Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פונטו ספייס אוט' שרכשתי לפני כחודש

בנסיעה עירונית רגועה (במצב E), צריכת הדלק היא 11.5. היום התפרסמה כתבה בעיתון - שבספייס צריכת הדלק בתוך העיר היא 1 ל-15! האם זה מדוייק?

בנוסף שמתי לב לבעייה משונה - בחלק התחתון של דלת הנהג -יש מעין כתם של שמן חום-שחור (מין טפטופים כאלו). ניגבתי אותו, ולאחר כמה ימים שמתי לב שהוא מתחיל לחזור. במוסך אמרו לי שאין שום דבר בצד הזה של הרכב. אני בכל זאת מודאג. האם זה יכול להיות שמן גיר?

בעייה אחרונה - לרכב יש רעידות בסרק. כאשר עוצרים, הסל"ד יורד ל600-650, ורק אחרי כמה שניות קופץ בחזרה ל-850בערך. זה רעידות קטנות ומעצבנות. מה כדאי לעשות? לציין שהרכב אחרי טיפול 60,000 + טיימינג. לפניו היו רעידות מאוד משמעותיות, עכשיו הן הרבה פחות מורגשות - אבל עדיין קיימות.

תודה!

פורסם

לא נראה לי שצריכת הדלק בעיר תהיה כל כך טובה ונתון של 12 ק"מ לליטר עירוני וכ 17 ק"מ לליטר בינעירוני זה סביר יותר.

את צריכת הדלק צריך לבצע בפועל ע"י תדלוק ורישום כמות הדלק ומס' הק"מ שנסעת.

כמדומני שאתה ירושלמי וברור שבגלל נסיעה בעליות תהיה צריכת דלק קצת גבוהה יותר מנסיעה במישור.

החומר השמנוני שבתחתית דלת הנהג, מקורו, כנראה, או מחומר מונע חלודה שמותז בתוך חלל הדלק וקצת נוזל או משימון או גרוז מנגנון החלון החשמלי שמישהוא ביצע וניתן לבדוק זאת רק ע"י הסרת ריפוד הדלת הפנימי.

לגבי סבובי המנוע, סביר למדי שיש לבצע נקוי בית מצערת.

כבר כמה בעלי מכוניות פיאט ירושלמיים מצאו פתרון מקצועי טוב והולם דווקא במוסך מורשה פיאט שביהוד (אבל צריך קצת לנסוע עד אליו).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מנסיון של שנתיים עם רכב זהה לשלך, מצב הEconomy בתיבת ההילוכים רק גורע מצריכת הדלק. נסה לכבות אותו ותווכח שהרכב צורך פחות דלק.

זה קורה מפני שהמנוע מתאמץ פחות כדי לסחוב את הרכב ואינו מוגבל על ידי התיבה.

צריכת הדלק אצלי עמדה על 1:13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

אני לא זוכר את ספר הטיפולים בע"פ אבל אני מאמין שמחליפים מצתים וחוטי הצתה בטיפול 60K ולכן תופעת הרעידות פחתה.

לדעתי נשאר רק לבצע ניקוי בית מצערת, באם לא בוצע אחד כזה על מנת לפתור את הבעיה.

שים לב שיש לבצע ניקויי יסודי. שזה אומר לפרק הכל ולנקות, ולא להתיז ספריי קרבורטורים אל בית המצערת בזמן שהמנוע עובד. יצא לי להתקל במספר מוסכים (אפילו מורשים) שמבצעים את הניקוי כך וכמובן שהלקוחות חזרו אליהם עם הבעיה. בינהם אני, עד שלמדתי לבצע את הניקוי בעצמי.

!AWDSOME

פורסם

תודה לשניכם :-)

אני חושב שאגש לאותו מוסך שבו התבצע הטיפול (אוטו-די בגבעת שאול בי-ם), עד עכשיו הם היו מאוד בסדר (אם כי קצת יקרים, כדרכם של מוסכים מורשים...)

פורסם

מוסך אוטו-די לאחרונה ממש ומאוד משתדלים להיות בסדר מבחינת השירות והיחס ללקוח. המוסך עמוס בטירוף בגלל שהוא המורשה היחיד פה בעיר. תשתדל לדבר שם בעיקר עם איציק המנהל הוא בד"כ אחלה.

סיכוי גבוה שבעיית הסל"ד הלא יציב תיפתר ע"י ניקוי בית-מצערת ואולי החלפת חוטי-הצתה (מומלץ רק מקוריים). לצערי באוטו-די (ממה שאני זוכר) לא מפרקים את המצערת אלא עושים ניקוי באינפוזיה.

צריכת דלק 1:15 ???....אולי עם רוח גבית של מאה קמ"ש...

תחשוב יותר בכיוון של 1:9-11.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
ניקוי באינפוזיה (?) - כלומר אתה ממליץ ללכת דווקא למקום אחר...?

התכוונתי שהם עושים ניקוי בית-מצערת באמצעות אינפוזיה ולא ע"י פירוק בית-המצערת. יש כאלה שטוענים שזה החזיק להם רק חצי-שנה או קצת יותר לפני שהתופעות חזרו. אצלי באוטו עשיתי אצלם את הניקוי וזה מחזיק כבר כשנה וחצי והמצב בסה"כ די-טוב.

המוסך בסופו של דבר בסדר גמור והם ממש משתדלים. הם מכירים היטב את הבעיה הזו ברכב ויודעים מה לבדוק ואיך לטפל בה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...