Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלו

בנוסף למה שאמרו לפני, האם קיים ברכבך שסתום PCV שזהו שסתום לאיוורור בית גל הארכובה?

אתה תזהה אותו בתור צינור ההולך מתחתית בלוק המנוע לכיוון סעפת היניקה. שסתום זה במצב תפוס יכול לגרום ללחץ חוזר שכתוצאה ממנו קופצים חלקיקי שמן במעלה המדיד!

לגבי פלאשינג, קח זאת כאופציה אחרונה, לפעמים הנזק יהיה גבוה מהתועלת, כיוון שהוא מסיר חלקיקי פיח. וכמה שאנו לא אוהבים חלקיקי פיח, הפיח מכסה סדקים ודפורמציות שנוצרות עקב בלאי על שטחו של הצלינדר.

פלאשינג לרוב לא ממולא במקום השמן הישןאלא על השמן הישן, נותנים למנוע לרוץ 10 דקות, ומבצעים החלפה תקנית של השמן! שלא יתפס פה למישהו הקראנק!!!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא להאמין, ואני עוד חשבתי שזה נגמר...

אתמול לאחר נסיעה של כשעה, אני עומד ברמזור ולפתע הנורת לחץ שמן נדלקת! :shock:! (כמובן רק בטורים נמוכים)

אני רוצה לקחת את הרכב למוסך לטיפול בעניין .

לסיכום האפשרויות לבעיה:

1. משאבת שמן לקויה.

2. מרווח סיכה למייסבים.

מה עוד יכול להיות?

לגבי הPCV לא זכור לי שראיתי צינור כזה...

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

לגבי המרווח סיכה של המייסבים, אמרו לי שאני צריך לשמוע נקישות מהמנוע במידה וזאת הבעיה...

ואני לא שומע שום נקישות ושום כלום המנוע שקט מאוד ביחס לשנת 88.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

אז אמרו...לעיתים יש נקישה והנורה לא דולקת ולעיתים הנורה תדלוק לפני הנקישה.

אני לא אומר שזה הגורם אך זה משהו אלמנטארי שהיה צריך להבדק כאשר אגן השמן היה מפורק.

פורסם

אחשלי (אחשלו - סגנון צ'ט לא אצלינו - הנהלת הפורום) בעל האסקורט, חשבתי על משהו שיכול להועיל, אבל דורש מאמץ קטן.

לחבר שעון לחץ שמן, על קו הלחץ הגבוה... להשאיר את השעון מחובר, ולתת לרכב להתגלגל. ולבדוק את פשר הדלקת הנורה! אולי החיישן לחץ שמן מזייף.

אופציה נוספת: הרישתית של הצינור ששואב שמן מהקרטר סתומה, ויש בתוכה משקעים, ובשילוב של כמה מאפיינים שליליים לפעולת לחץ שמן נמוך, המשאבת שמן שלך לא סופקת מספיק שמן בכדי לקיים לחץ תקין כדי שלא תדלוק הנורה שמלחיצה אותך כ"כ!

סיפור אמיתי: היית לי אמסטפית כ9 שנים. והייתה לה בעיה בכליות, היא עברה 2 ניתוחים להסרת גידול ברחם, ובתין בגיל שנתיים.

לפני כשנה הכלבה הפסיקה להתקיים חיצונית, הייתה נושמת, הולכת טיפה. היא לא הייתה מסננת טוב את הדם. היא היית צריכה לעבור דיאליזה, שזהו בעצם תהליך של שאיבת דם, והחלפתו.

בסוף הרדמנו אותה!

אתה רוצה לעלות על תופעה הזויה, יש לה סיבה. אבל אתה צריך להבין שלבעל המקצוע לא משנה בן כמה הרכב או מהו ערכו!

אני לא אכתוב את המסר ישיר, אבל תנסה להבין בין השורות, יש מה להבין.

בהצלחה!

DFC

פורסם

רמי שלום רב!

פותח השרשור החליף יוניט לחץ שמן, והמנוע שלו לאחר שיפוץ ראש מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התמיכה...

לבעל האמסטפית: כנראה שלא היית ממש קשור אליה, כידוע רכב הוא ביתו השני של האדם, לפחות בשבילי, ואני יודע שלא עוברים דירה בכל פעם מחדש (כל עוד זאת לא צרפתייה) באם התברר לבסוף שזאת רק המשאבה דפוקה?! למה לי לא להשקיע 450ש"ח ולקבל רכב שנוסע, מאשר להשקיע עוד 20K ולקבל רכב שלך תדע איזה ליסינג כבר עבר עליו. אני הלכתי על פיתרונות יותר זולים כמו להחליף שמן, ויוניט, עכשיו אעבור לכבדים יותר.

מותר לציין שהרכב עבר שיפוץ ראש מנוע, בנוסף עבר ניקוי בצינור הזה שאתה מדבר.

