Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא שלי יש מרצדס בנזין שנת 93 מנוע 2000 לפני כחודש בערך האוטו עבר טיפול של הראש מנוע (חריטה כמובן) וכל הסיפור הזה.

מאז הטיפול כל הזמן כל עוד האוטו קר בנסיעה יש תקתוקים ככל שהסלד עולה התקתוקים מהירים וחזקים יותר בערך הרבע שעה עשרים הדקות הראשונות של הנסיעה (עד שהאוטו מגיע להתחממות סבירה) זה לא נפסק

מה יכולה ליהיות הבעייה ?

תודה ארז.

נ.ב

עשיתי חיפוש עמוק בפורום לבעייה ולא ראיתי עוד בעייה כזו עם תסמנים דומים מצטער.

פורסם

יש לציין כמובן שזה קרה רק לאחר החריטה של הראש לא היה אף פעם לפני כן

איך מרימי השסטומים יכולים להפגע אחרי חריטת ראש...?

אני כמעט ולא מבין בשיט אז סורי

פורסם

אותו השמן שאבא שלי משתמש מאז שיש לנו את האוטו בערך 8 שנים ככה שאני לא חושב שזו הבעייה

אם זה חשוב לדעת אני יביא מחר בידיוק את החברה והצמיגות שלו...

פורסם

חשוב!

כבעל נסיון בעבר - תבדקו את לחץ השמן במנוע.

צודק מי שאמר לפני שהרעש כנראה במרימי השסתומים, וזאת מאחר ולא מגיע אליהם שמן מאיזור אגן השמן, אולי בשל משאבה לא תקינה שגורמת ללחץ שמן נמוך.

אסור לנסוע עם מנוע בצורה כזו !!!

אצלי קרה מקרה דומה עם סניק 2001, ואחרי טיפול דומה (בשל 'קפיצה' של רצועת טיימינג, לפני מועד ההחלפה ע"פ היצרן והיבואן, שבגינה עבר הראש שיפוץ).

במסגרת אותו שיפוץ, התבררו (בדיעבד) שתי עובדות:

- היה בורג 'עיקש' שמנע פתיחת הראש. זה נקדח/הולחם אליו ראש, ובכל מקרה חדרו חלקיקי קדיחה (שבבים) אל אותו מיקום.

- בזמן הטיפול, בלוק המנוע לא היה מכוסה, ושבבי המתכת הועפו בעזרת פיית לחץ-אוויר, נכנסו והתיישבו בבלוק המנוע.

- עם סגירתו והפעלתו לא נשמעו רעשים, ואולם לאחר מספר אלפי ק"מ בודדים (4,000) המנוע נשמע כמו דיזל (למרות שהיה בנזין).

עם פתיחת המנוע, התברר שהמוסך המורשה שטיפל ברכב נהג בצורה חובבנית האמורה לעי"ל, ומומחה מנועים קבע וצילם עדויות חד-משמעיות של שבבים שנכנסו למנוע, והתיישבו ע"ג הבוכנות ובין חלקיהן.

כתוצאה משבבים אלו נהרסה משאבת השמן, ולחץ השמן היה נמוך, גרם לתקתוקים (מנוע דיזל), ולמעשה המנוע התפורר ונשחק.

כיום אני נמצא בתביעה מול המוסך הנ"ל, תהליך שנמשך כבר כשנתיים, קשה לי למכור את הרכב (ולמעשה אני עדיין מחזיק בו) למרות שיש לו מנוע חדש (בעלות של כ-22,000 ש"ח, לא כולל חלקים נוספים ועבודה), והמוסך מצידו מנסה להתנער בתואנה שאני כביכול הייתי במוסך אחר ("לא מורשה כמוהם") שהוא זה שגרם לנזק. זאת למרות שכל טיפולי הרכב היו אך ורק במוסך הצפוני המרכזי, ובאותו מוסך מורשה.

מקווה שלא תיקלעו למצב דומה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

• תוכן חדש...