Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום-

אני מחפשת רכב ראשון בתקציב 20K בערך

לנסיעות באזור גוש דן.

מצאתי אטוס שאני הולכת לראות היום- הבנתי שרכב די אמין וחסכוני למרות מנוע

1000, ונראה לי שמצאתי אחת שמורה יחסית- כמובן שאבדוק במוסך.

שאלתי היא מדוע יש פער מטורף בין מחירי מחירות אטוס 99,2000,2001 לבין המחירים בהם נמכרות בפועל-

אני מבינה שהן מאוד מבוקשות, לא מבינה כ"כ מדוע,

אבל איך זה שרכב ידני 99 שמחירון שלו הוא 16 נמכר במממצוע ב 20-21K, ואם אוטומטי אז 23-24 K.

בשנתון 2000 מחירון הוא 19 -21 אבל בפועל נמכרות בסביבות ה 30K = זה מטורף!

האם אלו באמת מחירים ראליים או שעליי להמשיך להמתין למחיר קרוב יותר למחירון?

אודה על עזרתכם,

ענת.

פורסם

לא יודע בקשר למחירון, נשמע קצת אבסורדי. אגיד לך רק שהחלפים לרכב הקטנצ'יק הזה די גבוהים :shock:! לדוגמה, פילטר שמן (מנוע 1.000) בסביבות 70 שקל!

ואם תקני אותו, עיצה קטנה לעתיד: רק שמן מנוע 15W40, לא שום דבר אחר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

למה, הסבר די פשוט את האמת..

המחירון של ישראל מוריד את ערכו של הרכב ללא כל תלות במספר הרכבים המועט אשר קיים בארץ, ומהביקוש הגבוהה יחסית לו הרכב זוכה מצד אילו אשר מחפשים רכב פשוט וחסכוני לעיר.

האם יש הצדקה למחיר ?

במידה והמוכר מוצא קונה אשר מוכן לשלם את המחיר אותו הוא מבקש, אז כן כנראה שיש הצדקה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אין סיבה לשלם מעל מחירון או אפילו מחירון לרכב ה"נל.

אם מצאת רכב במצב טוב והק"מ נמוך מאוד ,קחי את הרכב לבדיקה חובה... ואז אם הרכב מושלם אז אפשר אולי קרוב למחירון.

פורסם
אין סיבה לשלם מעל מחירון או אפילו מחירון לרכב ה"נל.

אם מצאת רכב במצב טוב והק"מ נמוך מאוד ,קחי את הרכב לבדיקה חובה... ואז אם הרכב מושלם אז אפשר אולי קרוב למחירון.

אני מקווה שאתה מבין שהדבר לא בשליטתו המלאה, אלא בעיקר ברצון ולחץ המוכר למכור.

לרכב הספציפי הנ"ל ישנו ביקוש גבוה בתור משומש ולכן אם הרכב במצב "מושלם" עם ק"מ נמוך, המוכר כנראה יקבל עליו "מעל המחירון".

ופותח השרשור, במצב שתתעקש לא לשלם "מעל המחירון" בעבור רכב במצב "מושלם", פשוט תמצא את עצמך ללא הרכב מכיוון שרכבים במצב טוב עם ביקוש גבוה נחטפים גם במחיר הגבוה ממחיר המחירון.

ככלל, אני בדיעה שעדיף לשלם על רכב במצב טוב מעל מחיר המחירון, מאשר לקנות רכב פחות טוב,במחיר הנמוך ממחיר המחירון, להתחיל ליישר קו ובסוף המחיר הכולל יעבור בכמה אלפים את מחיר המחירון. יש כאן "מחסום פסיכולוגי" שקשה לנו לשבור אותו (לשלם מעל המחיר הכתוב בתנ"ך של לוי יצחק).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

נשמע הזוי לגמרה, 6-8 מעל מחירון ??!!

מוגזם בלי קשר למציאות.

חבר שלי קנה אטוס 2001, ב500 ש"ח מעל מחירון לא משוכלל, הרכב היה מהשכרה.

וזה גם היה כדאי, הרכב היה שמור ומטופל.

את מכירה מישהו שקנה במחיר כזה ? או שזה רק "שמועות" ?

לאנשים שרוצים 8 או יותר מעל תגידי שיתעוררו מהפנטזיה שלהם, שלא משלמים על אטוס 60% יותר.

אני בכל מקרה, לא הייתי משלם.

פורסם

הכל תלוי לא במחירון של לוי אלא בביקוש והיצע. אם הביקוש יותר גבוה מהיצע אז מאוד הגיוני שהמחירים יהיות יותר גבוהים מהמחירון. במיוחד שאחוז לא מבוטל של רכבים אלא הם השכרה לשעבר. אז אם מצאת רכב כזה נדיר ועוד מבעלות פרטית, אז למה שלא יהיה במחיר כזה?

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

בתור אחד שהיתה לו יונדאי אטוס פריים 2001 אוט' אני לא מבין איך אוטו כזה נסחר במחירים כל כך גבוהים מעל המחירון, לא הייתי מרוצה בכלל מהאוטו בשום אספקט, הוא לא היה כל כך חסכוני האמינות היתה סבירה ולא משהו ברמה של יפניות ועוד הרבה מינוסים.

אני הייתי הולך על אוטו אחר.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם

אם יש פרייאר שמשלם תמיד יימצא פיקח שימכור לו. עצם הצגת השאלה בפתיחה מצביעה, במחילה מכבוד השואל, על חוסר הבנה בסיסי בהבנת המכניקה של שוק חופשי. ההגיון הטמון בשאלה דומה לזה שבשאלה מדוע כשיש אור זורחת גם השמש.

במחשבה שנייה, יש בהתנסחות שלי התנשאות שלא הייתי אוהב, לו היתה מופנית כלפי. לכן אני מתנצל.

פורסם

לי היתה התנסות מאוד ארוכה עם הדגם האוט' והיא עגלה שאי אפשר לתאר, אני לא הייתי משלם על רכב כזה כ"כ הרבה כסף מעל המחירון = זריקת כסף לפח.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

• תוכן חדש...