ש"ח....

כמה זה יוצא ?????

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אין לך כסף לקורס נהיגה מתקדמת ??

בוא נעשה את החישוב יחד,

השתתפות עצמית במקרה של תאונה, עבור נהג חדש - כ 1500 ש"ח (בממוצע).

קורס נהיגה מתקדמת- בסיסי - כ 750 ש"ח.

קורס נהיגה מתקדמת - מתקדמים - כ 750 ש"ח.

במקרה שלי (אם אני ל טועה) - השתתפות עצמית זה 2500.

למה אתה כל-כך בטוח שאני יעשה תאונה?

אני מתכוון בינתיים להתאמן במגרש ריק, ואני לא מתכוון לעשות דברים שאני לא בטוח בעצמי ב 100% מחוץ למגרש.

בינתיים אין לי כסף לקורס נהיגה מתקדמת, אז אני רוצה בינתיים להתאמן לבד במגרש, אני חושב שזה עדיף מלא לאעשות כלום.

נ.ב רציתי לשאול אותך, עכשיו אני נוהג על בורה של ההורים עם ABS וכל המערכות ליצוב האלה, עוד כמה חודשים אני קונה לעצמי אוטו(ההורים עוזרים) ומן הסתם לא יהיה בו את כל הדברים האלו, האם זה לא משנה על איזה אוטו אני עושה את הקורס נהיגה מתקדמת או שעדיף לי לעשות על האוטו שיהיה שלי?

מקסים.

פורסם

למה אתה כל-כך בטוח שאני יעשה תאונה?

פתגם סיני עתיק :

"אופנוענים מתחלקים ל-3 חלקים:

אלה שעשו תאונה,

אלה שיעשו תאונה,

ואלה שעושים עכשיו תאונה".

תופס גם לנהגים חדשים ש"מתאמנים".

אפשרות א' - כמו שדני אמר : תשקיע כסף בקורס.

אפשרות ב' - תנהג רחוק מהמגבלות שלך - ותרכוש מספיק נסיון קודם.

הפעלה נכונה אינטואיטיבית של הרכב היא הבסיס לנהיגה על המגבלות . בלעדיה , בנהיגה על המגבלות - תגיע במוקדם או במאוחר אל הגדר.

וחוץ מזה :

"נהיגה על המגבלות בכביש ציבורי - מסוכנת "

:wink::wink:
פורסם

אתם מדברים פה על תת היגוי שנוצר כאשר נותנים גז חזק בסיבוב.

מה אם אני נוסע בקו ישר במהירות גבוה, יש סיבוב, נותן ברקס חזק כדי שאני אוכל להכנס לסיבוב, מסובב את ההגה, והאוטו ממשיך ישר, הגלגלים הקדמיים איבדו אחיזה ולא מכוונים את האוטו.

זה נקרא גם תת היגוי? איך יוצאים מזה?(אין זמן לישר את ההגה כדי לקבל שוב אחיזה ואז לסובב שוב), הפניה שם הייתה דיי חדה.

אין אני מבצע היגוי יתר? סחיפה?

מקסים.

פורסם

אתה צריך להבין שישנם מצבים שלא כדאי להגיע עליהם

מצב שתיארתה הוא דוגמה מצויינת:

כביש לא מוכר, אתה מרביץ מהירות ומגיע לסיבוב...נראה לך התעבור אותו ב140 כמו כלום...אתה נכנס פנימה...ו...חושך העיניים - סיבוב מתהדק ואתה צריך להיות ב80 כדי לצאת מזה בשלום. אז אתה בולם. וגלגלים הקדמיים שלך שהיו על גבול האחיזה (סיבוב ב140, זוכר?) מעבדים אותה - ומחליקים החוצה...במצב כזה אין טעם לסובב את ההגה חזק יותר מכוון שאין אחיזה...ואם תחליש את הבלימה - תהיה מהיר מדי לסיבוב.

מה נשאר לך לעשות - להתפלל שתספיק לבלום ל80 לפני שתגיע לגדר הפרדה/עץ/סמיטראילר שבא ממול. (לא מומלץ למשוך הנדברקס - אם לא תרגלתה 500-600 פעם יציאה מהיגוי יתר. חוץ מזה שרכב יהיה לגמרי לא מאוזן וזה לא כל כך טוב)

אז תנסה לא להכנס לסיבובים לא מוכרים בלי מרווח ביטחון - תשאיר כמה קמ"ש ספר לאחיזה שאולי תזדקק לה פתאום.

• תוכן חדש...