Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר נהגתי באוטו במזג האויר הסוער ,וכנראה נכנסו הרבה הרבה מים באמצע הנסיעה לאוטו ואחרי כמה זמן המנוע נכבה והייתי צריך לחכות בגשם בתחנת דלק כדי שהמנוע יתייבש יתניע לי שוב , אחרי שהמנוע התייבש קצת (כנראה חדרו מים) הצלחתי להתניע אבל האוטו השמיע רעשים מוזרים באמצע ההתנעה ומאז אחרי כל לחיצה על הברקס בין אם זה ברמזור או בעצירה מוחלטת היו ממש ממש רעידות חזקות באוטו שהורגשו וגם באמצע נסיעה אני מרגיש כאילו נותנים מכות לאוטו מאחורה והוא נדחף קדימה.

אתמול שמתי לב שיש גם דליפה של נוזל כלשהו מהאגזוז ומופיעה נורה אדומה של טפרטורת המים (והשעון עבר את החצי והגיע ממש עד הסוף) היום בדרכי למסוך צ'מפיון שוב הופיעה הנורה האדומה והטמפרטורה של המים עלתה שוב..המשכתי בנסיעה מה שהתברר כטעות הכי חמורה שעשיתי(הייתי צריך להזמין גרר) ואחרי כמה דקות התחיל לצאת עשן לבן מהכסה מנוע שרק הלך והתגבר ככל שנסעתי יותר..בסוף זה היה ממש כמו רכבת קיטור :cry: ואז 500 מטר מהמוסך נכבה לי המנוע באמצע הכביש .

נתתי לרכב להתקרר והתנעתי שוב , הגעתי למוסך וביקשתי מהם שיטלפו לי באוטו.

הם בדוק אותו התקשרו אלי יותר מאוחר אמרו שלבנתיים ראו שהלך הטרמוסטט וזה 800 שקל וזה רק ההתחלה הם לא סיימו לבדוק את כל הבעיות..כנראה יש גם דליפה של מים .

עכשיו יש לי מספר שאלות :

1. טרמוסטט באמת עולה 800 שקל להחליף אותו? הרכב שלי זה פולו פולקסווגן.

2.איזה עוד בעיות יכולות להיות ברכב לפי דעתכם ? ממה הרעידות או הנזילה מהאגזוז ?

3. אחד במוסך שם אמר שמנוע התבשל לי כי נסעתי בלי מים ויכול להיות שהלך המנוע זה יכול להיות דבר כזה?

אני נורא מצטער אם זה יצא ארוך פשוט אני זקוק לעזרה ורציתי לתאר הכול איך שקרה.

פורסם

בקשר למחיר טרמוסטט אני יודע שבסובארו לאונה הוא עולה 30 שקל, אז נראה לי שלא הבנת אותו נכון

או שהוא ממש עובד עליך בעניים.

יכול להיות שהלך ראש מנוע ואפילו חמור יותר (מנוע),תבדוק אם יש שמן במים ו\או להפך,

אל תתעסק עם הטרמוסטט, זו בעייתך השולית ביותר, רכב יכול לסוע בלי תרמוסטט, יהיה בלאי מואץ כי הרכב יסע שלא בטמפ עבודה , יצרוך יותר דלק,יגמגם קצת כשהוא קר... אבל יסע.

כעת תוודא שהרכב יהיה במצב נסיעה, ותקווה שלא נגרם למנוע נזק רציני.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ערב טוב,אים מכונאי קבע במוסך שהלך לך מנוע אז למה הם רוצים להחליף טרמוסטט :?:סתם לזרוק 800 שח על מנוע גמור תיזהר מהמוסכים האלו הם יחליפו לך טרמוסטט ידרשו ממך 800שח ורק אחרי זה יגידו תישמע הלך מנוע, צריך מנוע חדש הבנת למה אני מיתכוון:?:אני מציע לך להיות במוסך בזמן ההבחנה המדויקת כדי להחליט מה לעשות אים לשים מנוע חדש או לו, מה גם שאני חושב שמה שקרה לך זה בחיים לא תופעה של טרמוסטט , תבדוק אים הרכב איבד מים תבדוק עליה של מיפלס השמן במנוע לאחר כל הבדיקות הללו תקבל אינדיקציה על המשך הטיפול ברכב,כמו כן אנא פרט את שנת הרכב, נפח מנוע ואיזה סוג מנוע בנזין או דיזל כדי שמומחי הפורום למכונאות ידעו לאיזה כיוון של פיתרון לתת לך עלידי פרטים החסרים שציינתי אנא חזור לדווח בהצלחה:-)

imprza new age

פורסם

שלום לחבר,

כנראה שהדגם הרכב שלך הינו בעל תרמוסטט חשמלי כלומר עם פיקוד ממוחשב בכדי לייעל את מערכת הקירור/זיהום אוויר/ביצועי מנוע....ואכן מחירו של תרמוסטט חדש ומקורי הינו בסביבות 600 שקלים ללא עבודה.

