Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שסוף סוף הצלחתי להבין את זה, אני רק רוצה לוודאות.

נניח ויש לי מגבר 600 וואט RMS.

אילו אני מחבר 2 סאבים של 300 RMS כל אחד.

לסאבים יש סליל כפול. [ של 4 אוהם ]

כל סאב אני מחבר במקביל את הסלילים אז אני מקבל בכל סאב 2 אוהם?

ויוצא לי 2 סאבים של 2 אוהם.

מממ ומה זה עושה למגבר? מכפיל 600 ב-2 ?

שוב תודה.

פורסם

מכפיל!? ממש לא.

כל מגבר יש לו הספק שונה, בהתנגדות שונה.

מה שאמרת על הסאבים בקשר להתנגדות אז זה נכון.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

המגבר בהתנגדויות שונות מוציא הספקים שונים, כמה שההתנגדות יותר יורדת אז ההספק עולה, אבל לא כל מגבר יכול לעמוד בכל התנגדות, שים לב תמיד בפירוט עליו.

2 סאבים של 2 סלילים 4 אום אתה יכול להגיע להתנגדות כוללת של 1 ומשהו אום אני לא זוכר בדיוק,

או להגיע לסופית 4 אם חיברת בכל סאב את הסלילים כמו שאמרת אבל בין הסאבים למגבר עשית חיבור טורי,

אפשר גם להגיע לסופית 16.

עכשיו עלה לי בראש שאפשר לחבר גם בסאב את בכל סאב בטורי ואז יוצא 8 אום כל סאב ושניהם במקביל 4 אום, אז שאלה למבינים/מנוסים - יהיה הבדל עם עושים בשיטה הזאת או עושים בכל סאב מקבילי ואז טורי למגבר ? יוצאת אותה התנגדות סופית...

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

טוב לפני שאתה מנסה לחבר את הסאבים בכל מיני וריאציות, תבדוק את ההתנגדות הכי נמוכה שהמגבר מוצהר שהוא יכול לעבוד בה, אחרת המגבר יתחמם מאוד ועלול להישרף ובמקרה הטוב לכנס לפרוטקשן.

לגבי חיבור הסאבים אם יש לך שני סאבים כמו שאמרת (2 סלילים 4 אוהם כל סליל) אז אם תקח בסאב את שני הפלוסים ביחד ואת שני המינוסים ביחד, יהיה לך חיבור במקביל וזה מוריד את התנגדות הסאב ל 2 אוהם. לעומת זאת אם תקח פלוס אחד ומינוס אחד של הסלילים ותחבר אותם ביחד, ואת הפלוס והמינוס הנשארים למגבר אז זה נקרא חיבור בטור, וזה נותן התנגדות סופית של 8 אוהם לסאב. אז בסאבים עם סליל כפול של 4 אוהם ההתנגדויות הסופיות 2 או 8 אוהם.

וכנ"ל לגבי החיבורים של שני הסאבים ביחד, שניהם בטור יהיה לך התנגדות סופית של 4 או 16. או ששניהם במקביל ואז יהיה לך 1 או 4 אוהם. וכמובן אפשר לקחת סאב אחד שהסלילים שלו במקביל (2 אוהם) וסאב שני שהסלילים בטור (8 אוהם) ואז אתה יכול לחבר אותם ביחד בשני מצבים, בטור יתן לך התנגדות סופית 10 אוהם, ובמקביל יהיה לך 1.6 אוהם.

בקשר למה שזה עושה למגבר אז אם המגבר מתוכנן לעבוד עם התנגדויות נמוכות, אז לרוב זה מעלה את ההספק של המגבר, ואפילו בדרך כלל פי שתיים אם אתה יורד בחצי מההתנגדות. לדוגמא אם יש לך מגבר שנותן 600 RMS ב 2 אוהם, אז אם תחבר לו רמקול 1 אוהם הוא יתן לך באיזור ה 1200 RMS אבל שוב זה תלוי אם המגבר בנוי לעבוד ככה או בנוי לעבוד עם התנגדויות אלו.

סלמאן.

פורסם

אז בעצם יש לחבר את הסאבים בחיבור ככה שהמגבר יוכל לקבל?

אסור לעבור את מה שהמגבר מתוכנן או שצריך לעשות אפילו פחות ככה שהוא לא יתאמץ?

--------------------------

למשל הסתכלי באתר על מגבר של רוקופד והיה כתוב ככה:

עוצמה:

- RMS 50W *4 בחיבור 2ohms

- RMS 100W *4 בחיבור 4ohms

* איך יוצא שההספק שלו יותר גבוהה ב 4 אוהם? הרי כמה שיותר נמוך זה יותר הספק לא?

*ובעצם מומלצץ תמיד לנסות להגיע להתנגדות הנמוכה ביותר שהמגבר מסוגל לעמוד בה?

איך המגבר הזה?

http://www.punch-s.com/aecommerce/c2379/8435.php

כתוב שהוא יכול לרדת עד 1.3 אוהם והוא נותן 2000 וואט RMS !

שווה להתעסק איתו או שזה סתם זבל?

ואם אני לוקח מגבר שהוא למשל 2/4 ערוצים ומחבר את הסאבים בגישור זה נותן לי אותה תוצאה או שעדיף לחפש ולמצוא מונובלוק?

ושאלה קטנה לגבי קופוננטים, קומפפוננט שמספק 70 WRMS , אני צריך מגבר למשל 4 ערוצים שכל ערוץ מסוגל לתת 70 WRMS, או 2 ערוצים ביחד שיתנו לי 75 , כלומר 50% לכל רמקול.

שוב תודה רבה על העזרה שלכם, אתם עוזרים לי מאוד!

פורסם

למה אתה לא מחפש?

הנושא נ ט ח ן לאבק. ואני כתבתי פעמים רבות תשובת מפורטות. ואחרים גם. תחפש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

חיפשתי המון לא סתם אני שואל וזאת לא הפעם הראשונה..

אני אשמח אם תקשר אותי למקום מתאים שני יוכל לקרוא ולהבין..

בכללי אני צריך לדעת מה זה נותן למגבר עם יש לי 2 אוהם או 4 אוהם מהסאבים?

מה זה נותן להספק המגבר?

פורסם

Tokotoko,

כל מה שכתבו לך בתגובות מעליי זה נכון, אני אנסה לעשות קצת סדר בעיניינים על מנת שהדברים יהיו ברורים גם לך.

1. ככל שההתנגדות של הרמקול במוצא של המגבר תהיה יותר נמוכה - כך המגבר ישאף להוציא הספק גבוה יותר.

2. אם תחבר למגבר רמקול בהתנגדות נמוכה יותר מההתנגדות שהמגבר מסוגל לעבוד איתה - אתה תגרום למגבר להתאמץ ולהוציא הספק גבוה יותר ממה שהוא מסוגל. התוצאה הסופית תהיה שבמקרה הטוב מערכת ההגנה של המגבר תכנס לפעולה והיא תפסיק את פעולתו של המגבר. במקרה הרע המגבר יתקלקל.

3. בכל דף נתונים של מגבר רשום מה ההתנגדות המינימלית שהמגבר מסוגל לעבוד איתה. כמו כן רשום מה ההספק שהמגבר מספק בהתנגדויות השונות ובצורת החיבור (חיבור רגיל או חיבור בגישור של 2 ערוצים של המגבר ).

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...