Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 97 יד ראשונה 118000 ק"מ 60 כ"ס 1400

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים...

לאחר בדיקה התגלו הדברים הבאים:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה

קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים למערכת חימום, שריפת שמן ממובילי שסתומים, נזילות שמן קלות, תצרוכת דלק גבוהה

מערכת פליטה

ממיר קטליטי הוחלף

סרן קדמי ומערכת היגוי

צריך כיוון ציר קדמי פרונט

קפיצים

תקינים

שלדה ומרכב

ליקויים בעלי משמעות גבוהה

תיקון כנף אחורית שמאל, פגיעת בקצה קורה אחורי

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

פגיעה פח דופן אחורית, רצפת תא מטען יושרה, תיקוני פח וצבע

ליקויים בעלי משמעות שולית

החלפה מכסה תא מטען, חוסר צלחות גלגל 2

צמיגים

תקינים

מערכת תאורה כולל מצבר

תקינים

העברת בכוח

שמן כהה בלאי דסקיות הילוכים, נקישה בשילוב הילוכים, נזילת שמן דיפרנציאל, נזילות שמן מערכת הנעה.

מחוונים

תקינים

הערות כלליות

יש לבדוק ולהחליף חגורת תזמון בהתאם להוראות היצרן.

מה אתם אומרים? וכמה יעלו תיקונים?

פורסם

נראה שהרכב הזה אכל דיי הרבה תאונות.

אני ממליץ לך לפני הכול לגשת למוסך הראשי ולבדוק היסטורית טיפולים.

קח איתך את המוכר כי רק הוא יכול להוציא לך את זה.

שם תוכל לעקוב אחרי הקילומטר ולבדוק את הנושא.

פורסם

אני לא הייתי הולך על הרכב בגלל שלפי תוצאות הבדיקה מישהו נכנס בו מאחור או שהוא נסע רוורס ונכנס במישהו שזה פחות סביר אני חושב. זאת הסיבה העיקרית שאני לא ממליץ ללכת על הרכב ובנוסף לזה יש עוד כל מניי ליקויים שאוליי אפילו זולים לתיקון אני לא יודע להעריך אבל לך עכשיו יכנס למוסך להתחיל לפתור בעיות של צריכת דלק וכד' אם היו רק הליקויים שהופיעו בלי השילדה אז הייתי מהסס והייתי אומר לך אם אתה כל כך רוצה לך עליו אבל שזה גם אחריי תאונה וגם יש לו ליקויים שאתה לא יודע אם תצליח לפתור אותם אני ממליץ מאוד לא להתקרב .

פורסם

לא ידעתי, שהיו פולו 1400 אוטומטיות בשנתון הזה.

הייתה תאונה די רצינית מאחורה, יש פגיעה בקצה שילדה אחורי.

מעבר לכך, אין שום דבר מיוחד, הבדיקה סבירה.

פורסם

קצה שילדה זה נזק פסיכולוגי בלבד. אבל מבחינתך אתה יכול לקנות את הרכב בזול יותר,

בסה"כ תוצאות בדיקה סטנדרתית אם הק"מ נכון ותתפשר על מחיר טוב מבחינתך, אז לדעתי כדאי לקחת את הרכב.

אולי תיגש לפחח לבדיקה נוספת של הפגיעה שיאשר שהפגיעה היא רק בקצה שלדה ותבקש לעיין בדוח השמאות של אותו התיקון זה אולי גם יתן לך אינדקציה טובה יותר לגבי הק"מ של הרכב.

יש אנשים שלא יתפשרו על פחות ממצב מושלם ויש כאלו שבאותו תקציב יוכלו לקנות רכב קצת חדש יותר אך עם הפגיעה הנ"ל.

הכל נתון לשיקולך האישי וכל זה נכון כל עוד הפגיעה היא באמת בקצה שלדה בלבד.

פורסם

קצה שילדה זה לא רק נזק פסיכולוגי אלה נזק כלכלי "אמיתי", ולכאורה, נראה גם שהרכב מוזנח ואני לא מאמין כי זה הק"מ האמיתי של הרכב (אלא אם הוא מוזנח ביותר), לסיבור האוזן יצוין הפולו שמכרתי הייתה עם כ-280,000 ק"מ על השעון, מודל 98, והבדיקה יצאה הרבה יותר טובה מזו.

קח אותו למוסך מורשה יבואן לצורך הערכת מחיר של תיקון כל הליקויים.

מחיר הרכב צריך להיות פחות מהמחירון באופן מאוד משמעותי.

לשיקולך.

אומנם, הרכב שלי נמכר ב-1,000 ש"ח מעל למחירון, אך שווה להשקיע מעט יותר ולקבל רכב שמור ומטופל, ישור קו ברכב הנ"ל יעלה לך אלפי שקלים יותר מקניית רכב תקין.

פורסם

חוץ מסעיף של התאונה, תראה לי בדיוק איזה מהסעיפים מדבר על הזנחה כל הסעיפים פה זה כיסוי תחת סטנדרטי של המכון בדיקה למעט הממיר שהוחלף כי כנראה הבעלים המזניח החליף את הממיר קטליטי משהו שרובנו מעדיפים לעקוף על ידי תוספים וקומבינות.

לא מבין למה כאשר יש קצה שלדה אנשים קופצים ומזהירים כמו מפני אש.

רק תחשובו קונים רכב מסויים שיש לו מחיר מחירון והפגיעה נגיד מורידה 10% אחרי וויכוח נגיד קונים את אותו הרכב ב 15% אחוז פחות רכב שהמחירון שלו נגיד 50K ימכר ב 42.5K ש"ח אחרי 3 -4 שנים הם ימכרו את הרכב נגיד מחירון שלו 30K הם ימכרו אותו ב 15% פחות כלומר 25.5K ש"ח כלומר ביום הקניה הם הרוויחו על הרכב 7.5K ש"ח וביום המכירה יפסידו "רק" 4.5K ש"ח על אותו הרווח. כלומר יש פה אפילו רווח מסויים אם כי לא גבוהה ביחס לאלו שקונים ומוכרים במחירון שלא נדבר על כך שמי שקנה את הרווח אם הפגיעה יכול באותו התקציב לקנות רכב חדש יותר. וכמו שנאמר אם הרכב רק אם קצה שלדה זה לא משפיעה על בטיחות בד"כ ולכן כמו שכתבתי יש לדעתי להיוועץ גם בפחח לפני הקניה על מנת לוודא שאכן המכה היא רק בקצה.

ומעניין מי נתן על פולו שעל השעון יש לה 280K. אלף ש"ח מעל המחירון לרכב אם ק"מ כזה מצב טוב יכול להיות אם החליפו בו הכל חוץ מהשלדה מצד שני אולי בהחלט החלפתה ברכב הנ"ל את הכל .

• תוכן חדש...