Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זה קרה לי...החלקתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני רבע שעה בדיוק. לזכותי יאמר שהיה גשם. (נ.ב. הרכב הוא פולו 00' עם צמיגים ירוקים אך תקינים, לחץ אוויר תקין)

עשיתי פרסה בכיכר, נכנסתי במהירות סבירה (כ 20 קמ"ש, אולי טיפה פחות) וכשנכנסתי לסיבוב התחלתי קצת להאיץ.

לקראת סוף הפרסה (נקודה A באיור) אני לא זוכר מה קרה, אני רק זוכר שהרגשתי שמשהו לא בסדר, ובנקודה B הרגשתי שהמצב קריטי ואני עומד להתנגש באזור האדום. מייד בלמתי והפנתי את ההגה ימינה, וניצלתי.

נ.ב. אני יודע פחות או יותר מה זה היגוי יתר ותת היגוי, אך לא יודע להסביר מה קרה שם.

נ.ב. 2. כבר נרשמתי (בדיוק אתמול האמת) לקורס נהיגה מתקדמת%D7%9B%D7%99%D7%9B%D7%A8%20%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%95%D7%AA.JPG

מה בדיוק קרה פה ?? אני רוצה להפיק מסקנות מהאירוע

כיכר המוות.JPG

פורסם

מה שקרה זה שנכנסת מהר מידי לסיבוב יחסית לתנאי הדרך, החלקת, היגוי יתר או תת היגוי, קשה לדעת מהתמונה, מצד אחד אולי לקראת סוף הכיכר באת לצאת, סובבת את ההגה והרכב לא הגיב (תת היגוי) או שבמהלך הסיבוב הרכב זרק לך תחת לאורך הסיבוב, הבעיה העיקרית היא שלא ידעת איך לצאת מהמצב בצורה חלקה, לכן צריך ללכת לקורס נהיגה מתקדמת על מנת להימנע ממצבים כאלה או אם כבר מגיעים אליהם לדעת איך להתמודד איתם.

פורסם

אפשר לנחש?

כשהאצת איבדת אחיזה בחלק הקדמי מכיוון שהפרונט התרומם ואולי גם פירפרת.

באותו רגע החלקת קדימה וקוטר הסיבוב גדל.

כנראה שניסית לתקן את ההחלקה על ידי היגוי חזק יותר לכיוון הסיבוב

אך מכיוון שלגלגלים הקדמיים לא הייתה אחיזה, לפעולת ההגה כמעט ולא הייתה משמעות.

בשלב מסויים בלמת והפרונט צלל, הגלגלים הקדמיים קיבלו אחיזה אך מכיוון שהיית עם היגוי קיצוני

הרכב פנה יותר מדי לכיון הכיכר.

לבסוף ביצעת פעולת היגוי מאולתרת ויצאת מההחלקה בלשלום.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

נתחיל מזה שהאצת מוקדם מדי.

אתה לא מאיץ באמצע הסיבוב אלא רק כשאתה כבר מתיישר ליציאה ממנו (כלומר, לפחות אחרי האמצע של הפרסה כשאתה כבר מתחיל להתיישר לכיוון הנכון), וגם אז במתינות.

פה האצת יותר מדי והרחבת את הרדיוס של הסיבוב שלך מה שהביא אותך יותר מדי החוצה באיזור של נקודה A.

מן הסתם בשלב הזה הבנת את העניין (גם אם אתה לא לגמרי זוכר או מודע לזה) והורדת את הרגל מהגז וכנראה גם נתת יותר הגה (שמאלה).

הגעת לזווית טובה לכיוון האזור האדום (לא יודע אם ממש החלקת אבל הורדת הרגל מהגז עזרה לאוטו לכניסה החזקה מדי שמאלה) ואז בלימה והפניה הפוכה החזירה אותך לכיוון הנכון (אני נוטה להאמין שלא היית ממש בהיגוי יתר ב-A אחרת תוצאת הפעולה הזאת הייתה קיצונית ולא מסתיימת בנונשלנטיות שציינת).

