Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון קטנטן:

שמתי לב שהנורת שמן נדלקת אך ורק בסלד נמוך ורק מתי שהאורות עובדות כאשר אני מכבה את האורות היא נשארת שלנייה ככה חצי מהבהבת.. ואז נכבית. לא לשכוח רק מתי שהמנוע חם כל זה קורה.

נראה לי משהו מוזר בהחלט.

ביום חמישי אקח את הרכב למוסך בכל מקרה אמשיך לעדכן אותכם..

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

עדכון:

אז ככה הרכב חזר מן המוסך לאחר שעשו לו ניקוי קרטר בשנית, החלפת משאבת דלק. ויוניט שמן גם כן..

התופעה חוזרת על עצמה.

מה נשאר עוד לעשות?

האם כדי לנסות להחליף את משאבת השמן?

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

אני צריך לבדוק את זה עם המוסך שכחתי לשאול אותו...

חוצמיזה מה עוד יכולה להיות הבעיה..?

ומהי העלות שלה?

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

מה שדניאל אומר חשוב ביותר.

לחבר שלי הלך מנוע (במאזדה) בגלל העניין הזה.

הוא טיפל במורשה , החליפו יוניט , ניקו וכו' , בסוף הלך המנוע.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

לאחר כל הדברים והעצות שעברו פה.. הלכתי למוסך שמטפל לי ברכב, החלפתי יוניט שמן וזה הסתדר, לאחר מיכן גיליתי שצריכת הדלק של הרכב גבוהה מאוד 1 ל4 בעיר והמליצו לי על צביקה שיבדוק את הקרבורטור, צביקה שעשה עבודה נהדרת גרם לרכב להפסיק "לעשן" וללגום 1 ל8 בעיר בלחיצות נוראיות על הדוושה, הפלא ופלא והנה התופעה חוזרת שוב! מסתבר שלאחר שהרכב מתחמם ומגיע לטמפרטורת עבודה (משהו כמו 10 דקות שהוא נמצא בטמפרטורת עבודה) הנורה מתחילה לדלוק בסרק!

עכשיו קבעתי עם בני ל. שיבדוק את העניין המעצבן הזה.

מבחינת הרכב, הרכב נוסע מצויין מגיב טוב לא רועד.

יש לי התלבטות, אני כרגע משתמש בשמן 10\40 חצי סינטטי, עד הטיפול של הראש מנוע המנוע היה "רגיל" ל 20\50 האם יהיה נכון לנסות לשנות את צמיגות השמן ל20\50 ולראות האם זו הבעיה?

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם

ישי שלום רב!

לאחר שהיסטוריית הרכב, מוכרת לי אישית, לאחר הפרוט שפרטת בפנ, בעת טיפול הקרבורטור, אכן הייתי ממליץ בחום לשנות את הצמיגות , ולעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50, לאחר בדיקת לחץ שמן, שבני ל. יבצע, נוכל להסיק מסקנות נוספות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין קשר ישיר, במקרה של לחץ שמן נמוך, החלפת צמיגות השמן, לא תעזור, במקרה של לחץ שמן גבולי, צמיגות השמן המינרלי במנוע חם יכולה לעזור, והדלקת נורת הלחץ שמן, תעלם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון לגבי פיתרון הבעיה...

החלטתי לקחת צ'אנס ולהחליף את סוג השמן שהיה לי במנוע (10\40) ל 20\50.בעצת צביקה כמובן...

מאז נפסקו לי הבעיות של נורת השמן הדולקת.

בהתחלה שמתי שמן 10\40 היות וזה מה שהמליצו חברי הפורום והמכונאי בגלל שעשיתי ראש מנוע חדש...

לפחות למדנו עוד משהו...

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
דניאל, אתה יכול להסביר על הבדיקה הזאת?

האם עם הזמן, הגודל של מרווח הסיכה משתנה ?

מרווח הסיכה זה המרווח בין מייסבי גל הארכובה לגל הארכובה. המרווח קיים כדי ששמן יוכל להכנס למרווח וליצור סיכה הידרודינאמית לגל הארכובה , למעשה קיימת הפרדה מוחלטת בין הגל למייסב עקב לחץ השמן.

המרווח גדל עם הזמן עקב בעיות של סיכה גבולית (סיכה עם מגע) בזמן התנעה או בעיות שונות של שימון במנוע.

השחיקה היא גם למייסב וגם לצוואר הגל ארכובה עד שהמרווח גדול מספיק כדי ששמן יתחיל לנזול החוצה בצורה חזקה ויפיל את לחץ השמן הכללי במערכת.

מרווח סיכה של מייסבים בודקים בשני שיטות.

• מדידה עובי צוואר גל הארכובה וקוטר הפנימי של המייסב, ההפרש בין המדידות הוא המרווח סיכה.
  • באמצעות פלסטיגייג', מעיין שרוך פלסטי שמניחים בין המייסב לגל הארכובה, סוגרים למומנט את קסוות המייסב ופותחים שוב. מידה המעיכה מעידה על מרווח הסיכה, ועל חבילת השרוכים של הפלסטיגיי'ג יש אינדקס לפענוח המרווח.

TM-9-6115-604-34_375_1.jpg

• תוכן חדש...