איזה כייף לי :)

פורסם
ערב טוב,אים מכונאי קבע במוסך שהלך לך מנוע אז למה הם רוצים להחליף טרמוסטט :?:סתם לזרוק 800 שח על מנוע גמור תיזהר מהמוסכים האלו הם יחליפו לך טרמוסטט ידרשו ממך 800שח ורק אחרי זה יגידו תישמע הלך מנוע, צריך מנוע חדש הבנת למה אני מיתכוון:?:אני מציע לך להיות במוסך בזמן ההבחנה המדויקת כדי להחליט מה לעשות אים לשים מנוע חדש או לו, מה גם שאני חושב שמה שקרה לך זה בחיים לא תופעה של טרמוסטט , תבדוק אים הרכב איבד מים תבדוק עליה של מיפלס השמן במנוע לאחר כל הבדיקות הללו תקבל אינדיקציה על המשך הטיפול ברכב,כמו כן אנא פרט את שנת הרכב, נפח מנוע ואיזה סוג מנוע בנזין או דיזל כדי שמומחי הפורום למכונאות ידעו לאיזה כיוון של פיתרון לתת לך עלידי פרטים החסרים שציינתי אנא חזור לדווח בהצלחה:-)

ערב טוב גם לך .

הם לא קבעו במוסך שהלך המנוע...זאת רק ההשערה שלו לפני בדיקת הרכב.

את האמת? הוא דיבר עם אמא שלי ולא איתי...והיא אמרה לי שלבנתיים הלך הטרמוסטט והם רוצים 800 שקל ומחר (יום שני בבוקר) הם ידווחו סופית על כל התקלות.

הרכב אכן איבד מים..הלכתי לחתנת דלק שהמנוע התחמם כי המים ממש נגמרו מילאתי שוב מים וכעבור 5 דקות נגמרו המים שוב .

עכשיו לגבי נתוני האוטו :

מנוע 1400 בנזין שנת 2001.

ESTK - אני אברר עם המוסך מחר את הסיפור...נראה כבר יכול להיות שבאמת אמא שלי לא הבינה נכון.

ואיך אני אדע שזה באמת טרמוסטט חשמלי ?

תודה וערב טוב.

פורסם
מהו קוד המנוע כפי שרשום ברשיון הרכב ? ותקבל תשובה מוסמכת ומקצועית.

ארשום לך אותו מחר אני אשמח אם תגיד לי.

• ספונסר פורום
פורסם

פולו 1400 שנת יצור 2001 מנוע AHW

טרמוסטט מקורי מחירו 200 שח לרכב הזה

מיכל אחד של נוזל קירור מקורי 40 שח

ועבודה (פתיחה וסגירה של 2 ברגים)צריכה להיות 150 שח

סהכ 390 שח לפני מעמ להחלפת טרמוסטט באחר מקורי

ולא צריך להיות אף שקל יותר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלום לך, לי יש גם כן פולו שנת 99 במקרה היום בדקתי כמה עולה טרמוסטט, הטרמוסטט עולה בסיביבות ה-100 שקל ועבודה עוד 150-200 שקל לכן לא הגיוני שזה יעלה לך רק החלפת טרמוטט 800 שקל.

לכן כנראה כמו שאמר ESTK או שהוא עובד עליך בעינים או שלא הבנתה אותו

פורסם

אצלי ברכב , קורדובה עם מנוע ALM ( ייתכן והם חולקים את החלק ) קיבלתי הצעה דומה :

עקב נזילת מים מהיחידה העשויה מפלסטיק ( כוללת את התרמוסטט ועוד צינור גדול+תקע חשמלי כלשהו , ומתחברת לבלוק) ב 600 ש"ח לחלק בלבד , לא כולל עבודה ומע"מ. הוסבר לי שאין תחליפי , אלא רק מקורי , ולכן המחיר היקר.

פורסם
הנזק היה רק החלפת טרמוסטט...אכן כמו שמוסך רון ציין החלק עלה 200 ש"ח ועוד עבודה בערך 350 שקל.

פעם הבאה שהחום עולה מעט מעל החצי עוצרים בצד מכבים את המנוע ואם לא יודעים לאבחן תקלה בכלל אז מזמינים גרר ונוסעים למוסך

בטח שלא נותנים לשעון להגיע לסוף, בטח שלא נותנים לעשן לצאת מהמנוע ועוד ממשיכים לנסוע, פעם הבאה ילך מנוע ואמא שלך תצטרך לשלם איזה 8\9 אלף שקל בצ'מפיון, אומנם זה לא כסף שלך ולא בטוח אם אכפת לך או לא אכפת לך, אבל הסכום הזה יכאב לכל אדם ממוצע בכיס !

פורסם
פעם הבאה שהחום עולה מעט מעל החצי עוצרים בצד מכבים את המנוע ואם לא יודעים לאבחן תקלה בכלל אז מזמינים גרר ונוסעים למוסך

בטח שלא נותנים לשעון להגיע לסוף, בטח שלא נותנים לעשן לצאת מהמנוע ועוד ממשיכים לנסוע, פעם הבאה ילך מנוע ואמא שלך תצטרך לשלם איזה 8\9 אלף שקל בצ'מפיון, אומנם זה לא כסף שלך ולא בטוח אם אכפת לך או לא אכפת לך, אבל הסכום הזה יכאב לכל אדם ממוצע בכיס !

אתה צודק.

תאמין לי שיכאב בכיס וגם לי אכפת מאוד מהכסף שהולך ככה על הרכב.

פורסם

800 ש"ח זה סביר.

קח בחשבון שהמחירים משתנים מדגם לדגם.

ב6N2 ישנם מספר דגמי מנוע ששם יש מחירים שונים.

סע לאט ותזהר!

• תוכן חדש...