ושבעל המקצוע הוא ידיד טוב שלי הדברים נעשים הרבה יותר פשוטים, אני והוא עובדים ביחד על הרכב ואני משלם לו על החלקים + שכר מינימלי שגם את זה הוא לא רוצה לקחת...

אני יעלה בקרוב תמונות של הרכב ואולי דעתך תשתנה.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

שלום.

השרשור הזה כבר הפך לבדיחה ולמה ?

אני כבר אמרתי לך מימזמן שצריך להחליף את המיסבים במנוע {ראשי וטלטל} כי הם שחוקים {תופעה ידועה במנועים האלה}

אבל אתה משום מה הולך אם הראש בקיר ובסוף אתה תשלם מנוע קומפלט והכול יהיה בסדר.

אני מצרף מיספר תמונות ממנוע כמו שלך בדיוק שתיקנתי לא מיזמן והיתה לא את אותה הבעיה בדיוק והבעיה ניפתרה.

בברכה בני ל.

CIMG4991.JPG

CIMG5022.JPG

CIMG5025.JPG

CIMG5027.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הבית השני של האדם זה הטבע! אחרי המערה!

אל תתקמצן ותעשה אוברול כמו בנאדם. רק שתדע שאם לא היית עושה ראש מנוע, המצב של מע' הסיכה היה יותר טוב, רצית לחץ... נכנסת ללחץ!

תפרק קרטר, ותבדקו את הרישתית (לא עולה כסף).

צביקה, שלום גם לך

DFC

פורסם

הוא ניקה את הרשתית כבר פעמים, אז פעם שלישית? אני לא רואה איך תיקון הראש מנוע החריף את בעיית השימון שלו, אך כאשר המשמרת הייתה סתומה בפעם הראשונה הנזק למייסבים כבר התחיל.

אם אין תצרוכת שמן חריגה והסחיבה סבירה מיותר לבצע אוברול. תחליף רק מייסבים ומשאבץ שמן במידה והם נמצאו שחוקים.

פורסם

אסביר את הקשר... לפי דעתי, כן...

שיפוץ ראש מנוע, עד כמה שידוע לי כולל ישור שטח, והיישור שטח מגלח טיפה מהראש.

עד כמה שידוע לי יש מרווח ביטחון שנשאר בתהליך היציקה של הראש, שמיועד לעתיד.

בכל אופן המנוע נשחק בצורה אחידה, יש מנועים הנגמרים גם כשתיחסים אליהם כמו אל תינוק, אגזוזים נסתמים בגלל שלא נותנים בגז. עם שיוף השטח, קטן נפח תא השריפה, ועם הקטנת נפח תא השריפה עולה הלחץ (תרמודינמיקה- פונקציה של נפח ולחץ).

עם עליית הלחץ לאחר שיפוץ ראש המנוע, גדל הכוח שפועל אנכית על הבוכנה. יש "מכה" יותר חזקה ב180 מעלות (נמת) לקראת ההתנגדות לתאוצה שפעלה לפני מאית השניה.

אתייחס בפיסקה הבאה גם לנימוק לנ"ל, וגם כתגובה למה לעשות אוברול מלא ולא רק מיסבי קראנק (לפי דעתי) כמובן בהתייחס בעובדה שאני לא יודע מהו הלחץ שמן הנמוך, ועד כמה הוא קריטי!

המנוע נשחק עדיין, עובד כמו מקהלה, אחד מזייף, כולם נשמעים רע, ובגלל שהם נשמעים רע, וממשיכים לעשות טוב, הם יוצאים מפרופורציה, כלומר חוליה אחת עדין רגילה למאמץ מסוים, ופתאום יש עליית מאמץ אחר.

נכון שהחלפת מיסבי גל ארוכבה מועילה ומוברכת, אין כמו להרגיש חלק. ולהוריד את החיכוך הטפיל, והקפיצות של הגל בתוך המיסב.

אני משוכנע למשל שישנו חופש מסוים בפין בוכנה, החופש הזה מתאזן איכשהו עם החופש במיסבי עקב הטלטל ועם מיסבי גל הארוכבה. החלפת רכיב אחד בשרשרת הזאת, מתוך אמונה להפסיק רטיטה מסוימת עלולה לגרום לרטיטה מסוג אחר.

כמו כן מיסוב טוב יותר יגדיל את הכח הפועל על הבוכנה והמכה שדיברתי עליה בסעיף הראשון תגדל.

אני לא שלילי, להפך תזרום, אין כמו פורד, במיוחד כשהמנוע פותח קיוסק :) וממשיך להסתובב כל עוד אתה פותח מצערת!

אם כבר הפכת מנוע ופתחת קרטר, לא תחליף עוד 8 מיסבים? ורינגים? החלפים לא כ"כ יקרים. (במיוחד אם היית סברה של רינג שימון תפוס) אם פותחים מנוע אז פותחים, במיוחד אם הבחור טוען שזה הבית השני שלו.