לא נשמע דרמטי במיוחד אבל תרגולים בסביבה מבוקרת (קורס) יעזרו לך להבין את ההשפעה של כל הדברים האלה, גם כדי להמנע ממצבים כאלה וגם כדי לנתח אותם.

ניר

פורסם
אפשר לנחש?

כשהאצת איבדת אחיזה בחלק הקדמי מכיוון שהפרונט התרומם ואולי גם פירפרת.

באותו רגע החלקת קדימה וקוטר הסיבוב גדל.

כנראה שניסית לתקן את ההחלקה על ידי היגוי חזק יותר לכיוון הסיבוב

אך מכיוון שלגלגלים הקדמיים לא הייתה אחיזה, לפעולת ההגה כמעט ולא הייתה משמעות.

בשלב מסויים בלמת והפרונט צלל, הגלגלים הקדמיים קיבלו אחיזה אך מכיוון שהיית עם היגוי קיצוני

הרכב פנה יותר מדי לכיון הכיכר.

לבסוף ביצעת פעולת היגוי מאולתרת ויצאת מההחלקה בלשלום.

נשמע מאוד הגיוני. מוזר שמהאצה מ 20 לבערך 30 קמ"ש קורים דברים כאלה. בעיה בצמיגים אולי ?

פורסם

לגבי המאיץ באמצע הסיבוב זה קשור למהירות שהוא נמצא בסיבוב וברדיוס של הסיבוב, אם הוא בסיבוב רחב מומלץ דווקא שיתן גז, כך יעביר משקל אחורה לגלגליים האחוריים וימנע מהיגוי יתר, קשה לדעת בדיוק את הסיטואציה כי לא יודעים בדיוק את רדיוס הסיבוב, עד כמה הוא חד.

פורסם

לא חושב שיש בעיה בצמיגים, אתמול היה נורא מחליק, נסעתי ב12 בלילה אתמול והיה קצת גשם כזה נסעתי ב15 קמ"ש בערך לפני כיכר עצירה פתאומית בגלל מפגר שטס משמאל והאוטו החליק כמו על קרח.

:-) just smile
פורסם
לגבי המאיץ באמצע הסיבוב זה קשור למהירות שהוא נמצא בסיבוב וברדיוס של הסיבוב, אם הוא בסיבוב רחב מומלץ דווקא שיתן גז, כך יעביר משקל אחורה לגלגליים האחוריים וימנע מהיגוי יתר, קשה לדעת בדיוק את הסיטואציה כי לא יודעים בדיוק את רדיוס הסיבוב, עד כמה הוא חד.

אנחנו מדברים על פרסה בכיכר, כן ? :roll: לא על עקומה רחבה וארוכה (וגם אז אתה לא מאיץ אלא שומר על מהירות קבועה עם גז קבוע ומשקל אחורה. אתה מאיץ כמובן אם הסיבוב הולך ונפתח אבל זה בדיוק מה שאמרתי גם קודם).

פורסם

לדעתי, כל עוד פנית לכיוון אחד הרחב אולי קצת הרחיב קו פניה עם החלק הקידמי(תת-היגוי) הכוח הצנטרפוגלי פעל בכיוון הפוך לפניה(פניה שמאל הכוח מופעל לימין). כאשר פנית לכיוון השני האחיזה הנמוכה בחלק הקידמי (בשל הכביש החלק אבל בעיקר העברת משקל אחורה בהאצה) פקודת ההיגוי לא היתה אפקטיבית והרכב החליק לכיוון האזור האדום באיור. מכיוון שההגה היה מופנה לכיוון אחד בגלל הפרסה ובטח אחזת בו כשידך בהצלבה, אני לא חושב שההפנית ההגה לצד השני היתה מוגזמת, שכן תנועות הידיים היו מוגבלות, ובשילוב עם בלימה(GOD BLESS THE ABS אם יש)הצלחת לחמוק. אחד הסימנים הטובים ביותר לדעת שאתה בתת היגוי טרמינלי הוא התחושה שההגה קל יותר הרבה יותר מהרגיל.