מהו הלחץ שמן כשהנורה נלדקת ביחידות כלשהן? אולי להדק טיפה את המיסב יעזור לדחות למחר

DFC

פורסם

אין קשר ללחץ הדחיסה לבין לחץ השמן, אל תבלבל בין השנים. בדיוק כמו שאין קשר באופן עקרוני, בין הלחץ דחיסה לפני או אחרי החלפת מייסבים.

אם טבעות הבוכנה עושות את שלהן ואין תצרוכת שמן חריגה והסחיבה תקינה הח' מייסבי מנוע יספיקו. ההבדל בעלויות בין החלפת מייסבי מנוע בלבד ולבין אוברול גדול מאוד ומדובר ברכב ישן, אז תהיה מציאותי.

ועוד דבר, להחליף טבעות זה לפרק (שוב) את ראש המנוע אז זה לא בדיוק עוד פעולה "על הדרך", מייסבים אפשר להחליף שהמנוע מותקן ברכב.

פורסם

הנה קצת תמונות על הרכב...פורד אסקורט אריקה 88. (הוא קצת מלוכלך בגלל הגשם שירד בשבוע האחרון)

ותשימו לב לפילטר האוויר "המקורי" שיש.:mm_wink: (בנייה מפייבר)

לבני, שים לב לראש מנוע שהוא מאלומיניום, המנוע הוא 1600 מסוג CVH.

DSC01133.JPG

DSC01136.JPG

DSC01135.JPG

DSC01141.JPG

DSC01142.JPG

DSC01146.JPG

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

דניאל, לגבי הקשר של לחץ דחיסה ולחץ שמן.

ברשותך אתן שם למשאבת השמן מנוע שמן. מנוע השמן מונע באמצעות תמסורת של גלגי שיניים ושרשרת מגל הארכובה, המהווה יחידה פיסית ממשית מחיבור בין חטיבת הצלינדרים, הרי כל צלינדר זה מנוע עצמאי לחלוטין, והמנוע הנ"ל הוא בעצם מורכב מ4 מנועים קטנים היושבים על אותו גל, ומתוזמנים מגל פיקות. את זה אני יודע שאתה יודע ואף יותר ממני :)

נחזור למנוע השמן, מנוע השמן מונע באופן ישיר באמצעות תמסורת מהמנוע של האסקורט. אם לחץ הדחיסה עלה יחסית, אזי אוכל לומר שגם ההספק עלה, כמובן אם לא נעשו שינויים אחרים במערכת אספקת הדלק/אוויר. כתוצאת מהספק גבוה יותר, ישנו כוח גדול יותר, אומנם הסל"ד הממוצע של המנוע של האסקורט לא עלה יחסית, ובעקבותיו לא עלה הסל"ד היחסי של מנוע השמן. עדין מועבר כוח סיבובי גדול יותר (מומנט). כתוצאה מהמומנט הזה התאוצה של השמן גדולה, יש יותר כוח למשאבה להדוף את השמן, ולא משנה על איזה משאבה מדובר, משאבת מאיץ, גלי קאפות, או ממיר מומנט. הלחץ שמן יעלה כתוצאה מלחץ הדחיסה. ועוד משהו עם עליית הלחץ דחיסה, וכתוצאה מתאוצה גבוה יותר של הבוכנה , האדי שמן בחלל בית הארכובה נדחסים חזק יותר כתוצאה מלחץ הבוכנה אנכית לכיוון מרכז כדור הארץ! אלא אם כן אתה עושה לופ. אבל עדין לא שמעתי הסבר משכנע לכוח צנטרפוגלי או צנטרפתלי, רק כינויים.

מיסבים עייפים יכולים לספוג לחץ עד גובה מסוים, טיפה יותר מזה, ניצר חריץ דמיוני שדרכו ילך שמן לאיבוד. ואז הלחץ שמן ירד אף על פי שלחץ הדחיסה עלה, ואני טענתי בהתחלה שלחץ השמן יעלה כתוצאה מעלית הלחץ דחיסה.

נלקח למקום מענין, אני באמת חושב שאם ישנו רצון לחסוך וגם לחשוב על העתיד בצורה פיננסית יש להחליף לרכב אחר, בגלל הרבה סיבות, ולהעמיד את האסקורט לנסיעת פוזה פעם בחודשים. תחליף מיסבים, אני מסתקרן!

לגבי העקרון, תלוי על איזה עקרון מדובר, אני מדבר על עקרונות טפילים שלא נלקחים בחשבון וצצים לאחר הרבה זמן, אני נמשך אליהם משומה. בדיוק כמו זיהום אוויר שלא קיבל משמעות ואף "פעם" לא היה קיים. והנה תקן יורו 5-6-7.

מענין מאוד מה יעשה הבחור עם האסקורט שרוצה לחסוך וחושב על העתיד.

DFC

• תוכן חדש...