never slow down never grow old

פורסם
לדעתי, כל עוד פנית לכיוון אחד הרחב אולי קצת הרחיב קו פניה עם החלק הקידמי(תת-היגוי) הכוח הצנטרפוגלי פעל בכיוון הפוך לפניה(פניה שמאל הכוח מופעל לימין). כאשר פנית לכיוון השני האחיזה הנמוכה בחלק הקידמי (בשל הכביש החלק אבל בעיקר העברת משקל אחורה בהאצה) פקודת ההיגוי לא היתה אפקטיבית והרכב החליק לכיוון האזור האדום באיור. מכיוון שההגה היה מופנה לכיוון אחד בגלל הפרסה ובטח אחזת בו כשידך בהצלבה, אני לא חושב שההפנית ההגה לצד השני היתה מוגזמת, שכן תנועות הידיים היו מוגבלות, ובשילוב עם בלימה(GOD BLESS THE ABS אם יש)הצלחת לחמוק. אחד הסימנים הטובים ביותר לדעת שאתה בתת היגוי טרמינלי הוא התחושה שההגה קל יותר הרבה יותר מהרגיל.

אז אני מבין שזה היה תת היגוי. טוב, מזל שזה לא היה היגוי יתר, זה היה נגמר ברע.

פורסם

בומבה, תעשה לעצמך טובה - לך לקורס.

מאחר ואתה לא מכיר את אנשי הפורום שכותבים לך פה ואין לך גם את הכלים לזהות איזה גשש-בלש מדבר שטויות ואיזה לא, אתה תאלץ לקחת את כל ההודעות פה בערבון מוגבל.

ניר

פורסם
בומבה, תעשה לעצמך טובה - לך לקורס.

מאחר ואתה לא מכיר את אנשי הפורום שכותבים לך פה ואין לך גם את הכלים לזהות איזה גשש-בלש מדבר שטויות ואיזה לא, אתה תאלץ לקחת את כל ההודעות פה בערבון מוגבל.

ניר

מסכים איתך. כמו שכתבתי, אני הולך לקורס בסוף החודש הזה.

פורסם

זה קרה שוב.

עקב האירוע הקודם עברתי את הפרסה בכיכר זו במהירות עוד יותר נמוכה.

האצתי רק ביציאה מן הכיכר ואז זה קרה - גלגל ההגה כאילו הסתובב על ריק. הפעם המצב היה הרבה פחות קריטי, וגם המהירות קצת יותר נמוכה. ברקס קל פתר את הבעיה.

ועכשיו השאלה: הפעם עשיתי את הכיכר הזאת במהירות מאוד נמוכה. איפה כאן הבעיה ?? (האמת שאני מאמין שלא בכיכר, אלא במציגים. צמיגי FIRESTONE F590. על האוטו 3 חודש, הבעיה היא א. שהם ירוקים ב. שקנינו אותם בערך שנה לאחר הייצור...כדאי להחליף אותם לנורמלים ?)

פורסם

זה שהם "ירוקים" ממש לא צריך להוות בעיה, אלפי אנשים נוסעים עם צמיגים ירוקים.

גם גיל הצמיג - שנה ושלושה חודשים זה גיל בכלל לא מבוגר.

או שאתה פשוט בא מהר מידי ואתה לא מודע למהירות או שיש בעיה אחרת, בכל אופן אני לא מאמין שזה מהצמיגים.

פורסם
זה שהם "ירוקים" ממש לא צריך להוות בעיה, אלפי אנשים נוסעים עם צמיגים ירוקים.

גם גיל הצמיג - שנה ושלושה חודשים זה גיל בכלל לא מבוגר.

או שאתה פשוט בא מהר מידי ואתה לא מודע למהירות או שיש בעיה אחרת, בכל אופן אני לא מאמין שזה מהצמיגים.

לא אמרתי שהצמיגים גמורים ולא אוחזים, פשוט מספקים אחיזה ירודה. שמע שילוב של מכונית המכוונת לתת היגוי, שיפוע קליל של עלייה, צמיגים ירוקים ובעיקר גשם, כל אלה הם מספיק גורמים לתת ההיגוי אשר נגרם לי. לא מאמין שנכנסתי מהר מדי (זתומרת נכנסתי מהר מדי למצב [הגורמים שהזכרתי לעיל] אך זה היה איטי למדי)

• תוכן חדש...